Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Star wars, care e ordinea?

Upgrade stocare! Pot clona SS...

Oferta de locuinte a scazut in Ro...

amortizoare pentru alt model
 Ulei ungere lant /ulei amestec Hu...

Vreau sa incep sa joc tenis de camp

titanic 1:200 libertatea

Upgrade ram Asus Rog Zephyrus G16...
 Terminator End of war 2023

Senzor de prezența/mișc...

Filmare camera video sau smartphone

Rog confirmare/infirmare solutie ...
 Cablu fan controller - placa de b...

Un sfat, va rog, ce senzori sa fo...

Rezerva succesorala, donatie scut...

Prima History

Emigrare GERMANIA, Masina cu numere de Romania, pe numele altei persoane.

* * * - - 1 votes
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

HanganuCatalin

HanganuCatalin

New Member

• Grup: Candidate Members
Salutare, vreau sa emigrez in germania impreuna cu iubita mea, avem un job la Amazon+cazare, si vreau sa plec acolo cu masina personala pe numele lu tata, am fost la norat si am facut drept de folosinta pe numele meu si a iubitei mele, sunt curios cat timp pot sa merg cu masina in germnia cu ea pe numere de Romania sau ce ar trebui sa fac ca sa nu primesc amenda etc, va rog sa ma ajutati din cauza ca nu am gasit nimica concret pe net uni oameni spun ca poti sa stai 3 luni alti 6 luni cu ea pe numere de Romania alti daca nu o inscrii in 30zile iei amenda etc, si momentan nu imi permit sa imi iau o amenda ,mai degraba sa fiu legal sau sa mai ocolesc inscrierea masini cateva luni, va rog sa imi spuneti exact cum ar trebui sa procedez ori experientele voastre, va multumesc tare mult. Si mai am o intrebare din cauza ca nu am mai parasit tara cu masina cum se procedeaza cu taxele de autostrada din Romania pana in germania sau cum ar trebui sa fac ca sa nu ma tezesc cu amenzi, va multumesc frumos de intelegere!Posted Image Posted Image

dimripper

dimripper

Member

• Grup: Members
Salut. 185 de zile de la Anmeldung spun cele mai multe rezultate, inclusiv aceasta informatie am primit.o si eu in urma cu vreo 5 ani. Mai scrie pe alocuri si 3 luni sau 1 an.

Masinile cu numere straine, mai ales romanesti sunt ''vanate'' mai des decat celelalte, inclusiv de cei care daruiesc amenzi. Ideal ar fi sa ai si o parcare asigurata la cazare sau sa o tii in parcarea firmei. In orice caz, la primul control primesti sigur doar avertisment daca esti politicos si eventual spui ca mergi des in RO. La al doilea control, o amenda de pana la 1000 eur. Sa nu minti in declaratii, ca totul istoricul este inregistrat si imediat la dispozitia lor.

Eu am inmatriculat.o dupa 1 an si jumatate, profitand de urmatoarea portita, indiciu dat chiar de un politist caruia i.am cerut sfatul: am fost la kfz.ul din localitate (pe.atunci Nürnberg), cu Anmeldung.ul, am zis uite am masina asta, vreau sa platesc impozit pe ea in DE fara s.o inmatriculez, ca am auzit ca timp de un an am dreptul. Mi s.a calculat impozitul aferent, 92 eur pt 1.2 benzina Euro 6, si am primit o hartie la mana s.o prezint in caz de control. Oricum o foloseam doar in weekend la cumparaturi, precum proverbiala batranica nemtoaica.

Ulterior procesul de inmatriculare a decurs foarte rapid, inclusiv radierea in RO la impozite si politie, exclusiv online.

HanganuCatalin

HanganuCatalin

New Member

Multumesc frumos de sfat!

Xman_ghio

Xman_ghio

Senior Member

• Grup: Senior Members

View Postdimripper, on 23 august 2023 - 23:24, said:

Masinile cu numere straine, mai ales romanesti sunt ''vanate'' mai des decat celelalte, inclusiv de cei care daruiesc amenzi.
Sunt vanate si de catre vecini: daca tot vad masina cateva saptamani pe acolo cel mai probabil ca vor suna la politie si o sa vina aia in verificari...

GlCA_Contras

GlCA_Contras

Master Mind

View Postdimripper, on 23 august 2023 - 23:24, said:

Ulterior procesul de inmatriculare a decurs foarte rapid, inclusiv radierea in RO la impozite si politie, exclusiv online.
Stai asa, cum ai facut tu radierea in Romanika exclusiv online?! Posted Image

Tipiric

Tipiric

Senior Member

O radiaza in Germania si aia lucraza apoi cu autoritatile romanesti.

GlCA_Contras

GlCA_Contras

Master Mind

Nici noi nu putem lucra asa usor cu autoritatile romalesti.... Cica e SF cu digitizarea!

atupi

atupi

Senior Member

View PostTipiric, on 24 august 2023 - 08:58, said:

O radiaza in Germania si aia lucraza apoi cu autoritatile romanesti.
Exact asa am crezut si eu si cand ai nostri au primit actele din Germania au crezut ca mi le-au confiscat ai nostri :)
De radiat nici vorba, dupa ce am fost la politie mi-au spus sa ma ocup de radiere.

Tipiric

Tipiric

Senior Member

Si invers functioneaza. Daca ai o masina cu numere de UE - sa zicem Germania - Stai in Romania si vrei sa o radiezi, o radiezi din Ro, bineinteles ca nu online, si autoritatile din Ro transmit inclusiv numerele, autoritatilor din Germania.

GlCA_Contras

GlCA_Contras

Master Mind

Romanu crede usor povestile cu Zana Maseluta...

Raz0rblade

Raz0rblade

Member

Nepotul a fost in aceeasi situatie in Belgia. A plecat cu serviciul acolo, si conducand masina lui taica-su, cu procura, traducere in franceza si alea-alea. Dar dupa 3 luni i s-a pus in vedere fie sa o inmatriculeze in belgia, fie sa o trimita inapoi in tara. Si asa a zburat cumnatul (proprietarul de facto al masinii) pe Charleroi si de la Brugge a condus masina pana in Romania.
@initiator.  Nu-i poti fenta cu perioada, nu-ti face iluzii, au camere la tot pasul, iar Politia are acces la inregistrarile lor. Daca esti sigur ca rezisti cu jobul acolo mai mult de 6 luni, o inmatriculezi acolo sa nu ai probleme. Singura tara unde am tinut masina cu numere de Romania 3 ani fara probleme, a fost Bulgaria, dar am lucrat acolo sub un statut mai special - SOFA - si adminul bulgar sigur a notificat autoritatile de ce umblu eu dezlegat fara sa schimb numerele cu unele de Sofia. Nici macar odata nu m-a oprit politia bulgara. Bine, nici nu le-am dat motiv, plus ca Waze e foarte apreciat si la ei...

giuliani

giuliani

Senior Member

6 luni poti folosi masina in DE (mai exact o fi 185 de zile, exact nu stiu sa spun).

Legat de taxele de drum:
- Romania - Vigneta pe care presupun ca o ai deja.
- Ungaria - Tot Vigneta care se poate cumpara si online, si de la benzinariile dinaintea granitei. Vezi ce te avantajeaza, sunt de 10 zile, 1 luna, 1 an.
- Austria - Vigneta se cumpara de la benzinarii si se lipeste pe parbriz, 10€/vigneta valabila 10 zile.
- Germania - nu ai taxe de drum.

Dupa ce ajungi in Germania esti obligat sa mergi la primaria de unde ai locatia si sa te inregistrezi, asta e Anmeldung-ul ce a aparut in discutie mai inainte.

dimripper

dimripper

Member

View PostGlCA_Contras, on 24 august 2023 - 08:55, said:

Stai asa, cum ai facut tu radierea in Romanika exclusiv online?! Posted Image

Aveam cont la DVBL, de la Zulassungstelle m.au intrebat daca vreau dovada pentru autoritatile romane sa demonstrez transcrierea aici, foaia respectiva am tradus.o autorizat online si am incarcat.o pe site la DVBL impreuna cu cererea de radiere. A treia zi era operata si disparuta din patrimoniu.

La Politie am trimis mailuri cu toate dovezile, au raspuns peste vreo luna, cu specificatia ca autoritatile germane i.au informat de inmatricularea la ei in ograda si imi confirma si ei radierea din circulatie.

raducanu969

raducanu969

Member

pt HanganuCatalin

Salut

Poti circula 6 luni de zile de cand te-ai inregistrat in sistemul lor ( fara a plati vreo taxa ) dupa care ai 2 variante

1. Sa o inmatriculezi in Germania
2. Sa o inregistrezi la Taxe si Impozite cum este la noi

Problema e ca atunci cand iti expira ITP-ul ( nu-l poti face in Germania, ci va trebui sa vi in Romania ) sau o alta varianta e ( sa gasesti pe cineva de are Blat ) fiindca este Legal ( acum, ce documente fac aia, nu ma intreba ) stiu din sursa sigura ca merge ( in special Turcii au Smecheria asta )

Nu ai nici o problema pe al cui nume e, atata timp cat ai Procura pe Numele tau si Tradusa si un mic secret ( cu cat mergi mai regulamentar, cu atat Militia nu are treaba cu tine ).
O alta chestie e, sa ai unde sa ti masina ( un loc de parcare, garaj sau in curte la vreun prieten ) sa o ti acolo dupa cele 6 luni si sa pleci cu ea in Concediu in Romania si tot atunci sa faci si ITP-ul.
Multi care sunt langa vama cu Austria, dau o fuga pana la Arad sau Timisioasa si isi fac ITP-ul.

Acum, vezi cum iti este mult mai usor.

PS. sa nu plecati fara bani la voi, un min de 2,000 - 3,000 euro sa aveti, mai ales ca peci cu Iubita ( cine va asigura cazare, peste 80% din situatii va baga in acelasi Apartament cu alte persoane.

Edited by raducanu969, 24 August 2023 - 13:18.

HanganuCatalin

HanganuCatalin

New Member

Multumesc tuturor de ajutor!

raducanu969

raducanu969

Member

Nu ai pentru ce, mult succes

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate