Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Interpretare consult oftalmologic

Cand se inlocuiesc bujiile?

Situatie ciudata Whatsapp

Exclusivitate: „Regele moar...
 Achizitie auto din Germania

Romanii vor putea intra in SUA fa...

Doresc estimare dimensiuni camera

Obtinere ip dedicat Romania
 Partitia System Reserved stearsa,...

Probleme acte constructor casa la...

Legatura dintre religiile dominan...

ochelari achizitionati azi 27 sep...
 Ce producator de placi gpu ar fi ...

Plita cu inductie si circuitul pa...

Care este procedura pentru a deve...

Elemente cheie pentru achizitia u...

Durere la spalatul pe dinti

- - - - -
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

MinettoMatoi

MinettoMatoi

Senior Member

• Grup: Senior Members
Nu stiu ce se intampla, ca de la spalatul pe dinti apare o durere nasoala cand dau cu peria acolo ! E de la asta, ca daca evit zona sa o mai frec cu peria mai mult timp, in timp nu mai doare daca dau cu peria (dat de proba doar). Sper sa isi revina si celelalte zone daca le-as lasa neperiate un timp.
Ce se intampla ?

Ce am facut tot periind ? La gingii ceva se intampla cred, poate am deranjat pe acolo si ating ceva mai jos la dinte sau masea decat ajungea peria inainte.
Si cum se rezolva problema ? Ca nu pot evita din ce in ce aproape toata gura un timp, ca trebuie sa ma spal pe dinti ! Daca ma spal ma doare si intretin problema si nu mai las timp sa isi mai revina.

Deci pe laterale se intampla, nu pe suprafata care calca, cu aia nu am probleme, de aia banui ca e de la gingie tot frecand cu peria.
De la un timp pe laterale nu mai dau inainte si inapoi cu peria ci de sus in jos doar, dar...nu mi-a dat prin cap de mai de mult.

E o durere din aia intepatoare. suna ca si cum gingia e putin mai jos sau descentrata putin, si a ramas o zona neacoperita din dinte sau masea catre baza, si acolo te arde durerea cand atingi.

Sa ma spal doar pe suprafata care calca si atat ? Si sa las lateralele neperiate un timp ? Adica doar sa ma clatesc cu pasta si apa in afara de periajul suprafetelor care calca.
Ca vreau sa scap de tampenia asta.

Edited by MinettoMatoi, 15 July 2023 - 16:35.

pasilla

pasilla

Superior Member

Sunt semne de paradontoza.
Foloseste cu incredere pasta de dinti Sensodyne.

eiffel

eiffel

BusyWorm

• Grup: Moderators
O vizita la dentist nu strica - posibil paradontoza. Si asta poate deveni grava la genul sa iti pice dintii daca nu o tratezi.

barbosa1bis

barbosa1bis

Member

• Grup: Members
Posibil retractie  gingivala. A coborât gingia, iar zona care a rămas expusa nu este acoperita cu smalț, de aici sensibilitatea. Sau poate au apărut niște eroziuni la baza dintelui, care iarăși pot fi dureroase. O vizita la dentist ar lamuri problema.
Periajul corect se face întotdeauna cu mișcări verticale pe fiecare dinte, de la gingie spre dinte, sau de la rosu spre alb.

carolinaherera

carolinaherera

Active Member

nu inteleg de ce nu te duci la stomatologie...

SharonCollins

SharonCollins

Member

Iei Sensodyne rapid Relief, si aplici cu degetul acolo unde te doare. Apoi nu mananci nici nu bei nimic macar o ora. Oricum se dilueaza de la saliva. Asta e sfat de la dentistul  meu.  Incercat de mine, ajuta. Apoi,  foloseste periuta moale , si te speli normal, dimineata si seara tot cu Sensodyne .  Nu e o solutie sa lasi nespalata zona respectiva.

pasilla

pasilla

Superior Member

View PostSharonCollins, on 15 iulie 2023 - 17:09, said:

Nu e o solutie sa lasi nespalata zona respectiva.
Ar fi cea mai proasta decizie.

SharonCollins

SharonCollins

Member

Pai da, dar el se gandea la asta, de aia  am scris.

Edited by SharonCollins, 15 July 2023 - 17:12.

vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

Guru Member

Sensodine repara simptomul dar nu cauza. Ai nevoie de curățirea profesională și periaj corect, fir interdentar, periuța interdentara. Și chiar și așa șansele nu și t 100%.

SharonCollins

SharonCollins

Member

Pai pana ajunge la stomatolog, dupa aia vede el. E sambata , aproape seara ,  nu cred ca gaseste usor un medic acum sau maine, chiar daca e in Capitala.

irina2014

irina2014

Senior Member

de fapt, se fac mici cerculete cu periuta pozitionata la locul unde dintele iese din gingie (in unghi, sa simti bine perii aia cum intra pe acolo)

uita-te aici: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jlR302ycV1w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

trebuie sa faci si  curatarea spatiilor dintre dinti, dar nu cu ata, cu periute din alea micute.

sigur ca tb mers la stomatolog.

wiseguy76

wiseguy76

just don't

View Postpasilla, on 15 iulie 2023 - 16:39, said:

Sunt semne de paradontoza.
Foloseste cu incredere pasta de dinti Sensodyne.

Parodontax si apa de gura cu chlorhexidina. Daca a inceput, nu exista tratament, doar poti sa o incetinesti. La mine a durat 15 ani pana mi-am pierdut toti dintii.

JustXXL

JustXXL

Active Member

Eu am schimbat periuta de dinti cu una elvetiana ultra soft si acum durerea e foarte mica.
Ca pasta de dinti folosesc Lacalut si mai am ca rezerva una Colgate.
Sper ca nu este obligatoriu sa cumpar Sensodyne.

SharonCollins

SharonCollins

Member

Pai si Lacalut are in gama de produse Sensitive . Si extra sensitive. Care reduce sensibilitatea  dintilor. La fel si Elmex Sensitive.  De evitat pastele  cu carbune sau cu granule  mari cum au cele pt albire. Prea abrazive pt dinti deja sensibili. Sensodyne a fost prima  pe piata pt acest gen de probleme, de asta e foarte recomandata. Credca e si singura  care are  varianta  rapid, deci  cu ingredientul anestezic in cantitate ceva mai mare.

Edited by SharonCollins, 15 July 2023 - 19:02.

sandel1

sandel1

Senior Member

Ai mâncat cireșe sau vișine?

Edited by sandel1, 15 July 2023 - 19:03.

onisifor12

onisifor12

Junior Member

Este evident că ai sensibiliate în zona aia foarte probabil de la băuturi/alimente de temperaturi extreme, foarte reci sau fierbinți, smalțul deteriorat. Deci, de evitat astfel de alimente și cu atât mai mult în acea zonă. Și, bineînțeles, spălat/periat fin fără agresivitate.
Și da, Sensodyne chiar funcționează. Nu mai știu cum se numește, pentru dinți sensibili, rapid relief. Ideea este că odată aplicată acolo încălzește repede zona aia și trece destul de repede dacă ai durere. Merge aplicată și manual, da.

adisz

adisz

Targu Mures

Vizualizare mesajeiffel, pe 15 iulie 2023 - 16:49, a scris:

O vizita la dentist nu strica - posibil paradontoza. Si asta poate deveni grava la genul sa iti pice dintii daca nu o tratezi.

Cum o tratezi?Posted image

Leo2006

Leo2006

Senior Member

Detartraj si apoi folosesti o periuta electrica.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate