Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Probleme instalare internet prin fibră DIGI

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
Cristian_Udo

Cristian_Udo

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 04.08.2023
Salutare,

mă aflu momentan în procesul de mutare într-o chirie. La apartamentul respectiv nu s-a făcut niciun abonament la internet, nu s-a instalat niciun router etc., așa că am făcut un contract la Digi pentru net Fiberlink 1000, am stabilit data de astăzi, 4 august, pentru instalare. Echipa a venit la 9 dimineața, intră în apartament, deschide cutia din perete unde se află fibră, numai că să îmi spună că fibra e prea scurtă, că infrastructura nu este bună și că trebuie să vorbesc cu dezvoltatorul ca să spargă peretele, să pună altă fibră și că oricine ar veni să monteze o să îmi spună aceeași chestie. Vreo 5 minute a durat toată interacțiunea, au plecat și aia a fost.

Culmea este că majoritatea locatarilor au internet prin fibră tot de la Digi cu router-ul montat fix pe cutia respectivă. Am sunat administratorul, care mi-a zis că nu este posibil așa ceva și că nimeni nu a avut probleme cu instalarea internetului și că cel mai probabil echipa tehnică de la Digi nu a avut chef de muncă. După tot acest eveniment, mă duc la reprezentanța Digi care e aproape de bloc, îi explic doamnei de acolo situația, la care îmi aruncă o privire dezamăgită și îmi spune: "Foarte urât din partea lor." Doamna ulterior face o sesizare la departamentul tehnic și îmi spune că a și urgentat-o. Pe lângă asta, îmi spune să mai sun și eu la Call Center ca să pun presiune. De la aproximativ ora 10 dimineață până la 8 seara, am sunat de 4 ori, și am primit același răspuns: "Am urgentat cererea dumneavoastră. Veți fi contactat cât de repede posibil."

Așadar, vin cu o întrebare la voi: ce pot face în continuare? Am nevoie urgent de internet la apartament întrucât lucrez de acasă și luni se presupune că trebuie să revin la muncă.

Atașez și o poză cu cablul de fibră optică, ca să îmi spuneți părerea voastră. Este prea scurt? Dacă da, nu se poate face prelungire?

Attached Files



#2
crischir

crischir

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,246
  • Înscris: 04.06.2023
Cine a tras fibra a facut o mare prostie , in doza aia nu prea incape un ONT, da e scurt dar.. se poate suda o prelungire, cei de la gigi au si scule specializate pt. operatii de genul.

#3
trid_ovi

trid_ovi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,138
  • Înscris: 10.10.2005
Cred ca tine mai mult de aria de Rds decat de Digimobil.
Revenind ontopic fibra aia chiar nu merge deloc mai trasa inauntru, daca misca poti sa o folosesti pe post de fir de tragere pentru alta fibra.

#4
Cristian_Udo

Cristian_Udo

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 04.08.2023
Se misca destul de mult, doar ca nu pot sa trag sa iasa mai mult din tubul respectiv. In orice caz, practic se poate face prelungire, sa inteleg

Edited by Dany_Darke, 04 August 2023 - 21:37.


#5
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 13.12.2006

View PostCristian_Udo, on 04 august 2023 - 20:09, said:


Atașez și o poză cu cablul de fibră optică, ca să îmi spuneți părerea voastră. Este prea scurt? Dacă da, nu se poate face prelungire?

aia ar trebui sa fie o cutie de distributie fibra optica????
fibra ar trebui sa vina intr-o tava de imbinare care se afla in cutia de distributie.

pe scurt, n-ai detaliat "lucrarea" de la voi din bloc, dar teoretic, daca dezvoltatorul a anticipat nevoia de fibra optica ar fi trebuit sa faca legaturi de fibra din fiecare apartament pana intr-o "camera/cutie/debara,etc" cu rol de capat pentru FTTB. operatorii ISP vin cu fibra pana la FTTB, acolo se monteaza o cutie de distributie, cu tava de imbinare si de fiecare data cand e nevoie se ia o fibra din bloc si se lipeste de fibra ISP-ului din tava de imbinare.

acum, daca voi aveti doar FTTB...e ceva de munca sa traga Digi fibra din cutia de distributie pana la tine in casa. eu am avut de tras cu orange tot din acelasi motiv. nu aveau fibra trasa din apartament pana la cutia de distributie si de 2 ori mi-au anulat contractu proaspat incheiat, doar ca sa nu faca un efort de a trage un fir de FO printre etaje.
cu digi a fost alta treaba, mai usor...mi-au taiat cu clestele fibra de la orange ce venea din cutia de distributie si au lipit-o pe tavita lor dintr-o cutie de distributie aflata intre etaje. am avut noroc ca fibra deja era trasa si mai ales ca tipul care a venit avea un fujikura tare dragut la el si n-a durat mai mult de 5 minute toata operatia.

#6
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,253
  • Înscris: 27.10.2007
E taiata prea scurt, asta e clar. Trage de ea, poate mai vin macar 10 cm. In pozitia aceea e aproape imposibil de sudat.
Daca in in doza asta era prevazut sa puna ONT (vad un fir ce pare UTP si pare ca pleaca spre apart., dar nu vad priza), cu putin talent se poate. Iti trebuie un ginecolog, astia se descurca in locuri inguste...

Edited by strongsss, 04 August 2023 - 22:07.


#7
Cristian_Udo

Cristian_Udo

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 04.08.2023

View Poststrongsss, on 04 august 2023 - 21:57, said:

E taiata prea scurt, asta e clar. Trage de ea, poate mai vin macar 10 cm. In pozitia aceea e aproape imposibil de sudat.
Daca in in doza asta era prevazut sa puna ONT (vad un fir ce pare UTP si pare ca pleaca spre apart., dar nu vad priza), cu putin talent se poate. Iti trebuie un ginecolog, astia se descurca in locuri inguste...

N-am facut din pacate poza la toata cutia, dar da, e si o priza acolo. In orice caz, astept sa vad ce zic astia de la Digi. Ideea per total este ca o rezolvare exista, si cumva ar putea totusi sa imi puna router-ul acolo

#8
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,293
  • Înscris: 13.01.2011

View PostVipeR85, on 04 august 2023 - 21:55, said:

... fujikura...
90 S+?  😁

View PostCristian_Udo, on 04 august 2023 - 21:26, said:

... sa inteleg...

Ori cum mai spunea un coleg, o folosește pe asta veche, ca șufă de tragere, pentru o fibră nouă.



#9
Cristian_Udo

Cristian_Udo

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 04.08.2023
Deci per total, din raspunsurile primite, e clar ca e prea scurta, dar nu e chiar capat de tara, incat se poate extinde, incat sa imi monteze router-ul. Eh, sper sa dau de un tehnician de la Digi care chiar vrea sa ma ajute, nu ca astia de azi care nici macar n-au incercat sa faca ceva :))

#10
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,608
  • Înscris: 07.02.2003

View PostCristian_Udo, on 04 august 2023 - 20:09, said:

să pună altă fibră și că oricine ar veni să monteze o să îmi spună aceeași chestie. Vreo 5 minute a durat toată interacțiunea, au plecat și aia a fost.
E normal, n-au ce sa faca cu ciotul ala la misto... nu ajunge nici pana la aparatura de sudat. De obicei se lasa bobinute de fibra la capete sa fie lungime suficienta.

Edited by andreic, 04 August 2023 - 23:11.


#11
macette

macette

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,549
  • Înscris: 19.09.2008
Fibra aia vine prin copex-ul ala de undeva din cladire. Eu zic ca le-a fost lene sa o inlocuiasca. Se putea trage alta dar nah... caldura mare Mon Cher si chef de munca zero.

Edited by macette, 04 August 2023 - 23:44.


#12
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,467
  • Înscris: 25.08.2009
La mine a fost prelungita FO prin mufare.
Initial am vrut montarea modemului de FO in holul de la intrare, dupa o saptamana am cerut mutarea lui in alta parte (din considerente estetice).
A fost simplu, a venit tehnicianul, in mufa Fo care intra in modem a introdus alta mufa cu cablu de vreo 8 metri.
Lucrarea are peste 10 ani, nu sunt probleme. Deci se poate si prin mufare, nu trebuie sudare.

#13
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,253
  • Înscris: 27.10.2007
initiator, incearca si pe olx. sunt baieti/firme care sudeaza fibra optica si care ar putea sa incerce.
oricat ai vrea sa dai vina pe RDS, nu e vina lor, tehnic nu sunt conditii pentru montaj. cel care a pus fibra trebuia sa iti lase o rezerva de cel putin 1 metru si nu a lasat. poate a lasat totusi in celalat capat o rezerva, cauta sa vezi cum arata acolo. daca e ceva rezerva, trage de fibra poate ai noroc.
nu trage de fibra pana nu vezi cum e cealalt capat, daca nici acolo nu ai rezerva las-o asa, nu te gandi sa tragi de ea ca poate se intinde.

Edited by strongsss, 05 August 2023 - 08:14.


#14
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,608
  • Înscris: 07.02.2003

 altuser09, on 05 august 2023 - 06:25, said:

Deci se poate si prin mufare, nu trebuie sudare.
Depinde de bugetul optic, daca semnalul e mic e mai bine sa fie sudura, mufarea induce pierderi. Iar cand se lucreaza multifrecventa cum e la multimode pot apare si armonici nedorite.

Edited by andreic, 05 August 2023 - 08:35.


#15
Talibane

Talibane

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 12.05.2019
Aia chiar nu au avut chef de munca, Trebuia sa  inlocuiasca acea fibra, tot ce trebuie sa faca e sa lege alta fibra de cea existenta si sa o traga pe partea cealalta. Asta ii o operatiune de 10-15 min daca nu apar alte neprevazute.

Edited by Talibane, 05 August 2023 - 08:48.


#16
hades

hades

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 940
  • Înscris: 16.12.2003
Cheamă o echipa, pregătește o suma sa-i intereseze si cred ca se rezolva.
Ca măsură de urgenta,  roaga-te de un vecin sa îți dea acces la wifi pana rezolvi. Ofera-te sa ii plătești abonamentul de net. Sau un mobile hotspot.
Succes!

#17
Userul_80

Userul_80

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 26.06.2022
Nu te apuca sa tragi de ea, cine stie ce curbe sunt făcute si ii zici papa defintiv.
Se poate mufa si baga adaptor
Mufa https://orbray.com/e...or-adapter.html
Adaptor de prelungire
https://www.amazon.c...B07VFPMN9M?th=1

#18
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,608
  • Înscris: 07.02.2003
Se poate doar ca Insertion Loss: ≤ 0.3dB , Return Loss: ≥ 50dB O sudura buna are 0.1dB.

Edited by andreic, 05 August 2023 - 19:57.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate