Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Xiaomi watch S 1

perdele si draperii automate

Inregistrare iPhone + microfon Bl...

Ce fac cu bancnotele de 500 euro?
 Problema centrala termica Romstal...

Alegere radio player PNI

Alcool la volan

sursa diferentiala
 Termo-Higrometru ethernet

MacBook Air cu M3

Forța de 1N

Creative SoundBlaster GC7
 Recomandare generator curent

Determinare

Centrala termica electrica Bosch ...

Recomandare amplificator wi-fi

Primit notificare ANAF pt "sume incasate cu titlu de ramburs". Ar trebui sa imi fac griji?

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
803 replies to this topic

Ravenscar17

Ravenscar17

Member

• Grup: Members
si eu am vandut anul asta un calculator pe olx total 2500 lei, dar am cumparat de pe emag si am factura? daca imi vine si mie si am dovada? ma poate taxa? cum e procedura? te duci la aia cu factura si te certi? sau cum? nu vorbim de profit,l-am vandut in pierdere am dat 3500 in ianuarie si l-am dat cu 2500 in mai? mai platesc si 10% ?

un_el

un_el

Senior Member

• Grup: Senior Members
Eu as zice sa citesti ce am scris eu si sa vezi suma pe care a obtinut-o intr-o luna de zile. E doar un calcul aritmetic, n-am de unde sti ce a vandut sau n-a vandut initiatorul. Oricum ar fi legea e stramba. Vand ceva ce nu am nevoie sau poate nu-mi place, nu mi se potriveste, l-am primit cadou. etc. etc. Nu fac comert de zeci de mii de lei. Nu-i problema, cine e descurcaret va vinde si pe olx, cu tot cu ANAF-ul lor, metode se gasesc pentru a le fenta taxa de 10%. ;)

View PostRavenscar17, on 08 iulie 2023 - 09:33, said:

si eu am vandut anul asta un calculator pe olx total 2500 lei, dar am cumparat de pe emag si am factura? daca imi vine si mie si am dovada? ma poate taxa? cum e procedura? te duci la aia cu factura si te certi? sau cum? nu vorbim de profit,l-am vandut in pierdere am dat 3500 in ianuarie si l-am dat cu 2500 in mai? mai platesc si 10% ?

Teoretic da, trebuie sa platesti 250 de lei. Nu-i intereseaza pe cei de la ANAF ce-ai cumparat, factura samd, ii intereseaza suma pe care l-ai vandut si cei 10% din ea. Facem referire strict la olx.

bai3tzash

bai3tzash

Membru

Un-el, nu răspândi informații eronate.
Dacă faci activități de comerț în mod repetat, in teorie, ar trebui să plătești taxe. Pentru 3 produse pe an din cămară, nu te întreabă nimeni.

slai

slai

User Incredibil

Nu. Cat timp nu ai zeci sau sute de vânzări, nu te întreabă nimeni. Legea te taxează dacă ai venituri cu caracter de continuitate, nu și la venituri ocazionale. E drept ca e foarte vaga ce înseamnă caracter de continuitate, asa ca e un mister total de la ce limita considera anaf caracterul asta continuu.

optimus prime

optimus prime

Member

Imi place exprimarea lor: " 30 de zile de la data producerii evenimentului" Posted Image Posted Image Posted Image .De parca ai omorat pe cineva ca ai vandut o scrumiera. Posted Image)) Ce penibili.

Edited by optimus prime, 08 July 2023 - 09:56.

un_el

un_el

Senior Member

View Postbai3tzash, on 08 iulie 2023 - 09:43, said:

Un-el, nu răspândi informații eronate.
Dacă faci activități de comerț în mod repetat, in teorie, ar trebui să plătești taxe. Pentru 3 produse pe an din cămară, nu te întreabă nimeni.

Eu zic sa te uiti ceea ce scrii si sa recitesti postarea initiala a colegului. Nu ma cert cu nimeni, a nu se interpreta asta.

PadreofAll

PadreofAll

Junior Member

• Grup: Junior Members
Acum depinde si de valoarea tranzactiilor.
Ca una e sa vinzi un telefon second si alata e sa vinzi niste limuzine de peste 100k euro fiecare sau terenuri de milioane de euro.
Poate ANAF analizeaza si din prisma sumelor primite ramburs.

alliNdanuTz

alliNdanuTz

Active Member

View PostDG, on 07 iulie 2023 - 21:44, said:

dar cred ca e undeva pana in 1500 euro pe an (partea de "profit").

