![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Astupare spatiu intre etaje
Last Updated: Jul 02 2023 09:56, Started by
djbiti1
, Jun 29 2023 16:01
·
7

Posted 29 June 2023 - 16:01

Buna ziua,
Am nelamurire in legatura cu spatiul dintre etaje in baie la bloc. In spatele oglinzii e o masca prin care trec tevile de apa si scrugere, problema e ca intre etaje nu e astupat si trec mirosurile, paianjenii si zgomotele si as vrea cumva sa astup. Separat am si o coloana de aerisire functionala pe care am un ventialtor deci nu ar trebui sa afecteze ventilatia. Cu ce material as putea astupa cat as nu imi creeze prea mari probleme in caz ca v-a fi nevoie de reparatii sau modificari in viitor? Ar fi ok spuma care se extinde? Daca nu ce alte optiuni as avea? Multumesc! |
Posted 29 June 2023 - 16:13

Știu pe cineva care a pus vată de sticlă.
Dar nu recomand. În caz de inundație îți ține toată apa acolo. Mai bine etanșezi bine nișa aia și o lași așa. |
Posted 29 June 2023 - 16:15

Polistiren și spumă.
Că spuma fara un suport îți va cădea. |
Posted 29 June 2023 - 16:24

Incearca sa etansezi masca mai bine, eventual da-o jos si zidesti in locul ei un perete din caramida sau din gipscarton. Nu cred ca e bine sa te bagi la astupat golul dintre etaje pentru ca e spatiu cu umiditate mare iar materialul de umplutura pe care il bagi tu printe tevi va duce la condens si coroziune accelerata a tevilor.
|
Posted 29 June 2023 - 16:31

ManelistDeSuccesMaxim, on 29 iunie 2023 - 16:24, said:
Incearca sa etansezi masca mai bine, eventual da-o jos si zidesti in locul ei un perete din caramida sau din gipscarton. Nu cred ca e bine sa te bagi la astupat golul dintre etaje pentru ca e spatiu cu umiditate mare iar materialul de umplutura pe care il bagi tu printe tevi va duce la condens si coroziune accelerata a tevilor. Masca e deja facuta din gips si oricat as etansa tot trec mirosurile si sunetul. Mai sunt si 2 guri de vizitare pe care nu pot sa le etansaez perfect, nu am de ales decat sa obturez cuvma golul. Iarna bate vantul pe acolo si e destul de frig din cauza asta. |
Posted 29 June 2023 - 16:32

Schimbati tevile de pe coloana de la subsol pana la ultimul etaj, iar dupa cateva luni fara probleme, izoleaza.
|
Posted 29 June 2023 - 16:33

Daca nu ai tevi metalice prin el, cred ca ar merge de blocat 'hornul'.
|
Posted 29 June 2023 - 16:37

In urma cu niste ani cand sub mine locuiau niste chiriasi nesimtiti (s-au dus, s-a schimbat si proprietarul), ca sa scap de mirosurile greu de suportat am infundat cat am putut cu niste ziare (propunerea de a pune polistiren e mai buna) si pe urma am golit un tub de spuma in 2 reprize. Cand s-au schimbat coloanele de AR si AC munca mea s-a dus dar nici nu mai era nevoie.
|
Posted 29 June 2023 - 16:58

Imi e greu sa cred ca nu gasesti o solutie sa izolezi o masca ! Mai bine pune niste poze , ca nu se intelege foarte bine ce vrei !!!
|
Posted 29 June 2023 - 17:27

Cam asa arata in sus:
![]() Cred ca aici e mai simplu, o sa vorbesc cu vecinii de sus sa pun eu polistiren la mine si sa izoleze ei cu spuma de deasupra fiindca au acces prin gura de vizitare. Jos e mai complicat: ![]() La parter e magazin si nu stiu daca au acces la nisa asta. De la mine nu prea am acces sa bag polistiren fiindca e spatiul ingust pritnre tevi, o sa incerc cu vata. De schimbat coloana slabe sanse prea curand. Teava de apa rece e metalica si destul de veche dar nu pare corodata, o sa incerc sa o izolez cat pot sa evit condensul, iar cea de apa calda e dezafectata, toti avem centrala. Multumesc pentru raspunsuri. |
|
Posted 29 June 2023 - 17:36

Teava de apa rece ar merge vopsita cu un spray inainte, insa numai acolo unde vine in contact cu spuma si polistirenul, ca acolo va ramane umeda in permanenta.
|
Posted 29 June 2023 - 17:49

Ce curaj ai sã stai cu improvizația aia cu banda izoliera...
Reparã domne si apoi bagi spuma. |
Posted 29 June 2023 - 17:52

djbiti1, on 29 iunie 2023 - 17:27, said:
Voiam o poza cu masca ! Eu as lua un panou de Plexiglas de ce culoare vrei , de marime cu 20...30 cm mai mare decat gaura mastii , i-as baga in dusmanie un adeziv siliconic Sika si l-as lipi pe perete . Nu mai intra nici mama mirosului , nu ma bag pe coloane sa ma cert cu vecinii sau administratia si pot sa il dau jos cand ''vrea muschii mei'' ![]() |
Posted 29 June 2023 - 17:53

Inghesuie vata minerala cu un bat. E ignifuga, insonorizeaza si lighioanele o urasc. In caz de inundatie o scoti si pui alta.
|
Posted 29 June 2023 - 17:55

yekun, on 29 iunie 2023 - 17:49, said:
Ce curaj ai să stai cu improvizația aia cu banda izoliera... Repară domne si apoi bagi spuma. Acolo se imbina copexul cu teava veche care e prin placa de beton, nu o sa sparg planseul sa schimb teava. Instalatia electrica a fost schimbata iar prin copexul ala trec doar 2 fire care merg la bec. Spuma ar fi deasupra oricum. Probabil ca vata e o optiune mai buna, o scot mai usor in caz de nevoie. Alltrack, on 29 iunie 2023 - 17:52, said:
Voiam o poza cu masca ! Eu as lua un panou de Plexiglas de ce culoare vrei , de marime cu 20...30 cm mai mare decat gaura mastii , i-as baga in dusmanie un adeziv siliconic Sika si l-as lipi pe perete . Nu mai intra nici mama mirosului , nu ma bag pe coloane sa ma cert cu vecinii sau administratia si pot sa il dau jos cand ''vrea muschii mei'' ![]() Nu pot sa astup masca complet, acolo e apometrul, deci trebuie sa ramana accesibila ca sa pot citi indexul. Edited by djbiti1, 29 June 2023 - 17:59. |
|
Posted 29 June 2023 - 18:00

Fire ?
Ce naiba mai cauta si firele alea pe langa scurgere ? Mege si cu vatã. Spuma etanșa mai bine, dar era mai greu de dat jos, corect... |
Posted 29 June 2023 - 18:05

Becul este prins pe masca, d-aia sunt firele acolo. Scurgerea e scurgerea de podea a vecinilor de deasupra
Edited by djbiti1, 29 June 2023 - 18:06. |
Posted 29 June 2023 - 18:14

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users