Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
la nivel micro exista, am gasit p...

TV-ul nu detecteaza Cl +

Cimentare definitiva

Dacia Duster 3 vs precedentele ve...
 Cilindree mica versus cilindree m...

Cum pot sa evit delay-ul de 60 mi...

display nu se stinge programat

De ce saliveaza motanul cand cala...
 Recomandare prelungire cablu inst...

Greutate brad 100-130cm din leroy...

Problema Centrala Arca Poket - se...

Lipsa atestat spania
 neuropatie periferica

Incarcare butelii de voiaj

Bariera acces auto - cum/unde gas...

Localizare prin IMEI

Adancime montaj suport wc suspendat

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

alinescoo

alinescoo

Active Member

• Grup: Members
Va salut stiamati colegi,

Am un perete grosime aproximativ 40cm cu caramida+tencuiala. Am decupat in el spatiul pentru a instala suportul wc suspendat in asa fel incat sa fie integrat in perete. Peste el va veni faianta. Ma gandesc ca dupa ce e fixat sa umplu cu spuma poliuretanica spatiile lasate libere. Asa ca am 2 posibilitati:

1. montez cadrul cam cu 2cm mai in interior fata de exteriorul peretelui, urmand ca peste el sa pun rigips (sa ajung la acelasi nivel cu tencuiala) si sa il plachez dupa cu faianta
2. montez cadrul la nivel cu exteriorul peretelui, umplu cu spuma si plachez direct cu faianta peste spuma poliuretanica, dupa ce in prealabil o tai la nivel. Ma gandesc ca faiana o sa fie de dimensiuni mari, deci oricum ar prinde si pe peretele cu tencuiala nu doar pe spuma.

Ce ma sfatuiti?

Multumesc.

mannick

mannick

Active Member

Montezi cadrul cu 4 cm in interior si pui doua foi de rigips suprapuse, peste care pui faianta.

sebulbus

sebulbus

cereal killer

• Grup: Senior Members
Cu cat montezi cadrul mai in interior cu atat mai putin ferm va fi montat vasul. Pune cadrul cat mai la fata si foloseste materiale cat mai rigide pentru peretele din fata lui. Ideal placa de betonyp, dar merge si rigips dublat.

alinescoo

alinescoo

Active Member

Deci practic nu merge cu umplut cu spuma si pus peste faianta, pentru ca placa de faianta nu o sa aiba o sustinere ferma in spate si nu o sa preia greutatea vasului WC cum trebuie. La asta nu m-am gandit.

OSB se preteaza la asa ceva? Ma gandesc ca poate se face condens si nu o sa fie ok in timp.

Solutia finala este atunci:
- ori 2 straturi de rigips verde care are 12.5mm, deci adancimea ar fi de 2.5cm
- ori un strat de betonyp de 10mm sau fibrociment sau 2 straturi de 8mm. Nu am folosit niciodata astfel de placi si nu stiu cum se comporta.

Dar varianta de montat la nivel cu peretele si tencuit cu multibat inauntrul lui?

Edited by alinescoo, 12 July 2023 - 11:41.

Dodo03

Dodo03

Active Member

Eu am 2 straturi de rigips verde , apoi faianta, este montat de mai bine de 8 ani...greutate...am avut si 105kg.

camsonat

camsonat

Senior Member

View Postalinescoo, on 12 iulie 2023 - 11:33, said:

pentru ca placa de faianta nu o sa aiba o sustinere ferma in spate
Indiferent de varianta aleasa, materialele ce vor fi montate intre vasul de WC si partea metalica a cadrului trebuie sa fie in contact direct si ferm cu cadrul. Orice spatiu va duce inevitabil la spargerea faiantei si/sau la un sentiment de nesiguranta la asezare.  Rezervorul vine cu propria izolatie si nu ar trebui sa condenseze nimic. Poti pune o placa-doua de gips si faianta lipita uniform, nu pe "mamaligi".

sebulbus

sebulbus

cereal killer

Si la mine sunt doua foi de rigips si rezista de niste ani fara probleme. Dar o placa de betonyp sau vreun alt fibrociment sau rigips habito e mult mai rigida si te poti ingrasa fara emotii ulterioare mult dincolo de 3 cifre.

Mihai_3

Mihai_3

我會回來的...

tot cu 2 foi de rigips am si eu pus...
ideea este sa fie ușor de dat jos faianță aia in caz de necaz la vasul de plastic al WC-ului

alinescoo

alinescoo

Active Member

Va multumesc mult pentru sfaturi. Deci trebuie doar sa ma hotarasc daca sa pun 2 straturi de rigips verde sau de fibrociment.
Fiind integrat in perete, nu am schelet de rigips, ma gandesc cum as putea sa prind placile.... oare merge infilatat direct in el cu autoforante?

camsonat

camsonat

Senior Member

Merge sa fixezi de cadru cu suruburi atata vreme cat nu ajungi in partile de plastic.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate