![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Natura perversa
Last Updated: Sep 16 2023 15:15, Started by
krtyna
, Aug 20 2023 18:54
·
10

Posted 21 August 2023 - 16:05

Poate ca in loc ca omul sa fi fost luat la intrebari si condamnat, lumea s-a facut cu nu vede din frica sau ignoranta. Sau poate chiar nu au vazut, pentru ca din afara totul parea perfect, victimele taceau etc Mama ce a făcut în timpul ăsta, în afară de a-și plânge de milă? Cum și-a protejat ea copiii, cum i-a ținut în siguranță, cum i-a încurajat, cum a fost alături de ei, cum i-a liniștit? Mereu se dă vina pe abuzatorul activ, vizibil, mangaindu-se pe creștet părintele care a stat cu mâinile în sân și a privit cum îi sunt chinuiți copiii. Edited by Chayah, 21 August 2023 - 16:06. |
Posted 23 August 2023 - 08:16

Se zice ca 33% din români au tulburari de personalitate. Nu stiu daca e adevarat, tind sa cred ca da. Cel mai des intalnite tulburari sunt narcisismul, psihopatia, tuburari din spectrul autist. ...io recunosc că-s paranoic, lapidar și macabru! ![]() dar asta e „platoșa” cu care supraviețuiesc într-un mediu extrem de corupt și murdar social...
Natura (vie) e TOT TIMPUL violenta, ticăloasă, di nedreapta (asta e "natura" ei), dar oamenii se supun unor ALTE reguli si rigori. am înțeles, ȘI tu consideri că uamenii nu-s naturali! o mică erată: „natura vie” nu este niciodată „nedreaptă”; drept/nedrept sunt atribute ale gândirii evoluate...
vezi ca uitasei un cuvant. am corectat eu, cu placere. ai corectat cu o greșeală...
Aveau caractere puternice, dacă era așa, îl spânzurau ei pe tat-so... erau sensibili la problemele altora, erau mai batausi dar in sensul bun - a drakku sensibilitate..., auzi TU: bătăuși în sensul bun... ![]() te auzi ce scrii? ![]()
Cred ca in cele mai multe cazuri mediul inconjurator dicteaza personalitatea. mediul înconjurător se pliază pe genetică: același mediu are o influență asupra mea, dar asupra ta alta... CERTO! Edited by gushpi, 23 August 2023 - 08:11. |
Posted 16 September 2023 - 15:15

De cand este lumea exista abuzatori si abuzati, sau pradatori si victime. La fel ca si la celelalte trasaturi ale personalitatii, linia dintre cei 2 nu este tot timpul clara. Unii sunt mai soft, altii mai psihopati, unii rabda mai mult sau mai putin. Cam 10% din populatie comit abuzuri care in acest moment se incadreaza in penal (bataie, pedofilie etc) si sunt in mare parte barbati, si tot 10% din populatie sunt victime care aparent "si-o cauta cu lumanarea" si sunt majoritar femei. Cifrele oficiale sunt poate de sute sau chiar mii de ori mai mici din cauza ca ambele tipuri de personalitati incearca sa ascunda ce fac/ ce li se intampla. Chiar daca o victima reuseste sa scape de primul agresor, va urma altul, si tot asa pana la moarte, din simplu motiv ca personalitatea ei atrage agresori. Realitatea este ca genetica dicteaza personalitatea si asta nu se va schimba niciodata. Recent am asistat la o tragedie a unei familii pe care o cunosc de cand sunt mica. Agresorul- respectat in comunitate, isi "altoia" nevasta si copiii din cand in cand, ceva vazut drept normalitate in acea perioada si poate chiar si azi prin unele zone. Unul din fii, exact cel cu firea cea mai emotiva s-a sinucis la o varsta frageda. Nimeni nu a realizat motivul real, recunosc ca nici eu la acel moment. S-a stabilit ca s-a jucat cu streangul si din greseala s-a spanzurat. Cel de-al 2 lea fiu a sters-o din tara cativa ani dupa aceea, tot asa la o varsta mica. Fiica s-a cuplat cu un baiat violent. Dupa multi ani tatal agresor moare, comunitatea e indurerata practic moare ca un om respectat, aparent iubit. Mama ramane singura si dupa putin timp se reintorace fiul in tara si este stigmatizat, ca de ce nu a venit la inmormantare, ca nu a realizat nimic etc. Isi ia viata si el dupa putin timp, si moare fara nici un respect si condamnat de familie si de comunitate. Nimeni nu constientizeaza ca tatal si abuzurile sale au fost cauza deciziilor luate de ambii sai fii, si ca poate oricine ar fi fost in locul lor ar fi facut aceleasi greseli sau in orice caz ar fi luat decizii irationale. Dintre toate aceste personaje doar mama are o personalitate de victima. Fiii lor nu, si nici fiica nu pare. Insa traumele la varste mici au deraiat traseul acestor copii prin viata, oricat de "normali" ar fi fost dpdv genetic. Ca si aceasta familie sunt multe, din afara totul pare frumos pentru ca ei incearca sa ascunda realitatea de rusinea lumii. Daca ai interactiona cu ei din pozitia de vecin sau ruda de gradul 2+ sau ai urmari ce posteaza pe facebook ai crede ca sunt familii perfecte. Foarte greu reusesti sa vezi printre copaci. Eu nu am vazut asta de cat foarte tarziu si cred ca sunt singura, pe langa cei direct implicati si sunt singura care vede cu claritate cine a fost cauza tragediei. Victima probabil ca nu intelege nici acum ca a trait cu un abuzator si va muri crezand ca ea sau copiii ei au facut ceva, rugandu-se si inchinandu-se la icoane toata ziua. Daca cunoasteti si voi pe cineva care este agresat in familie, ceva de genul o palma, o "bataita" cu cureaua, va garantez ca dincolo de aparenta de un conflict minor, cum ar fi cazul cand copiii fac vreo nazbatie si trebuie disciplinati, cel mai probabil in spatele cortinei treburile sunt mult mai sumbre. Plus ca, cauzele mai pot fi si psihologice insa tot pe scheletul genetic actioneaza si alea. Era respectat ca lumea nu stia ce face. Apoi, acei copii erau slabi la genetic, altfel nu se sinucideau orice ar fi facut tacsu. Genetica dicteaza cum reactionezi intr-un anumit mediu, ca dovada ca oameni diferiti reactioneaza diferit la acelasi mediu. Deci nu oricine ar fi reactionat la fel. In cazuri similare, copii ajung okey, se desprind de familie si isi fac viata lor si nu sunt ca tatal betiv si abuzator, altii devin ca tatal abuzator, altii ajung depravati si fac infractiuni, dar dupa cum vezi nici unul nu ce sinucide. Ai scos in evidenta o chestie foarte interesanta caracteristica omului. Cum adica victima nu intelege ca a trait cu un abuzator ? Dar ce e beata sau drogata aia ? Ce naiba, nu era clar ca ala abuza ? Ori e fraiera de pute de nu se prinde. Ori i-a convenit situatia chiar daca poate se plangea de asta.
Nu prea se intelege scopul pentru care ai deschis acest topic. Sunt o gramada de barbati considerati agresori doar pentru ca fizic sunt mai impunatori dar in realitate pot sa iti spun ca am avut neplacerea sa cunosc femei de-a dreptul diabolice, genul care sub aparenta fragilitatii si neputintei fizice au reusit sa abata atentia de la faptul ca nu toate agresiunile sunt fizice, dar cele non-fizice sunt la fel de grave daca nu mai grave chiar. Un exemplu, sotie devotata, genul ala de mica, firava si smiorcaita, spune sotului ca isi doreste nush ce cacat pentru care nu aveau bani si trebuia un credit, ala zice ca nu vrea sa ia credit pentru tampenii si ce crezi ca zice micuta firava si smiorcaita? "Dragule, daca nu faci cum zic, o sa spun ca ne-ai violat fiica si o sa o conving sa spuna la fel si te duci la puscarie, ai inteles?" Nu spun ca in cazul prezentat de tine n-or fi stand lucrurile asa dar orice carnat are doua capete, depinde din ce perspectiva vezi lucrurile. Edited by MinettoMatoi, 16 September 2023 - 15:16. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users