Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Soluție iluminare trepte int...

Recomandare SIM cu date 2G pentru...

Masina de spalat Hotpoint-Ariston...

Plata TVA cumparare teren
 Ce melodie ati vrea sa va fie can...

LED auto H4

Se oprește motorul la Golf 5...

GPS Aonerex ajutor Harti
 Probleme MacBook Air A1466

Transfer de fisiere intre 2 pc-uri

Panasonic HC VXF990 in modul 4K n...

Compresor (domestic). recomandari?
 Placa de baza veche

Mazda CX-60 Homura - Machine Grey

Kraven the Hunter - 2024

TV 4K

Merită Emigrarea in Italia?

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
105 replies to this topic

rampampam

rampampam

New Member

• Grup: Candidate Members
Salut! Am 21 de ani și în toamnă intru in ultimul an de facultate, dar mă bate gândul să îl îngheț și să plec în Italia.
M am uitat puțin pe prețul chiriilor, mă gândesc că 2000 de euro e un buget decent pentru o chirie modestă undeva prin Torino.
O sa plec cu prietena mea, iar din ce am văzut la capitolul salarii, cred că dacă ne angajăm amândoi o să ne punem pe picioare in câteva luni.
Totuși, vreau sa cer și eu niste sfaturi, opinii, de la oameni care au trecut prin etapa asta, încă sunt la faza de cântărire a situației și mă gândesc că nu am nimic de pierdut, in cel mai rău caz mă întorc de unde am plecat dar rămân cu experiența.
Limba nu e o problema, se învață relativ ușor din cate am văzut, personal cunosc franceza, engleza și mă descurc destul de bine și în germană.
În Italia sunt peste un milion de români cu acte în regulă, dar au trecut ceva ani de când au plecat și situația cred că s a schimbat după 2020, de asta întreb, mai este Italia o variantă ok pentru emigrare? Întreb aici pentru că personal nu am cunoștințe de la care sa cer o părere.
Mulțumesc anticipat!

ovidiu21

ovidiu21

Senior Member

• Grup: Senior Members

rampampam, on 20 august 2023 - 09:02, said:

Salut! Am 21 de ani și în toamnă intru in ultimul an de facultate, dar mă bate gândul să îl îngheț și să plec în Italia.
M am uitat puțin pe prețul chiriilor, mă gândesc că 2000 de euro e un buget decent pentru o chirie modestă undeva prin Torino.
O sa plec cu prietena mea, iar din ce am văzut la capitolul salarii, cred că dacă ne angajăm amândoi o să ne punem pe picioare in câteva luni.
Totuși, vreau sa cer și eu niste sfaturi, opinii, de la oameni care au trecut prin etapa asta, încă sunt la faza de cântărire a situației și mă gândesc că nu am nimic de pierdut, in cel mai rău caz mă întorc de unde am plecat dar rămân cu experiența.
Limba nu e o problema, se învață relativ ușor din cate am văzut, personal cunosc franceza, engleza și mă descurc destul de bine și în germană.
În Italia sunt peste un milion de români cu acte în regulă, dar au trecut ceva ani de când au plecat și situația cred că s a schimbat după 2020, de asta întreb, mai este Italia o variantă ok pentru emigrare? Întreb aici pentru că personal nu am cunoștințe de la care sa cer o părere.
Mulțumesc anticipat!
Nu

dark

dark

HELLO BOYS! I'm Cozbi, your HOTTEST midianite chick!

Italia este în faliment, frate drag! Acolo vrei să mergi tu? De ce ai face asta?

nico99900

nico99900

Senior Member

Cat speri sa castigi in primele luni, daca vorbesti de 2000€ pentru  o chirie modesta.
Daca tot ai bani, n-ar fi rau sa dai o tura pe acolo sa vezi ce si unde ai putea lucra. Trebuie sa fii constient ca locurile cu munca bine platita sunt ocupate. Si faptul ca nu cunosti limba poate fi totusi o problema. Cel putin pana te ia cineva si vede ca meriti acel post in detrimentul unuia cu care se poate intelege.

dan210

dan210

Senior Member

parerea mea este sa termini facultatea, daca tot esti in ultimul an, dupa asta orienteaza-te

daca tot vorbesti niste limbi straine, de ce nu o tara unde cunosti limba?

nico99900, on 20 august 2023 - 11:19, said:

Cat speri sa castigi in primele luni, daca vorbesti de 2000€ pentru  o chirie modesta.
cred ca nu s-a inteles bine, 2000 este castigul estimat, doar nu-i Torino mai scump ca Londra

Edited by dan210, 20 August 2023 - 11:28.

KiloW

KiloW

Guru Member

Și eu zic că mai bine termini studiile înainte și pleci după.

Dacă vorbești germana de ce nu Germania? Aia au deficit serios de forță de muncă calificata. Cu franceza poți încerca Belgia, acești problema, deficit serios de forță de muncă calificata.

Edited by KiloW, 20 August 2023 - 11:30.

rampampam

rampampam

New Member

Îmi cer scuze, nu m am exprimat cum trebuie. 2000€ nu sunt bani de chirie lunară, mă refeream că dispun să ajung acolo cu banii ăștia in buzunar. Pentru o luna-doua de chirie și strictul necesar până la primul salariu am zis că ajung.
Referitor la văzut zona, am avut oportunitatea sa petrec acolo 2 săptămâni prin prisma actualului job-tehnician sisteme securitate-si am profitat de ocazie sa mă plimb pe acolo, să mi fac o idee ...oamenii mi au plăcut, la prima vedere nordul Italiei mi a lăsat impresia că merită încercată o mutare acolo.
Mă întorc puțin la capitolul job. Pe ceea ce fac eu oameni de 30-35 de ani aveau mai puțin de jumătate din cunoștințele mele tehnice, dar totuși la salariu diferența era considerabilă. Nu cred că aș putea să mă angajez undeva in primul an pe ramura asta, dar nu mă deranjează să mi găsesc o direcție pe care să mă concentrez. Până la urmă, mă gândesc, toate vin in timp, mai bine sa profit de șansă acolo, decât să regret mai târziu. E doar un punct de vedere, dim acest motiv vreau sa aud și alte păreri.
Mulțumesc!

victord36

victord36

Senior Member

Mulțumesc anticipat!
Despre ce facultate vorbim?

Masutatsu-Oyama

Masutatsu-Oyama

Active Member

• Grup: Members

… în toamnă intru in ultimul an de facultate, dar mă bate gândul să îl îngheț și să plec…

Foarte probabil o eroare capitala.

rampampam

rampampam

New Member

victord36, on 20 august 2023 - 11:36, said:

Despre ce facultate vorbim?

Relații internaționale și studii europene- Facultatea de Istorie-UniBuc

george_alexandru

george_alexandru

Mwe Austria

Nu înțeleg, de ce n-ai mai aștepta un an? Crezi că ratezi vreo oportunitate unica dacă pleci în Italia anul ăsta în loc de anul viitor?

Cu siguranță vei pierde mai multe oportunități din înghețarea anului de facultate.

Altfel, nordul Italiei e ok, dacă țara aia se duce pe pla, nordul e ultimul care crapă.

De curiozitate, în ce domeniu vrei să lucrezi?

tytysor

tytysor

Guru Member

rampampam, on 20 august 2023 - 11:46, said:

egala cu zero, poti pleca!

bobitad

bobitad

Senior Member

rampampam, on 20 august 2023 - 11:46, said:

din cate stiu, facultatea aia e doar cu numele, nu vreau sa te jignesc sau etc, dar asa a fost de cand ma stiu eu. Adica, chiar si in Romania, daca te duci la o firma mare, sa zicem ca te-ai pricepe la mentenanta it si esti tu si inca unul cu o facultate de inginerie, chiar daca stii mai bine decat celalalt, cel mai probabil il accepta pe ala. Acum, poate nu mai sunt eu la curent cu lucrurile, dar la firme mari cam asa statea treaba. la firmele mici nu-l intereseaza pe patron mai nimic, decat daca stii meserie.

cat despre Italia, eu cunosc rude care s-au intors de acolo, efectiv au ajuns sa faca aceeasi bani aici ca si acolo, iar aici vorbesc limba lor, isi pot organiza lucrul cum vor, nevasta poate avea grija de copii mai usor, per total e mai usor cu romanii. Italia este printre cele mai frumoase tari din Europa si din lume, dupa parerea mea, insa ca toate tarile, au si aia prostii lor, coruptii lor, oameni ciudati, s.a.m.d. Financiar nu stiu ce sa zic, aici probabil ma gandesc ca puteti sa aveti un pic de ajutor de la parinti, acolo cel mai probabil incepi de la 0.

Lex404

Lex404

CIVILIANS are #NotATarget

• Grup: Moderators
Italienii vin in Polonia ca la ei e cam sarakie :lol:

rampampam

rampampam

New Member

bobitad, on 20 august 2023 - 12:11, said:

din cate stiu, facultatea aia e doar cu numele, nu vreau sa te jignesc sau etc, dar asa a fost de cand ma stiu eu. Adica, chiar si in Romania, daca te duci la o firma mare, sa zicem ca te-ai pricepe la mentenanta it si esti tu si inca unul cu o facultate de inginerie, chiar daca stii mai bine decat celalalt, cel mai probabil il accepta pe ala. Acum, poate nu mai sunt eu la curent cu lucrurile, dar la firme mari cam asa statea treaba. la firmele mici nu-l intereseaza pe patron mai nimic, decat daca stii meserie.

cat despre Italia, eu cunosc rude care s-au intors de acolo, efectiv au ajuns sa faca aceeasi bani aici ca si acolo, iar aici vorbesc limba lor, isi pot organiza lucrul cum vor, nevasta poate avea grija de copii mai usor, per total e mai usor cu romanii. Italia este printre cele mai frumoase tari din Europa si din lume, dupa parerea mea, insa ca toate tarile, au si aia prostii lor, coruptii lor, oameni ciudati, s.a.m.d. Financiar nu stiu ce sa zic, aici probabil ma gandesc ca puteti sa aveti un pic de ajutor de la parinti, acolo cel mai probabil incepi de la 0.

Asta îmi dau seama și eu. După doi ani de facultate constat că n am învățat nimic. Din 100 de colegi de generație pe profilul respectiv au învățat ceva-ceva doar cei care n au citit o carte în viața lor. Înțeleg, totuși, că e posibil ca pe viitor sa mă ajute o diplomă care atestă studii superioare. Să activez in domeniul respectiv e o altă discuție.

rampampam

rampampam

New Member

george_alexandru, on 20 august 2023 - 11:55, said:

Nu înțeleg, de ce n-ai mai aștepta un an? Crezi că ratezi vreo oportunitate unica dacă pleci în Italia anul ăsta în loc de anul viitor?

Cu siguranță vei pierde mai multe oportunități din înghețarea anului de facultate.

Altfel, nordul Italiei e ok, dacă țara aia se duce pe pla, nordul e ultimul care crapă.

De curiozitate, în ce domeniu vrei să lucrezi?

Știu că e posibil sa ajute o diplomă de studii superioare. Nu zic că e un câștig emigrarea in momentul ăsta, dar cum am zis, in cel mai rău caz mă întorc de unde am plecat.
De lucrat...n am vreo idee setată, sunt autorizat într un domeniu tehnic, iar cu aceasta facultate mă pot orienta spre sistemul educațional. Opțiuni sunt destule, mă apasă gândul că poate aș evolua mai mult pe termen lung în altă țară.

nico99900

nico99900

Senior Member

Daca nu mergi sa incerci nu o sa stii niciodata daca ai facut bine sau nu. Concurenta e mare si pe acolo, asa ca, cum ti-o fi norocul. Daca nu ai nimic de pierdut in Ro, merita sa incerci. Dar sa stii ca nimeni nu o sa se dea la o parte ca sa iti faca loc in fata.

slai

slai

User Incredibil

Lex404, on 20 august 2023 - 12:30, said:

Italienii vin in Polonia ca la ei e cam sarakie :lol:
Spagat logic. Multi italieni sunt si in Romania, asta nu inseamna ca la noi e un el dorado. Si in general, sunt destui polaci in italia...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate