![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Atacuri de panica, oboseala cronica,miscari involuntare ale capului și corpului, tremur
Last Updated: Aug 17 2023 19:18, Started by
Militaru2016
, Jul 13 2023 09:09
·
7

Posted 13 July 2023 - 09:09

Buna ziua,
Am 44 de ani. La 18 ani am făcut atacuri de panica și disperare care au durat 8 luni legate de admiterea la facultate și examene. Spaima de la care au plecat atacurile de panică a fost frica de boala psihică. Ulterior nu mai suportam spații închise, sali de examene, mașini, deplasări. Făceam atacuri de panică dacă eram plecat de acasă în alta localitate. Mi-am revenit după vreo 2 ani de zile in care am fost ca o legumă. Abia ulterior mi-am continuat studiile. După terminarea studiilor m-am angajat într-o multinațională, unde din cauza volumului de lucru și a ritmului alert am calcat definitiv. De peste 20 de ani sufăr de oboseală/ epuizare cronică. Tot atunci am început să am niște mișcări involuntare ale capului cel mai frecvent și ale corpului, mai puțin frecvent. Iar câteodată tremur în corp. Plus aritmii, tensiune oscilanta. Am făcut investiții neurologice. EEG, RMN. Din punct de vedere neurologic nu am nimic. Pe lângă aceste simptome aveam vertij și pierderi de cunoștință. Aceste pierderi au fost considerate de psihiatru echivalențe epileptice. De peste 20 de ani am înghițit toată psihiatria: anxiolitice( aici includ și medicamente anti-convulsii cum ar fi Rivotril), antidepresive, neuroleptice. Pe lângă vitamine și întăritoare. Am încercat și psihoterapie ani de zile. Dar simptomele persistă și se înrăutățesc din an in an. Mă gândesc mereu la epilepsie și Parkinson. Am și antecedente in familie oarecum: tata are demență și a făcut crize de epilepsie plus AVC. Însă nimeni nu știe ce este cu aceste mișcări involuntare ale capului și corpului. Ați întâlnit situații similare? Ce ar putea fi? Există vreun tratament/remediu? Mulțumesc! |
Posted 13 July 2023 - 09:52

stiu ca sunt ca un magnetofon stricat pe aici. dar cu somnul cum stai? ai fost vreodata testat pentru apnee?
|
Posted 13 July 2023 - 11:08

Aceste miscari involuntare, ar putea sa fie ticuri nervoase?
Si eu am avut cateva perioade scurte in care aveam ticuri, cand le lasam sa se desfasoare se amplificau si deveneau mai dese si mai proeminente. Cand incercam sa le controlez, dura ceva timp dar pana la urma reuseam sa le inving. Din ce scrii pare ca ai incercat tot, insa te tot gandesti la ce e mai rau. Sfatul meu e sa te gandesti la ce e mai bine. |
Posted 13 July 2023 - 11:13

recomand atașarea de un câine!
nu este la mișto... ia-l de pui, crește-l, educă-l, îngrijește-l, dormi cu el! de preferat să fie femelă - acestea sunt mai atașate de „stăpân” al 2-lea pas: ia-ți o pasăre mare de apartament (gen papagal) învaț-o fără cușcă, să fie mereu pe umărul tău în acest fel creierul tău se va antrena să fie grijuliu, atent cu tot ce e-n jurul animalelor tale, să fie mereu concentrat pe ce le face bine lor, implicit ție! îmi pare rău că niciun psihiatru nu ți-a recomandat terapia cu animale de companie, ci te-au aruncat DIRECT în dependența de chimicale... ![]()
Ulterior nu mai suportam spații închise, îți garantez că astfel de „frici” nu-și mai au locul, dacă ai un câine lângă tine!!! |
Posted 13 July 2023 - 12:24

Eu sufăr de oboseală cronică dar la mine cauza e dată de un medicament prescris abuziv în trecut.
Pentru ameliorare am folosit cu succes mai multe abordări: 1. Ciclul circadian: Ziua folosesc lumini puternice în cameră (fiind oarbă) și seara le setez pe lumină caldă și slabă. Astfel ziua sunt mai treaz și noaptea dorm mai bine. 2. Mișcare. După masă mi-am propus să fac 1 km pe jos, ajută la digestie și la reglarea stării. 3. Magneziu. Dacă ai aceste microconvulsii sunt șanse să fie de la lipsa de magneziu. 3. Alimentație. Am început cu o dietă prein excludere, inițial paleo strictă în faza acută, în care am constatat că am multe intoleranțe. Apoi am trecut pe o dietă keto light, în care evit carbohidrații în cantități care să mă scoată din cetoză. Caută pe internet, explică alții mai bine. De asemenea din când în când țin post cu apă (nu mănânc nimic între 16-200 de ore, în funcție de stare). Indiferent de cauză, nu există un tratament medicamentos standard pentru astfel de probleme. Cum am mai spus, acestea se pot declanșa fie pe sistem nervos fie din motive bio-chimice. |
Posted 13 July 2023 - 12:46

Dupa ce ca aveai un fond anxios din cauza problemelor de familie, ai mai avut si un job stresant, asa ca nu este chiar de mirare ca sistemul tau nervos se resimte.
Mai bine schimbai job-ul decat sa alegi sa te indopi cu medicamente pe termen indelungat. Probabil ai luat aceasta decizie dintr-o frica exagerata de boli, care si ea la randul ei iti creaza tensiune si iti agraveaza starea. Daca il mosteneai pe tatal tau (ca gena purtatoare) aveai demult epilepsie, dar tu ai doar pierderi de cunostinta, adica sa zicem, doar o anumita manifestare. Nu ai spus cat de grava este: rar, des, detalii. In urma terapiei, nu ai mai eliminat din fricile astea exagerate de boli? Cu job-ul unde esti, ce faci, ma refer ca stres, epuizare? Edited by Cr1spy, 13 July 2023 - 12:46. |
Posted 13 July 2023 - 13:11

Btw, să nu uit, pentru astfel de afecțiuni care se leagă de partea psihologică, recomand un retreat specializat, trust me, am văzut oameni legumă care au iești sănătoși de acolo.
|
Posted 13 July 2023 - 13:13

Posted 13 July 2023 - 13:21

Sunt spasme musculare, mini-convulsii, ca să zic așa, mai pe țărănește.
|
Posted 13 July 2023 - 14:03

Dupa ce ca aveai un fond anxios din cauza problemelor de familie, ai mai avut si un job stresant, asa ca nu este chiar de mirare ca sistemul tau nervos se resimte. Mai bine schimbai job-ul decat sa alegi sa te indopi cu medicamente pe termen indelungat. Probabil ai luat aceasta decizie dintr-o frica exagerata de boli, care si ea la randul ei iti creaza tensiune si iti agraveaza starea. Daca il mosteneai pe tatal tau (ca gena purtatoare) aveai demult epilepsie, dar tu ai doar pierderi de cunostinta, adica sa zicem, doar o anumita manifestare. Nu ai spus cat de grava este: rar, des, detalii. In urma terapiei, nu ai mai eliminat din fricile astea exagerate de boli? Cu job-ul unde esti, ce faci, ma refer ca stres, epuizare? Cel mai frecvent mișcarea involuntară a capului apare atunci când adorm. Când sunt obosit. In starea aceea între treaz și adormit. E o mișcare bruscă,violenta a capului de jos în sus. Câteodată și membrele,dar foarte frecvent capul. Am plecat din multinațională și din București în provincie. Aici e mult mai greu cu joburile,dar e mai multă liniște... |
|
Posted 13 July 2023 - 14:35

Iti iei niste OI, nu altele (capre etc) si stai dupa ele. Daca nu iti revii in 6-12 luni, atunci nu ai leac.
|
Posted 13 July 2023 - 15:49

Cand am stres mare mi se umfla ganglionii in jurul carotidei...
Mi-a dat o duduie niste "Ignatie amara CH" homeopat. 5 bobite dimineatza , 5 seara.... La o saptamana am avut un "examen" important in viata mea.( luna trecuta)..eram tanc rusesc. Recomand! rau n-are cum sa-ti faca numai ca e bine sa nu creezi dependenta. |
Posted 13 July 2023 - 17:28

Cel mai frecvent mișcarea involuntară a capului apare atunci când adorm. Când sunt obosit. In starea aceea între treaz și adormit. E o mișcare bruscă,violenta a capului de jos în sus. Câteodată și membrele,dar foarte frecvent capul. Am plecat din multinațională și din București în provincie. Aici e mult mai greu cu joburile,dar e mai multă liniște... Iti faci tu mai mult rău cu atatea ganduri negre amplificate, in loc sa-ti traieste viata, sa te bucuri de ea. De la gandurile astea care devin stresante si te tensioneaza ai zvacnirile acelea, ca un fel de eliberare de supra-tensiune din corp in afara. Edited by Cr1spy, 13 July 2023 - 17:29. |
Posted 14 July 2023 - 07:12

Eu sufăr de oboseală cronică dar la mine cauza e dată de un medicament prescris abuziv în trecut. Pentru ameliorare am folosit cu succes mai multe abordări: 1. Ciclul circadian: Ziua folosesc lumini puternice în cameră (fiind oarbă) și seara le setez pe lumină caldă și slabă. Astfel ziua sunt mai treaz și noaptea dorm mai bine. 2. Mișcare. După masă mi-am propus să fac 1 km pe jos, ajută la digestie și la reglarea stării. 3. Magneziu. Dacă ai aceste microconvulsii sunt șanse să fie de la lipsa de magneziu. 3. Alimentație. Am început cu o dietă prein excludere, inițial paleo strictă în faza acută, în care am constatat că am multe intoleranțe. Apoi am trecut pe o dietă keto light, în care evit carbohidrații în cantități care să mă scoată din cetoză. Caută pe internet, explică alții mai bine. De asemenea din când în când țin post cu apă (nu mănânc nimic între 16-200 de ore, în funcție de stare). Indiferent de cauză, nu există un tratament medicamentos standard pentru astfel de probleme. Cum am mai spus, acestea se pot declanșa fie pe sistem nervos fie din motive bio-chimice. ![]()
Incearca cat mai multa relaxare, pozitivism si detasare de stresul cotidian si ai sa vezi ca nu le vei mai avea. Sa stii ca miscarile/spasme/tresariri astea le au multi oameni pe fond nervos si nu fac atata caz din ele. Nu au nicio legatura cu Parkinson sau ce crezi tu ca "te asteapta dupa colt". In plus Parkinson apare pe la 60 ani, ai de gand sa traiesti in teroare cu ce-ai putea sa ai la 60 ani? Macar de-ar fi cine stie ce boala, eu cunosc persoane care traiesc bine merci cu ea. Unii se misca incet de lene, crezi ca daca la 70 ani te vei misca mai incet sau iti vor tremura mainiile, o sa fie asa un dezastru apocaliptic? Iti faci tu mai mult rău cu atatea ganduri negre amplificate, in loc sa-ti traieste viata, sa te bucuri de ea. De la gandurile astea care devin stresante si te tensioneaza ai zvacnirile acelea, ca un fel de eliberare de supra-tensiune din corp in afara. |
Posted 14 July 2023 - 09:11

Ați întâlnit situații similare? Ce ar putea fi? Există vreun tratament/remediu? Presupun ca stai in siguratate si iti macini permanent aceste ganduri in minte. Asta pe termen lung nu face decat sa le adanceasca. Stai impreuna cu persoane apropiate: rude, familie, sotie... Daca nu sunt in apropiere, mergi tu la ele. Invata sa te bazezi mai mult pe cei apropiati. Regimul alimentar de asemenea este important. Sincer faptul ca ai sau nu ia in familie cazuri de persoane cu AVC sau mai stiu eu ce, nu ar trebui sa te afecteze. Tu ai viata si destinul tau, separate de orice altceva. |
|
Posted 14 July 2023 - 12:07

Posted 15 July 2023 - 20:22

Analize de sange? O ionograma? nivelul vit d3, calciu si magneziu? Ai facut?
|
Posted 16 July 2023 - 14:02

Seffo, on 15 iulie 2023 - 20:22, said:
Analize de sange? O ionograma? nivelul vit d3, calciu si magneziu? Ai facut? Însă de-a lungul timpului am făcut nenumărate analize. Toate ies bune, in limite normale. Niciodată nu am avut lipsa de vitamine și minerale. Chiar și atunci când aveam spasme musculare sau cârcei. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users