Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tencuiala+tinci+glett sau DOAR te...

Nu merge Command prompt

Decizia dintre 2.. mousi (gaming)

Upgrade stopuri frana de la halog...
 Anastasia - Nu ma lasa sa dorm

Partitii Windows 10

Pretul laikurilor

Recomandare achizite bicicleta
 Nintendo Switch Oled

Problema calculator

unde pot testa tastaturile mecani...

Seventh Wonder-caut membri trupa
 Samsung S23 Plus sau iPhone 15 Pl...

Fallout (2024 _ ...)

Vacanta in Slovenia - calatorie c...

Far aprins pe o singura parte can...

Un gunoi

* * - - - 6 votes
  • Please log in to reply
102 replies to this topic

Alltrack

Alltrack

Senior Member

• Grup: Validating
Chiar ma gandeam sa deschid un topic nou , exact pe aceasta arie dar nu cred ca am resursele de rabdare necesara !
Numele topicului la care ma gandesc coincide cu intrebarea

''Cum deosebim un om cu probleme psihologice serioase si reale de un parazit care nu vrea sa faca nici un efort si care se simte minunat pe spatele muncii altora'' ???

1) Cunosc in viata reala , o multime de tineret , FARA NICI O PROBLEMA FIZICA SAU PSIHICA , care doar stau pe la calculator , prin baruri , prin Mall-uri , cu pretentii de la parinti si neamuri de sponsorizari serioase . Vor calculatoare de top , telefoane de top , haine de top , masini de fite , independenta totala si NU AU NICI CEA MAI MICA JENA sa iti spuna DIRECT , ca ai cazut din top 3 sponsori si ar fi cazul sa mai cotizezi...ca ai ramas in urma .
La discutiile despre invatat primesti raspunsuri de genul ''scoala vetii...e mai buna , lasa ca o sa invat(intotdeauna la timpul viitor) , bogatii lumii nu au mare scoala'' .
La discutiile despre munca , sa puna mana pe ceva...sa invete diverse , primesti raspunsuri de la ''sunt tanar am timp'' ...pana la ''ma cam tii din treaba...deranjezi'' !
La orice propunere de tip constructiv , primesti raspunsuri cu ''nu ma intelegi...nimeni nu ma intelege...sunt trist...tipa desigur topul liceului/facultatii nu ma place'' pot continua muuuult !
La orice propunere de tip ''hai sa iti rezolvam pe bucati problemele'' de tipul ''ma bate unul la scoala...rade Gigi/Gigica de mine...nu vrea Tanta sa se/iasa cu mine in oras'' , primesti raspunsuri de genul ''nu te baga in viata mea...nu stii...nu te pricepi...sa ma lasi in pace'' .

2) Exista clar si oameni cu probleme reale , legate de medicina in general . La fel am cunostinte care si-au dus copilul la psiholog&etc. .
Rezultatul a fost ca acel copil nu vrea nimic , nici psiholog , nici tratament , nici...sa faca vreun efort in vreo directie .

Trebuie sa mentionez ca toti despre care am discutat au o situatie materiala peste medie si nu sufera de lipsuri de orice gen .

Deci unde e adevarul ? Cum se pot diferentia categoriile din intrebare ? Imi cer scuze am tot corectat , mai dragut in exprimare nu am cum sa fiu !

Robot1

Robot1

New Member

• Grup: Junior Members

Bursul, on 04 august 2023 - 12:09, said:

Pentru asta ai FB, Tweeter, Sectiunea Fun. In sectiunea asta oamenii vin si cer sfaturi pentru problemele lor. Nu e blog.
Ok "boss",se poate sterge thread-ul,nu o sa mai postez aici anyway,m-am lamurit cum sta treaba pe softpedia.
Desi un moderator/admin a sters unul din comentariile tale il am primit pe email,e un "sfat" tipic de mistocar.

Chayah

Chayah

Guru Member

• Grup: Senior Members

Alltrack, on 04 august 2023 - 14:46, said:

Chiar ma gandeam sa deschid un topic nou , exact pe aceasta arie dar nu cred ca am resursele de rabdare necesara !
Numele topicului la care ma gandesc coincide cu intrebarea

''Cum deosebim un om cu probleme psihologice serioase si reale de un parazit care nu vrea sa faca nici un efort si care se simte minunat pe spatele muncii altora'' ???

Încerc eu să-ți răspund.
Nu ai de unde sa știi și nici nu îți folosește dacă știi :).

Așa că îți rămâne să stai deoparte sau să discuți strict! pe datele pe care le oferă persoana, cu cât mai puține presupuneri, judecăți colaterale și scenarii din partea ta.

Este o persoana necunoscută, nu știi nimic despre ea, nu ai vreo experiență cu ea, așa că nu văd de ce ai fi nemulțumit de ceea ce spune, de ce l-ai contrazice, de ce ai vorbi ca și cum ai ști mai bine decât știe ea.

Bineînțeles că pe măsură ce dă detalii, începe să se contureze un scenariu, care se poate apropia de bănuielile tale inițiale.
Atâta timp însă cât persoana e civilizata și te tratează cu respect, ai obligația de a face la fel :).
Și chiar nu câștigi ceva, așa cum nici ea nu câștigă, dacă începi să îi sari în cap.

Din câte am observat, oamenii care deschid topice, o fac când se găsesc într-o formă acută a unui impas.
Se descarcă atunci, își varsă puțin ofurile, mai vorbesc puțin cu unul și cu altul, după care dispar, pentru că nu le mai sunt utile discuțiile.
Cel mai probabil se întorc la viata de dinainte, o schimbare nu poate avea loc în urma unor discuții virtuale câteva zile cu niște străini.

Alltrack

Alltrack

Senior Member

• Grup: Validating
Nu m-am referit la initiator , am discutat la modul general ! Iar termenul de ''a judeca pe cineva'' mi se pare cu mult supraevaluat .
Judecata e la judecatorie , acolo se dau decizii obligatorii , pe SP sunt doar opinii care pot fi similare...complementare sau diferite .
Cu cat informatiile sunt mai putine cu atat potentialul speculatiilor creste . Iar postarile anonimizate sub un ''nickname'' nu te pot afecta prea mult .
Cu initiatorul , eu m-am lamurit , scrie destul de corect...e plin de mistouri...unele chiar putin agresive...chiar si in romgleza , nu pare a avea probleme reale !
Multe discutii se fac pe principiul...sa zic unul general ''sunt foarte gras...ce sa fac?'' ! Sare toata lumea , ii dau 1000 de tratamente de slabit , altii 1000 de metode sportive , altii 1000 de metode mental health ! La sfarsit initiatorul spune ''sunteti nesimtiti...eu voiam sa stiu cum sa fac sa ma aplaude lumea asa gras cum sunt...desigur fara efort'' !!!
Parerea mea !

Edited by Alltrack, 04 August 2023 - 15:30.

Chayah

Chayah

Guru Member

Nici eu nu m-am referit la inițiator, am vorbit în general.

VarfulOmu2505

VarfulOmu2505

Member

• Grup: Members
Tare corect scrie. "5 s-au 5000", de exemplu. Eu cred ca nu a excelat nici in scoala, nu imi dau cu parerea din ce cauza, ca nu pot sti.

Situatia este ca apar din ce in ce mai multe persoane cu probleme psihice/psihologice. Oameni cu schizofrenie, cu psihoze, nu mai zic de anxietati si depresii, autismul care se inmulteste accelerat. Si da, marea majoritate sunt probleme reale, din pacate. Sunt si copii sau tineri care exceleaza in scoala, olimpici, tineri cu job bun care au problema cu mutismul, in unele situatii se blocheaza si nu pot vorbi timp de 5-10-15 minute, poti sa-i bati cu cureaua, ca tot nu o sa zica nimic.

O fi de la lipsa selectiei naturale pe sute daca nu mii de ani, iar efectul fiind exponential, acum se vede accelerat si brusc, adica genele si-au spus cuvantul pe sute/mii de ani. O fi de la mediul modern din ultima suta de ani, iar efectele s-au transmis de la parinti, pe cale genetica. O fi si mediul in care au copilarit persoanele cu probleme o proportie care declanseaza/agraveaza aceste fenomene care poate altfel ar putea sta latente, dar asta nu cred, ca se cam manifesta in mare parte indiferent de conditii. Ideea e ca da, se intampla.

Cum ii deosebesti? Dracu stie, nu prin forumuri, asta e clar. Incerci cu rudele tale cu care ai probleme asa ceva, poate reusesti, ai o sansa, aici e logic ca nu ai cum, nu? E thread, omu iti zice, tu iei de bun sau nu il crezi si pa, nu are sens sa te revolti pe ceva ce nu cunosti sigur.

Iar la unii e combinatie, faptul ca au niste pusee de depresie, deprimare, anxietate mai grava sau mai usoara nu exclude sa fie in acelasi timp si japite, nu sunt fenomene care se exclud, ca sa zici ca faci clar diferenta in cazul oricui. Si de cele mai multe ori parintii ii educa asa, apoi tot ei se plang.

Problemele psihice/psihologice se asociaza de multe ori si cu cele fizice, iar in trecut, daca dadeai de o belea la nastere sau prin copilarie/adolescenta, cam beleai belingheru si gata, nu mai apucai sa faci copii. Sau daca nu pateai asta si aveai probleme vizibile, ajungeai in beci/pod si la fel, nu ajungeai sa faci copii. Iar daca nu te baga nici in beci familia de rusine si mergeai mai departe, in acele vremuri inadaptarea insemna moarte, nu munceai ca robu, nu mancai, cel putin daca nu erai din neam de aristocratie/sef de trib. In perioada recenta (secole/decenii), chiar si 1 din 100 mai in trecut sau 1 din 10 mai recent fac copii, problemele, biologic-matematic gandind, se inmultesc exponential, nu?

Edited by VarfulOmu2505, 04 August 2023 - 15:48.

Cr1spy

Cr1spy

Pixie

Bursul, on 04 august 2023 - 12:09, said:

Pentru asta ai FB, Tweeter, Sectiunea Fun. In sectiunea asta oamenii vin si cer sfaturi pentru problemele lor. Nu e blog.
Poate vrea sustinere/incurajare, nu sfaturi. Sau hint-uri sau altceva...
Unii cauta femei pe sectiunea asta, de exemplu...

Bursul

Bursul

alias Petrov

Cr1spy, on 04 august 2023 - 15:43, said:

Poate vrea sustinere/incurajare, nu sfaturi. Sau hint-uri sau altceva...
Unii cauta femei pe sectiunea asta, de exemplu...
De 4 ori a scris concret ca a deschis acest topic doar sa-si  spuna ofurile. Vezi si postul #19

helen76

helen76

Active Member

• Grup: Members
Si vrei sa facem noi ceva pt tine in mod deosebit?

Cr1spy

Cr1spy

Pixie

Bursul, on 04 august 2023 - 16:40, said:

De 4 ori a scris concret ca a deschis acest topic doar sa-si  spuna ofurile. Vezi si postul #19
Bine, daca zici tu ca este nepotrivit...

MinettoMatoi

MinettoMatoi

Senior Member

View PostRobot1, on 02 august 2023 - 18:04, said:

Am 30 de ani,nu am prieteni,nu am avut niciodata o prietena (cel mai probabil datorita faptului ca sunt foarte urat) si nu am muncit niciodata.
Sufer de depresie,anxietate,ptsd si probabil alte probleme psihice.
Copilaria mea a consistat in batai si abuzuri verbale atat la scoala,cat si acasa de catre parinti.
Desi nu muncesc ma simt obosit tot timpul si nu am chef de nimic.
Nu am avut niciodata un job in parte datorita faptului ca am problemele psihice mentionate + 0 skill-uri sociale si in parte datorita faptului ca nu vad rostul in a munci.
Ca am 5 lei s-au 5000 de lei tot un gunoi voi fi in ochii societatii.
Imi petrec majoritatea timpului in camera mea folosind jocurile video,muzica si filmele xxx ca distractii de la viata mea plictisitoare.
Ies afara doar ca sa cumpar de mancare,si rar uneori ma duc intr-un parc ca sa-mi mai dezmortesc picioarele si sa contemplez despre viata in natura.
Rar ma intalnesc cu cate un fost coleg de liceu pe strada/in autobuz/metrou etc si am observat un lucru,uneori pot sa vorbesc cu ei,alteori nu zic nimic si imi vad de drumul meu.
Dupa un google research am aflat ca conditia aceasta se numeste selective mutism.
Deci cum am mentionat anterior sunt la pamant cu sanatatea psihica.
Nu am incredere de sine si ma simt ca un gunoi sa fiu sincer.
As putea scrie mai multe daca nu mi-ar fi devenit mintea goala dintr-o data.
Pai esti cumva fratele meu, doar ca eu nu am suferit abuzuri in copilarie, am avut o familie ok, la scoala a fost okey, eu am 45 ani jumate (is veteran, haha), gagici nexam, nu ai zis bine urat, esti poate neatractiv (iau de bun ce zici tu), ca asa ca om precis esti okey fizic. Prieteni am trei.

Eu am tulb bipolara cu depresie severa, si eu la fel, am fost mai de mic cu probleme, eram mai aparte, iar de pe la 16 ani a inceput fin sa apara o depresie anxioasa care a tot avansat, iar in 2009 am dat in tulb bipolara.
Nu m-am tratat la timp ca nu realizam ce am, si dupa 2011 cand am inceput sa ma tratez, era prea tarziu.
De lucrat n-am lucrat ca nu eram bine, eram instabil, nu puteam face mult timp acelasi lucru la comanda.

Apoi nici ce-mi placea nu prea mai faceam, ca nu mai aveam dorinta nici de asta, s-au diminuat pasiunile fata de inainte.

Si de ce te consideri un gunoi ? Esti un om bolnav, te-ai dus la medic ? Iei tratament ? Ca medicul spune ce e de facut, poate o sa recomande si psihoterapie dat fiind ca in urma traumelor poate ai depresia asta anxioasa.
Ce treaba ai tu cu altii ce parere au ? Cand ai habar nu au cu ce de mananca problemele psihice.
Da-i in pm, eu nu am treaba ce zic altii, desi la mine n-au zis nimic, au cam inteles, ca daca doctorii au zis si scris ca is bolnav, aia e.

Normal ca esti obosit, depresia asta face, si eu in general intre 12 si 17-18 dormitez in pat de rau ce-mi e, o stare idioata cu un rau ca o durere de cap si somnolenta, plus o stare disconfortanta la general (cam cum te simti cand ai gripa cu starea aia tampita).

Du-te la medic, zi ce ai, sa-ti dea un tratament si o sa-ti fie bine, si te duci si la psiholog daca se necesita. Nu mai sta asa.
Daca nu si nu, te pensionezi, te duci la medic si pui problema asta daca nu iti revi cu nici un tratament, nu stiu daca depresia se pensioneaza, insa sper sa fi bine cu un tratament.
Eu am incercat toate tratamentele posibile din 2011 pana in 2022 si nimic, am avut si internari inca din 2001.

Foarte bine ca iti petreci timpul facand ce-ti place, nu mi se pare deloc plictisitor sa faci ce-ti place, alea is pasiuni de casa care se fac in casa,  nu e nici o problema.
Prieteni sa nu regreti, ca nu ai pierdut mare lucru, iti zic eu, majoritatea is de suprafata atat timp cat ii amuzi, dupa aia adios. Astia ai mei au si ei ceva probleme, altfel nu aveam nevoie.
Gagici ce sa zic, e frumos la inceput (cum zic gramada de oameni dupa o anumita varsta de generatii intregi), dupa aia nu mai e asa, obligatii, discutii, etc. Asa ca nici aici n-ai pierdut mare lucru.
Si ca sa vezi ca zic corect, exista vorba aia generalizata "casatoria e un butoi cu rahat doar cu un strat subtire de miere", si asta spusa de generatii intregi.
Nu toate casatoriile is asa, dar foarte multe, ca nu iesea vb asta aiurea.

Problema ta e doar boala, in rest nu. Ca daca te faci bine, poti sa si lucrezi la o adica.

View Postflorinellll, on 02 august 2023 - 18:23, said:

O persoana inteligenta si pozitiva nu este niciodata urata
MARE ATENTIE,jocurile video te distrug
El e bolnav, nu poate fi pozitiv pana nu se trateaza, nu are treaba cu inteligenta. El vroia sa zica neatractiv, a gresit termenul. Si daca zice corect, s-a putut demonstra repede dupa cate admiratoare a avut intr-un timp de. Adica cam cate fete a simtit el ca l-ar fi placut (nu conteaza ca poate el nu dorea).

Jocurile video nu distrug, din contra, dezvolta agilitatea, creierul, ca, ca sa joci si sa invingi ai nevoie de minte, nu e asa simplu mai ales la strategii, nici la shootere, ca nu degeaba is concursuri de gaming.
Nu mai invata omu` la prostii sa creada nu stiu ce. Societatea ne vrea prosti, de aia e propaganda asta ca telefoanele, jocurile distrug.
Vor sa bati mingea pe maidane sa te tampesti de tot, sa fi prost si usor de manipulat pe bani putini.

A fost odata zis "tinerii stau la calculator si asa inveti uneori si fara sa vrei...au devenit hackeri f experimentati". Ori astora nu le poti da 2 lei indiferent de domeniu, daca-s destepti foc si specializati.
Dar lumea inghite porcariile mai marilor tarii.
Nu ai cum sa stai toata ziua pe tel cum zic ei, ca omu are scoala, teme, munca, deci din start faza ca stai mult, e falsa.
Plus ca eu vad ca 98 % din copii, adolescenti si adulti vor sa iasa din casa ! Vad strazile pline, parcurile pline, terasele pline, Mall-urile pline. Daca era asa cum zic ei, ar trebui sa fie toata lumea in casa dupa munca si scoala, lucru care nu se intampla. La mare full, la munte e full, calatorii se fac in draci.

Sigur, ca el trebuie sa faca si altceva, dar dupa ce se trateaza o sa simta de la sine gandire pozitiva si o sa si lucre.
Eu ma bucur ca inca ii place sa se joace si sa asculte muzica, ca daca mai avanseaza boala nici astea nu le va mai face.
Mie mi-a pierit chefu de jocuri de ani de zile.

View Postsmoke, on 02 august 2023 - 18:10, said:

ai vazut matrix ? toate gandurile tale devin realitate. primesti asa cum gandesti.
Si gandirea aia nasoala de unde vine ? Nu de la boala ? Ca un om sanatos are ganduri bune de la sine fara sa-si puna problema.
El de la traumele alea are depresia anxioasa.

View Postborn2lose, on 02 august 2023 - 18:42, said:

din ce traiesti? poti lucra si de acasa, cu aproape zero interactiuni, daca te pregatesti serios.
Tu nu vezi ca el nu vede sensul in a munci ? Face parte din aria depresiei, el nu vede rostul de a munci ptr ca de fapt nu prea vede sensul vietii (nu mai vede sensul vietii). Inca e  mai binisor si mai are chef de un joc ceva.
Ca sa lucre de acasa trebuie sa fie bine, sa fie stabil in stare, sa se concentreze, nu e ca la distractie ca daca ti-e nu stiu cum, te opresti.
Pai daca era sanatos tu crezi ca mai trebuia sa-i zicem noi sa faca nu stiu ce si sa gandeasca nu stiu cum ? Facea asta de la sine ca orice om okey.
Singura solutie este vizita la medicul psihiatru, si sa faca ce zice ala, fara tratament si psihoterapie nu scapa, ci treaba se poate agrava.

Ca sa faci aia si aia, iti trebuie motivatie, sa simti ca vrei sa faci cutare ca sa obtii cutare. Motivatia vine sau nu vine, nu ti-o faci tu.
In bolile psihice motivatia asta poate sa dispara si te-a pus pe pauza. Daca in acest caz faci ceva fortat contra a ce simti, o sa te irite, plictiseasca, enerveze si nu merge.
Si merge pana acolo ca nu mai ai dorinta de a trai dat fiind ca nu te mai bucuri de nimic. Nu e de gluma.
Boala nu vine sa o manipulezi tu cum ai vrea, altfel nu mai era boala. E boala de organ, ca si creierul este un organ. Daca depresia avanseaza, o sa-i ia si chefu de jocuri, muzica si ce i-a mai ramas acum inca.

E ca si cum inima o ia razna si te pune cineva sa ti-o controlezi tu. Ca si ganditul si vrutul vin tot din functionarea creierului, daca se defecteaza ceva, nu stiu cum mai e cu vrutul si ganditul.
De fapt creierul dicteaza ce vrei, ca daca simti chef sa joci, vrei sa joci, daca nu simti, nu o sa vrei sa joci.
Simti ca te bucuri de viata, vrei sa traiesti, daca 24 din 24 suferi, nu stiu daca mai vrei acelasi lucru.

Mai sunt unii care compara bolile fizice cu psihice gen "aaa ala nu vede si face aia si aia", pai ala e sanatos la cap ! Ala sta bine pe motivatie, dorinta, vointa, chef, energie, concentrare.
Cand computeru` e defect, e cel mai grav.

Edited by MinettoMatoi, 16 September 2023 - 16:39.

Bogotta

Bogotta

Senior Member

View PostMinettoMatoi, on 16 septembrie 2023 - 16:34, said:

, nu stiu daca depresia se pensioneaza

Dacă ar fi așa s-ar pensiona 75% din Românie.......

MinettoMatoi

MinettoMatoi

Senior Member

Pai tocmai, ca depresia nu se prea pensioneaza, ci Tulburarea bipolara si schizo, Tulb obsesiv compulsiva cred, dar nu stiu sigur asta.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate