![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Examen de bacalaureat dupa 12 ani
Last Updated: Jun 29 2023 07:13, Started by
smiley2
, Jun 27 2023 19:37
·
8

Posted 27 June 2023 - 19:37

Ce parere aveti, sa incerc sa iau acea diploma de bacalaureat dupa 12 ani de la terminarea liceului?
Pe vremea mea nu l-am luat pentru ca nu eram motivat deloc, parintii nu aveau posibilitate de a ma intretine la o facultate unde se intra destul de greu la buget sau sa fi luat meditatii la matematica. Acum as zice ca ar avea rost si nu prea, o facultate imi ia din timp si in acelasi timp sa castig bani pentru a ma intretine. As vrea sa imi mearga o vechime iar pentru asta trebuie sa fiu angajat. Mi-e si oarecum jena sa dau examenul cu copii dar asta e partea a doua. Ma intreb ce posibilitati de angajare as mai avea in domeniul asistentei medicale(as urma o facultate de 4 ani A.M.G) sau Informatica economica(programare), la Calculatoare mi-e destul de greu sa studiez atat si sa ma impart cu viata personala. |
Posted 27 June 2023 - 19:47

Da, ajută enorm. Am o mică urmă de regret că nu am terminat facultatea. Doar la asta a fost bun.
|
Posted 27 June 2023 - 19:51

erau niste dorei azi pe la radio care spuneau ca ei nu au avut nevoie de bac , si nici de facultate.Unul era worker prin Europa.L-a intrebat reporterul ce e masina CNC la care lucra el, de fapt care e traducerea , sau ce inseamna.Nu a stiut ce e aia...putea si el sa dea o cautare pe gogu, sau sa explice macar ce face masina respectiva, dar era prea prost....
|
Posted 27 June 2023 - 19:58

smiley2, nu ai nimic de pierdut. Respect pt atitudinea ta.
|
Posted 27 June 2023 - 20:04

Ce parere aveti, sa incerc sa iau acea diploma de bacalaureat dupa 12 ani de la terminarea liceului? Pe vremea mea nu l-am luat pentru ca nu eram motivat deloc, parintii nu aveau posibilitate de a ma intretine la o facultate unde se intra destul de greu la buget sau sa fi luat meditatii la matematica. Acum as zice ca ar avea rost si nu prea, o facultate imi ia din timp si in acelasi timp sa castig bani pentru a ma intretine. As vrea sa imi mearga o vechime iar pentru asta trebuie sa fiu angajat. Mi-e si oarecum jena sa dau examenul cu copii dar asta e partea a doua. Ma intreb ce posibilitati de angajare as mai avea in domeniul asistentei medicale(as urma o facultate de 4 ani A.M.G) sau Informatica economica(programare), la Calculatoare mi-e destul de greu sa studiez atat si sa ma impart cu viata personala. Edited by gogosaru100, 27 June 2023 - 20:05. |
Posted 27 June 2023 - 20:07

Matusa mea a dat bacul la ~45 de ani, cu 2 copii (unul a dat bacul in acelasi timp) si dupa a facut facultatea la zi (cu tot cu job zilnic). Nu doar ca a dat bacul, dar a trebuit sa termine si liceul inainte (fun fact, si la liceu si la bac a avut note mai mari decat varu-meu; liceul nu era zilnic, but still..). Dupa facultate (contabilitate) venitul a crescut de cel putin 3 ori (adica de la minim la decent)
Deci da, merita. Nu-ti fie rusine, esti inca tanar ![]() |

Bac-ul nu strica, mie imi pare rau ca nu eram motivat in perioada mea si am luat calea strainatatii ca in tara oricum nu puteai face nimic si luam exemple naspa care nu au facut nimic cu facultatea.
Acum e mult mai usor pot invata si online sunt atatea materiale. As incerca din nou, ce spuneti dupa o varsta cum e cu angajarea in tara? Am auzit ca angajatorii ar avea o limita de varsta ca ar cauta persoane tinere sub 30 de ani? Unde ar fi sanse mai sigure in medicina sau programare? @gogosaru100, atunci medicina e pentru cei cu pile/nepotisme eventual pentru cei fara diploma de bac care sunt deja asistenti medicali fara sa li se ceara diploma. |

eu sunt unul, printre putinii, care nu discrimineaza dupa nivelul de scoala terminat. dar tu vorbesti foarte lejer despre calculatoare si alte sectii la care se intra extrem de greu si unde se iese cam greu. programarea se plateste bine fiindca sunt putini care stiu sa o faca. adica, nu e ca si cum, oricine se gandeste maine sa devina programator, o sa poata, altfel am fi toti programatori pe 3000 de euro. iar cu asistenta medicala, efectiv poti sa omori oameni daca nu esti atent. adica nu e ca si cum zic eu maine, hmm, hai sa invat sa fiu instalator si probabil daca nu am 2 maini stangi, intr-o luna invat in mare cu ce se mananca.
inca o data, nu zic ca nu poti, zic doar ca nu e asa usor. cat despre bac si o facultate, nu neaparat din cele de mai sus, e bine sa le ai. de ce? cumva se pune accent pe asta, desi angajatorii stiu ca in marea lor parte facultatile sunt inutile, promoveaza cam toti, ca pe bune ar promova 20%. iar joburile ”bune” sunt de obicei pe pile/relatii/combinatii. daca as fi in situatia ta eu nu l-as mai da, inginerii ca mine cu facultate si toate cele castiga cam salariu mediu in Romania. poti sa zici ca stai la birou, dar in mare parte e destul de mult stress, trebuie sa mai stii si 1-2 limbi, plus altele. acum, daca e visul tau sa faci asta, atunci stii deja raspunsul. ce sa zic, eu deja am un apartament, chiar si o masina, daca maine m-ar da afara, cam stiu de cati bani ar avea nevoie familia mea, asa ca nu m-ar deranja sa dau cu matura, mi s-ar parea mai ok decat unele joburi pe care le-am avut la multinationala, chiar daca banii ar fi clar mai putini. Edited by bobitad, 27 June 2023 - 20:18. |
Posted 27 June 2023 - 20:18

@bobitad, nu am zis ca visez la salarii de mii de euro. Am precizat ca la momentul respectiv as fi mers pe Calcutoare dar nu eram pregatit nicicum pentru asa ceva iar acum as merge la Info economica ceva desi slabe sanse sa gasesti un post ok dar totusi m-as putea folosi de diploma de economist.
Ca asistent medical as avea mai multe oportunitati atat in tara cat si in strainatate insa nimic nu e sigur. Nimeni nu s-a nascut invatat sau sa nu poti prinde experienta insa ideea dupa cum am precizat e ca as vrea sa imi mearga o vechime. Bani pot face din orice ma descurc dar nu stiu cat e de ok sa ii strang pachet si sa ii am la batranete, sunt singur nu sunt casatorit si mi-ar fi destul de greu cand nu voi putea lucra. |
Posted 27 June 2023 - 20:19

si eu ma gandeam la treaba asta sincer,am terminat liceul acum 10 ani,dar la mine e mai nasol trebuie sa dau la matematica/romana si trebuie sa aleg dintre fizica/chimie.
Nu aveam sanse pe atunci sa iau bacul,nici nu m-am inscris,nici acum nu am sanse pe drept. Ma bate asa un gand sa ma duc sa la examen si sa trisez cumva cu camere alea alea,se face dosar penal ceva?ati mai trisat? sa iti dicteze unu la telefon frumos cu casca? Nu am nevoie de bac momentan dar ma tenteaza,sa invat e greu sunt praf la mate/chimie/fizica la romana am sanse sa iau un 6 daca invat. |
|
Posted 27 June 2023 - 20:22

Nu incerca cu trisatul, sunt atatea materiale gratuite pe net pentru mate, romana poate chiar si fizica/chimie eu as alege biologie.
Apropo de aia de la seral, ei fac liceul dupa o anumita varsta si dau bacul la varste inaintate. Nu cred ca e ceva pierdut dar ce sanse ar fi apoi pe piata muncii in tara? Pe domeniile respective se angajeaza cu spagi, pana la o anumita varsta cum e? A nu se intelege gresit ca as vrea sa intru cu spaga, dar sa fii angajat la UPU de exemplu trebuie sa cotizezi. Edited by smiley2, 27 June 2023 - 20:28. |
Posted 27 June 2023 - 20:28

Nu incerca cu trisatul, sunt atatea materiale gratuite pe net pentru mate, romana poate chiar si fizica/chimie eu as alege biologie. Apropo de aia de la seral, ei fac liceul dupa o anumita varsta si dau bacul la varste inaintate. Nu cred ca e ceva pierdut dar ce sanse ar fi apoi pe piata muncii in tara? Pe domeniile respective se angajeaza cu spagi, pana la o anumita varsta cum e? nu am voie sa dau la biologie doar chimie sa fizica am terminat ultima generatie de scoala de arte si meserii am facut 13 clase:)) |
Posted 27 June 2023 - 20:30

Găsești toate subiectele date la bac in ultimii ani, le descarci.
Daca ti se pare ca sunt scrise in chineză ( mandarină pt cei care vor sa se dea deștepți) e mai greut, să fim realiști. Dar, daca ai determinare si perseverență, se poate. Totul depinde de tine. Că ti se vor deschide alte posibilități, aia e limpede. Vezi cum e omul ? Pai la UPU si la ATI se duc cei mai buni si cateva pile de alea zdravene. Tu, hodoronctronc, direct la UPU ? Edited by yekun, 27 June 2023 - 20:32. |
Posted 27 June 2023 - 20:31

@bobitad, nu am zis ca visez la salarii de mii de euro. Am precizat ca la momentul respectiv as fi mers pe Calcutoare dar nu eram pregatit nicicum pentru asa ceva iar acum as merge la Info economica ceva desi slabe sanse sa gasesti un post ok dar totusi m-as putea folosi de diploma de economist. Ca asistent medical as avea mai multe oportunitati atat in tara cat si in strainatate insa nimic nu e sigur. Nimeni nu s-a nascut invatat sau sa nu poti prinde experienta insa ideea dupa cum am precizat e ca as vrea sa imi mearga o vechime. Bani pot face din orice ma descurc dar nu stiu cat e de ok sa ii strang pachet si sa ii am la batranete, sunt singur nu sunt casatorit si mi-ar fi destul de greu cand nu voi putea lucra. nu stiu unde ai zis ca la momentul ala ai fi mers pe Calculatoare, ai zis doar ca la Calculatoare ar fi greu. si pe langa ce am scris mai sus, ti-as mai fi spus ca la Calculatoare trebuie sa te duci la laboratoare si toate cele, care-s obligatorii. nu e vorba sa te nasti invatat sau sa prinzi experienta, facultatile, chiar si cele la real(ca sa ma exprim asa) au foarte foarte multa teorie. daca nu ai o memorie buna, chiar e greu, cunosc oameni care la mine la Calculatoare, stiau programare foarte bine, lucrau deja pe proiecte din timpul facultatii si acum sunt foarte bine, printre cei mai buni, si tot le-a fost greu sa treaca facultatea. ai tot felul de materii ciudate si tampite, stufoase si unele chiar grele. iar ca asistent ma gandesc ca trebuie sa stii o tona de teorie, anatomie, substante si cate si mai cate. nu am inteles faza cu ”sa-mi mearga vechimea” si faptul ca faci bani dar cumva la batranete, ceva cu pachete. Edited by bobitad, 27 June 2023 - 20:40. |
|
Posted 27 June 2023 - 20:32

Găsești toate subiectele date la bac in ultimii ani, le descarci. Daca ti se pare ca sunt scrise in chineză ( mandarină pt cei care vor sa se dea deștepți) e mai greut, să fim realiști. Dar, daca ai determinare si perseverență, se poate. Totul depinde de tine. Că ti se vor deschide alte posibilități, aia e limpede. @bobitad, sa imi mearga vechimea adica sa fiu angajat in domeniul muncii la stat sau la privat ceea ce acum nu sunt si lucrez la negru sau in strainatate fara calificare. Ma ingrijoreaza cand voi ajunge la batranete si nu voi putea lucra sa am o pensie. Nu visez la mii de euro, nu visez acum la nu stiu ce programare ci doar sa am un salar decent ca alte surse de venit as putea avea pe langa acel job. Voiam sa stiu ce domeniu ar cauta angajatorii, programatorii nu se stie ce viitor vor avea cu chatGPT iar mie mi-ar conveni si un post la fabrica in 3 schimburi cu diploma de economist, in schimb nu stiu ce sanse ar fi ca asistent medical generalist sa ma angajez pe domeniu fara pile si relatii. Edited by smiley2, 27 June 2023 - 20:40. |
Posted 27 June 2023 - 20:32

Depinde mult care iti este planul.
Dupa 12 ani trebuie sa te duci la liceul la care ai terminat. Am avut o cunostint care a dat bacalaureatul dupa cativa ani de la terminare. Intre timp s-a scos Sportul de la bacalaureat, materila la care a terminat el a fost VAX, a trebuit sa dea la alta materie. Oricum la Matematica a picat. Ce vreau sa iti zic? Ia de descarca subiectul de la bacalaureat, vezi daca le poti rezolva, asa te prinzi cam ce sanse ai si cat trebuie sa investesti in meditatie. |
Posted 27 June 2023 - 20:46

Găsești toate subiectele date la bac in ultimii ani, le descarci. Daca ti se pare ca sunt scrise in chineză ( mandarină pt cei care vor sa se dea deștepți) e mai greut, să fim realiști. Dar, daca ai determinare si perseverență, se poate. Totul depinde de tine. Că ti se vor deschide alte posibilități, aia e limpede. Vezi cum e omul ? Pai la UPU si la ATI se duc cei mai buni si cateva pile de alea zdravene. Tu, hodoronctronc, direct la UPU ? ![]() Si stai linistit ca persoana respectiva a terminat o postliceala, eu as merge pe facultate de 4 ani pentru ca inveti mai multe si ar fi mai multe sanse de a te angaja sau de a fi cautat chiar de pe bancile facultatii. Edited by smiley2, 27 June 2023 - 20:48. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users