Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandari Baby monitor Wi-Fi!

GENER8ION, 070 Shake - Neo Surf (...

Trusa unghii profesionala

La ce sa ma astept la urmatoarele...
 Sunt dese/normale ofertele de van...

Comanda online geaca

Îmbracaminte anti frecare

Caut o piesa muzicala
 Ce reprezinta Free Dos?

Care este temperatura voastra de ...

Operatiuni ante zugravit

Teapa sa nu sa dai avans la prelu...
 Vacanta in SUA ( NY )

Asigurare RCA sigura

Organizatie Non Profit - Prestari...

Relatie cu cineva mai in varsta

Construire pe teren cu deschidere mică la strada

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

bookute

bookute

Junior Member

• Grup: Junior Members

View Postcrocko.dilul, on 13 iulie 2023 - 11:59, said:

Am vazut si eu acum schita, mai bine mai tarziu decat niciodata :)
Cred ca n-au de ce sa se opuna construirii, exista servituti mai inguste de 6.5m.
De asemenea, cred ca ar fi bine sa ceri proprietarului actual sa obtina un CU pentru construire, inainte sa cumperi...

Când am văzut terenul, proprietarul a venit și proiectul de îl avea de când a dorit sa construiască acolo, însă o sa ne întâlnim luni sa vedem din nou ce si cum.

wertyck

wertyck

Guru Member

• Grup: Senior Members
Dar tu vrei să construiești casa chiar în Buza străzii, în curbă? nu o faci mai retrasă sa nu se proptească vreo mașină care vine cu viteză și e neatent șoferul?

bookute

bookute

Junior Member

View Postwertyck, on 13 iulie 2023 - 12:08, said:

Dar tu vrei să construiești casa chiar în Buza străzii, în curbă? nu o faci mai retrasă sa nu se proptească vreo mașină care vine cu viteză și e neatent șoferul?

Este o strada lăturalnică din sat. Terenul este retras oarecum între grădini.

bai3tzash

bai3tzash

Membru

Cere certificat de urbanism spre constructie, acolo scrie tot ce e voie si ce nu e voie.
Aici, doar discutam ca sa discutam. Ce scrie pe hartie, ala e adevarul conform PUZ, PUG si ce o mai fi in zona.

strongsss

strongsss

Senior Member

initiator, nu ai de ce sa te temi, cred ca te-ai concentrat prea tare pe limita asta de 8 metri.
intradevar, exista limita de 8 metri front stradal, introdusa de HOTĂRÂREA nr.525 din 27 iunie 1996 pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism, insa ea se refera la parcelare.

ARTICOLUL 30   Parcelarea
(1) Parcelarea este operaţiunea de divizare a unei suprafeţe de teren în minimum 4 loturi alăturate, în vederea realizării de noi construcţii. Pentru un număr mai mare de 12 loturi se poate autoriza realizarea parcelării şi executarea construcţiilor cu condiţia adoptării de soluţii de echipare colectivă care să respecte normele legale de igienă şi de protecţie a mediului.
(2) Autorizarea executării parcelărilor, în baza prezentului regulament, este permisă numai dacă pentru fiecare lot în parte se respectă cumulativ următoarele condiţii:
a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
b) suprafaţa minimă a parcelei de 150 m2 pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 m2 pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei.

(3) Sunt considerate loturi construibile numai loturile care se încadrează în prevederile alin. (2).

Ulterior, aceasta limita a fost preluata de primarii in regulamentul de urbanism.
insa in general,  Un teren este construibil atunci cand prin forma si dimensiunile sale, precum si in urma retragerilor fata de aliniament si limitele laterale si posterioara (in conformitate cu prevederile Codului Civil, cu regulile ce deriva din necesitatile de prevenire si stingere a incendiilor, precum si cu prevederile documentatiei de urbanism) este apt sa primeasca o constructie cu o configuratie in acord cu destinatia sa.

asta insemana ca poti construi acolo unde iti poti asigura un drum de acces sa intre pompierii si unde, atunci cand faci casa, asiguri distantele cerute fata de casa si gardul vecinului asa cum prevazute de codul civil (art 612 si urmatoarele).

pe scurt, in cazul tau concret, nu te interesaza prea mult cat ai la intrare (ca n-o sa pui casa fix la intrare) ci te intereseaza mai mult cat ai in partea mai lata a lotului, acolo unde o sa amplasezi efectiv casa.

ducand discutia la limita, tu poti ceda o fasie de 50 cm, in partea din fata, si iti faci front stradal de 12-14 metri.
Chiar asa, am vazut ca ai facut cadastru, ce latime are lotul ?

Edited by strongsss, 13 July 2023 - 12:30.

bookute

bookute

Junior Member

View Poststrongsss, on 13 iulie 2023 - 12:20, said:

initiator, nu ai de ce sa te temi, cred ca te-ai concentrat prea tare pe limita asta de 8 metri.
intradevar, exista limita de 8 metri front stradal, introdusa de HOTĂRÂREA nr.525 din 27 iunie 1996 pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism, insa ea se refera la parcelare.

ARTICOLUL 30      Parcelarea
    (1) Parcelarea este operațiunea de divizare a unei suprafețe de teren în minimum 4 loturi alăturate, în vederea realizării de noi construcții. Pentru un număr mai mare de 12 loturi se poate autoriza realizarea parcelării și executarea construcțiilor cu condiția adoptării de soluții de echipare colectivă care să respecte normele legale de igienă și de protecție a mediului.
    (2) Autorizarea executării parcelărilor, în baza prezentului regulament, este permisă numai dacă pentru fiecare lot în parte se respectă cumulativ următoarele condiții:
    a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înșiruite și de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
    b) suprafața minimă a parcelei de 150 m2 pentru clădiri înșiruite și, respectiv, de minimum 200 m2 pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
    c) adâncime mai mare sau cel puțin egală cu lățimea parcelei.

(3) Sunt considerate loturi construibile numai loturile care se încadrează în prevederile alin. (2).

Ulterior, aceasta limita a fost preluata de primarii in regulamentul de urbanism.
insa in general,  Un teren este construibil atunci cand prin forma si dimensiunile sale, precum si in urma retragerilor fata de aliniament si limitele laterale si posterioara (in conformitate cu prevederile Codului Civil, cu regulile ce deriva din necesitatile de prevenire si stingere a incendiilor, precum si cu prevederile documentatiei de urbanism) este apt sa primeasca o constructie cu o configuratie in acord cu destinatia sa.

asta insemana ca poti construi acolo unde iti poti asigura un drum de acces sa intre pompierii si unde, atunci cand faci casa, asiguri distantele cerute fata de casa si gardul vecinului asa cum prevazute de codul civil (art 612 si urmatoarele).

pe scurt, in cazul tau concret, nu te interesaza prea mult cat ai la intrare (ca n-o sa pui casa fix la intrare) ci te intereseaza mai mult cat ai in partea mai lata a lotului, acolo unde o sa amplasezi efectiv casa.

ducand discutia la limita, tu poti ceda o fasie de 50 cm, in partea din fata, si iti faci front stradal de 12-14 metri.
Chiar asa, am vazut ca ai facut cadastru, ce latime are lotul ?

Lățimea e de 18.4m

kesarion111

kesarion111

Active Member

• Grup: Members
Totul depinde de cat de prosti sunt (sau nu) sau cum citesc reglementarile cei care ii dau CU.

shymano

shymano

Guru Member

Cu casele pe module (containere) sau structura lemn/metalica e cu dus si-ntors ...
Cumnatu' are un teren la Dărăști, pe langa el si-au facut vecinii case pe structura metalica sau de lemn.
Cica nu le baga astia curent, ca nu au autorizatii de constructie (!!!)
Unii cer, unii nu cer (autorizatii), asa ca ... mare grija, intrebati inainte.

gushpi

gushpi

Guru Member

io am obținut alimentare cu e.e. pompă irigații (trifazat) - chiar înainte să am gard!
la finalizarea casei, am trecut pe consumator casnic!
niciun impediment.

la fel am avut conexiune la apa potabilă de la conducta existentă pe stradă, încă înainte de începerea construcției
(prima amenajare a fost tubul de 1m de beton în care am instalat debitmetrul :) )

iar fibra optică m-a așteptat, cuminte, la/pe gard, 3 ani - până am pus acoperișul :P

_Alizeu_

_Alizeu_

Member

• Grup: Members
Salut!
Daca ai nevoie de servicii topo-cadastru, obtinere CU, ridicare topografica, trasare, respectiv intabulare, da-mi un semn. Lucram pe jud. Brasov.

Aditional putem sa ajutam si cu arhitect, studiu geotehnic etc.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate