Ce am nevoie sa torn o placa in curte ?
Last Updated: Jul 08 2023 09:39, Started by
Puopaa
, Jul 07 2023 13:39
·
4

Posted 07 July 2023 - 13:39

Salutare!
Am si eu cateva intrebari. Trebuie sa torn o placa de vreo 8mp in curte si nu stiu de ce am nevoie. O sa fie un trafic moderat de persoane si clar nu vehicule. Credeti ca ajung 3cm grosime ? ![]() Am luat deja vreo 15 saci de Sapa aditivata Adeplast Top 1 pentru trafic greu si momentan cam atat ![]() Tin sa mentionez ca pentru acest proiect suntem doar cativa tineri de 20 de ani si clar nu stim ce facem si de aceea am decis sa cerem ajutor ![]() Multumesc anticipat ! |
Posted 07 July 2023 - 15:07

3cm este indiscutabil foarte putin
Nu din cauza ca ati fi voi grei, ci din cauza intemperiilor. O sa o crape primul ciclu de inghet dezghet |
Posted 07 July 2023 - 15:11

Ok! in acest caz cam cat este sugerat ca si grosime ?
Edited by Dany_Darke, 07 July 2023 - 15:44. |
Posted 07 July 2023 - 15:16

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/DZDEDoPuvfo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
trebuie sa tasezi si sa creeezi un suport solid pt placa aia. minim 8cm. vezi in filmulet ca iti faci o idee...a fost primu care l-am gasit si pare ok..sigur mai sunt si altele |
Posted 07 July 2023 - 15:20

Ce sa faci cu sapa autonivelanta?
Cumperi ciment+pietris+ plasa buzau de 4. Calculezi cat iti trebuie pentru o grosime de minim 5 cm. Iti mai trebuie scandura pentru cofrat si ceva cu ce sa sustii cofragul (niste pari ascutiti de 4 cm.) Betonul il faci la mana chiar acolo sau cu o betoniera. Daca vrei neaparat, dupa ce se intareste poti baga niste sapa... dar, de regula nu se baga sapa afara. Edited by adip1962, 07 July 2023 - 15:20. |
Posted 07 July 2023 - 15:48

Eu am turnat de 6-7-8 cm grosime (depinde cum s-a nimerit la cofrat) cu plasa de Buzău de 4. Trec cu mașina în fiecare zi de 2 ani, nicio fisură.
Ciment Romcim, doza 4 de pietriș cu 1 ciment. Uite:[attachment=2750216:IMG_0717.JPG] |
Posted 07 July 2023 - 16:51

Nu te complica cu plase si alte ozeneuri, e suficient sa il faci intr-un strat de 10 cm grosime din beton simplu.
Daca ai 8 mp suprafata, iti rezulta 0.8 mc, dar iti recomand sa faci 1 mc de beton. Pentru asta ai nevoie de balast, apa, 6 saci de ciment si spor la treaba. Inainte de turnarea betonului, nivelezi si batucesti suprafata si pui o folie din pvc sau altceva impermeabil deasupra, ca sa nu se scurga laptele de ciment in pamant pana la intarire. Pe margini merg proptapite niste scanduri. |
Posted 07 July 2023 - 18:07

In primul rand sa ai betoniera si sa nu se strice ca 8mp inseamna multa munca.
Minim 10 cm trebuie sa ai si neaparat trebuie sa decopertezi, sa pui pietris si sa tasezi bine. Trebuie armata ca sa nu se crape peste ani si trebuie sa ai grija sa faci amestecul cum trebuie. Scandura sa faci cofragul, dreptare si nivela, apa si cred ca ai nevoie si de ciment ( nu stiu daca sapa aia e buna pentru ce vrei tu, din cate stiu aia se foloseste ca strat suport pentru o eventuala pavare sau pusa gresie peste ea. In fine, nu trebuie sa te grabesti si daca poti sa ai langa tine pe cineva care se pricepe e si mai bine. Repet, 8mp inseamna foarte multa munca si nu vrei ca la final sa constati ca nu ai facut bine si ai irosit o gramada de timp, bani si efort. Succes! |
Posted 07 July 2023 - 18:46

Uau, 8 mp inseamna multă muncă?
Ce ești, domnisorica de pension ? |
Posted 07 July 2023 - 20:16

Daca intreaba ce-i trebuie sa toarne 8mp beton, o sa-i fie cam greu sa-l ia la lopata!...exista si riscul sa nu amestece bine compozitia.
|
|
Posted 07 July 2023 - 20:36

3 cm grosime e un rahat in ploaie. Macar 5, preferabil 7.
Mai ia niste saci de ciment, vreo 5, sapele alea sunt cam slabute la duritate. Poate gasesti si niște pietriș, cativa saci. Jos pui o folie de plastic, e suficient. Nu prea sunt de acord cu lipsa armaturii... Manopera e simplă, puneți toate materialele in mijlocul locului unde vreti sa turnați, amestecati cu 2 lopeți pana le zăpăciți, faceti ceva in forma de con de vulcan, acolo puneți apă si iar amestecati, la final întindeți si aia e. Evident ca delimitați locul unde turnați cu niste scânduri. |
Posted 07 July 2023 - 23:18

Uau, 8 mp inseamna multă muncă? Ce ești, domnisorica de pension ? Munca de 30 min a unui meserias priceput poate insemna munca de ore intregi (si cu rezultate indoielnice) a unui nepriceput. Daca in atributiile unei domnisorici de pension ar fi intrat si stiinta turnarii unei placi de beton, cu siguranta munca lui ar fi fost floare la ureche ... isi punea rochita de sarbatoare si futea doua lopeti la cativa saci de ciment, pana dadea gata 2 beri lucrarea era terminata. |
Posted 08 July 2023 - 09:22

8 mp la o grosime de 10 cm inseamna 0,8 mc beton. Nu conteaza daca este un pic mai mult, respectiv 1 mc beton. Sa zicem ca vrei un beton bun, sa reziste in timp, alegem un B250, inseamna ca la 1 mc vei folosi 355 kg ciment, 1932 kg pietris, 190 l apa.
Asta inseamna 9 saci de ciment, 2 tone de pietris si vreo 200 l apa. O betoniera are intre 120 si 400 l capacitate si... costa si ea. Plus oamenii care te vor ajuta. Cand vei aduna vei observa ca nu e putin... Acum vine alternativa... 1mc beton B250 costa, daca ai vreo statie de betoane prin imprejurimi in jur 4-500 lei adus acasa si varsat in poarta. Evident ca fara acte... O folie de plastic gros te mai costa vreo 50 lei si trebuie apoi doar lopeti si o roaba sa-l cari unde ai nevoie. Iesi mai ieftin, cu mai putina munca si deranj. Edited by adip1962, 08 July 2023 - 09:25. |
Posted 08 July 2023 - 09:27

Cam mult ciment, la asa ceva s-ar preta un B150 fara a sta pe ganduri.
|
|
Posted 08 July 2023 - 09:39

Fiecare cu alegerea lui. Eu am B250 pe toate aleile si terasele. Nu are moarte. Trebuie sa intelegi ca diferentele constau numai in cantitatea de ciment. SI atunci merita sa dai ceva mai mult.
La B150 iti trebuie doar 7 saci de beton. Un sac parca costa 30 lei. Pentru 60 lei in plus, zic ca merita. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users