Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Manere clasice mobila sau push to...

Contact pe piele cu sangele altei...

metoda constantelor de scurtcircuit

video file info
 Nu pot raspunde: Huawei P10

Cod cursor website

Cum se iese la pensie la munca di...

Inlocuire Tranzistor 4410 BA622T ...
 CASS pe veniturile din DOBANZI

Masina de spalat rufe Bosch

Spatiu prea mare inainte de titlu

Recomandare banca pentru firma
 Photoscape, unde?

Prima World HD

Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Cum pot reda niște inregistr...
 

ZTE F6600R

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
phpguru

phpguru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 127
  • Înscris: 12.07.2012
Salutare comunitate,
In urma experientei cu noul ZTE F6600R de la Orange va prezint urmatoarele detalii/specificatii, in cazul in care v-ati confruntat sau urmeaza sa intampinati probleme tehnice:
- Actualizare ZTEGF660012RO (hardware ZTEGF6600V903) pana la ora postarii,
- Retea Locala - WLAN - Directie banda WLAN - Activare bandsteering -> Oprit (Prin oprire cele doua benzi de 2.4 si 5 Ghz devin vizibile si nu o singura banda cum este default cand este Pornit. Veti observa si diferentele de viteza),
- Retea Locala - WLAN - Configuratie globala WLAN - 2.4 si 5 Ghz - SGI -> La ambele benzi sa fie setat Oprit (vezi google ce inseamna SGI si de ce am recomandat Oprit),
- Retea Locala - WLAN - Configuratie globala WLAN - 5 Ghz -> Setati un canal favorit de la 36 pana la 48 inclusiv (Eu prefer 36. Daca lasati pe Auto e posibil ca banda de 5 Ghz sa nu fie vizibila tot timpul si/sau sa apara intarziat datorita canalelor DFS de la 52 in sus. Vezi google ce inseamna DFS),
- Retea Locala - WLAN - Configurare SSID WLAN - 2.4 Ghz - Tipul de criptare -> Wpa/Wpa2-Psk-Tkip/Aes (daca aveti in locatie dispozitive smart vechi: televizoare, telefoane/tablete, aparate de aer conditionat, aparate de curatenie, becuri smart, etc). Daca sunteti la zi cu tehnologia puteti seta Wpa2-Psk-Aes (recomandat pt. 2.4 Ghz),
- Retea Locala - WLAN - Configurare SSID WLAN - 5 Ghz - Tipul de criptare -> Wpa2-Psk-Aes (Daca aveti in locatie tehnologie high/echipamente avansate, setati Wpa3/Sae),
- Retea Locala - LAN - Server DHCP - Timp de închiriere personalizat -> 86400 s (Vezi google de ce 86400 s),
- Internet - Status - Versiune IP -> IPv6. Este setat default IPv6 sau se schimba automat cu update-ul de soft. Sunati la 300 (departamentul Tehnic) si cereti sa va schimbe din IPv6 in IPv4/v6 (Prin aceasta modificare beneficiati de parametrii normali din abonament). Daca doriti doar IPv4 trebuie sa platiti (Ip Static). Dupa aceasta actualizare IPv4/v6 cereti sa vi se faca un restart pe cont, iar dupa faceti si d-voastra un restart la router.
9) Management & Diagnostic - Managementul contului - Timp inactiv - Pauza -> 5 minute. Vine default, nu stiu ce face dar personal imi este dor de un restart zilnic si un TWT (Target Wake Time) cum aveam pe routerul cumparat.
Mentiuni:
- Pentru cei care jucati jocuri online pe mobil/tableta recomand banda de 2.4 Ghz (Internetul este mai stabil si lag mai putin, cu conditia ca in acelasi timp banda sa nu fie suprasolicitata de alte dispozitive din locatie),
- NU pozitionati niciun router langa sau pe: frigider, aparat cu microunde, televizor, tevi cupru/aluminiu, contor curent electric.
- Am renuntat temporar sau posibil definitiv la performantul Mercusys MR80X (legat si activat in mod bridge, tot sunand la 300/Tehnic), pt. ca sunt multumit de modelul acesta.
- Cereti la departamentul Tehnic update la router. Pana sa mi se faca update am avut probleme cu tv prin cablu, unele canale digitale nu functionau, aveau doar sonor sau se vedeau distorsionat. Fara update la zi, serviciul prin router nu va fi stabil.
- Ce mi-as dori de la Orange? Sa rezolve problema ping-ului (ms-uri in retea) imbunatatind infrastructura si sa nu ne mai constranga sa devenim dependenti de cardurile CI+ pt. canalele digitale. La DIGI nu esti obligat.
Salutari.

Edited by Ravy, 06 August 2023 - 01:16.