Daca nu ai documente pentru ce ai achizitionat, ca sa justifici acel profit, o sa platesti 10% pe sumele incasate plus cas/cass in cazul in care ai depasit anumite plafoane.
Pe hartia primita presupun ca ai si un tabel cu sumele din fiecare an Posted Image

View Postpasilla, on 07 iulie 2023 - 21:59, said:

Probabil ca e o scrisoare generala si nu ar trebui sa iti faci griji, dar tu stii mai bine ce activitati ai derulat.

Nu este o scrisoare generala si ar trebui sa isi faca griji.

View Postun_el, on 08 iulie 2023 - 09:40, said:

Nu-i intereseaza pe cei de la ANAF ce-ai cumparat, factura samd, ii intereseaza suma pe care l-ai vandut si cei 10% din ea. Facem referire strict la olx.
Ba ii intereseaza, in cazul asta poti plati 10% doar pe partea de profit, nu pe toata suma incasata :)

Edited by alliNdanuTz, 08 July 2023 - 12:35.

echoshoworacle

echoshoworacle

Active Member

Chestiile astea ar trebui amnistiate dar pe viitor ar trebui să ne obișnuim cu gândul că să vinzi ceva se numește activitate comercială. Iar dacă veniturile nu se pupă cu cheltuielile și proprietățile deținute ar trebui să fim țintă legitimă a ANAF.

terratec

terratec

Troll hunter

• Grup: Moderators

View Postechoshoworacle, on 08 iulie 2023 - 12:32, said:

Chestiile astea ar trebui amnistiate dar pe viitor ar trebui să ne obișnuim cu gândul că să vinzi ceva se numește activitate comercială. Iar dacă veniturile nu se pupă cu cheltuielile și proprietățile deținute ar trebui să fim țintă legitimă a ANAF.

Militezi cumva pentru o societate opresivă, totalitară ?
Nu faci diferenţa dintre vânzarea obiectelor personale deţinute de persoane gospodare şi actul comercial al societăţilor comerciale ?

De ce nu spui clar ce urmăreşti ? Vrei să îi transformi în PFA sau SRL pe comercianţii care aduc diverse produse din străinătate şi le revând prin intermediul internetului ?

ovidiu21

ovidiu21

Senior Member

View Postechoshoworacle, on 08 iulie 2023 - 12:32, said:

Angajat la ANAF, sau la alti bugetari ?
Te lafai in banii platiti de mine si de catre alti privati ?
Ce performante ai tu ?
Ai un dislike !

Edited by ovidiu21, 08 July 2023 - 13:31.

bai3tzash

bai3tzash

Membru

View Postun_el, on 08 iulie 2023 - 10:00, said:

Eu zic sa te uiti ceea ce scrii si sa recitesti postarea initiala a colegului. Nu ma cert cu nimeni, a nu se interpreta asta.
Am citit. Omu' a făcut comerț. A luat din târg, Amazon sau eMag și a revândut. Oamenii tind să mintă. Cel mai probabil 70-80% revânzare pentru profit. Restul ce a găsit prin casă.

Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

My ride is Yermom

View PostDG, on 07 iulie 2023 - 21:44, said:

Nu stiu cat exact ar fi fost incasat in acest fel in total, nu am calculat, dar cred ca e undeva pana in 1500 euro pe an (partea de "profit").

Depune declaratia 212 si scrie cat ai cheltuit si cat ai castigat, rezulta profit 1.500 de euro pe an

Poate se pupa cu ce date au ei, poate nu se pupa, vezi matale

nei-k

nei-k

Senior Member

Sa înțeleg că acel 10%, după care suferă statul prin ANAF, valorează mai mult decât faptul că prelungesc durata de viață a unui produs, în loc să-l transform in deșeu, evitând poluarea? Și în România, din păcate, deșeurile stau prin natură, fără a fi recuperate. Iar de "recuperare" se ocupă vecinii piromani de lângă București...

florinellll

florinellll

Senior Member

View Postterratec, on 08 iulie 2023 - 12:43, said:

Militezi cumva pentru o societate opresivă, totalitară ?
Nu faci diferenţa dintre vânzarea obiectelor personale deţinute de persoane gospodare şi actul comercial al societăţilor comerciale ?

De ce nu spui clar ce urmăreşti ? Vrei să îi transformi în PFA sau SRL pe comercianţii care aduc diverse produse din străinătate şi le revând prin intermediul internetului ?
Paiiii,omu' este bugetar,i sa spus ca privatii trebuie taxati la sange pentru a i se marii lui salariul
Ce nu intelegi?Posted Image

slai

slai

User Incredibil

View Postnei-k, on 08 iulie 2023 - 16:56, said:

Sa înțeleg că acel 10%, după care suferă statul prin ANAF, valorează mai mult decât faptul că prelungesc durata de viață a unui produs, în loc să-l transform in deșeu, evitând poluarea? Și în România, din păcate, deșeurile stau prin natură, fără a fi recuperate. Iar de "recuperare" se ocupă vecinii piromani de lângă București...
daca chiar ai asa multe deseuri ca vinzi continuu pe olx, anaf tinde sa nu te creada. dar in instanta castigi garantat daca dovedesti ca sunt deseuri.

DG

DG

Junior Member

Am citit raspunsurile, as dori insa sa stiu daca exista vreo definitie, vreo lege, care sa-mi spuna unde este limita intre activitate comerciala si simpla vanzare a lucrurilor de prin casa. Sau macar vreun prag al veniturilor din astfel de activitati pe an, peste care trebuie sa dai explicatii/sa platesti o taxa.  

Cum decide anaful daca ce am vandut a fost pt profit sau pt ca nu mai aveam nevoie de obiectul respectiv, si pt ca nu am vrut sa-l donez sau sa-l arunc, l-am vandut? Va spun sincer sunt multe obiecte pe care le-am gasit la targ sau molii, pe care am dat 10 lei si le-am vandut apoi cu 300 euro. De ce sa platesc taxa pt asa ceva? Sunt colectionar de console, computere vechi, ma pricep la asa ceva, stiu ce sa caut si cat valoreaza. Pe unele le pastrez, pe altele le vand, ca sa-mi cumpar altele. E un hobby, nu-i o afacere. De ce m-au bagat pe mine la un loc cu altii de pe olx care au firme si nu dau factura (am cumparat destule de la astfel de persoane, si nu am primit nimic, desi stiu sigur ca-s persoane juridice)? La un moment dat mi-am vandut o parte din calculator, anul asta intentionez sa-mi fac upgrade, deci sa vand din nou. De ce sa ma taxeze pe mine cand eu am cumparat respectivele din magazin, cu taxa tva aplicata? CPU-ul l-am luat la SH, ma taxeaza si pt ala? Altceva, acu o luna sau doua, mi-am luat un scaun Aeron de pe OLX, la SH (de la cineva care in mod clar avea o afacere cu birotica SH, dar care nu a emis factura). Am dat 400 euro pe el, acum ca l-am folosit, am decis ca nu prea imi convine, voiam sa-l vand. Nu-l vand pt profit (desi as putea face f bine asta, pt ca l-am luat cu un pret bun), ci pt ca vreau alt scaun. Profit sau neprofit, e un bun personal pe care doresc sa-l vand, de ce sa ma taxeze? Nu-s firma!

Si nu, nu e vorba de sute de mii de euro, cum zicea cineva. As vrea eu... Precum ziceam, e vorba cam de 1400-1500 euro pe an, in medie. Poate putintel mai mult, trebuie sa vad. Nu neaparat profit, ci ramburs total, in multe cazuri... Am avut insa multe astfel de tranzactii (10-30 pe an, in medie, poate?), dar este vreo limita? Uite, precum am zis, vreau sa imi vand acum pc-ul pe bucati, pe olx, doar din el scot cam 5-6 tranzactii (memorii, cpu, mobo etc), asta inseamna ca am facut activitati comerciale si ca trebuie sa platesc taxa? E absurd! Mai am niste vanzari anul asta, pe olx, am vrut sa scap de niste lucruri de prin casa si NU am vrut sa le donez sau sa le arunc. Care este problema?

Edited by DG, 08 July 2023 - 18:52.

florinellll

florinellll

Senior Member

Hai sa elucidam misterul
Daca ai zis profit 1500 ,este clar ca a fost 3000 euro
Ai mai zis ca adaosul/profitul a fost mic ,sa zicem 5%
Inseamna ca ai rulat in jur de 60.000 de euro/ an,paiiii, bre sa stii ca ai atras atentia ANAF Posted Image

Edited by florinellll, 08 July 2023 - 18:51.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

2 user(s) are reading this topic

1 members, 1 guests, 0 anonymous users

carlosdanger

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate