Banii inapoi la Cartela Vodafone - publicitate falsa sau escrocherie?
Last Updated: Jul 14 2023 19:31, Started by
adymihalcea
, Jul 13 2023 15:26
·
2

Posted 13 July 2023 - 15:26

Cautam sa iau o cartela si mi-a atras atentia campania cu 'Bani inapoi la cartela'.
Am mai intalnit cashback, dar nu mi s-a parut ciudat sa iti dea inapoi TOTI BANI. Am incercat sa inteleg cum functioneaza si de fapt, nu iti dau absolut nimic! Cum functioneaza: - primestii inapoi banii incarcati in cont myvodafone - cu ei poti genera vouchere de max 50 EUR - poti folosi doar un voucher pe cumpararea unui produs dintr-o lista Vodafone dedicata - pretul produselor din lista este umflat cu mai mult de 50 EUR cat iti dau ei voucher fata de pretul lor real (de pe piata) Un exemplu: - Galaxy A14 e 200 eur in lista lor - 1.000 lei aprox - minus 50 eur voucher maxim e 150 EUR - aprox 750 lei - la o simpla cautare pe cel mai mare magazin fizic (ca sa nu ii dau numele) - pretul acum e 660 lei Puteti sa calculati la toate produsele din lista, va garantez ca la niciunul nu e o reducere reala dupa utilizarea voucherului. In mod sigur nu e etic, credeti ca e legal sa oferi un voucher pe de o parte si sa cresti pretul produselor pe de alta parte? |
Posted 13 July 2023 - 15:41

ce zici tu nu e nimic nou sub soare si da pot face orice. daca vor sa vanda a14 cu pret de iphone si sa-ti zica ca iti da 90% reducere, pot face si asta.
la magazinele de haine au ingalbenit reducerile alea pe geam, la fel si cu ”am primit marfa” de la sh-uri. toata lumea vrea reduceri:) |
Posted 13 July 2023 - 15:42

Asta e strategia Vodafone-ului de a mai atrage clienti, ei fiind in pierdere. Iar prin oferte din astea pompoase, probabil ca le iese (sau nu....)
|
Posted 13 July 2023 - 15:46

Ai dreptate, dar sincer mi se pare 'urmatorul nivel' de inselaciune.
E o intreaga schema, instelezi aplicatia, generezi voucher, samd. Plus ca publicitatea spune doar 'iti dam banii inapoi' ca si cum poti sa faci ce vrei, sa cumperi ce vrei, fara alte limitari. Acum m-am mai calmat, dar cand am inteles initial care e treaba am fost foarte revoltat ![]() Nu stiu cati clienti castiga cu schema asta dar clar pe unii ii pierd definitiv, cum e cazul meu. Edited by adymihalcea, 13 July 2023 - 15:49. |
Posted 13 July 2023 - 15:56

E schema foarte des intalnita, nu-i doar la ei. Invata sa nu bagi in seama astfel de "oferte" gen primesti ulterior ceva si sa te intereseze doar daca ai nevoie de produs la momentul respectiv si daca da, cat costa comparativ cu ceilalti. Atat si nimic mai mult.
|
Posted 13 July 2023 - 16:01

pai, instaland aplicatia, ei iti trimit oferte si au un alt mediu de facut reclama. plus ca omu se simte special, e ca si cum face parte din clubul ”secret”. de parca lidl nu ar putea sa-i dea rosiile mai ieftin si fara sa scaneze nea Costel aplicatia.
|
Posted 13 July 2023 - 16:05

Diferența e că Lidl chiar dă chestii ieftine, la Vodafone ieși mai scump cu tot cu bonusul.
adymihalcea, on 13 iulie 2023 - 15:46, said:
Nu stiu cati clienti castiga cu schema asta dar clar pe unii ii pierd definitiv, cum e cazul meu. Mă rog, dacă te limitezi la serviciile lor pot avea prețuri ok, am prins oferta cu nelimitat la 5 euro, cam cel mai ieftin de pe piață. Edited by benis, 13 July 2023 - 16:06. |
Posted 13 July 2023 - 16:35

Hai ca te cred,aveai nevoie de o cartela dar nu orice fel,ce ti-ai spus,ai gasit combinatia smecheroasa.
Au trecut demult acele timpuri cand se dadeau bani real in prepay |
Posted 13 July 2023 - 16:45

terminati cu prostiile, faptul ca un magazin are pret mai mare decat altul nu este inselaciune. dimpotriva, e o caracteristica de baza a unei economii cat de cat functionale. pretul e public pe site, reducerea e reala, nu vad problema. daca nu-ti convine, iei din alta parte. asta e capitalismul
![]() Edited by born2lose, 13 July 2023 - 16:45. |
Posted 13 July 2023 - 16:45

Niciodata nu a fost avantajos sa cumperi telefoane de la operator, oricare a fost acela. Nu mai spun de accesorii.
Chiar nu vad nici o excrocherie aici, pentru ca nu inteleg de ce ai pune bani pe cartela pe care apoi sa-i transformi in vaucer pe care sa-l transformi in produse. Daca faci asta, sigur ai un motiv si vei fi taxat. |
|
Posted 13 July 2023 - 17:15

La Orange chiar este avantajos. Poate nu întotdeauna dar de multe ori da.
|
Posted 13 July 2023 - 17:32

Nici la ei nu e, asa fac toti operatorii.
Un S23 Ultra la Telekom e 7800 lei daca il achizitionezi. Un Iphone 14 Pro Max la Vodafone depaseste cu vreo 300 euro pretul din orice alt magazin. |
Posted 13 July 2023 - 18:28

@strongsss
Ce oferte au fost ... Băieții deștepții încingeau niste conferințe, făceau minute la greu pentru operatorii care cistigau din interconectare iar băieții se alegeau cu telefoane mocca ... Amintiri |
Posted 13 July 2023 - 18:34

eu am luat niste casti Skulcandy gratis sau mai bine zis le-am platit cu un voucher
voucher-ul l-am generat din credit incarcat in aplicatia myvodafone,dar eu oricum trebuia sa incarc ptr a activa optiunea |
Posted 13 July 2023 - 19:56

strongsss, on 13 iulie 2023 - 16:45, said:
Niciodata nu a fost avantajos sa cumperi telefoane de la operator, oricare a fost acela. Nu mai spun de accesorii. Abonament + rata telefon/24 luni mai mici decat telefon cu banii jos + reincarcare tot pe 24 luni. A treia oara mi-au oferit rata la telefon de IFN si abonament de parca eram om de afaceri. Bineinteles le-am zis pas si m-am portat |
|
Posted 14 July 2023 - 11:53

Din pacate in Romania a ajuns sa ni se para normal ca companiile sa faca publicitate mincioasa, desi o exista o lege in sensul asta.
Toate vand 'cel mai ieftin produs', 'cea mai buna bere', 'cea mai pura apa' 'cea mai rapida retea' (tot Vodafone BTW). Uite ce zice legea la o cautare rapida: publicitate inselatoare - publicitatea care, in orice mod, inclusiv prin modul de prezentare (sublinierea mea), induce sau poate induce in eroare persoanele carora i se adreseaza ori care iau contact cu aceasta si care, din cauza caracterului inselator, poate afecta comportamentul economic al acestora sau care, din acest motiv, prejudiciaza ori poate prejudicia un concurent; ceanu1980, on 13 iulie 2023 - 16:35, said:
Hai ca te cred,aveai nevoie de o cartela dar nu orice fel,ce ti-ai spus,ai gasit combinatia smecheroasa. Au trecut demult acele timpuri cand se dadeau bani real in prepay Esti pe langa subiect - ce nevoi am eu nu sunt obiectul topicului si nici treaba ta Edited by adymihalcea, 14 July 2023 - 12:06. |
Posted 14 July 2023 - 19:31

Eu as zice ca e escrocherie, si nu pentru ca practica preturi mai mari care fac ca acea reducere de fapt sa nu fie reducere deloc cand compari cu pretul mediu din piata al vanzatorilor pentru acelasi produs.
Ci pentru ca la inceput te pacaleau ca poti utiliza voucherul pentru a achizitiona niste materiale promotionale Vodafone (umbrela, rucsac, baterie), doar ca dupa ce dadeai comanda constatai ca nu livreaza nimic, iar voucherul a disparut in neant. Ulterior dupa ce au dat tepe au scos de pe site posibilitatea sa mai achizitionezi acele materiale promotionale, ramanand dupa cum bine observi si tu doar niste produse care chiar daca ai voucher de 50 euro "reducere" vei iesi la final cu 50 euro mai scump decat daca te duci in primul magazin de electrocasnice de langa tine si cumperi acelasi produs. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users