Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Photoshop, setari - Cum maresc pa...

Polistiren extrudat si parchet in...

Android 1000-2000 lei

Vanzare apartament zona Dristor
 La 22 de ani in Spania, Castellón

Catalin Tolontan dat afara si de ...

WEBASTO pt duster pe motorina

Upgrade memorie ram DDR4 la laptop?
 Timberland sau Columbia

Trenuri Cluj Napoca - Oradea

AMD, evolutie procesoare laptop

Shazam pentru Parfumuri?
 Transportul in comun in Bucuresti...

Recomandare - disjunctoare difere...

Puteti sa imi recomandati si mie ...

Camerele de supraveghere dau uneo...

DJI Air 3

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

abac

abac

Senior Member

• Grup: Senior Members
Doar ce mi-am prabusit drona DJI Air 2S, lovind-o de o cladire in timpul unei orbite automate. Drona nu are senzori laterali deci e oarba ca o cartita, eu am vazut prea tarziu ca am facut cacatul praf, n-am avut timp sa reactionez, asa ca drona s-a prabusit pe asfalt de la etajul 20 si s-a facut praf si pulbere. Mare noroc am avut ca nu i-a cazut unui pieton in cap.

In fine, drona e atat de praf incat DJI mi-a cerut 645 de euro sa mi-o "repare". Evident asta inseamna inlocuire cu un produs refurbished.

Am zis pas si am decartat 1549 de euro pe modelul nou, DJI Air 3, cu senzori omnidirectionali si cu abilitatea de a ridica gimbalul la 60 de grade. Adica nu ma mai chinui ca un caine sa umplu gaura din cer in photoshop cand trag panorame 360x180.

Attached File  air 3.jpg   218.6K   37 downloads

DJI Air 2S mi s-a parut o drona foarte puternica si capabila, am fost extrem de multumit de ea. Ma cam deranja timpul destul de redus de stat in aer cu o baterie, cam 25 de minute, hai 28 daca o aterizam cu toate alarmele de low battery urland. D-aia mi-am si cumparat 5 baterii in total.

Cu DJI Air 3 faci cu 3 baterii ce faceai cu 5 la DJI Air 2S, cu avantajul ca nu trebuie sa te intorci la baza sa pierzi timp pretios pentru schimbul de baterie.

Attached File  DJI-Air-3-review-hovering.jpg   147.21K   37 downloads

La specificatii zice ca Air 2S acopera cu o baterie 18.5 km in timp ce Air 3 acopera 32 km. O diferenta extrem de mare.

Mai vine si cu un sistem de transmisie net superior, care promite range mai mare, penetrare radio mai buna. Occusync 4.0 promite range 20km in FCC (standard de putere de emisie american) sau 10km in CE. De la 12km respectiv 8km la Air 2S.

Nu in ultimul rand, drona are viteze de ascensiune/coborare mult superioare la 10m/s (36kmph) ceea ce e enorm. DJI Air 2S avea vitezele maxime ascensiune/coborare de 6m/s si tot mi se parea foarte rapid.  

Air 3 vine cu certificare C1, ceea ce inseamna ca poti sa zbori cu certificat de pilot A2 peste persoane neimplicate in orase din 2024. Air 2S nu are certificare si nu se stie daca o sa primeasca retroactiv, ceea ce o face drona legacy si poate sa mai zboare doar in A3 din 2024, adica practic in salbaticie.

Attached File  air 3-2.jpg   43.34K   28 downloads

Drona e mai grea cu 125 de grame (595 -> 720 grame). In principiu, ar trebui sa se comporte mai bine in vant puternic decat Air 2S. Dar ca fapt divers, cu Air2S nu mi-a fost niciodata frica sa zbor pe vant puternic. Drona era super puternica. Deci Air 3 ar trebui sa fie mai buna pe vant puternic judecand dupa vitezele orizontale si verticale mai mari, ceea ce denota mai multa putere, dar si greutatea mai mare .

La specificatii zice ca Air 2S rezista la vant de 10.7m/s iar Air 3 rezista la 12m/s.

Sa vedem ce-i poate pielea cand o sa ajunga.

Edit.

A, da, cica camera e mai hoata. Desi senzorul e fizic mai mic decat la Air 2S, feedbackul userilor este stelar. Drona are camera duala, cu focale 24mm si 70mm cu acelasi senzor quad bayer de 48 mpix si dimensiune 1/1.3 la ambele camere. Distanta aia focala de 70mm ma ajuta maxim la ce folosesc eu drona. Pot sa fac close-up fara sa ma apropii prea tare de zgarie-nori si sa risc sa bag drona in vreo turbulenta invizibila si sa-mi iau adio de la ea, ca mi-o izbeste turbulenta de cladire (au patit altii).

Edited by abac, 19 August 2023 - 00:29.

VOC

VOC

Member

• Grup: Members
Să o stăpânești sănătos! Până la sfârșitul anului sper să îmi achiziționez și eu pachetul Fly More Combo.

Raz0rblade

Raz0rblade

Member

• Grup: Members
Nu stiu cum se impaca recomandarea (conform AAR e cam obligatie) sa zbori drona la limita vizibilitatii - la toate clasele Open, incepand cu A0 si mergand in sus maxim - cu faza cu vaaai, asta poate zbura doar 16 km, asta 32. Mai oameni buni, v-ati nascut sa fiti Hawkeye toti ??? Eu pierd din ochi Mini-ul meu peste 250 de metri, mai ales cand o zbor in perioade insorite. E suficient sa cobori ochii in aplicatie, sa modifici un parametru, si cand te uiti in sus - ia-o de unde nu e...De aia ma bate si gandul sa-i trag un portocaliu tzipator pe carcasa, sa-i cresc vizibilitatea.
Vad ca DJI tot taie din optiunile de securitate. Pai Mavic 2 Zoom si 2 Pro aveau si senzor lateral, da, ceva pe infrarosu, dar aveau. La air 2s i-au taiat. Oricum, ochiul operatorului e sfant, la ce delay au senzorii astia, ma indoiesc ca vor opri drona in timp util, avand in vedere masa si inertia ei...
PS    am facut si eu praf primul Mini in Bucegi, zburand drona cu spatele si eu stand cu spatele la ea, cu ochii in imaginea din aplicatie. WTF was in my mind at that time still don't know... Am percutat acoperisul unei pensiuni ca eu la dracu' ma uitam si praful s-a ales de ea, a aterizat si pe niste buturugi destinate sa ajunga in soba. Doua brate rupte, cablul panglica de la camera sectionat, carcasa superioara crapata, toate elicele facute varza. Acum sta in dulap, asteapta piese de schimb de pe AliExpres. Sper sa o readuc la viata...

abac

abac

Senior Member

Seria Air nu a avut niciodata pana acum senzori laterali.

Seria Pro a tot adaugat senzori, nu a taiat niciodata.

Seria mini a tot adaugat senzori.

Deci nu, DJI nu a facut niciodata downgrade de safety features la o linie de drone din aceeasi serie/categorie.

Deja seria Air si seria Mavic au senzori omnidirectionali. La urmatorul model Mini (4?) se preconizeaza ca va avea si asta senzori omnidirectionali.

Deci se va fi atins apogeul de safety.

Si mai mult decat atat, senzorii sunt extrem de avansati, nu neaparat senzorii in sine care sunt niste lentile fish-eye, cat algoritmul care interpreteaza ce vad lentilele alea. Si care are un timp de reactie si procesare fantastic de bun, senzorii raman activi pana la o viteza de 12m/s frontal, respectiv 18m/s lateral. Adica o viteza foarte mare.

Singurul inconvenient, avand in vedere ca senzorii sunt optici, este ca sistemul anticoliziune are nevoie de lumina. Nu functioneaza pe intuneric.

Edited by abac, 20 August 2023 - 19:19.

abac

abac

Senior Member

Daca intereseaza pe cineva, drona zboara extraordinar de bine. Am zburat cu ea pe furtuna cu rafale de 50-60 kmph. Impotriva vantului zbura cu 20-25 kmph. Mi s-a parut absolut incredibil.

Viteza de ascensiune/coborare este incredibila, se ridica in aer ca din catapulta.

Calitatea camerei este fenomenala. Distanta la care zboara fara sa piarda nicio linie de semnal. durata de zbor a bateriei, totul este la superlativ.

In plus, beneficiaza de waypoints. Cea mai tare chestie. Abia astept sa fac niste filme cu care sa alternez anotimpurile si tranzitii zi-noapte.

Nenea Zap

Nenea Zap

Zuperman

abac, pe 19 august 2023 - 00:19, a scris:

asa ca drona s-a prabusit pe asfalt de la etajul 20 si s-a facut praf si pulbere. Mare noroc am avut ca nu i-a cazut unui pieton in cap.

Nu vezi că userul de mai sus doar prin pur noroc nu a omorât pe cineva?

Și tu întrebi dacă are o problemă că nu mai vede drona cu ochiul liber :lol:

abac

abac

Senior Member

Nu mai fuma bai nene ciuperci.

Nenea Zap

Nenea Zap

Zuperman

Pare că tu fumezi când zbori cu drone grele deasupra oamenilor.
Din cauza ăstora ca tine nu putem noi zbura dronele în condiții normale.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate