Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandari Baby monitor Wi-Fi!

GENER8ION, 070 Shake - Neo Surf (...

Trusa unghii profesionala

La ce sa ma astept la urmatoarele...
 Comanda online geaca

Caut o piesa muzicala

Ce reprezinta Free Dos?

Care este temperatura voastra de ...
 Operatiuni ante zugravit

Teapa sa nu sa dai avans la prelu...

Vacanta in SUA ( NY )

Asigurare RCA sigura
 Organizatie Non Profit - Prestari...

Relatie cu cineva mai in varsta

TV LG 43UM7100PLB - face figuri l...

De la 12 stau si beau

Astupare spatiu intre etaje

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

djbiti1

djbiti1

Member

• Grup: Members
Buna ziua,

Am nelamurire in legatura cu spatiul dintre etaje in baie la bloc. In spatele oglinzii e o masca prin care trec tevile de apa si scrugere, problema e ca intre etaje nu e astupat si trec mirosurile, paianjenii si zgomotele si as vrea cumva sa astup. Separat am si o coloana de aerisire functionala pe care am un ventialtor deci nu ar trebui sa afecteze ventilatia.
Cu ce material as putea astupa cat as nu imi creeze prea mari probleme in caz ca v-a fi nevoie de reparatii sau modificari in viitor? Ar fi ok spuma care se extinde? Daca nu ce alte optiuni as avea?

Multumesc!

Valy_User

Valy_User

Senior Member

• Grup: Senior Members
Știu pe cineva care a pus vată de sticlă.
Dar nu recomand. În caz de inundație îți ține toată apa acolo. Mai bine etanșezi bine nișa aia și o lași așa.

dorin_2k

dorin_2k

Master Member

Polistiren și spumă.
Că spuma fara un suport îți va cădea.

TamtamTicaticaPiupiu

TamtamTicaticaPiupiu

Senior Member

Incearca sa etansezi masca mai bine, eventual da-o jos si zidesti in locul ei un perete din caramida sau din gipscarton. Nu cred ca e bine sa te bagi la astupat golul dintre etaje pentru  ca e spatiu cu umiditate mare iar materialul de umplutura pe care il bagi tu printe tevi va duce la condens si coroziune accelerata a tevilor.

djbiti1

djbiti1

Member

ManelistDeSuccesMaxim, on 29 iunie 2023 - 16:24, said:

Incearca sa etansezi masca mai bine, eventual da-o jos si zidesti in locul ei un perete din caramida sau din gipscarton. Nu cred ca e bine sa te bagi la astupat golul dintre etaje pentru  ca e spatiu cu umiditate mare iar materialul de umplutura pe care il bagi tu printe tevi va duce la condens si coroziune accelerata a tevilor.

Masca e deja facuta din gips si oricat as etansa tot trec mirosurile si sunetul. Mai sunt si 2 guri de vizitare pe care nu pot sa le etansaez perfect, nu am de ales decat sa obturez cuvma golul. Iarna bate vantul pe acolo si e destul de frig din cauza asta.

vestale

vestale

Senior Member

Schimbati tevile de pe coloana de la subsol pana la ultimul etaj, iar dupa cateva luni fara probleme, izoleaza.

TamtamTicaticaPiupiu

TamtamTicaticaPiupiu

Senior Member

Daca nu ai tevi metalice prin el, cred ca ar merge de blocat 'hornul'.

altuser09

altuser09

Senior Member

In urma cu niste ani cand sub mine locuiau niste chiriasi nesimtiti (s-au dus, s-a schimbat si proprietarul), ca sa scap de mirosurile greu de suportat am infundat cat am putut cu niste ziare (propunerea de a pune polistiren e mai buna) si pe urma am golit un tub de spuma in 2 reprize. Cand s-au schimbat coloanele de AR si AC munca mea s-a dus dar nici nu mai era nevoie.

Alltrack

Alltrack

Senior Member

• Grup: Validating
Imi e greu sa cred ca nu gasesti o solutie sa izolezi o masca ! Mai bine pune niste poze , ca nu se intelege foarte bine ce vrei !!!

djbiti1

djbiti1

Member

Cam asa arata in sus:
Attached File  sus.jpg   559.19K   94 downloads
Cred ca aici e mai simplu, o sa vorbesc cu vecinii de sus sa pun eu polistiren la mine si sa izoleze ei cu spuma de deasupra fiindca au acces prin gura de vizitare.

Jos e mai complicat:
Attached File  jos.jpg   305.82K   92 downloads
La parter e magazin si nu stiu daca au acces la nisa asta. De la mine nu prea am acces sa bag polistiren fiindca e spatiul ingust pritnre tevi, o sa incerc cu vata.

De schimbat coloana slabe sanse prea curand. Teava de apa rece e metalica si destul de veche dar nu pare corodata, o sa incerc sa o izolez cat pot sa evit condensul, iar cea de apa calda e dezafectata, toti avem centrala.

Multumesc pentru raspunsuri.

TamtamTicaticaPiupiu

TamtamTicaticaPiupiu

Senior Member

Teava de apa rece ar merge vopsita cu un spray inainte, insa numai acolo unde vine in contact cu spuma si polistirenul, ca acolo va ramane umeda in permanenta.

yekun

yekun

Active Member

Ce curaj ai sã stai cu improvizația aia cu banda izoliera...
Reparã domne si apoi bagi spuma.

Alltrack

Alltrack

Senior Member

djbiti1, on 29 iunie 2023 - 17:27, said:

Voiam o poza cu masca !
Eu as lua un panou de Plexiglas de ce culoare vrei , de marime cu 20...30 cm mai mare decat gaura mastii , i-as baga in dusmanie un adeziv siliconic Sika si l-as lipi pe perete .
Nu mai intra nici mama mirosului , nu ma bag pe coloane sa ma cert cu vecinii sau administratia si pot sa il dau jos cand ''vrea muschii mei'' Posted Image !

sebulbus

sebulbus

cereal killer

Inghesuie vata minerala cu un bat. E ignifuga, insonorizeaza si lighioanele o urasc. In caz de inundatie o scoti si pui alta.

djbiti1

djbiti1

Member

yekun, on 29 iunie 2023 - 17:49, said:

Ce curaj ai să stai cu improvizația aia cu banda izoliera...
Repară domne si apoi bagi spuma.

Acolo se imbina copexul cu teava veche care e prin placa de beton, nu o sa sparg planseul sa schimb teava. Instalatia electrica a fost schimbata iar prin copexul ala trec doar 2 fire care merg la bec. Spuma ar fi deasupra oricum.

Probabil ca vata e o optiune mai buna, o scot mai usor in caz de nevoie.

Alltrack, on 29 iunie 2023 - 17:52, said:

Voiam o poza cu masca !
Eu as lua un panou de Plexiglas de ce culoare vrei , de marime cu 20...30 cm mai mare decat gaura mastii , i-as baga in dusmanie un adeziv siliconic Sika si l-as lipi pe perete .
Nu mai intra nici mama mirosului , nu ma bag pe coloane sa ma cert cu vecinii sau administratia si pot sa il dau jos cand ''vrea muschii mei'' Posted Image !

Nu pot sa astup masca complet, acolo e apometrul, deci trebuie sa ramana accesibila ca sa pot citi indexul.

Edited by djbiti1, 29 June 2023 - 17:59.

yekun

yekun

Active Member

Fire ?
Ce naiba mai cauta si firele alea pe langa scurgere ?
Mege si cu vatã.  Spuma etanșa mai bine, dar era mai greu de dat jos, corect...

djbiti1

djbiti1

Member

Becul este prins pe masca, d-aia sunt firele acolo. Scurgerea e scurgerea de podea a vecinilor de deasupra

Edited by djbiti1, 29 June 2023 - 18:06.

Alltrack

Alltrack

Senior Member

djbiti1, on 29 iunie 2023 - 17:55, said:

Nu pot sa astup masca complet, acolo e apometrul, deci trebuie sa ramana accesibila ca sa pot citi indexul.
Atunci o masca profi cu materiale de sigilare(burete siliconic/cauciuc) pe chenarul de deschidere .

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate