Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Xiaomi watch S 1

perdele si draperii automate

Inregistrare iPhone + microfon Bl...

Ce fac cu bancnotele de 500 euro?
 Problema centrala termica Romstal...

Alegere radio player PNI

Alcool la volan

sursa diferentiala
 Termo-Higrometru ethernet

MacBook Air cu M3

Forța de 1N

Creative SoundBlaster GC7
 Recomandare generator curent

Determinare

Centrala termica electrica Bosch ...

Recomandare amplificator wi-fi

Primit notificare ANAF pt "sume incasate cu titlu de ramburs". Ar trebui sa imi fac griji?

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
803 replies to this topic

DG

DG

Junior Member

• Grup: Members
Azi am primit ce vedeti atasat. E prima data cand primesc asa ceva, cand imi vine ceva de la ANAF, fiind persoana fizica. Ei spun ca figurez ca înscris în evidențele lor cu sume încasate cu titlu de ramburs, în perioada 2017-2021. E vorba de sume incasate de la curieri sau ebay in contul meu bancar? Pt ca altceva nu vad ce...

Am mai vandut una alta in perioada respectiva, insa lucruri de prin casa, gasite pe la targ, sau cumparate de pe amazon.de si vandute apoi, marea majoritate au fost produse SH, dar au fost si cateva noi, la un moment dat (luate de pe emag, le-am vandut apoi pe ebay cu profit f mic, aproape 0 in unele cazuri)

Nu sunt firma. Nu stiu cat exact ar fi fost incasat in acest fel in total, nu am calculat, dar cred ca e undeva pana in 1500 euro pe an (partea de "profit").

Ce sa fac in continuare? Sa ma duc la ei sa ii intreb? Sau sa fac pe mortu si sa sper ca nu ma vor mai baga in seama? La multe din produsele vandute nici nu am cum sa dovedesc cat am dat pe ele, sau de unde le-am luat, fiind gasite pe la targuri, molii, de prin casa etc.

Multumesc.

Attached Files

Lex404

Lex404

CIVILIANS are #NotATarget

• Grup: Moderators
De cativa ani toate platformele online din EU raporteaza la taxe incasarile din vanzari, fie ele si SH. Am vazut asta recent pe vinted.

Nu e musai ca tre sa platesti taxe, dar tre sa declari venitul.

pasilla

pasilla

Superior Member

• Grup: Senior Members
Probabil ca e o scrisoare generala si nu ar trebui sa iti faci griji, dar tu stii mai bine ce activitati ai derulat.

smoke

smoke

Senior Member

mutatie pe insulele belize cat mai repede...

ManelistDeSuccesMaxim

ManelistDeSuccesMaxim

Senior Member

Pe cand colectarea tva de la babele ce vand patrunjel in piata?

ceanu1980

ceanu1980

Guru Member

Lasa tu profitul,nu dupa ala fug astia acum,cam la ce suma se ridica aceste rambursuri in perioada asta?

slai

slai

User Incredibil

Nu mai are rost sa te stresezi, pana la final de an vine și scrisoarea de imputare. Cu penalitati incluse pe 5 ani....

terratec

terratec

Troll hunter

Simpatici mai sunt zapcii atunci când trebuie să facă pe placul şefilor.
Zilele trecute mă uitam la diversele obiecte adunate în timp şi care ar fi trebuit puse la vânzare undeva.
La un calcul sumar banii care s-ar încasa ar depăşi 5000 de euro. Vânzările probil ar dura un an.

Într-o societate normală acei bani ar fi reintrat tot în circuitul economic, ar fi generat undeva TVA şi impozite pe venit sau profit.
Dacă acei bani ipotetici aprind becuri de alertă, atunci cu siguranţă nu voi pierde timpul să le vând.

Piesele de maşini vor ajunge la amicii cu ateliere service, dublurile vor ajunge la materiale recuperabile iar eu voi avea mai mult spaţiu liber şi linişte

pasilla

pasilla

Superior Member

terratec, on 07 iulie 2023 - 22:34, said:

Într-o societate normală acei bani ar fi reintrat tot în circuitul economic, ar fi generat undeva TVA şi impozite pe venit sau profit.
Astia de la ANAF nu vad asa lucrurile.
Rezultatul va fi incasari mai mici la buget si cheltuieli mai mari cu ajutoarele sociale.

crisstonne

crisstonne

Ἀταραξία

ManelistDeSuccesMaxim, on 07 iulie 2023 - 22:08, said:

Pe cand colectarea tva de la babele ce vand patrunjel in piata?
Păi ce, ăla nu aduce profit, sau cum?!

ceanu1980

ceanu1980

Guru Member

Mai stiam ca nu mai pot cauta si impune daca a trecut mai mult de 5 ani,ce cauta in fituica aia 2017?

krtyna

krtyna

Member

• Grup: Members
Astia de la Anaf ar trebui scosi in strada si batuti mar. Au un tupeu incredibil sa haituiasca populatia generala in timp ce Romania piata de desfacere este parazitata de bugetari si tot felul de smecheri care nu platesc taxe si companii care "reinvestesc profitul" ca sa le evite

ceanu1980

ceanu1980

Guru Member

De parca is de capu lor,ordin pe scara ierarhica de la sefi si programele minune cu factor de risc.

Edited by ceanu1980, 08 July 2023 - 08:50.

Xman_ghio

Xman_ghio

Senior Member

View PostDG, on 07 iulie 2023 - 21:44, said:

Ce sa fac in continuare? Sa ma duc la ei sa ii intreb? Sau sa fac pe mortu si sa sper ca nu ma vor mai baga in seama? La multe din produsele vandute nici nu am cum sa dovedesc cat am dat pe ele, sau de unde le-am luat, fiind gasite pe la targuri, molii, de prin casa etc.
Ei nu sunt curiosi de povestile tale... Esti identificat de ANAF ca persoana fizica care presteaza pe site-urile gen OLX activitate comerciala.

Trebuia sa iti declari veniturile si sa platesti impozit pe ele (10%). Daca depasesti un animit plafon mai platesti si asigurarile (CAS/CASS).

View Postceanu1980, on 08 iulie 2023 - 07:22, said:

Mai stiam ca nu mai pot cauta si impune daca a trecut mai mult de 5 ani,ce cauta in fituica aia 2017?
Este exact "in termen". Sunt 5 ani fara anul curent. Deci anul asta era ultimul an in care se putea trimite pentru 2017...

View Postterratec, on 07 iulie 2023 - 22:34, said:

Dacă acei bani ipotetici aprind becuri de alertă, atunci cu siguranţă nu voi pierde timpul să le vând.

...daca toata lumea ar gandi ca tine nu ar mai plati nimeni TVA. Lasa ca eu nu platesc pentru ca o sa cumpar chestii purtatoare de TVA! Nu merge asa...

slai

slai

User Incredibil

View Postceanu1980, on 08 iulie 2023 - 07:22, said:

Termenul de prescriere e de 5 ani și curge de la 1 iulie a anului următor. În cazul lui 2017 prescrierea ar fi fost la 30 iunie 2023. Dar în pandemie prin lege speciala vreo 8 luni anaf nu a avut drept sa facă calcule și imputare, și acel termen se adaugă la cei 5 ani de prescripție. 2017 se prescrie pe 10 martie 2024, 2018 va fi în martie 2025 și 2019 în martie 2026, apoi se revine la normal.
Din păcate pe colegul mai au o gramada de timp sa îl taxeze, și partea proasta e ca suma de multiplica și de câteva ori pentru 5 ani restanta.

terratec

terratec

Troll hunter

View PostXman_ghio, on 08 iulie 2023 - 08:51, said:

...daca toata lumea ar gandi ca tine nu ar mai plati nimeni TVA. Lasa ca eu nu platesc pentru ca o sa cumpar chestii purtatoare de TVA! Nu merge asa...

Vorbim despre nişte produse la care s-a plătit o dată TVA, în momentul achiziţionării.  Comercializarea bunurilor proprii, sh, nu adaugă valoare pentru proprietar, o scade.

Fuga după bani este şi o consecinţă a prostiilor economice făcute la nivel de stat şi european. Măririle de preţuri şi scăderea consumului afectează direct încasările bugetare.
Cei care îşi văd ameninţate salariile ar trebui să privească global problema, nu să caute soluţii facile de jefuire a puţinilor contribuabili rămaşi în ţară.

Când se mai organizează caravanele punitive de Sandero albastre pentru litoral ?

un_el

un_el

Senior Member

View PostXman_ghio, on 08 iulie 2023 - 08:51, said:

Ei nu sunt curiosi de povestile tale... Esti identificat de ANAF ca persoana fizica care presteaza pe site-urile gen OLX activitate comerciala.

Trebuia sa iti declari veniturile si sa platesti impozit pe ele (10%). Daca depasesti un animit plafon mai platesti si asigurarile (CAS/CASS).

Este exact "in termen". Sunt 5 ani fara anul curent. Deci anul asta era ultimul an in care se putea trimite pentru 2017...

Asa, carevasazica eu imi vand telefonul vechi pentru ca vreau sa-mi cumpar un alt model mai nou. De ce as da 10% din valoarea lui statului? Nu ca are mare importanta ce cred eu, nu-i vorba de mine sau de tine, e vorba de lege care-i stramba. Am platit TVA cand l-am achizitionat, ce faci, ma impozitezi de doua ori?

Asigurari si alte taxe, pentru ce? Am vandut un banal telefon! Daca ma duc la spital ce-mi fac acolo de respectivele sume de bani pe care le-am dat statului? Presupunem ca n-am asigurare medicala si nu-i vorba de urgenta.

Normal, "marii evazionisti" sunt astia care vand in in 5 ani de 1500 de euro, adica vreo 300 de euro intr-un an de zile. Daca e sa mergem si mai departe si impartim 300 la 12 luni => 25 de euro intr-o luna de zile. Ii inmultim pe astia cu 5 lei, cat ar fi un euro iar rezultatul da fix 125 de lei intr-o luna de zile. "Marele evazionist", aici erai, cum a reusit ANAF-ul sa puna gheara pe tine! Posted Image

Pai zic sa introduca obligativitatea TVA-ului pe olx, pe langa aia 10%. Nu ca le-ar trebui mult!

Edited by un_el, 08 July 2023 - 09:32.

bai3tzash

bai3tzash

Membru

Nimeni nu te ia în vizor pentru telefonul vândut. Te ia în vizor când vinzi telefoane, la plural. Ca inițiatorul, care a făcut comerț în mod continuu, in mod repetat.
Toți vrem o țară mișto, justă, plină de bani, ca afară. Dar nu și când ne implică pe noi. Aici se trage linie. Da-o dracu de țară, la ce atâtea taxe?

Edited by bai3tzash, 08 July 2023 - 09:33.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

4 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 1 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate