Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vecin problematic

Instalare lustra (realizare legat...

SSD Adata SU650 cu temperatura 10...

Iese AXN de la DIGI si intra Film...
 clonare hdd Xbox one

Sistem Intel low end pentru Windo...

Semnatura electronica pe token na...

Permis auto in alta tara
 Scula slefuire acoperita cu parti...

functia NAS pe anticul Eboda HD f...

Firma in construcții neserio...

Revolta transportatorilor polonez...
 Solutie cheder autoturisme fara r...

Reglare volum sonerie Iphone12

Hyundai lanseaza Uni Wheel

V-a placut/va place Depeche Mode?

Vodafone România lansează Wi-Fi Oriunde, prin care clienții pot accesa internetul oriunde în țară

- - - - -
  • Please log in to reply
65 replies to this topic

petrepescarul

petrepescarul

Member

• Grup: Members
Red 15 la 5 euro
- trafic national date nelimitat ce permite acces la tehnologia 5G.

Nu vad de ce sa ma complic cu oferta de WI-FI (care nu e) Oriunde care necesita si un router cu o sursa de alimentare.  E suficient sa faci hotspot de pe un telefon si in mijlocul cimpului (daca ai semnal de la vodafone)
Si cred ca mai sint oferte mai ieftine obtinute la negociere/portare.

wertyck

wertyck

Guru Member

• Grup: Senior Members

petrepescarul, on 28 iunie 2023 - 14:25, said:

Uite treaba asta nu o inteleg, rosile nu se baga peste portocale si viceversa (bine ca se baga albastrii peste tot). Dupa aia se mira de ce aia au ajuns unde au ajuns.
Vino cu servicii la nivel NATIONAL si dupa aia putem sta de vorba despre concurenta adevarata.
Păi cât ar fi de rosii sau de portocalii, parcă am înțeles că își partajează unii altora echipamentele pe anumite zone...

Tot din economie, să nu pună fiecare echipament separat într-o locație...

khristian78

khristian78

Senior Member

Știe cineva ce model de router Huawei avem la acest serviciu?

anndrei86

anndrei86

Member

A scris tzevarul pe pagina 2 a topicului.

tzevarul, on 29 iunie 2023 - 18:50, said:

Am facut astazi contractul prin callcenter. Echipamentul este un Huawei B535 si detaliile planului sunt:  "Wi-Fi Oriunde - Abonament Vodafone Wi-Fi Oriunde, 0 EUR/luna. In momentul utilizarii serviciului, se activeaza automat optiunea in valoare de 5 EUR/luna cu TVA care include 500GB trafic de internet fix prin tehnologie GSM, national, la viteza de download de pana la 225 Mbps si de upload de pana la 50 Mbps. Daca traficul inclus in optiune este consumat, se va activa automat inca o optiune in valoare de 5 EUR/luna cu TVA."

jericho

jericho

Guru Member

petrepescarul, on 29 iunie 2023 - 20:34, said:

Red 15 la 5 euro
- trafic national date nelimitat ce permite acces la tehnologia 5G.

Nu vad de ce sa ma complic cu oferta de WI-FI (care nu e) Oriunde care necesita si un router cu o sursa de alimentare.  E suficient sa faci hotspot de pe un telefon si in mijlocul cimpului (daca ai semnal de la vodafone)
Si cred ca mai sint oferte mai ieftine obtinute la negociere/portare.
s-a inventat telefonul care sa faca hotspot 24/24 fara sa aiba nevoie de priza? super, ce model e?

tzevarul

tzevarul

Member

petrepescarul, on 29 iunie 2023 - 20:34, said:

Nici un produs nu satisface nevoile tuturor. Pentru un utilizator normal, care foloseste cateva sute de GB pe luna topind Netflix, WiFi Oriunde este perfect - platesc €5/luna. Pentru cineva care are nevoie de o solutie de backup, in caz ca internetul fix prin fibra cade, este perfect - plata recurenta este €0/luna si €5 cand folosesc circuitul.

Probabil ca sunt 5% din potentialii clienti care folosesc extrem de mult sau cei care vor 5G la viteze de 4G, hotspot pe telefon este o varianta, dar in opinia mea este cam scarpinata.

petrepescarul

petrepescarul

Member

jericho, on 30 iunie 2023 - 08:40, said:

s-a inventat telefonul care sa faca hotspot 24/24 fara sa aiba nevoie de priza? super, ce model e?

Attached File  IMG_20230630_113743623_HDR.jpg   229.02K   82 downloads

Suficiente pentru o partida de pescuit de 7 zile pentru 2 telefoane.

Fiecare isi cauta solutia potrivita pentru el.
Eu pentru nevoile proprii, am cautat si, mi-am gasit solutiile potrivite pentru timpul petrecut departe de civilizatia urbana. Dealtfel am si mentionat in postarea mea:" in mijlocul cimpului (daca ai semnal de la vodafone)".

Desigur sint si persoane pentru care aceasta solutie oferita de vodafone este buna.

yblu

yblu

Senior Member

vladut12am, on 28 iunie 2023 - 14:22, said:

așa cum și portocala lasă din păcate un gust extrem de amar în Brașov, fiind oraș roșu.
Cand ai facut testele din Brasov/in ce zona ai avut un gust amar?

vladut12am, on 28 iunie 2023 - 20:45, said:

Din punctul meu de vedere, dacă ar monta și ORO și VDF ca Digi micro-uri acolo unde semnalul este mediocru și în special în zonele cu blocuri noi, ar fi mult mai ok.Posted Image
Daca cei din blocurile noi iar lasa sa puna antene...sau nu ar cere niste preturi din alea de iti pica....probabil ca s-ar putea face ceva cat de cat! Exista acum metode prin care le poti masca cat de cat sa nu arata urat(asta daca ei chiar tin la cum arata acel bloc nou).
Cat priveste acele cutii....da un rand Digi/un rand sub ORO si inca un rand de la VDF....ciorchini de cutii pe stalpi!

AWE, on 29 iunie 2023 - 12:40, said:

Unde sunt ofertele alea cu nelimitat (ma refer nelimitat la viteza initiala nu 50GB dupa care viteza de dial-up)?
https://www.vodafone.ro/abonamente
7E/luna nelimitat.
Asa cum a scris mai sus petrepescarul se obtine si la 5E prin ceva artificii de portare, iar in unele judete am vazut banner-e cu oferta la 5/6E dupa caz(mai ieftin acolo unde ei nu sunt leaderi de piata pentru a acapara utilizatori noi).
De asemenea chiar ieri am inteles de la un coleg de lucru ca a facut 3 din acestea la 5E portand 1 abonament Telekom si migrand 2 Prepay-uri VDF.

tzevarul, on 29 iunie 2023 - 18:50, said:

"Wi-Fi Oriunde - Abonament Vodafone Wi-Fi Oriunde, 0 EUR/luna. In momentul utilizarii serviciului, se activeaza automat optiunea in valoare de 5 EUR/luna cu TVA care include 500GB trafic de internet fix prin tehnologie GSM, national, la viteza de download de pana la 225 Mbps si de upload de pana la 50 Mbps. Daca traficul inclus in optiune este consumat, se va activa automat inca o optiune in valoare de 5 EUR/luna cu TVA."
Waw in 2023 internet fix prin tehnologie GSM!
Daca nu ma insel la fel era scris si la Telekom smart WIFI sau cum se numeste.
Au copiat unii dupa altii!

wertyck, on 29 iunie 2023 - 20:41, said:

Păi cât ar fi de rosii sau de portocalii, parcă am înțeles că își partajează unii altora echipamentele pe anumite zone...
Tot din economie, să nu pună fiecare echipament separat într-o locație...
Cum acele echipamente nu costa cat un kg de rosii de ce nu ar avea sens o asemenea abordare din punct de vedere economic?
Cum ar fi daca maine s-ar crea un RS intre T si Digi si mai mult cu partajare de spectru activandu-se rapid(mai sunt ce-i drept statii unde mai trebuie pus ceva HW) GSM900/LTE900@10Mhz si 2XLTE800@5Mhz plus LTE2100@20+10Mhz? Cum ar sta acoperirea/viteza in acest scenariu?
Plus ca in unele zone s-a castigat la acoperire fiind amandoi sus/pe acelasi rand de antene, iar in locatiile in care nu prea era atractie din partea unuia dintre operatori(sunt zone din tara destul de polarizate) hopa ca a avut sens sa apara semnal.Daca nu....cati bani sa primesti de la centru pentru a ridica statii in comune unde deja sunt toti pe cealalta retea ca na are semnal?
Din pacate sunt destule persoane(pe aici pe softpedia) suparate pe acest ran sharing....sincer eu i-as da bice si l-as extinde ramanad retele native doar in primele maxim 10 orase gen(si acolo e mult).
Acum exista echipamente radio/de procesare care pot duce fara prea mari batai de cap 2 operatori!
Pe de-o parte nu ne incanta RS, dar pe alta parta vai uite ca x nu are decat un amart de 800 in nu stiu ce judete sau y nu are nu stiu ce 3G!

Edited by yblu, 30 June 2023 - 11:51.

vladut12am

vladut12am

Active Member

yblu, on 30 iunie 2023 - 11:44, said:

Cand ai facut testele din Brasov/in ce zona ai avut un gust amar?
Din ce am citit pe aria ORO, în Tractorul este cel mai rău.

Cox_, on 13 iunie 2023 - 14:33, said:

Am testat si eu azi un apel de pe Oppo pe Samsung, in toate tehnologiile, si ce sa vezi, cam atat poate Orange in Brasov, prin Tractorul, se auzea numai cu artefacte, cel putin 3G si 2G sunt moarte, doar pe VoLTE se tinea un pic decent apelul, dar la cum sare mereu sub -119dBm nu se mai aude nimic/artefacte, dar foarte rau.
Urmeaza curand si portarea, solicitarile sunt fara numar si inutile, interes e fix zero, daca nu ai un telefon 5G nu prea ai cum sa navighezi pe net aici, si ma refer strict la navigat, chiar si pe 5G video callurile se intrerup, asta la geam, nu indoor prin camere, acolo deja esti izolat daca nu ai net fix. Aceeasi situatie cu 3G si pe mai multe strazi din zona, 4G-ul se duce in B20 (renumitul sector 9, aglomerat de toti), si de cele mai multe ori apelul pica fix in 2G, care e mai praf dupa parerea mea la ORO, am avut si eu telefon cu butoane multi ani la VF si nu am avut vreodata calitate asa proasta in apeluri.
Pacat, mai se si numesc retea premium, am vazut eu cat de calitate sunt.
Eu stau intr-un bloc cu vedere spre site, la geam, nici nu vreau sa stiu de cei ce stau la parter sau pe partea opusa, acolo nici nu se mai pune problema de semnal. Le-a luat de mult din clienti Digi, singuri si-o fac, cu mana lor.
4G
Screenshot_2023-06-13-15-24-20-55_b78667c7a70bb50997407054e8b2d28b.jpg
3G
Screenshot_2023-06-13-15-25-33-97_b78667c7a70bb50997407054e8b2d28b.jpg
2G
Screenshot_2023-06-13-15-25-55-15_b78667c7a70bb50997407054e8b2d28b.jpg

Edited by vladut12am, 30 June 2023 - 13:17.

Magicwisewolf

Magicwisewolf

Senior Member

vladut12am, on 28 iunie 2023 - 14:22, said:

Timișoara este oraș portocaliu și de aceea merge prost VDF pe acolo, așa cum și portocala lasă din păcate un gust extrem de amar în Brașov, fiind oraș roșu.

Lasa ca si in zone cu orase majoritar rosii tot prost merge.

AWE

AWE

Senior Member

Mda, am testat si eu cu o cartela VF care e strict pt date, semnalul e cum e, adica vreo 3 linii din 5 dar viteza? Am obtinut max. 3Mbps down/4Mbps up, in rest mult sub, deci practic inutilizabil. Testul l-am facut pe 2 telefoane total diferite (un Samsung Axx, ceva 5G si un iPhone 14 Pro, acelasi drac pe amandoua).

Acum nu stiu daca serviciul bazat pe abonament are vreun fel de prioritate la banda disponibila dar sincer, chiar daca ar fi de 10 ori mai rapid, tot sub Orange ar fi, pe un router de la ei obtin in medie un 50Mbps down si ceva gen 25-30Mbps up, chiar daca semnalul e destul de slab, adica 2 linii uneori. Am vrut sa verific cu cartela de VF in routerul Orange dar aparent e codat in retea.

AWE

AWE

Senior Member

Am mai facut un test acum vreo 2 minute, rezultatul:

Attached File  speed_vf.png   874.38K   63 downloads

Cox_

Cox_

Active Member

Daca ne spui si locatia, ar fi si mai util sa ne dam seama de situatie.
Nu prea am vazut prioritate la banda, e un releu, practic se conecteaza toata lumea, de aici si congestia.
5mbps nu e inutilizabil, eu am 5 linii full si degeaba, am 0.5-1mbps si atunci e inutilizabil.

E un Telekom Smart Wifi wannabe acest VF WiFi oriunde :)

AWE

AWE

Senior Member

Cox_, on 02 iulie 2023 - 20:21, said:

5mbps nu e inutilizabil

In 2023 este fix inutilizabil pentru cam orice :) Locatia e la 5km de Timisoara, unde pe Orange viteza (cum am scris mai sus) e cam de 10 ori mai mare. Nu e vorba nici de congestie, am testat la ore si in zile diferite, e la fel.

Cox_

Cox_

Active Member

Depinde de nevoia fiecaruia, daca vreau pana la urma streaming 4K pe YouTube, am WiFi. Am trait cu ADSL de la Telekom cu 6mbps ani de zile, nu m-am plans niciodata, pentru YouTube, browsing, si gaming uneori, dar devenim deja offtopic.
Prin TM majoritar e cam ORO, VF nu prea se oboseste..
Probabil siteul ce te deserve atat poate, o fi B20 only, depinde si de distanta dintre tine si site, daca stai la limita semnalului, sunt multi factori, la mine pe B20 only ziua erau 5-10mbps si noaptea sarea in 40-50.

Edited by Cox_, 02 July 2023 - 20:50.

corsair40000

corsair40000

Junior Member

• Grup: Junior Members
salut,

cine are acest abonament si routerul B525 ati incercat acest router si cu antene externe? daca da aveti rezultate mai bune?
as dori si eu un astfel de abonament sa il folosesc in Militari Residence si vreau sa ma asigur ca plata se face doar in luna in care il folosesc si apoi platesc 0 euro sa zicem 7 luni daca nu il mai folosesc ?

va multumesc.

anndrei86

anndrei86

Member

Uite ce scrie pe pagina anterioara:

View Postalinutu851, on 29 iunie 2023 - 17:23, said:

Am vorbit cu o doamna la Vdf, zicea ca este pe baza de abonament 24 luni. Se ofera doar cu router cu plata integrala sau rate. Platesti oricum 5 euro pe luna, iar daca depasesti traficul se mai activeaza un pachet

Eu de aici inteleg ca platesti abonament lunar de 5 euro si mai platesti trafic suplimentar de 5 euro doar in lunile in care depasesti cei 500 GB inclusi.
Totusi este posibil sa fi gresit operatoarea din Call Center si sa fi inteles ea gresit oferta.

Edited by anndrei86, 06 July 2023 - 12:02.

lau83

lau83

Member

anndrei86, on 06 iulie 2023 - 12:00, said:

Uite ce scrie pe pagina anterioara:

Eu de aici inteleg ca platesti abonament lunar de 5 euro si mai platesti trafic suplimentar de 5 euro doar in lunile in care depasesti cei 500 GB inclusi.
Totusi este posibil sa fi gresit operatoarea din Call Center si sa fi inteles ea gresit oferta.
Plătești 5 euro ptr. primii 500GB dacă ii consumi cei 500GB se mai activează automat o opțiune de 5 euro,dacă nu folosești nu plătești nimic .Routerul este un Huawei B535 știe 4g plus,are 4 porturi gigabit.Se poate folosi și ca router pe cablu.Ptr. 50 euro și 0 euro abonament sau 3 euro pe luna dacă este luat în rate timp de 24 luni este foarte OK oferta și funcționează cu orice sim

Attached Files

Edited by lau83, 10 July 2023 - 07:22.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate