![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Sfaturi privind spuma poliuretanica pe tavan
Last Updated: Jul 11 2023 11:51, Started by
alinescoo
, Jul 11 2023 09:02
·
0

Posted 11 July 2023 - 09:02

Va salut stimati colegi,
Inainte sa merg sa discut cu vreo firma care efectueaza astfel de operatiuni, vreau sa imi fac temele. Situatia e in felul urmator: cladire cu un singur nivel, deasupra pe tavan grinzi undeva la 80-90cm de ~15cmx15cm. De aceste grinzi s-a pus schelet dublu din profile rigips apoi s-a placat cu OSB. Avand in vedere ca e veche cladirea, grinzile nu au fost tocmai drepte, asa ca in pod sunt diferente de nivel intre peretii opusi. Deasupra osb-ului s-a facut instalatia electrica. Sub osb, pe tavan o sa vina folie vapori si lambriu hdf/mdf. Initial m-am gandit sa izolez, din pod direct, suflat peste profile/osb, cu spuma poliuretanica cu celula inchisa. Avantaje ar fi faptul ca e aproape impermeabila la vapori (adica daca am o intemperie la acoperis nu imi ajunge apa in casa asa repede), izolatia foarte buna (aproape dubla de celula deschisa) ma gandesc ca rozatoarele nu au treaba cu ea si faptul ca se poate calca pe ea. Dezavantaj din cate am vazut e ca unii zic ca lemnul putrezeste in astfel de spuma. Lemnul e uscat, fiind o cladire veche dar totusi. O alta varianta la care ma gandesc e sa pun un strat de 3cm de spuma cu celula inchisa cat sa acoper osb si apoi peste sa fie celula deschisa. Si evident mai e varianta doar cu celula deschisa peste tot. Mai sunt zvonuri cum ca ar fi toxica spuma poliuretanica. Ce parere aveti? Edited by alinescoo, 11 July 2023 - 09:02. |
Posted 11 July 2023 - 10:05

Vata minerala caserata cu aluminiu, un strat cu folia in jos, inca unul simplu perpendicular si al treilea cu aluminiu in sus, tot perpendicular ca randuri pe cel anterior. Iese conform normativ 30 cm izolatie tavan sub pod ventilat. Poti oricand interveni sa inspectezi grinzi, instalatie electrica.
Edited by kesarion111, 11 July 2023 - 10:06. |
Posted 11 July 2023 - 10:40

Vata bazaltica are 2 mari dezavantaje: daca ajunge umezeala la ea nu e ok, rozatoarele se simt ca la ele acasa.
|
Posted 11 July 2023 - 11:51

1. Nu e toxică
2. e nașpa când șoarecii află că spuma e un pat călduț ![]() 3.da, și io aș pune, datorită termoizolației excelente! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users