Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Am vazut odata un film...

Problema scurgere apa rama termop...

Durata estimata de viata a unei i...

Identificare filet butelie r290
 Sifon pe circuitul frigorific.

Vizibilitate Hard Disk nefolosit ...

Salariu minim european in Romania

verificare specificatii lapgop Asus
 Problema cu o camera Panasonic MD...

Probleme cu reddit

Problema sunet boxa noua

Despre proiectarea drumurilor urb...
 Final Cut Camera

Z6III vs Z8

Foloseste careva CFD-uri si sa ai...

Un calculator ieftin ?!
 

Splitter cablu tv

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
MrLion

MrLion

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 532
  • Înscris: 13.08.2020
Ziua bună.
Se dă schema următoare la o casă cu mansardă aproape terminată. Am încercat să o fac cât mai pe înțelesul vostru. Cablurile coaxiale sunt noi, 75 ohm, trase prin perete până la prize tv.

Întrebarea următoare este: O să exista probleme cu pierderile de semnal? Mă refer la faptul că nu știu dacă canalele HD vor funcționa corespunzător și fără întreruperi sau purici.
Ce fel de splittere să folosesc sau altă aparatură? Citisem ceva pe internet de un amplificator, m-am gândit să iau unul și să montez chiar cum iasă cablul coaxial din aparatul de fibră optică până la primul splitter.  Credeți că e necessar?


[ https://i.postimg.cc/2jsmQbYG/snip.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,331
  • Înscris: 07.02.2003
Daca spliterele sunt bune adica nu sarma intre in si out, si mufarile corecte te descurci cu alea.

[ https://m.media-amazon.com/images/I/71bPSa-fH-L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://cardsplitter.pl/images/ESI-03N-1.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by andreic, 07 July 2023 - 16:38.


#3
MrLion

MrLion

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 532
  • Înscris: 13.08.2020
Nu am găsit tipul acela de splitter pe internet..ai un site de unde pot comanda? Acum am văzut că la primul splitter am nevoie de unul cu 3 ieșiri iar la al doilea cu 4 ieșiri. Se pare că am omis eu în schemă un al 4-lea televizor la al doilea splitter.

#4
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,581
  • Înscris: 17.04.2006
Cu splittere Tratec an lucrat si eu si sunt bune. Sunt si unele cu eticheta rosie. N-am idee de unde se pot cumpara...
Sunt splittere de 3 cu atenuare mai mica pe una din iesiri, o poti folosi pentru a merge catre celalalt splitter. Daca semnalul la intrare in casa este bun nu ai probleme.

Edited by Sef-chenko, 07 July 2023 - 17:17.


#5
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 21.04.2005
Este indicat sa nu folosesti splitere cascadate . Folosesti distribuitoare cu tap-uri cu atenuari de diverse valori functie de nivelul semnalului si lungimea cablului .
Un distribuitor are atenuare In/Out mult mai mica decat un spliter si asigura o separatie foarte buna intre receptoare .
La ultimul tv poti avea o atenuare si de 14 - 16 dB , asa cum e facuta schema aia ..Plus ca pot aparea interferente de la celelalte tv-uri .

Edited by ndor, 07 July 2023 - 17:29.


#6
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 18.01.2020

View PostMrLion, on 07 iulie 2023 - 16:26, said:

Mă refer la faptul că nu știu dacă canalele HD vor funcționa corespunzător și fără întreruperi sau purici.
De cele mai multe ori este invers, digitalul(HD/SD/4K) merge perfect dar analogicul nu. Analogicul e primul "nemultumit" de semnal, purici prea slab, dungi prea puternic, un fel de "regula generala". Am vazut televizoare care pe analog aveau un semnal dezastru, la limita vizionarii, dar pe digital raportau calitate 100% si nici urma de macroblocuri(erori in decodare). Digitalul daca are semnal "curat" (0 BIT Error) merge perfect, nu e direct influentat de puterea semnalului.

#7
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,793
  • Înscris: 01.12.2001
Nu are cum să meargă pe digital și pe analogic NU.
La mine era invers: pe analogia se vedeau ceva cu purici iar pe digital: black.
(Asta când "Dorel" a găurit cablul coaxial).
Pui din astea
Attached File  IMG_20230707_190441.jpg   261.26K   63 downloads

#8
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 18.01.2020
Digitalul "o arde" cu MER, BER, FEC si dBuv pe cand analogul este o simpla purtatoare RF primitiva.
Daca mai adaugam in ecuatie si "margins noise" e deja alta mancare de peste.

Edited by Rares95, 07 July 2023 - 18:10.


#9
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,672
  • Înscris: 02.09.2006
imi amintesc ca prin vis, ca pachetele digitale plecau din HE cu 16-20 dB mai mici ca analogicele.

Edited by tytysor, 07 July 2023 - 19:23.


#10
STEFAN20152019

STEFAN20152019

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 888
  • Înscris: 15.09.2021

View PostMrLion, on 07 iulie 2023 - 16:26, said:

Ziua bună.
Se dă schema următoare la o casă cu mansardă aproape terminată. Am încercat să o fac cât mai pe înțelesul vostru. Cablurile coaxiale sunt noi, 75 ohm, trase prin perete până la prize tv.

Întrebarea următoare este: O să exista probleme cu pierderile de semnal? Mă refer la faptul că nu știu dacă canalele HD vor funcționa corespunzător și fără întreruperi sau purici.
Ce fel de splittere să folosesc sau altă aparatură? Citisem ceva pe internet de un amplificator, m-am gândit să iau unul și să montez chiar cum iasă cablul coaxial din aparatul de fibră optică până la primul splitter.  Credeți că e necessar?


[ https://i.postimg.cc/2jsmQbYG/snip.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
1.Splittere in cascada nu este o idee buna, pierzi foarte mult semnal (de ex pierderi de15 Db daca atenuarea este 7.5 Db si ai si doua splittere) Eu as recomanda splitter cu 6 iesiri de exemplu acest model:
https://www.emag.ro/...reviews-section
Daca ai si modem pentru internet, se va conecta la iesirea cu atenuarea cea mica, Iar pentru iesirea care nu o folosesti recomand o rezistenta terminala de 75 ohmi:
https://www.dipolnet...ohm__R66205.htm

2.Daca din diferite motive nu poti instala un singur splitter recomanda acest model cu 3 iesiri:
https://www.dipolnet...hz__R602310.htm
Al doilea splitter il conectezi la iesirea OUT ca sa nu ai pierderi mari de semnal si restul la TAP.

3.In general nu ai nevoie de amplificator, in acest caz mai simplu este sa iei legatura cu operatorul de cablu si ei iti vor rezolva problema. Dar daca vrei sa folosesti un amplificator sunt modele care permite reglarea puterii semnalului. Dar nu poti folosii un modem pentru internet, in acest caz se va instala un splitter obisnuit cu 2 iesiri, la prima iesire conectezi modemul, si la a doua iesire conectezi amplificatorul.

Spliter 2 iesiri: https://www.emag.ro/...1/pd/DK06GZBBM/
Amplificator TV 8 iesiri: https://www.emag.ro/...1/pd/DK06GZBBM/ Acest model este doar cu 2, 4 sau 8 iesiri. La iesirile care nu le folosesti montezi o rezistenta terminala, in acest caz 2 -3 rezistente.

Eu recomand metoda 1 sau 2, in functie de cum iti este mai usor.

Edited by STEFAN20152019, 07 July 2023 - 20:11.


#11
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 18.01.2020
El e pe fibra optica (la DIGI probabil), ii vine semnalul CATV direct din converter, nu are treabă cu eventuale modem-uri pe rețeaua coaxiala, tot din converter are net via UTP.

Edited by Rares95, 07 July 2023 - 20:13.


#12
STEFAN20152019

STEFAN20152019

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 888
  • Înscris: 15.09.2021
Eu sunt la Vodafone, la mine in casa este instalat doar cablu coaxial.

Edited by STEFAN20152019, 07 July 2023 - 20:14.


#13
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 18.01.2020
Da, la DOCSIS sau EoC ai probleme de sincronizare daca semnalul e prea puternic/slab și trebuie calculat cu câți dB ajungi in modem, la fibra optica n-ai treabă, îți vine la fix din converter, pierderi 0 pe fibra până la abonat, probleme apar doar după converter pe la cablurile coaxiale(CATV) sau UTP-uri(net) de calitate proasta, mufe ieftine, etc.

Edited by Rares95, 07 July 2023 - 20:16.


#14
MrLion

MrLion

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 532
  • Înscris: 13.08.2020

View PostRares95, on 07 iulie 2023 - 20:11, said:

El e pe fibra optica (la DIGI probabil), ii vine semnalul CATV direct din converter, nu are treabă cu eventuale modem-uri pe rețeaua coaxiala, tot din converter are net via UTP.

Așa este, fibra vine de pe stâlp în router-ul lor trecut în modul bridge dintre care eu am tras alt cablu în alt router pentru internet. Dar cablul coaxial tot din routerul lor l-am tras până în primul splitter.

View PostSTEFAN20152019, on 07 iulie 2023 - 20:08, said:

1.Splittere in cascada nu este o idee buna, pierzi foarte mult semnal (de ex pierderi de15 Db daca atenuarea este 7.5 Db si ai si doua splittere) Eu as recomanda splitter cu 6 iesiri de exemplu acest model:
https://www.emag.ro/...reviews-section
Daca ai si modem pentru internet, se va conecta la iesirea cu atenuarea cea mica, Iar pentru iesirea care nu o folosesti recomand o rezistenta terminala de 75 ohmi:
https://www.dipolnet...ohm__R66205.htm

2.Daca din diferite motive nu poti instala un singur splitter recomanda acest model cu 3 iesiri:
https://www.dipolnet...hz__R602310.htm
Al doilea splitter il conectezi la iesirea OUT ca sa nu ai pierderi mari de semnal si restul la TAP.

3.In general nu ai nevoie de amplificator, in acest caz mai simplu este sa iei legatura cu operatorul de cablu si ei iti vor rezolva problema. Dar daca vrei sa folosesti un amplificator sunt modele care permite reglarea puterii semnalului. Dar nu poti folosii un modem pentru internet, in acest caz se va instala un splitter obisnuit cu 2 iesiri, la prima iesire conectezi modemul, si la a doua iesire conectezi amplificatorul.

Spliter 2 iesiri: https://www.emag.ro/...1/pd/DK06GZBBM/
Amplificator TV 8 iesiri: https://www.emag.ro/...1/pd/DK06GZBBM/ Acest model este doar cu 2, 4 sau 8 iesiri. La iesirile care nu le folosesti montezi o rezistenta terminala, in acest caz 2 -3 rezistente.

Eu recomand metoda 1 sau 2, in functie de cum iti este mai usor.

Am să dau comandă zilele astea atunci de două splittere cum mi-a recomandat domnul mai sus de la Tratec. Am nevoie ca primul să fie cu 3 ieșiri și al doilea cu 4.

View PostRares95, on 07 iulie 2023 - 20:16, said:

Da, la DOCSIS sau EoC ai probleme de sincronizare daca semnalul e prea puternic/slab și trebuie calculat cu câți dB ajungi in modem, la fibra optica n-ai treabă, îți vine la fix din converter, pierderi 0 pe fibra până la abonat, probleme apar doar după converter pe la cablurile coaxiale(CATV) sau UTP-uri(net) de calitate proasta, mufe ieftine, etc.

Am accesat meniul "informații semnal" la primele două televizoare din primul splitter și am văzut că la unul am putere 100, quality 100 iar la celălalt am putere 95, quality 100.
Nu am posibilitatea să văd semnalul din al doilea splitter la celelalte 4 televizoare deoarece abia ce am terminat de renovat camerele respective și nu am nimic instalat încă, doar cablul coaxial prin pereți.

#15
jeolis

jeolis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,285
  • Înscris: 27.08.2007
Ca tehnician rds,  as recomanda : după ech de fibra optica, să pui un distrib cu 6 ieșiri,  cascada nu e prea recomandata ce ai făcut tu. Distrib de 6 din care se pleacă către fiecare camera . Nu recomand deloc prizele de perete tv tip mama- tata , ci prizele de perete cu mufa de îmbinare F.

View PostSTEFAN20152019, on 07 iulie 2023 - 20:08, said:


1.Splittere in cascada nu este o idee buna, pierzi foarte mult semnal (de ex pierderi de15 Db daca atenuarea este 7.5 Db si ai si doua splittere) Eu as recomanda splitter cu 6 iesiri de exemplu acest model:
https://www.emag.ro/...reviews-section
Daca ai si modem pentru internet, se va conecta la iesirea cu atenuarea cea mica, Iar pentru iesirea care nu o folosesti recomand o rezistenta terminala de 75 ohmi:
https://www.dipolnet...ohm__R66205.htm

2.Daca din diferite motive nu poti instala un singur splitter recomanda acest model cu 3 iesiri:
https://www.dipolnet...hz__R602310.htm
Al doilea splitter il conectezi la iesirea OUT ca sa nu ai pierderi mari de semnal si restul la TAP.

3.In general nu ai nevoie de amplificator, in acest caz mai simplu este sa iei legatura cu operatorul de cablu si ei iti vor rezolva problema. Dar daca vrei sa folosesti un amplificator sunt modele care permite reglarea puterii semnalului. Dar nu poti folosii un modem pentru internet, in acest caz se va instala un splitter obisnuit cu 2 iesiri, la prima iesire conectezi modemul, si la a doua iesire conectezi amplificatorul.

Spliter 2 iesiri: https://www.emag.ro/...1/pd/DK06GZBBM/
Amplificator TV 8 iesiri: https://www.emag.ro/...1/pd/DK06GZBBM/ Acest model este doar cu 2, 4 sau 8 iesiri. La iesirile care nu le folosesti montezi o rezistenta terminala, in acest caz 2 -3 rezistente.

Eu recomand metoda 1 sau 2, in functie de cum iti este mai usor.

Nu recomand amplificator ptr 5 tv-uri. Mai ales ca ele vin by default reglate la maxim. Clientul va reclama imagine sacadata. Amplificatorul trebuie reglat la sânge ptr o imagine și un semnal perfect

#16
MrLion

MrLion

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 532
  • Înscris: 13.08.2020

View Postjeolis, on 11 iulie 2023 - 19:20, said:

Ca tehnician rds,  as recomanda : după ech de fibra optica, să pui un distrib cu 6 ieșiri,  cascada nu e prea recomandata ce ai făcut tu. Distrib de 6 din care se pleacă către fiecare camera . Nu recomand deloc prizele de perete tv tip mama- tata , ci prizele de perete cu mufa de îmbinare F.



Nu recomand amplificator ptr 5 tv-uri. Mai ales ca ele vin by default reglate la maxim. Clientul va reclama imagine sacadata. Amplificatorul trebuie reglat la sânge ptr o imagine și un semnal perfect

Da, dar nu am posibilitatea să pun un splitter cu 6 ieșiri din prima. Cablurile sunt deja trase prin de la al doilea splitter, ele pleacă toate dintr-o doză din perete la ultimele 4 televizoare.

#17
nolf2

nolf2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 383
  • Înscris: 23.11.2005

View PostMrLion, on 07 iulie 2023 - 23:04, said:

...
Nu am posibilitatea să văd semnalul din al doilea splitter la celelalte 4 televizoare deoarece abia ce am terminat de renovat camerele respective și nu am nimic instalat încă, doar cablul coaxial prin pereți.
Ce te opreste sa verifici instalatia pe care ai facut-o cu unul din cele doua TV-uri?
Pur si simplu iei unul din cele doua TV-uri si verifici semnalul la toate prizele de semnal, daca totul e OK, asta e, esti fericit.
PS
Nu ai nevoie de amplificator.

Edited by nolf2, 03 August 2023 - 15:07.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate