Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Caramida aparenta peste termosistem

Linistea din timpul penelor de cu...

Achiziție laptop baterie det...

Cenzura in masa comentarii youtube
 Inscriere copil la scoala in Roma...

exista adaptoare pentru baterii P...

Sa folosim antivirus, antimalware?

SMS suspect livrare "posta ro...
 Film original sau pirat?

Cum poti inregistra CD-uri in for...

Ceainaria celor pasionați de...

Probleme la acoperis din cauza in...
 Transferuri instant intre bancile...

player video cu preview cadru pe ...

Carrefour Act for good

Parcare gratis in Bucuresti pentr...
 

Progamare profesionala in JS la marile companii

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,721
  • Înscris: 13.09.2009

View PostMarianG, on 09 iulie 2023 - 15:17, said:

strict pe cod, tie chiar iti place acel if intre doua declarari de constante ?
const allComments = path.hub.file.ast.comments;
if (path.node.leadingComments) {
// Babel AST includes comments.
return path.node.leadingComments;
}
// In Hermes AST we need to find the comments by range.
const comments = [];

Si eu declar/initializez variabilele inainte de blocul de cod unde le folosesc.
Pentru ca vad imediat ce tip de date am folosit si cum am initializat decat sa derulez 10 linii in sus.

Edited by PlatonX, 09 July 2023 - 18:21.


#20
robert23mg

robert23mg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 18.06.2017
Trebuie sa fii programator de JS cu ani vechime ca sa intelegi codul ala.
Si cand ajungi in punctul ala ai sa vezi ca aia e cea mai mica problema, cum il vezi tu cand inspectezi pagina.
Deci capul sus, ca mai e mult pana departe.

#21
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,721
  • Înscris: 13.09.2009
Sunt multe functii in acele scripturi care nu fac parte din nici un obiect sau clasa.
Nu era mai logic si mai clar sa fie totul incapsulat in obiecte sau clase ?

Intelg ca acel cod este minified dar class este class si JSON este JSON, astea raman.

#22
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,295
  • Înscris: 10.08.2005

View PostPlatonX, on 09 iulie 2023 - 18:21, said:

Si eu declar/initializez variabilele inainte de blocul de cod unde le folosesc.
Pentru ca vad imediat ce tip de date am folosit si cum am initializat decat sa derulez 10 linii in sus.
Bun dar intrebarea a fost alta.
Ce cauta acel IF acolo ?
Asta e codul care tu zici ca e bun ?

Edited by MarianG, 10 July 2023 - 12:55.


#23
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,721
  • Înscris: 13.09.2009
Daca intrebarea se refera la faptul ca nu a declarata constantele una sub alta la inceputul functiei am raspuns.

Nu inteleg cum adica ce cauta acel if, se poate scrie codul cu if altfel ?
Se executa codul si daca intra in if se opreste functia, daca nu merge mai departe.
Care este problema ca a declarat blocul cu if intre doua constante?
Prima constanta este folosita in primul bloc de cod, a doua constanta la urmatoarele linii.

Chiar nu inteleg ce este gresit acolo.

#24
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,295
  • Înscris: 10.08.2005
da, poti scrie IF inainte de orice, daca tot e "structura de control",
de altfel, daca e TRUE, ce rost isi are variabila dininatea sa ?

uite, allComments n-are treaba cu Babel,
if (path.node.leadingComments) {
// Babel AST includes comments.
return path.node.leadingComments;
}

// In Hermes AST we need to find the comments by range.
const allComments = path.hub.file.ast.comments;
const comments = [];


Daca tot cerem "cod curat", pai curat sa fie.

#25
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,721
  • Înscris: 13.09.2009
Da, nu stiu de ce am crezut ca variabila allComments este folosita in blocul de if.

#26
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,114
  • Înscris: 24.02.2007

View PostPlatonX, on 10 iulie 2023 - 08:24, said:

Sunt multe functii in acele scripturi care nu fac parte din nici un obiect sau clasa.
Nu era mai logic si mai clar sa fie totul incapsulat in obiecte sau clase ?

Nu e Java sa fie totul aruncat cu forta intr-o clasa.

#27
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,721
  • Înscris: 13.09.2009
La site-urile de prezentare unde sunt mai multe pagini pe acelasi site si fiecare pagina are script-urile ei, am crezut ca merge fara clase si obiecte.

Dar vad ca si la aplicatiile online tot cu functii in functii se lucreaza.

Nu stiu cum le vedeti voi, dar tare urate mi se par codurile astea de Javascript. Greu de inteles si de descifrat, nu este totul simplu si clar.

Attached Files


Edited by PlatonX, 12 July 2023 - 15:53.


#28
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,295
  • Înscris: 10.08.2005

View Postdani.user, on 09 iulie 2023 - 13:34, said:

Inca n-ai inteles ca acel cod pe care il dai exemplu nu e scris de un programator? Posted Image

View Postrobert23mg, on 09 iulie 2023 - 11:16, said:

Problema ta pe care vrei sa o rezolvi fiind care?

Codul este scris dupa niste standarde pe care si le seteaza intern fiecare companie.
Cu siguranta au proiectul organizat in multiple fisiere, cu nume relevante, si la variabile la fel.
In productie la profesionisti, codul este uratit (uglify) si minimizat si unit intr-un singur fisier de obicei, depinde.
Amatorii isi urca codul direct asa cum este el

Sa dam un exemplu.
Programatorii lucreaza pe cod de forma

function adunareTreiNumere(numar1, numar2, numar3){
  return numar1 + numar2 + numar3;
}

Iar in productie, adica ce vezi tu, ajunge
function a(b,c,d) { return b+c+d }

Cand inspectezi codul si vezi ceva ce seamana cu ultima parte, ai dat de un profesionist, cand inspectezi si vezi prima parte, e mana de amator.

Practic tu nu lucrezi pe codul sursa.
Da, tehnic este tot cod sursa dar nu este cod pe care sa lucrezi, ci doar cod care sa ruleze.

#29
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,114
  • Înscris: 24.02.2007

View PostPlatonX, on 12 iulie 2023 - 15:46, said:

Nu stiu cum le vedeti voi, dar tare urate mi se par codurile astea de Javascript.

View Postdani.user, on 09 iulie 2023 - 13:34, said:

Inca n-ai inteles ca acel cod pe care il dai exemplu nu e scris de un programator?


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate