![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Primit notificare ANAF pt "sume incasate cu titlu de ramburs". Ar trebui sa imi fac griji?
Last Updated: Dec 02 2023 04:02, Started by
DG
, Jul 07 2023 21:44
·
41

Posted 26 September 2023 - 04:04

Finul bunicilor mei, are handicap gradul 2. Nu are un picior. Si il cheama la fiecare 2 ani, la comisie, sa vada daca i-a crescut piciorul.
Ideea este ca el are o pensie foarte mica. Vreo 400-500 de lei, mi se pare. Si mai vinde de prin garaj. El a avut un atelier auto, in tinerete. Dar nu e ceva constant. Oare pierde pensia daca a avut venituri? Sau dimpotriva, e scutit de taxe? Nu stiu ce sa-i recomand. El are increrede in mine, ca stie ca sunt jurist. A primit si el informarea aia si nu stiu ce sfat sa ii dau. |
Posted 26 September 2023 - 10:48

A primit si el informarea aia si nu stiu ce sfat sa ii dau. Daca a primit ramburs in cont, sa faca rost de extrasele de cont de la banci pentru perioada respectiva si sa identifice cifrele. Daca a primit ramburs in plic, sa faca rost de rambursuri de la curieri si posta. Unii curieri accepta prin mail cererea altii printr-o cerere scrisa la un sediu de-a lor. odata ce are o idee de cati bani a incasat din rambursuri (venit brut) , sa vada daca are cumva acte cu ce a cumparat lucrurile vandute pentru a stabilii cheltuielile. Dupa care venitul brut minus cheltuieli = venit net . Aceste cifre trebuie declarate in declaratia 212 (pentru fiecare an in care a avut rambursuri cate o declaratie ) si venitul net se taxeaza cu 10 % plus dobanzi si penalitati. Daca depaseste un plafon , atunci mai vine si 35% din acel plafon plus penalitati . Daca nu face nimic, presupun ca o sa primeasca o decizie de impunere pentru un procent din rambursuri pentru fiecare an plus dobanzi si penalitati. Ma astept ca primul val de decizii sa fie emise prin octombrie . Decizia se poate contesta doar in instanta in 15 zile de la primire. Daca nu se contesta, si nu se plateste suma in 15 zile ar urma proprire pe conturile din banca pentru 30 % din pensie. |
Posted 26 September 2023 - 10:50

Am auzit de mai multe valuri de notificari
Val 1 careva mii Val 2 vreo 80 mii Mai sunt si alte valuri? Primele doua s au finalizat? Cine stie? |
Posted 26 September 2023 - 11:30

Am auzit de mai multe valuri de notificari Val 1 careva mii Val 2 vreo 80 mii Mai sunt si alte valuri? Primele doua s au finalizat? Cine stie? valul 1 prin iunie - iulie = 2000 persoane valul 2 acuma la inceputul lui septembrie = 8000 persoane asteea 2 informatii le-am citit pe acest topic. |
Posted 26 September 2023 - 12:40

Probabil va urma si valul 3, restul populatiei. Prin "rest" inteleg marea masa de cetateni care nu beneficiaza de statut politic si/sau nu face parte din grupuri potente de interese.
|
Posted 26 September 2023 - 13:07

Eu zic ca procedura e vicioasa si va putea fi atacata in instanta cu succes. Important e ca onorariul avocatului sa nu fie mai mare decat suma datorata
![]() E interesant de urmarit cati vor face lucrul acesta. |
Posted 26 September 2023 - 15:20

Aceste cifre trebuie declarate in declaratia 212... Cand va ajunge in declaratia 212 la - "I.1.1.A.6.Documentul de autorizare/Contractul de asociere/Închiriere" si va trebui sa completeze "Numar document", ce comite daca trece un numar din burta? Pe ultima pagina din declaratie, la final, scrie asa: Citat Sub sancțiunile aplicate faptei de fals în declarații, declar că datele înscrise în acest formular sunt corecte și complete. |
Posted 26 September 2023 - 16:53

Finul bunicilor mei, are handicap gradul 2. Nu are un picior. Si il cheama la fiecare 2 ani, la comisie, sa vada daca i-a crescut piciorul. Ideea este ca el are o pensie foarte mica. Vreo 400-500 de lei, mi se pare. Si mai vinde de prin garaj. El a avut un atelier auto, in tinerete. Dar nu e ceva constant. Oare pierde pensia daca a avut venituri? Sau dimpotriva, e scutit de taxe? Nu stiu ce sa-i recomand. El are increrede in mine, ca stie ca sunt jurist. A primit si el informarea aia si nu stiu ce sfat sa ii dau. O intrebare similata: o persoana incadrata intr-un grad de handicap accentuat, care este scutita de la plata impozitului pe venit la salariu, poate fi scutita si de acest impozit din incasarile ramburs? |
Posted 26 September 2023 - 17:00

O intrebare similata: o persoana incadrata intr-un grad de handicap accentuat, care este scutita de la plata impozitului pe venit la salariu, poate fi scutita si de acest impozit din incasarile ramburs? FACILITATI FISCALE - Sunt scutiti de la plata impozitului pe venit persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din: a) activitati independente, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere; b) salarii si asimilate salariilor, prevazute la art. 76 alin. (1)-(3); din Codul Fiscal; c) pensii; d) activitati agricole, silvicultura si piscicultura, altele decat cele prevazute la art. 105, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere fara personalitate juridica; - Persoanele cu handicap sunt scutite de la plata contributiilor de asigurari sociale pentru veniturile obtinute in baza Legii nr. 448/2006, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare; |
Posted 26 September 2023 - 17:11

Asta am gasit si eu, merci!
Sunt curios de modalitatea de aplicare pentru ca nicaieri nu am apare nimic. Probabil o vizita la ANAF va clarifica lucrurile. |
|
Posted 27 September 2023 - 19:57

Am depus si eu declaratiile D212 acuma prin SPV.
Sa vad pasii urmatori care o sa fie . |
Posted 28 September 2023 - 13:28

Posted 28 September 2023 - 14:32

Posted 28 September 2023 - 15:37

asa-i ca ai primit si sumele de plata pana la ora asta? da, mi-a aparut doar cei 10 % din venitul net. Dupa ce il platesc, cred ca o sa poata calcula si penalitatile si o sa vina si aceste valori, nu stiu daca penalitatile astea o sa vina prin decizie de impunere sau prin altceva. |
|
Posted 29 September 2023 - 06:04

Mai sunt persoane care asteapta mult dupa situatia rambursurilor de la Fan?
Au trecut 3 saptamani de cand am facut solicitare catre ei. Acu o saptamana am contactat sediul local unde am facut cererea sa urgenteze, mi-au zis ca ei au trimis mai departe, dar sunt foarte multe solicitari la nivel national. |
Posted 29 September 2023 - 06:52

Despre ce atasament vorbesti? Nu vad niciun atasament.
|
Posted 29 September 2023 - 11:06

Anunturi
▶ 5 user(s) are reading this topic
1 members, 4 guests, 0 anonymous users
add1c7ed55