![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Eu cu stomacul n-am nimic...eu cu capul(Anxietate?)

Posted 07 July 2023 - 21:42

Multe dintre simptome corespund si cu miastenia gravis - ati putea face un test de detectare a anticorpilor anti-receptori pentru acetilcolină si unul pentru anticorpi anti-MuSK
|
Posted 07 July 2023 - 21:43

Nu esti cu depresia. Anxietate si depresia sunt opuse. Depresia este de obicei cu regrete, relatia cu trecutul. Anxietatea nu iti permite sa traiesti in prezent, te gandesti la viitor, daca fac atac de panica, daca nu ma pot angaja, daca mor singur, daca toata viata o sa trebuiasca sa iau pastile, daca o merg la psiholog o sa zica rudele, prieteni, amici, ca nu sunt normal? Anxietatea este foarte complexa, sunt sigur ca tu faci mult mai multe comportamente de siguranta, sa te simti in siguranta fara sa iti dai seama. Daca iti iau toate pastilele, daca mai ai o pastila, sigur te sperie gandul ca nu mai ai pastilele alea si nu poti functiona fara ele chiar daca simti ca nu te ajuta. Asta este problema cu comportamentele de singuranta in anxietate, pare ca ajuta dar nu ajuta. Doar prelungesc starile. Ce anume ti-a zis psihologul? Si cate sedinte te-ai dus? Era tanar, era cu experienta, v-ati unit ideile sau era tanar/tanara cu care nu rezonai? Daca ai fost la psiholog trebui sa iti zica ceva despre terapie, terapie prin expunere, serotonina. Nu pare ca ti-a vorbit despre treburile astea. Ce suplimente alimentare ti-a prescris? Va iau si eu la rand ca la Cabaret, printre starile astea. M-am dus la dansul si mi-a spus ca nu ma poate ajuta singur si m-a trimis la psihiatru pentru ca somatizez. Sa ma imbuibe cu anxiolitice si antidepresive. Stati putin, eu nu ma fac leguma si nici dependenta de ele, intri in cercul asta si nu mai iesi. Nu neg ca la unii functioneaza, dar ca sa gasesti bulinele care ti se potrivesc, trebuie sa incerci variante. De care varianta sa ma apuc pentru o posibila distonie neurovegetativa? Asta daca nu e cervicala care de fapt ma pune in cap? Eu cum deosebesc daca imi trebuie defapt o cura cu antiinflamatoare si sau miorelaxante sau tratament psihiatric? Aici este dilema... |
Posted 07 July 2023 - 21:43

Un dezechilibru electrolitic in corp iti poate genera multe probleme, mai ales la nivel de mansarda si rezoneaza in toate membrele
|
Posted 07 July 2023 - 21:45

Sau puteti face mai intai un test rapid luand o pastila de Mestinon (una singura) - daca simptomele se amelioreaza vizibil, sunt sanse foarte mari sa aveti miastenie
|
Posted 07 July 2023 - 21:46

Meaaam, cat ai scris. Stai sa fac un rezumat din ce mi-a atras atentia, ai mila capul asta tulbure al meu. Stiu cum se manifesta atacul de panica, le-am trait de nenumarate ori, groaznic, dupa fiecare care trece imi zic ca inca nu am crapat. Dar de fiecare data cand vine, zic ca o sa crap. Gata, asta este ultimul. Nu meditez, am incercat, n-am rabdare si nici echilibru sa stau in poala gastii, aia imi mai lipseste, sa inchid si ochii. Overthinking? Habar n-am, probabil am niste ganduri obsesive dar legate tot de dezechilibrul asta. Nu am OCD, as fi vrut sa am, poate spalam naiba vasele alea din chiuvea, care stau acolo de ieri. Nu sting si aprind becuri, ma rupe curentul, sincer. Dar am unbec pe care il aprind obsesiv in fiecare noapte. Nu pot sa dorm pe intuneric. Se pune? Fac voluntariat pentru ca vreau sa devin o asistenta de nadejde, dar acum mor eu inaintea pacientului. Nu ma deranjeaza mirosul din spital, absolut deloc. Asa? Si lesini? Sunt ambulante, ce crezi ca mori? Si mi-a placut abordarea sincera. De ce nu iti zici? Am fost puternica, am trecut prin tacul de panica. Recunosc ca imi dorem sa imi raspunzi asa la idea despre meditatie. Asta este logic la meditatie. Sa iti inveti corpul, mintea, sa fac o pauza, gandurile. Stii cum este cu anxietatea? Si imi pare ciudat ca nu ti-a explicat psihologul. Anxietatea este despre subconstient. Daca eu iti zic ca esti stresata, ca esti negativa, ca esti prea buna, ca incerci sa faci tuturor pe plac, poate nu iti dai seama, dar te citesc si asta scrii. Subconstient tu timp de ani de zile ai mers inainte, ai invatat psihicul sa se comporte intr-un mod daunator. Sa nu crezi si sa ai idee ca treburile astea se rezolva repede. Necesita terapie, necesita adapatore, terapie prin expunere, ajutor specializat. Mie imi zicea psihologul ca sunt stresat, sunt mesajele mele pe forum, am zis, m-am suparat, nu stiam ce reactie sa am, stii ce i-am zis? Cum sa fiu stresat ca am bani. Iti dai seama ce raspuns arogant am zis? Cum sa fiu eu stresat? Am si eu subiect pe forum de acuma cativa ani, nu puteam sa dorm cu becul stins, dar nu simteam vreo teama, se invartea patul cu mine, greu de explicat. Cand citesti repeti de mai multe ori anumite idei pana sa iti para ca le-ai retinut? Ma refer pentru examene ca stresul atunci se cunoaste, cand este ceva in joc. Ai vazut cum discut cu tine si recunosc toate ideile tale ca fiind anxietate? Faci ce faci si te gandesti la viitor. Ca ce o sa faci tu ca asitenta daca tu singura nu reusesti sa te pui pe picioare. Stai linistita, asa faceam si eu. Intrebam pe forum si apoi mergeam la tv, ieseam prin curte. Nu reuseam sa mananc, mancam fortat. Anxietatea este asa de diversa de subcostient, fara sa iti dai seama, faci anumite astea. Si cel mai important, daca este de retinut in seara asta. 1 - Nu mai cauta pe google despre anxietate, acolo gasesti persoane care ani de zile nu au fost, nu au apelat la tratament specializat. 2 - Meditatie. Stiu ca nu iti place. Stii ce gandeam eu? Acum o sa trebuiasca sa meditez zilnic toata viata? Meditatia iti permite psihicului sa faca o pauza, de la ganduri, de la tot. Inveti minte sa fie prezenta in prezent. Si da, stai linstita ca o sa iti apara ganduri, idei, te intorci la starea de meditatie, adica sa nu te gandesti la nimic. Eu meditam de 3 ori pe zi, trebuia sa meditez 3 minute doar ca eu invatam de cate ori trebuia sa fac exercitiile alea. Adica? Sa imi zici cum ti-a zis sa meditezi psihigologul. Mie mi-a zis sa meditez anumite minute. Trag aer in piept, INCET, 1-2-3-4, Tin Aer 1-2-3-4-5 Expir 1-2-3-4-5-6. Si nu mi-a placut ca numaram in gand. Si ce crezi? Zambesc, overthinking. Incepusem sa fiu foarte atent/stresat sa fac atatea alea de meditat. Si faceam pe degete. 1 exercitiu, 1 deget, simplu, fara stres, fara vreun gand. Dar dureaza, nu te gandi ca in cateva zile reusesti sa meditezi, sa iti faci minte sa stea cuminte. Sa vezi meditatia ce ajuta inainte de culcare. Eu meditam si pe strada, chiar am recomandat cuiva din familie si tot asa medita si cand mergea. Esti in autobuz. Pui incet mana pe picior si inspiri 1-2-3-4, subliniez incet, tii aerul 1-2-3-4-5, expiri 1-2-3-4-5-6. Cuvantul cheie este incet. Eu nu intelegeam logica la meditaite, nu aveam rabdare. Edited by MindArchitect, 07 July 2023 - 21:49. |
Posted 07 July 2023 - 21:48

M-da", am vrut sã te întreb dacã ești de sex feminin, înainte sã spui tu ce sex ai, dar mã uit la <Johhny English lovește din nou> 😁
Nu întreb din motive de misoginism, ci cu gîndul la hormoni, cicã la femei problemele astea sînt mai dese. Ai fãcut teste hormonale? |
Posted 07 July 2023 - 21:52

Eu de exemplu aveam starile de slabiciune si ma feream sa mananc dulce, ma gandeam ca dulcele/zahar o sa ma faca si mai hiperactiv si psihologul mi-a zis sa mananc ceva dulce. Daca te simti slabit si vrei ceva natural, fa o proba, banane, potasiu. Ia de cumpara banane si cand te simti slabit baga mar, baga banana. Din ce am mai invatat prin scoala asta, in anxietate, stres, creste cortizolul. Cortizolul, javra asta care se secreta in nestire pe fond anxios, da comanda de glucagon si asta face glicemia cat casa... Na, niste comenzi cam proaste pentru un om care traieste intr-o societate unde nu umbla ursul fara izmene pe el, dar mintea asa spune, baga zahar in sange ca avem nevoie de ATP. De aia multi fac diabet de tip2..pe stres
Multe dintre simptome corespund si cu miastenia gravis - ati putea face un test de detectare a anticorpilor anti-receptori pentru acetilcolină si unul pentru anticorpi anti-MuSK De ce te duce gandul aici?
Un dezechilibru electrolitic in corp iti poate genera multe probleme, mai ales la nivel de mansarda si rezoneaza in toate membrele Edited by althea, 08 July 2023 - 06:53. |
Posted 07 July 2023 - 21:57

Eu am si probleme cu tiroida, am zis ca poate si de la asta mi se trage... cu toate ca in principal stresul e de vina, banuiesc.
|
Posted 07 July 2023 - 21:59

La examene nu imi este frica. De exemplu am avut saptamana trecuta ultimul. M-am dus chiauna in sala, am scris ce avea de scris chia si cu capul asta tulbure si de abaia ma tineam de pereti. Nu stiam cum sa scap mai repede de acolo, parca veeau toti peretii peste mine. Proful a tinut sa imi corecteze lucrarea inainte sa plec. Da, am luat 9, cu creierii varza, n-am anxietate de performanta. Probabil ma incadrez la ipohondrie, agorafobie si probabil gargauni pe nerv. In orice caz, o sa incerc sa meditez, ideea este ca atunci cand inchid ochii se duce naiba toata meditatia daca nu sunt intinsa al orizontala. Edited by althea, 08 July 2023 - 06:52. |
Posted 07 July 2023 - 22:00

Stati asa ca sunteti multi si incerc sa tin pasul cu voi. Va iau si eu la rand ca la Cabaret, printre starile astea. M-am dus la dansul si mi-a spus ca nu ma poate ajuta singur si m-a trimis la psihiatru pentru ca somatizez. Sa ma imbuibe cu anxiolitice si antidepresive. Stati putin, eu nu ma fac leguma si nici dependenta de ele, intri in cercul asta si nu mai iesi. Nu neg ca la unii functioneaza, dar ca sa gasesti bulinele care ti se potrivesc, trebuie sa incerci variante. De care varianta sa ma apuc pentru o posibila distonie neurovegetativa? Asta daca nu e cervicala care de fapt ma pune in cap? Eu cum deosebesc daca imi trebuie defapt o cura cu antiinflamatoare si sau miorelaxante sau tratament psihiatric? Aici este dilema... Ai scris un mesaj ca al meu in urma cu ani de zile. Eu am scris de pe contul principal si cei care m-au ajutat cu sfaturi si idei si sinceritate, ca au trecut si ei prin asa ceva, pur si simplu m-a ajutat. Adica nu am folosit vreo clona sa intreb lucrurile aste, am folosit contul principal. Asa ziceam si eu, multumesc pentru mesaje dar o sa va raspund pe rand ca sunt asa de multe idei, o sa caut pe google, o sa incerc. Era batran? Ca ma intereseaza experienta lui. Da, anxietatea te face sa iti analizezi starile, somatizezi, dupa cuvant imi dau seama ca, chiar ai fost la psiholog. Trebuia sa te duci la alt psiholog. Majoritatea dintre ei sunt specializati pe ceva anume, terapie de cuplu, depresie, terapie pentru copilasi etc... Daca a simtit ca este depasit si stiind ca nu poate prescrie pastile, poate tu i-ai cerut sa iti prescrie ceva, ti-a recomandat trimitere catre psihiatrie. Stai cuminte cu grabitul de inghitit pastile, ai rezistat pana acum, ai fost puternica, nu trebuie in seara asta sa iei vreo decizie ce faci mai departe. Discret ar trebui sa te duci la un alt psiholog, sa ii spui ca ai fost la primul, cat ai fost, ce ti-a zis etc... Maine daca se poate sa detaliezi cate sedinte ai fost la pshilog, ce a zis, si cum a ajuns discutia de ti-ar recomandat sa te duci la psihiatru, cum ti-a zis ca el nu te poate ajuta. Edited by MindArchitect, 07 July 2023 - 22:01. |
|
Posted 07 July 2023 - 22:00

M-da", am vrut să te întreb dacă ești de sex feminin, înainte să spui tu ce sex ai, dar mă uit la <Johhny English lovește din nou> Nu întreb din motive de misoginism, ci cu gîndul la hormoni, cică la femei problemele astea sînt mai dese. Ai făcut teste hormonale? Am Hashimoto pentru care nu s-a instituit tratament cu euthyrox. De 12 ani sta cuminte si nu modifica tsh-ul. Functia tiroidiana este in regula, doar ca produc anticorpi impotriva ei si cam atat, |
Posted 07 July 2023 - 22:01

Nu cred ca este Miastenia Gravis, nu as fi intrat in remisie astia 2 ani. De ce te duce gandul aici? Cineva foarte apropiat are miastenie si am recunoscut o parte dintre simptomele de la debut - inclestarea falcilor, caderea capului, durerile intre omoplati. Slabiciunea membrelor si dificultatile in respiratie s-au manifestat ulterior. Despre remisie nu am experienta directa, dar din cate stiu pot exista remisii spontane pe anumite perioade, in unele cazuri. Bineinteles, nu sustin ca asta este diagnosticul, doar ca e o pista care merita investigata Schimbari in tonalitatea vocii au aparut? - de genul evolutie catre voce "ca de copil", sau raguseala persistenta |
Posted 07 July 2023 - 22:05

Eu cred ca nu te va ajuta psihologul decat poate sa iti mai descarci supararile, dar parca nu merita costul, totusi. Psihologul este pentru aia cu probleme pe care le pot rezolva cumva voluntar sau care trec prin diverse probleme pe care nu le pot gestiona. Aici e vorba de simptome, de epuizare, de chestii pe care vorbaria nu prea cred ca le poate rezolva, sistemul nervos nu se reface din vorbe
|
Posted 07 July 2023 - 22:10

Zambesc. Este un zambesc care trebuie sa iti dea speranta. Ai scris un mesaj ca al meu in urma cu ani de zile. Eu am scris de pe contul principal si cei care m-au ajutat cu sfaturi si idei si sinceritate, ca au trecut si ei prin asa ceva, pur si simplu m-a ajutat. Adica nu am folosit vreo clona sa intreb lucrurile aste, am folosit contul principal. Asa ziceam si eu, multumesc pentru mesaje dar o sa va raspund pe rand ca sunt asa de multe idei, o sa caut pe google, o sa incerc. Era batran? Ca ma intereseaza experienta lui. Da, anxietatea te face sa iti analizezi starile, somatizezi, dupa cuvant imi dau seama ca, chiar ai fost la psiholog. Trebuia sa te duci la alt psiholog. Majoritatea dintre ei sunt specializati pe ceva anume, terapie de cuplu, depresie, terapie pentru copilasi etc... Daca a simtit ca este depasit si stiind ca nu poate prescrie pastile, poate tu i-ai cerut sa iti prescrie ceva, ti-a recomandat trimitere catre psihiatrie. Stai cuminte cu grabitul de inghitit pastile, ai rezistat pana acum, ai fost puternica, nu trebuie in seara asta sa iei vreo decizie ce faci mai departe. Discret ar trebui sa te duci la un alt psiholog, sa ii spui ca ai fost la primul, cat ai fost, ce ti-a zis etc... Maine daca se poate sa detaliezi cate sedinte ai fost la pshilog, ce a zis, si cum a ajuns discutia de ti-ar recomandat sa te duci la psihiatru, cum ti-a zis ca el nu te poate ajuta. Na, belea. Ca nu m-am mai dus nicaieri. Al doilea tot un nenica mi-a spus la fel, somatizezi draguto si trebuie sa ne combinam cu niste buline. Stii ce este frustrant? Facand scoala asta, mi-a schimbat putin perceptia despre psihologi si psihoterapeuti. De ce? Simplu!1 Pentru ca niciunul dintre ei nu iti spune ca mai intai sa cauti o cauza organica si pe urma daca nu este nimic organic sa vii la terapie. Primum non nocere, spunea nenea ala al medicinei. E usor sa arunci vina pe anxietate atunci cand nu gasesti o cauza organica, pentru ca de fapt nimeni nu o cauta, In ce sa o gasesti? O hemoleucograma? Un Vsh? Analize uzuale? Ies normale, esti sanatos tun, mergi la psihiatru sau psiholog. As lua un simplu fapt. Microbiota intestinala, cine naiba se gandeste la ea? Deficite prin malabsorbtie... Meeaam, hai ca pana la urma tot mai bine este sa simplifici. Corpul uman este o intreaga enciclopedie. Si..eu ce fac de aici incolo? ![]() |
Posted 07 July 2023 - 22:13

Treaba cu dulcele este discutabila. Daca nu scade glicemia, eu nu as manaca zahar. Din ce am mai invatat prin scoala asta, in anxietate, stres, creste cortizolul. Cortizolul, javra asta care se secreta in nestire pe fond anxios, da comanda de glucagon si asta face glicemia cat casa... Na, niste comenzi cam proaste pentru un om care traieste intr-o societate unde nu umbla ursul fara izmene pe el, dar mintea asa spune, baga zahar in sange ca avem nevoie de ATP. De aia multi fac diabet de tip2..pe stres Inainte ma stresam sa mananc ceva dulce ca poate ma face hiperactiv. Dermatita ai? Alte astea legate de stres? Nu cred ca ai spus cuiva de starile astea, ca ai fost la psiholog?
Eu am si probleme cu tiroida, am zis ca poate si de la asta mi se trage... cu toate ca in principal stresul e de vina, banuiesc. Daca iei pastile de tiroida si pastilele au efect, chiar daca este placeboo, chiar daca te linistesc subconstient, tot este bine. Chiar am un amic care ia pastile si zice ca are tiroida.
La examene nu imi este frica. De exemplu am avut saptamana trecuta ultimul. M-am dus chiauna in sala, am scris ce avea de scris chia si cu capul asta tulbure si de abaia ma tineam de pereti. Nu stiam cum sa scap mai repede de acolo, parca veeau toti peretii peste mine. Proful a tinut sa imi corecteze lucrarea inainte sa plec. Da, am luat 9, cu creierii varza, n-am anxietate de performanta. Probabil ma incadrez la ipohondrie, agorafobie si probabil gargauni pe nerv. In orice caz, o sa incerc sa meditez, ideea este ca atunci cand inchid ochii se duce naiba toata meditatia daca nu sunt intinsa al orizontala. Pur si simplu faceam "coping mechanism", in loc sa imi dau seama ca am anxietate eu repetam randurile de mai multe ori pana pricepeam, sau simteam eu ca am priceput. Nu conteaza ce este, ipohondrie, agorofobie, CBT este tratamentul universal, tot felul de mecanisme, terapie prin expunere. Cauti pe google. Meditezi cum vrei, cu muzica, fara muzica, daca ai google home sau telefon cu android zici la telefon "Hei Google, Help me relax!" si iti pune sunete de ploaie, de padure, de tunet, de frigider(se numesc sunete albe, white noise) si te calmeaza. Am avut ani de zile pentru documentare. Cauti pe youtube, unele or sa te linisteasca, altele te nelinistesc, depinde care te relaxeaza pe tine. Scopul este sa te calmezi, sa meditezi SUBLINIEZ INCET, sa nu te grabesti sa faci de 7 ori ce am zis eu. Ori faci de 7-10 ori, de cat vrei tu meditatia respectiva, ori pui un timer. Conteaza doar sa meditezi fara sa simti ca pierzi timp, fara sa te gandesti la treburile astea, fara sa te stresezi ca nu reusesti sa te concentrezi sa nu te gandesti la ceva. Te prinzi ca te gandesti cand ar trebui sa nu te gandesti la nimic, te tragi catre prezent. Si apoi descoperi ca starile dispar, descoperi ca mergi pe strada fara sa te gandesti la tot felul de idei din viitor. Noapte buna! Edited by MindArchitect, 07 July 2023 - 22:13. |
|
Posted 07 July 2023 - 22:30

Cineva foarte apropiat are miastenie si am recunoscut o parte dintre simptomele de la debut - inclestarea falcilor, caderea capului, durerile intre omoplati. Slabiciunea membrelor si dificultatile in respiratie s-au manifestat ulterior. Despre remisie nu am experienta directa, dar din cate stiu pot exista remisii spontane pe anumite perioade, in unele cazuri. Bineinteles, nu sustin ca asta este diagnosticul, doar ca e o pista care merita investigata Schimbari in tonalitatea vocii au aparut? - de genul evolutie catre voce "ca de copil", sau raguseala persistenta
Noapte buna, Multumesc pentru timpul acordat
Nu de la lipsa de relatie e problema. Adica, poate ajuta, poate nu, dar cel mai probabil o relatie oricum te-ar obosi, mai ales cu unele persoane. N-are nicio treaba, nu de la nefutut ajunge lumea la stari de genul, asta e un mit cocalaresc Sunt o gramada de casatoriti si in relatii care traiesc aceeasi drama dar tufuti! Sigur unul care sta pe picioarele lui ca m-ar enerva, el are chef sa iasa sa traiasca, eu vreau sa fiu momaie si lasata in pace. Na, acum de ce sa stric viata aluia, saracul, nu mi-a facut nimic rau. Pe urma de aia ajung astia la divort sa scrie in dosar "nepotrivire de caracter" ![]() N-am dermatita:)
Eu cred ca nu te va ajuta psihologul decat poate sa iti mai descarci supararile, dar parca nu merita costul, totusi. Cum ar fi? Ce psihologi? Psihoterapeuti? M-as inregistra pe reportofon si m-as autoterapia. Edited by althea, 08 July 2023 - 06:55. |
Posted 07 July 2023 - 22:35

E usor sa arunci vina pe anxietate atunci cand nu gasesti o cauza organica, pentru ca de fapt nimeni nu o cauta, Cauza organica este lipsa de ocupatie, ca altfel nu ai incerca sa-ti cauti probleme numai de dragul suspansului de a descoperi ca suferi de ceva ce ti-ar impiedica vointa proprie in a face o schimbare pozitiva. |
Posted 07 July 2023 - 22:37

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users