Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
recomandare GPS android

La multi ani @MindArchitect!

La multi ani de Sfantul Nicolae&#...

Cum accesez Whatsapp daca ma obli...
 Ce melodie ati vrea sa ascultati ...

Recomandare radio muzica veche in...

OnePlus 12

tv jvc(vestel) cu dungi brusc
 Apel la relații clienți...

Debranșare de la curent elec...

IPS Teodosie este cercetat de DNA...

Race for Glory (2024)
 Apogeul frumusetii feminine 65+?

Achizitionare placa video Palit s...

Stie cineva daca tableta va funct...

Contract mandat SRL pentru micro ...

Examen de bacalaureat dupa 12 ani

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

Jimbo91

Jimbo91

Junior Member

• Grup: Junior Members
Facultatea e facultativa...nu esti dator la nimeni cu nicio explicatie. Simplu ca buna ziua.

Daca vrei diploma de bac, go for it....Daca vrei medicina, go for it.

Daca ai atitudinea asta "mi-e rusine"...atunci...don't go for it.

View Postmiki07, on 27 iunie 2023 - 19:47, said:

Da, ajută enorm. Am o mică urmă de regret că nu am terminat facultatea. Doar la asta a fost bun.

Mda...si eu...doar un pic.

Ce culoare are bugatti-ul tau ?

dorin_2k

dorin_2k

Master Member

• Grup: Senior Members
Trebuie sa dai și cele 3 ex de competențe (oral).
Romana, info și lb străină.
La alea nu exista sa pici. Doar sa te prezinți.
Iei nivel zero dar tot treci.
La scris e problema mare după 12 ani.
Fără pregătire intensa nu ai șansa.

george_alex

george_alex

Junior Member

• Grup: Members
In primul rand bravo pentru initiativa!
Sunt 2 aspecte aici, hai sa le luam pe rand in ciuda faptului ca merg mana-n-mana: BAC-ul(1) si facultatea(2).

Intai sa rezolvi cu BAC-ul. Dupa 12 ani, greu sa iti mai amintesti mare lucru, cel mai probabil o sa trebuiasca sa te implici destul de mult. Acum incepe vara, la anu ai avea sanse reale sa te inscrii si sa il dai, daca te tii de treaba. Cum ti s-a mai zis, vezi online ce subiecte s-au dat anii trecuti, treci prin ele sa iti faci o idee daca iti mai amintesti ceva; cel mai probabil nu. Ti-as recomanda totusi sa apelezi si la un meditator, nu o elita, dar cineva relativ ok, macar sa te ghideze si sa iti recomande niste materiale. Inveti din ele si apoi mai iei cateva sedinte, nu e musai sa va vedeti saptamanal sau mai des pentru ca se vor aduna repede costurile.

Dupa BAC, discutam apoi si de facultate. Sincer sa fiu nu stiu cum mai e acum cu admiterea, dar de regula subiectele sunt ceva mai specifice decat la BAC. Daca vorbim de Poli, ca tot ziceai de Calculatoare, "pe vremea mea" am dat mate si fizica, iar admiterea in sine presupunea alta pregatire decat cea pentru BAC. Sincer sa fiu NU ti-as recomanda Poli. Dureaza 4 ani, materiile sunt stufoase, restantele sunt la ordinea zilei, competitia e mare pe locuri. As merge insa la Informatica de la Universitate. Nu ca acolo ar fi prea usor, dar competitia e mai putina, admiterea mi s-a parut mai simpla, ciclul dureaza 3 ani si din ce vorbisem cu amici pe vremea aia nu erau chiar asa multe cursuri de umplutura.

In ceea ce priveste comentariile "n-ai viitor ca programator pentru ca chatGPT", ti-as recomanda sa nu mai apleci urechea la orice atehnic entuziasmat de pe youtube. Ca in orice domeniu, vor fi job-uri care vor disparea si or sa apara altele in locul lor. Sincer sa fiu, cele mai mari sanse pe care le-ai avea la un salariu decent spre bun chiar din anul 2 ar fi ca programator. E si industria careia ii pasa cel mai putin de faptul ca termini sau nu facultatea. Daca capeti experienta la 1-2 joburi, deja te cauta lumea. Nu zic, o facultate buna de profil absolvita iti pune CV pe masa, dar sunt multe locuri in care nu e cazul. Ca junior gasesti lejer la 3k-5k ron, poti forta si mai mult daca ai oportunitatea. Apoi poti sa fii un programator mediocru, junior spre mid, cu 7-8k ron si aia e. Contributiile se platesc, ziua trece, leafa merge. Dar ce vorbim aici e deja peste 2-3 ani de acum inainte, pana acolo rezolva cu o meditatie de consultatie si mult succes la invatat!

miki07

miki07

Simplu și banal

View PostJimbo91, on 27 iunie 2023 - 21:29, said:

Facultatea e facultativa...nu esti dator la nimeni cu nicio explicatie. Simplu ca buna ziua.

Daca vrei diploma de bac, go for it....Daca vrei medicina, go for it.

Daca ai atitudinea asta "mi-e rusine"...atunci...don't go for it.

Mda...si eu...doar un pic.

Ce culoare are bugatti-ul tau ?

Roșu :)). L-am visat chiar ieri.

smiley2

smiley2

Senior Member

View Postgeorge_alex, on 28 iunie 2023 - 01:21, said:

In primul rand bravo pentru initiativa!
Sunt 2 aspecte aici, hai sa le luam pe rand in ciuda faptului ca merg mana-n-mana: BAC-ul(1) si facultatea(2).

Intai sa rezolvi cu BAC-ul. Dupa 12 ani, greu sa iti mai amintesti mare lucru, cel mai probabil o sa trebuiasca sa te implici destul de mult. Acum incepe vara, la anu ai avea sanse reale sa te inscrii si sa il dai, daca te tii de treaba. Cum ti s-a mai zis, vezi online ce subiecte s-au dat anii trecuti, treci prin ele sa iti faci o idee daca iti mai amintesti ceva; cel mai probabil nu. Ti-as recomanda totusi sa apelezi si la un meditator, nu o elita, dar cineva relativ ok, macar sa te ghideze si sa iti recomande niste materiale. Inveti din ele si apoi mai iei cateva sedinte, nu e musai sa va vedeti saptamanal sau mai des pentru ca se vor aduna repede costurile.

Dupa BAC, discutam apoi si de facultate. Sincer sa fiu nu stiu cum mai e acum cu admiterea, dar de regula subiectele sunt ceva mai specifice decat la BAC. Daca vorbim de Poli, ca tot ziceai de Calculatoare, "pe vremea mea" am dat mate si fizica, iar admiterea in sine presupunea alta pregatire decat cea pentru BAC. Sincer sa fiu NU ti-as recomanda Poli. Dureaza 4 ani, materiile sunt stufoase, restantele sunt la ordinea zilei, competitia e mare pe locuri. As merge insa la Informatica de la Universitate. Nu ca acolo ar fi prea usor, dar competitia e mai putina, admiterea mi s-a parut mai simpla, ciclul dureaza 3 ani si din ce vorbisem cu amici pe vremea aia nu erau chiar asa multe cursuri de umplutura.

In ceea ce priveste comentariile "n-ai viitor ca programator pentru ca chatGPT", ti-as recomanda sa nu mai apleci urechea la orice atehnic entuziasmat de pe youtube. Ca in orice domeniu, vor fi job-uri care vor disparea si or sa apara altele in locul lor. Sincer sa fiu, cele mai mari sanse pe care le-ai avea la un salariu decent spre bun chiar din anul 2 ar fi ca programator. E si industria careia ii pasa cel mai putin de faptul ca termini sau nu facultatea. Daca capeti experienta la 1-2 joburi, deja te cauta lumea. Nu zic, o facultate buna de profil absolvita iti pune CV pe masa, dar sunt multe locuri in care nu e cazul. Ca junior gasesti lejer la 3k-5k ron, poti forta si mai mult daca ai oportunitatea. Apoi poti sa fii un programator mediocru, junior spre mid, cu 7-8k ron si aia e. Contributiile se platesc, ziua trece, leafa merge. Dar ce vorbim aici e deja peste 2-3 ani de acum inainte, pana acolo rezolva cu o meditatie de consultatie si mult succes la invatat!

Multumesc de recomandare, as lua in calcul Informatica doar ca problema ar fi ca eu vin de la Mate M2(tehnologic) si ar fi ceva mai subtire pe matematica iar la admitere din ce m-am interesat s-ar da informatica sau matematica la alegere deci punctele mele slabe din trecut.

Acum nu ar fi o problema cu bac-ul, problema e dupa ce fac cu el sa devin mai motivat sa il am. Sunt atatea materiale online foarte bine explicate, eu am inceput sa invat pentru bac acum 2 ani dar am abandonat pentru ca nu stiu pe ce domeniu sa merg la sigur.

Si sincer chiar nu stiu ce sa fac, sa merg pe Asistenta Medicala Generala sau pe Informatica altceva nu. Mai ma gandeam la Electrotehnica dar nu prea sunt locuri de munca, multinationale la mine in zona pe acest domeniu.
Cum Informatica ar fi mai grea am luat in calcul Informatica economica.

neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

Guru Member

View Postsmiley2, on 27 iunie 2023 - 20:18, said:

acum as merge la Info economica ceva desi slabe sanse sa gasesti un post ok
Ce mai bati campii de ani de zile pe aici... Vino tu la mine cu diploma aia si meseria-n cap si mai vedem daca nu "gasesti un post ok"!

jumperishere

jumperishere

Member

• Grup: Members
daca as fi in pozitia ta, as face un test iq la psiholog. in felul asta vezi daca ai capacitatea de a invata repede. altfel, pierzi timpul degeaba si multi nervi. daca nu ai un minimum de 115 iq, nu te deranja.

sau, faci test iq din cartea "Dan Pape - Cambridge Self Scoring IQ Test" ... ala e test pe bune. cum am zis, tinta ta e sa scoti 115 sau mai mult. cu cat mai mare iq, cu atat mai rapid si mai usor poti invata materiile de bacalaureat.

daca nu gasesti cartea, ti-o trimit eu pe pm ... am mai multe teste iq sa-ti dau daca vrei care sunt nonverbale

Edited by jumperishere, 29 June 2023 - 07:18.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate