Dependenta de jocuri.
Last Updated: Sep 16 2023 14:56, Started by
GlCA_Contras
, Aug 27 2023 10:57
·
14

Posted 27 August 2023 - 20:00

fusese o emisiune in care parinti de prin china au ajuns sa angajeze jucatori profesionisti sa-i scoata copilului jocurile din cap. se pare ca a dat rezultate.
|
Posted 27 August 2023 - 20:29

Si daca joaca si el cu cheat-uri, ce faci? ![]() |
Posted 27 August 2023 - 21:00

Var-miu are boala asta cu jocurile. Nu-i sta mintea la nimic, e obsedat de jocuri. Prefera sa stea ore intregi in fata PCului - nu are viata sociala, nu-l vad insurat, viata lui se invarte in jurul joculetelor video. Abia asteapta sa vina de la munca sa se apuce de joaca... Se poate trata cumva boala asta, ce sa-i facem, cum sa-l dezvatam? Sau ne agitam noi degeaba si nu e nimic anormal? Pana cand nu cheltuie mai mult decat castiga lasati-l in pace. Deocamdata este inofensiv, atat pentru el cat si pentru societate, adica lucreaza, castiga, are salariu. isi plateste impozitele, pe scurt este un cetatean onest. Asa gaseste el sa se destinda. Altii beau de sting, altii fumeaza, altii se drogheaza, altii umbla la curve. Si tot asa. Zici ca are si prietena. Daca prietena lui il accepta asa cum e, este mai mult decat perfect. Treaba voastra s-a incheiat, este viata lui. |
Posted 27 August 2023 - 22:04

Funcționeaza insatisfacția produsă de joc. Eu pur și simplu am șters jocul de care eram dependent pentru că îmi crea o insatisfacție profundă. Jucam in medie 8-10 ore pe zi cu recordul de 16 ore. Este posibil sa recidivez daca mă apuc de o alta activitate care nu îmi oferă rezultatul dorit.
Pana cand nu cheltuie mai mult decat castiga lasati-l in pace. App, adicția de jocuri este la fel că adicția de alcool și droguri, nu cred că este ok sa lași o persoana să se autodistrugă doar pentru că nu are voința sa se lase. |
Posted 28 August 2023 - 11:14

deci, dacă stă cu ochii-n joc - nu-i sănătos!
dar: -dacă stă cu ochii la o plută pe baltă - nici nu se poate mai bine -dacă urlă-ncontinuu ca un „lup galben”/„câine roșu”/etc - e normal io am o vorbă: sănătatea este de mai multe feluri! absolut toți avem dependențe: de mâncare, de băutură, de adicție de gen, de jocuri, de... nu fiți ipocriți să credeți că adicția voastră e mai puțin periculoasă decât o alta |
Posted 28 August 2023 - 11:27

Pntru cetateanul Vijai: Pai nu era pacat si de la Dumnezeu?
![]() Edited by Olteanul_sfios, 28 August 2023 - 11:29. |
Posted 28 August 2023 - 17:59

Deci nu e periculos? Ma gandeam ca pierde contactul cu realitatea... Parintii sunt cam panicati... Job-ul lui nu este usor, poate nici adolescenta nu si-a trait-o ca altii care se jucau pe calculator, ci a invatat pentru a se pregati. Are nevoie de aceasta perioada ptr a copilari, relaxa si a se maturiza psihologic,, experimentand singur. Probabil va fi doar o etapa, daca nu vor exista si alte lucruri negative. In niciun caz interzicerea nu rezolva ceva. Un semnal de alarma este atitudinea parintilor care asculta tot felul de prostii, cum ar fi "pierderea contactului cu realitatea" si se considera responsabili ptr ce face copilul lor adult, ceea ce nu este cazul. Responsabilitatea au avut-o ptr felul in care a decurs coilaria si adolescenta lui. Focus pe problemele pe care le induc ei si in secundar pe ale lui. Deci daca au de gand sa mearga la psiholog, trebuie sa mearga si ei. Edited by Cr1spy, 28 August 2023 - 18:08. |
Posted 28 August 2023 - 19:14

un fost coleg de facultate, din cauza jocurilor video nu are viata sociala ,si acum nu are nici serviciu, desi nu se mai joaca Dar probabil fiecare etapa din viata are rolul ei, si daca in adolescenta nu socializa... Nu e nici insurat, are 37 ani, si nu a avut nicio prietena . Inainte il mai scoteam eu in oras, dar acum am copii si imi ocupa tot timpul. Totusi cred ca parintii au cea mai mare vina, luandu-l mereu cu ei la tara, sa ii ajute, si nici nu l-au trimis la munca cand era mai tanar.
|
Posted 28 August 2023 - 19:29

Quote "baiatu" e medic chirurg... |
Posted 28 August 2023 - 23:17

Cam în aceeași situație ca si varul tău problematic sunt eu.... eu am 36 ani...
Primul lucru când ajung acasă apăs butonul sa îmi aprind calculatorul înainte sa dau hainele jos de pe mine... după 9 ore de stat în fata calculatorului la job mai stau 4-5-6 ore la calculator jucandu-ma... asta ma relaxaza. Nu am nici un alt viciu... nu consum alcool, nu fumez, nu ma droghez, nu beau cafea, nu merg la femei (sunt insurat), nu joc la pariuri sau păcatele, etc... Anul trecut pentru ca mi-am dat seama ca pierd mult timp în fata calculatorului, m-am mai înscris la un master.... 9 ore la job + 4 ore la scoal + 1 ora pe drum = 14 ore... deci canci timp,de calculator.... Și merg zi de zi la facultate, ma țin de ea, sunt bursier... Acum pe timpul vacantei de vara am cam călărit calculatorul... și în timpul anului școlar stau la calculator în week-end dacă nu plec nicăieri... Bani pe jocuri nu prea cheltuiesc.... în ultimii 4 ani am cumpărat 2 jocuri, însumând aprox 200Euro.... deci 50euro pe an eu zic ca stau bine...cred ca e cel mai ieftin viciu... În momentul asta 80% din timp joc Escape from Tarkov. Eu zic sa va vedeți de treaba și sa lăsați omul în pace... dacă asta ii place lasati-l sa se relaxeze... Vreți sa lase calculatorul și sa se apuce de băut? Sau sa își facă anturaj sa se apuce de drogat? Sau sa își facă amânată și sa își strice relația?..... calculatorul ala e cel mai mic rău... pana la urma nimeni nu e perfect. Edited by mirel3003, 28 August 2023 - 23:20. |
|
Posted 29 August 2023 - 10:21

Si sotia ta ce zice? De ea cand te mai ocupi? Cand faci piata? Cand o duci la film, la munte, la mare? Sau de toate astea se ocupa altcineva, mai putin gamer si mai mult jucaus?
![]() |
Posted 29 August 2023 - 12:19

Miza e sa ajungi intr-un echilibru.. cu mai toate. Nu a zis nimeni sa nu-ti traiesti viata dar intriga din topic are totusi un substrat.. adica e o forma de derapaj si asta. Ca vine x si y si confirma ca se afla cam sub aceeasi umbrela nu insanatoseste cu nimic situatia.
Ba da rau am ajuns.. sa nu mai distingem echilibrul de.. viciu. Eu i-as recomanda sa invete un limbaj de programare, un soft.. editare foto ceva.. adica sa ai si productivitate in baza timpului consumat. Edited by Pieptoasa, 29 August 2023 - 12:20. |
Posted 29 August 2023 - 17:47

Nu gandesc asa.
Am un amic si incercam sa ii explic ca in timp ce se joaca poate asculta un podcast, audiobook. Nu merge la ei asa ceva. Jocurile sunt o cale de a alina singuratatea. Am fost si eu dependent de jocuri. Problema in lumea moderna este socializarea, nu mai gasesti persoane in viata reala sa socializezi. Si chiar si pe internet este greu de socializat. Cu toate ca s-a ieftinit internetul si teoretic sunt mai multi utilizatori... nu prea mai sunt utilizatori nici pe grupurile de facebook, nici pe forumuri. Chiar si prin jocuri este mai greu sa legi o prietenie. |
Posted 29 August 2023 - 20:16

Dpmdv excesul in directia asta nu face decat sa intareasca ideea si directia in sine de singuratate. Da.. reprezinta o forma de relaxare in epoca actuala, exploatata puternic (si) de catre producatorii de titluri.
In viata mai e vorba si de ambitie cateodata.. pe langa faptul ca la fel de important e si mediul in care te desfasori, mindset etc. Ca viata-i mai competitiva ca niciodata.. si asta-i adevarat.. dar vezi bine excesele cam spre ce duc intr-un final.. si intaresc conceptul de.. /nu exista ieri si..maine/. Edited by Pieptoasa, 29 August 2023 - 20:17. |
Posted 29 August 2023 - 20:23

Miza e sa ajungi intr-un echilibru.. cu mai toate. Nu a zis nimeni sa nu-ti traiesti viata dar intriga din topic are totusi un substrat.. adica e o forma de derapaj si asta. Ca vine x si y si confirma ca se afla cam sub aceeasi umbrela nu insanatoseste cu nimic situatia. Ba da rau am ajuns.. sa nu mai distingem echilibrul de.. viciu. Eu i-as recomanda sa invete un limbaj de programare, un soft.. editare foto ceva.. adica sa ai si productivitate in baza timpului consumat. |
|
Posted 30 August 2023 - 10:34

De curiozitate, daca omul citea tot atea ore cat sta acum la PC, se ingrijora cineva?
|
Posted 30 August 2023 - 11:27

am trecut prin majoritatea tipurilor de „joacă”
cele mai „periculoase” dpdv adictiv sunt cele care au mii de nivele... la un moment dat eram băgat pe triburile.ro cu fo' 4 conturi mă trezeam la ora 02:05 să trimit un atac sunam copilu' la ora 11:00 să trimită el alt atac ![]() pe o „lume” ajunsesem pe locul 600 și ceva, cu nu mai știu câte sate-n propretate - eram un „tătic”! brusc am avut o revelație că „cineva” îmi controlează viața - nu mai eram stăpân pe creierul meu... am vândut totul și de atunci m-am axat pe jocuri care durează maxim 30 de minute (snooker, texas holdem) PS: gata, am găsit și poza! Attached Files |
Posted 30 August 2023 - 21:53

Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users