![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Primit notificare ANAF pt "sume incasate cu titlu de ramburs". Ar trebui sa imi fac griji?

Posted 08 July 2023 - 19:03

Hai sa elucidam misterul Daca ai zis profit 1500 ,este clar ca a fost 3000 euro Ai mai zis ca adaosul/profitul a fost mic ,sa zicem 5% Inseamna ca ai rulat in jur de 60.000 de euro/ an,paiiii, bre sa stii ca ai atras atentia ANAF Edited by DG, 08 July 2023 - 19:04. |
Posted 08 July 2023 - 19:16

Va spun sincer sunt multe obiecte pe care le-am gasit la targ sau molii, pe care am dat 10 lei si le-am vandut apoi cu 300 euro. De ce sa platesc taxa pt asa ceva? Sunt colectionar de console, computere vechi, ma pricep la asa ceva, stiu ce sa caut si cat valoreaza. Nu te/ma intreba de ce. Cert e ca daca te agata astia, vei plati pana ramai in fundul gol. Este imposibil sa scapi numai cu 10%. Se adauga cel putin asa zisele accesorii si vor calcula si recalcula regulat pana ajungi la pensie. |
Posted 08 July 2023 - 21:49

Conform ANAF (si Codul fiscal) asta se cheama activitatate care generează venituri din activități independente. ps: am facut greseala sa zic "profit" mai devreme. Pe ei nici nu ii intereseaza asta, ii intereseaza doar acel ramburs, care de multe ori este si de la obiecte unde am iesit in pierdere (ex clar, cu pc-ul vandut pe bucati, care ii timp i-a scazut valoarea, cumparat initial din magazin, acum f multi ani). O multime de oameni fac acest lucru pe olx, si nu sunt firme sau mai stiu eu ce. Faptul ca mi-am vandut pc-ul pe bucati, in zeci de tranzactii, nu ar trebui sa ma incadreaze la ACTIVITATI care genereaza venituri si sa trebuiasca sa platesc 10% si sa completez 212, e absurd! Si partea proasta e ca, daca ajung in situatia in care sa le demonstrez ce e cu rambursurile din contu meu bancar, cele de pana in 2021 nici nu imi apar in contul OLX la vanzari, pur si simplu nu apar in interfata lor. Si deci eu nici nu mai stiu ce mama dracului am vandut atunci si nu am ce sa le arat. Edited by DG, 08 July 2023 - 21:55. |
Posted 08 July 2023 - 21:58

Si nu exista vreun prag pt asa ceva? Un nr de tranzactii pe an, si/sau valoare totala "ramburs"? Daca tu afli care pragul/nr tranzactii, te rog sa ne comunici si noua. P.S. Este impozit pe venit, nu pe profit. |
Posted 08 July 2023 - 22:05

Quote ART. 67 - Definirea veniturilor din activități independente (1) Veniturile din activități independente cuprind veniturile din activități de producție, comerț, prestări de servicii și veniturile din profesii liberale, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activități adiacente. (2) Constituie venituri din profesii liberale veniturile obținute din prestarea de servicii cu caracter profesional, potrivit actelor normative speciale care reglementează organizarea și exercitarea profesiei respective. Ma incadrez eu la asa ceva? Faptul ca am vandut diverse lucruri de prin casa, ma incadreaza la astfel de activitati? Serios? |
Posted 08 July 2023 - 22:11

Citeste si normele, sunt tot acolo.
(4) Activitățile care generează venituri din activități independente cuprinse în cadrul art. 67 alin. (1) din Codul fiscal sunt, cu titlu de exemplu: e) vânzarea în regim de consignație a bunurilor cumpărate în scopul revânzării sau produse pentru a fi comercializate; Cred ca astia de la ANAF vor sa taxeze tot ce misca si tot ce pot. De aia care fac evaziune reala nu se pot lega. Edited by pasilla, 08 July 2023 - 22:12. |
Posted 08 July 2023 - 22:23

Quote Cred ca astia de la ANAF vor sa taxeze tot ce misca si tot ce pot. De aia care fac evaziune reala nu se pot lega. ps: multumesc pt linkuri si citate. Edited by DG, 08 July 2023 - 22:23. |
Posted 09 July 2023 - 05:58

Asta e cat se poate de clar. Ce ar trebui sa fie la fel de clar, ar trebui sa imi fie comunicat un nr maxim de vanzari pe an, peste care sa ma incadrez la "vânzarea în regim de consignație". Ca sa stiu o treaba. Faptul ca mi-am vandut tot beciul de vechituri (si nu numai), nu ar trebui sa ma incadreze la asa ceva, in opinia mea. ps: multumesc pt linkuri si citate. Avand in vedere ca nu s-a plans, cred ca a scapat foarte "lejer" Incerc sa il contactez astazi Uneori @pasilla.... ie.... baiat bun ,alteori exagereaza "grav" ![]() Edited by florinellll, 09 July 2023 - 05:59. |
Posted 09 July 2023 - 12:14

Constat cu durere, dar fara surprinder mare ca au dreptate cei care spun ca numarul celor capabili sa inteleaga un text este redus si in continuaa scadere!
ma refer la continutul hirtiei primita de cel care a deschis topicul. sigur, bugetarii au o scuza, vor cit mai multe incasari la buget pentru a le sustine salariile si dezmatul pe bani publici! dar restul? |
Posted 09 July 2023 - 15:42

Posted 09 July 2023 - 16:47

Daca nu ai documente pentru ce ai achizitionat, ca sa justifici acel profit, o sa platesti 10% pe sumele incasate plus cas/cass in cazul in care ai depasit anumite plafoane. Pe hartia primita presupun ca ai si un tabel cu sumele din fiecare an ![]() Documente la unele am, pt ca au fost cumparate de la emag, altex etc, unde am cont online si pot sa scot facturile (cumparat produse cu tva, pers fizica). La multe altele nu am, si nici nu mai stiu ce am vandut exact, pt ca au fost "vechituri", luate de la molii (unde nu se emite chitanta, anaful doarme pt aia). Sau au fost luate la SH (componente din PC-ul personal, spre ex).
Pe hartia primita presupun ca ai si un tabel cu sumele din fiecare an Mai atasez si un exemplu de rambursuri, din contu bancar. Ce vedeti sunt toate intrarile pe anul 2018, ca un exemplu (in restul anilor e asemanator, poate mai mult fancurier, mai putin paypal/ebay). Sunt cateva de la fancurier, cateva de la paypal (prob. ebay, dar si unele forumuri, stiu ca am mai vandut si pe acolo niste tastaturi de pe vremea lui pazvante). Nu stiu daca ei le contorizeaza si pe alea, sau au treaba doar cu cele de la curierii nationali. Pt unele din intrari, am gasit si cateva relicve de la olx, ce vandusem, sunt in ultima poza, care corespund cu unele sume de la fancurier din cont. Precum ziceam si banuiam din amintiri, rahaturi de la pc-ul meu vechi.... Attached Files |
Posted 09 July 2023 - 18:55

Ei nu sunt curiosi de povestile tale... Esti identificat de ANAF ca persoana fizica care presteaza pe site-urile gen OLX activitate comerciala. Trebuia sa iti declari veniturile si sa platesti impozit pe ele (10%). Daca depasesti un animit plafon mai platesti si asigurarile (CAS/CASS). Este exact "in termen". Sunt 5 ani fara anul curent. Deci anul asta era ultimul an in care se putea trimite pentru 2017... ...daca toata lumea ar gandi ca tine nu ar mai plati nimeni TVA. Lasa ca eu nu platesc pentru ca o sa cumpar chestii purtatoare de TVA! Nu merge asa... Vor lua mai multi bani ,deci din fiecare cont si greu ii mai recuperezi de la ei inapoi. Plus ca trebuie drumuri pe la dansii sa iti ridice poprirea de pe conturi,sa trimita ei notificare pe la banci. Cel mai bine de platit cat scrie in notificarea ANAF, la ei la ghiseu si esti linistit pe urma. |
Posted 09 July 2023 - 19:57

Cel mai bine de platit cat scrie in notificarea ANAF, la ei la ghiseu si esti linistit pe urma. Attached FilesEdited by DG, 09 July 2023 - 20:03. |
Posted 09 July 2023 - 20:06

Eu raman la parerea ca, deocamdata, e o informare generala.
Au sapat prin baza de date a curierilor si a bancilor, au creat o lista de suspecti, iar centrul automatizat de expediat scrisori de la Pitesti, a fost pus in functiune. |
|
Posted 09 July 2023 - 20:29

Da, exista text de lege
Se cheama Codul Comercial Vanzarea este de 2 feluri : civila si comerciala Vanzarea esre comerciala cand bunul este achizitionat CU SCOPUL de a fi revandut Intentia de revanzare este esentiala google "vanzare comerciala" |
Posted 09 July 2023 - 20:44

Si cum dovedesc ei ca eu am cumparat ceva special cu scopul de a revinde (se presupune pt profit)? Cum dovedesc eu? As putea da exemple din ce am vandut, obiecte pe care mi le mai amintesc, dar sincer cred ca nu mai are rost, m-as repeta (am enumerat deja cateva astfel de exemple).
Si daca e vorba de volumul de vanzari pe an, nr-ul de astfel de tranzactii, at nu ar trebui sa fie specificat clar in lege? Intreb si eu ca sa stiu cand beciul meu de vechituri se transforma in consignatie sau mai stiu eu ce. Sau pc-ul vandut pe bucati se transforma in magazin IT la sh. Am sa google ce mi-ai spus, dar am o banuiala ca nu am sa gasesc raspuns la intrebarea asta. Si ca sa fie clar, eu nu stau in aia 10%. As plati 10% daca as stii clar pt ce si cat. Cat din ce am vandut se incadreaza la ce spun ei. Pt ca eu nu pot face diferenta fara o lege clara. Edited by DG, 09 July 2023 - 20:55. |
Posted 09 July 2023 - 21:01

Tu nu trebuie sa dovedesti nimic
Sa dovedeaca ei Daca nu e clar se aplica "in dubio pro reo" adica avantaj tu Dar ei zic clar "in situatia in care ai desfasurat activitati comerciale" Tu stii ce ai facut si daca ai chef sa te conformezi sau nu Nu exista limita sau volum de vanzari Dar si aici au aparut exceptii, gen daca vinzi nu stiu cate imobile se considera activitate comerciala La fel in domeniul agricol Babuta care vinde marar crescut in gradina ei nu desfasoara activitate comerciala, dar mai nou, de la un anumit prag, foarte mare, se considera activitate comerciala |
Anunturi
▶ 2 user(s) are reading this topic
1 members, 1 guests, 0 anonymous users
HUHA