![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
descifrare rețetă
Last Updated: Sep 12 2023 07:38, Started by
zamaris
, Sep 08 2023 22:26
·
5

Posted 08 September 2023 - 22:26

Bună seara!
Am fost internat la psihiatrie cu cod diagnostic 306 (Tulb mental si comportament legate de consum alc.) La externare am primit rețetă pentru a continua tratamentul acasă. Am fost la o singură farmacie unde mi s-au eliberat medicamentele mai puțin unul, pentru că farmacista nu a reușit să descifreze ce scrie. Înainte de a merge la o altă farmacie, sunt curios cum se numește medicamentul, de aceea vă cer ajutorul, să pot verifica prețul etc. Atașez foto după poziția indescifrabilă. Vă mulțumesc anticipat! ![]() |
Posted 08 September 2023 - 22:41

Spune-i doctorului respectiv să-și cumpere o imprimantă, că nu-i așa de scumpă…
|
Posted 09 September 2023 - 01:29

Posted 09 September 2023 - 07:04

Îl dor degetuțele să o scrie el?
![]() Și ce treabă are asistenta? Eu am nevoie de asistentă doar când fac proceduri de mică chirurgie. In rest asistenta are treaba ei, face consultații minore, controale periodice etc, de aia e asistentă și nu registrator medical sau secretară. |
Posted 09 September 2023 - 07:16

Și ce treabă are asistenta? Eu am nevoie de asistentă doar când fac proceduri de mică chirurgie. In rest asistenta are treaba ei, face consultații minore, controale periodice etc, de aia e asistentă și nu registrator medical sau secretară. Dar ești conștient că cu ocazia asta tocmai ți-ai luat hate de la toți doctorii din România, nu? Pentru că asistenta,aici, e văzută exact ca o secretară, nimic mai mult. |
Posted 09 September 2023 - 08:33

Folie de externare sunt tipărite la imprimanta. Dar rețetele scrise pe foile alea tipizate îs scrise de mână.
Eu așa am primit tot timpul. Au început sa scrie la PC și adeverințele medicale și scutirile pt elevi de câțiva ani. Mă lăudăm până acum că înțeleg scrisul oricărui doctor. Asta e deja de level 2. Nu am reușit. "Vliogeole" nu cred că exista așa ceva |
Posted 09 September 2023 - 09:53

Bună seara! descifrare rețetă farmacista nu a reușit să descifreze ce scrie. Vă mulțumesc anticipat! |
Posted 09 September 2023 - 10:21

Circula mitul (neconfirmat) că în anul 5 la farmacie învață doar sa descifreze scrisul doctorilor.
![]() Așa că cei ce fac doar 3 ani, nu au nicio șansă să descifreze asta. ![]() |
Posted 09 September 2023 - 10:29

Mi se pare o copilărie de plod de 5 ani chestia asta cu scrisul indescifrabil al doctorilor în România.
N-o să înțeleg niciodată ce e așa de greu să ai un pic de respect pentru restul oamenilor, și să te chinui sa scrii măcar parțial lizibil. |
|
Posted 09 September 2023 - 10:38

Posted 09 September 2023 - 10:41

Bună seara! Am fost internat la psihiatrie cu cod diagnostic 306 (Tulb mental si comportament legate de consum alc.) La externare am primit rețetă pentru a continua tratamentul acasă. Am fost la o singură farmacie unde mi s-au eliberat medicamentele mai puțin unul, pentru că farmacista nu a reușit să descifreze ce scrie. Înainte de a merge la o altă farmacie, sunt curios cum se numește medicamentul, de aceea vă cer ajutorul, să pot verifica prețul etc. Atașez foto după poziția indescifrabilă. Vă mulțumesc anticipat! ![]() Cred ca ar ajuta la desifrare postarea unei imagini complete a retetei, insotita de "traducerea" partiala facuta deja la farmacie - in felul asta am avea o sansa in plus sa recunoastem anumite caractere Edited by dev2000, 09 September 2023 - 10:42. |
Posted 09 September 2023 - 11:39

Mulțumesc tuturor pentru atenție. Am găsit o farmacistă care a reușit să descifreze ce scrie. Este vorba despre Ursofalk.
![]() |
Posted 09 September 2023 - 11:50

Vai, dar asa apar falsurile. Cum sa falsifici un scris de medic? ![]() P.S. Reteta electronica e inca un vis cele scrise de mina, sint cele pentru medicamente inca necompensate, sau pe care medicul respectiv nu le poate prescrie compensat! Si desigur, multimea de tot felul de suplimente! Prin cabinetele private, nu prea mai sint asistente! mai putin stomatologia! in clinicile mai mari exista cite o asistenta pe tura, care este solicitata de medicul care are nevoie de ea! |
Posted 09 September 2023 - 12:04

Reteta electronica la noi e o porcarie. Nu e nicidecum ceea ce trebuie!
Chiar si in forma sa actuala, adesea nu merge citit codul QR. Ideea de reteta electronica este ca reteta sa exista intr-un sistem centralizat. Ma duc, zic CNP/dau CI si o vede in sistem. Asta este extrem de important mai ales pentru medicamente "sensibile". |
|
Posted 09 September 2023 - 12:05

Posted 09 September 2023 - 13:01

Mi se pare o copilărie de plod de 5 ani chestia asta cu scrisul indescifrabil al doctorilor în România. N-o să înțeleg niciodată ce e așa de greu să ai un pic de respect pentru restul oamenilor, și să te chinui sa scrii măcar parțial lizibil. Facultatea, bat-o vina.... Trebuie sa iei notite in viteza. Asa mi-am paradit si eu scrisul de mana. Bine... nu la nivelul doctorilor, dar totusi... |
Posted 09 September 2023 - 14:30

În suflețelul lui meschin, don doctor știe că hapurile astea nu ajută de fapt cu nimic. Posibil ca subconștient să simtă nevoia să împiedice cumva toată mascarada
![]() Posibil să contribuie și pentru sictirul generalizat din spitale, îți piere tot entuziasmul. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users