#2
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,094
  • Înscris: 24.02.2011
Pentru mine este un gunoi. Am numai probleme cu el, îmi rup părul din cap...
De ieri clipocește un led roșu și nu mai merge tv-ul și netul. I-am dat reset cu scobitoarea, a mers vreo 5 minute apoi pauză.
Am luat altul la rând, dar nu prinde tot atâtea programe ca celălalt deși nu am schimbat cartela.
Și cel mai frustrant lucru este că nu-mi găsește camerele de supraveghere.
Am încercat diferite variante, i-am schimbat ssid cu cel dinainte dar degeaba. Și colac peste pupăză am umblat la metoda de criptare și am ales wep parcă. După faza asta am rămas și fără net. Nu se mai conectează prin wi-fi deloc. Nici wps-ul nu mai merge. Posted Image
Sper ca mâine să mă pot conecta la el prin lan cu un mini pc, dacă nu... asta e, opritor de ușă.

Edited by sandel1, 03 August 2023 - 21:16.


#3
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,546
  • Înscris: 07.03.2006

 phpguru, on 03 august 2023 - 19:50, said:

Salutare comunitate,
In urma experientei cu noul ZTE F6600R de la Orange va prezint urmatoarele detalii/specificatii, in cazul in care v-ati confruntat sau urmeaza sa intampinati probleme tehnice:

- Retea Locala - WLAN - Directie banda WLAN - Activare bandsteering -> Oprit (Prin oprire cele doua benzi de 2.4 si 5 Ghz devin vizibile si nu o singura banda cum este default cand este Pornit. Veti observa si diferentele de viteza),
- Retea Locala - WLAN - Configuratie globala WLAN - 2.4 si 5 Ghz - SGI -> La ambele benzi sa fie setat Oprit (vezi google ce inseamna SGI si de ce am recomandat Oprit),


Salutari.

gresit...
salutari!

#4
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,094
  • Înscris: 24.02.2011
Azi m-am conectat prin lan și am vrut să umblu la ssid, surpriză nu se deschide rubrica. Apoi am zis să-i dau reset la setările din fabrică. A stat în loading 5 minute și ar mai fi stat dar surpriză s-a resetat cum trebuie. Acum merge wlanul ca înainte. Tot îl urăsc că nu merg camerele!

#5
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,084
  • Înscris: 30.08.2006
Problema a fost remediata printr-un update de firmware. Numai suportul Orange te poate ajuta sa-l actualizezi.

#6
ilbiscione

ilbiscione

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 10.03.2022

View Postogo, on 03 august 2023 - 21:29, said:


gresit...
salutari!
Poți sa detaliezi, de ce este greșit?

#7
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,094
  • Înscris: 24.02.2011
Am reușit până la urmă cu mare chinuială să fac să meargă și camerele fără să trebuiască să le dau jos, dar cu ocazia asta i-am mai găsit o bubă enervantă.
Concret, am vrut să folosesc parola de acces la setări de la routerul dinainte și se trezește că nu acceptă cifra 1 și trebuie musai și o literă cu majusculă.
Știu, sunt nimicuri astea dar s-au adunat mai multe cât să mă enerveze la culme.

#8
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,546
  • Înscris: 07.03.2006

 ilbiscione, on 06 august 2023 - 19:18, said:

Poți sa detaliezi, de ce este greșit?

Pentru ca argumentatia e total gresita?

Bandsteering-ul n-are nicio relevanta in throughput (asa cum insinueaza) iar SGI (short guard interval) daca este activat "ajuta" la un througput mai mare (teoretic undeva la 10% in plus) deci iarasi e gresita partea cu oprit, mai ales ca acum cam orice device wifi stie cel putin 802.11n unde guard interval-ul a fost micsorat de la 800 ns (wifi 802.11a/b/g) la 400 ns pt 802.11n/ac (de aici si short-ul din fata).
Intra-adevar, daca exista in retea clienti a/b/g atunci e de preferat (sa nu zic mandatory) sa fie mutati pe un wlan separat unde sa nu fie activat SGI (oricum exista un guard interval si in a/b/g vezi mai sus) dar pt N si AC e chiar indicat pt a evita pierderea de semnal indusa de efectul multipath.

#9
UNBREAKABLE

UNBREAKABLE

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 886
  • Înscris: 07.12.2004
Poti sa ne confirmi care este versiunea de firmware (software version) pe care o ai acum?
Eu am cerut update de firmware acum cateva luni ca a rezolv o problema cu izolarea porturilor LAN si am versiunea ZTEGF660007RO.

Edited by UNBREAKABLE, 09 August 2023 - 22:09.


#10
cristinike

cristinike

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 24.06.2008
Salutare, pot confirma eu detaliile din ont-ul instalat la mine de cateva zile...
Device Type F6600R
Hardware Version ZTEGF6600V903
Software Version ZTEGF660012RO
Boot Version V9.0.10P10N8

View PostUNBREAKABLE, on 09 august 2023 - 22:09, said:

am versiunea ZTEGF660007RO.
probabil a fost facut un downgrade de la 12 la 07

din pacate doar probleme cu acest echipament... port forwarding nu functioneaza, UPNP nu functioneaza, zici ca ignora orice setare i-ai face cu toate ca ai confirmare ca setarile facute au fost salvate cu succes... as vrea sa sun la orange sa il pun in bridge mode dar nu am nicio confirmare ca asta ar putea rezolva problema cu port forwarding (cu instalarea propriului router) si din cate am citit pe forumurile comunității orange acest echipament nu suporta bridge mode, altii spun ca au reusit... altii spun ca e deja in bridge mode, deci tot felul de informatii despre care nu pot fi 100% sigur ca sunt "accurate", pe reddit am citit un thread unde cineva din Romania spunea (tot referitor la problema cu port forwarding) ca o echipa tehnica a mers la el pentru instalarea unui alt firmware...


Nu inteleg cum de o setare atat de simpla e totusi atat de complicat de obtinut cu succes.
Sper sa se alature acestei discutii si alte persoane care au acest echipament poate reusim ceva impreuna...

Edited by cristinike, 13 August 2023 - 13:58.


#11
ilbiscione

ilbiscione

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 10.03.2022

 ogo, on 08 august 2023 - 09:48, said:

Pentru ca argumentatia e total gresita?

Bandsteering-ul n-are nicio relevanta in throughput (asa cum insinueaza) iar SGI (short guard interval) daca este activat "ajuta" la un througput mai mare (teoretic undeva la 10% in plus) deci iarasi e gresita partea cu oprit,
De acord cu tine, dar ce facem cu IP isolation când bând steering este activat?

Edited by Ravy, 16 August 2023 - 19:32.


#12
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,546
  • Înscris: 07.03.2006
Ce facem? Il debifam ;)
Serios acum, nu conteaza daca un client conectat pe 2.4 sau 5, ap isolation va bloca traficul intra-lan (indiferent ca e 2.4 la 2.4 sau 2.4 la 5, sau wlan la lan sau invers).

#13
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,245
  • Înscris: 05.01.2006

 ilbiscione, on 16 august 2023 - 16:45, said:

De acord cu tine, dar ce facem cu IP isolation când bând steering este activat?
Dar ce facem când în piață nu mai sunt mere proaspete la vânzare?
Exact așa a fost întrebarea ta... Ce treabă au merele cu APisolation? Ce treabă are APisolation cu band steering sau SGI?
Da, APisolation poate fi o problemă dar nici merele și nici alte setări nu rezolvă acea problemă.

#14
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,546
  • Înscris: 07.03.2006
Asociaza faptul ca daca 2 clienti sunt conectati amandoi la acelasi ssid pe aceeasi frecventa (2,4 ghz de ex) apisolation nu “va livra” - dar dimpotriva: asta e scopul apisolation-ul: sa blocheze traficul intre clientii aceluiasi AP (chiar daca AP-ul are o singura banda sau n).

#15
UNBREAKABLE

UNBREAKABLE

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 886
  • Înscris: 07.12.2004

 cristinike, on 13 august 2023 - 13:54, said:

din pacate doar probleme cu acest echipament... port forwarding nu functioneaza, UPNP nu functioneaza, zici ca ignora orice setare i-ai face cu toate ca ai confirmare ca setarile facute au fost salvate cu succes...

Ca sa functioneze port forwarding-ul trebuia sa ai update la firmware minim 07 (12 e mai nou si ar trebui sa fie la fel) si sa ceri la suport sa iti activeze dual-stack IPv4/IPv6. Din start este configurat in modul CGNAT(nu ai IPv4 public) si nu are cum sa mearga.

Mai are altcineva firmware-ul ZTEGF660012RO instalat? E vreun motiv sa cer update-ul la aceasta versiune de la 07RO?

Edited by UNBREAKABLE, 16 August 2023 - 22:05.


#16
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,094
  • Înscris: 24.02.2011
Să vă zic ce am pățit recent cu routerul ăsta veninos. Acum câteva zile la ora 23 fix, a picat netul și tv-ul la pachet.
L-am schimbat din nou cu cel vechi care a cedat nu de mult timp și surpriză... nu mai se aprinde ledul roșu la "LOS", așa că funcționează din nou.
Acum vine din nou partea enervantă, că iar nu merg camerele deși i-am pus același ssid, aceași parolă de wi-fi și am schimbat criptarea în wpa/wpa2/tkip-aes.

#17
gra1

gra1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,872
  • Înscris: 22.02.2010
Da, si eu am probleme cu porcaria asta...
Au ales ei sa aiba 192.168.1.1....
Am diverse dispozitive smart home si unul din ele nu poate lua decat 192.168.0.xx....
Ce sa-i fac? bridge mode se poate la el?

#18
loler256

loler256

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 27.12.2012
Nu poti schimba tu ip-ul din local network de pe 192.168.1.1? Din interfata lui/setari

Edited by Ravy, 07 November 2023 - 02:16.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate