Sfat achizitie DSLR/Mirrorless - Sport shooting
Last Updated: Sep 17 2023 18:22, Started by
Mihai244
, Jun 26 2023 20:24
·
3

Posted 02 July 2023 - 20:11

Deci ca sa ajung la o decizie finala, am de ales asa :
Canon 6d mark ii - 4400 lei sh (3200 cadre) Canon EOS RP - 5500 lei nou (cu obiectiv 24-105) Ma gandeam sa merg si pe varianta 6d mark ii si de restul de bani din buget (~1400 lei) sa mai achizitionez 1-2 obiective care m-ar putea ajuta in domeniu specificat la inceput.Dar ma atrage tare si RP-ul si toate functiile in + pe care le are fata de 6d mk ii Deci daca ati fi in locul meu la inceput de drum, tinand cont ca nu prea am cum sa fac bani momentan din asta, ce ati alege ? Va multumesc frumos ![]() |
Posted 03 July 2023 - 04:58

Cu amandoua vei face acelasi lucru: la inceput poze, apoi fotografii. Io zic sa-l iei p-ala ce ti-a cazut "la lingurica". Nu cumperi in fiecare zi si nu scoti bani cu ele (cine stie poate in viitor) deci alegerea e doar a ta, subiectiva.
|
Posted 03 July 2023 - 07:01

Deci ca sa ajung la o decizie finala, am de ales asa : Canon 6d mark ii - 4400 lei sh (3200 cadre) Canon EOS RP - 5500 lei nou (cu obiectiv 24-105) Ma gandeam sa merg si pe varianta 6d mark ii si de restul de bani din buget (~1400 lei) sa mai achizitionez 1-2 obiective care m-ar putea ajuta in domeniu specificat la inceput.Dar ma atrage tare si RP-ul si toate functiile in + pe care le are fata de 6d mk ii Deci daca ati fi in locul meu la inceput de drum, tinand cont ca nu prea am cum sa fac bani momentan din asta, ce ati alege ? Va multumesc frumos ![]() Pe de alta parte nu stiu nimic despre obiectivul 24-105. Mi se pare ceva de tip "aparat foto bridge" adica face de toate, dar nimic foarte bine. La sony-ul meu am obiectivul venit cu aparatul (parca 18-55) si un altul tele (55-210). Consider ca 2 astfel de obiective sunt ok pentru inceput. Dar eu am ramas in acelasi stadiu ca la inceput, nefiind interesat sa progresez sau sa scot bani. Iar mai nou nu umblu decat cu cel 22-55, din considerente de greutate. Oricum nu uita ca la mare/munte, ai nevoie de filtre UV. Iar aceste filtre sunt bune si pentru protectia primei lentile si nu te deranjeaza in alte situatii. |
Posted 03 July 2023 - 09:09

Posted 03 July 2023 - 11:47

Posted 03 July 2023 - 16:06

Mai strangi cureaua si cauti si un tamron 70-200 f2.8 sehascanou. Da, stiu ce zici, momentan sunt in cumpana cu body`ul... Nu stiu daca sa aleg un mirrorless nou (eos rp) sau un dslr mai de doamne ajuta (sh) - la dslr, probabil ar mai ramane bani de un obiectiv macar.. |
Posted 03 July 2023 - 18:19

Vezi la @ltex ca e redus si e in stoc. Si mai ramane ceva si de un sehascanou.
|
Posted 04 July 2023 - 05:13

Senzorii foto au deja un filtru UV/IR cut. Asa ca, Initiator, nu uita ca aparatele foto bune scot pozele si in formatul "raw" (adica imaginea captata de senzor si neprelucrata) si in jpeg (o prelucrare automata & o compresie). Cu alte cuvinte, trebuie sa inveti Photoshop, Lightroom, Compare One sau orice program serios de editare foto. Edited by adip1962, 04 July 2023 - 05:18. |
Posted 06 July 2023 - 22:18

Dupa indelungiri "cautari", am ajus la proabil decizia finala de a-mi achizitiona totusi un DSLR Mid-Level si de vreo 2-3 obiective asa ca va intreb... Cam ce DSLR ar fi potrivit pe sectiunea de foto sport/actiune si la ce functii sa ma uit in primul rand (gen fsp, shutter speed, etc..) ? Va multumesc
|
Posted 07 July 2023 - 08:20

si la ce functii sa ma uit in primul rand (gen fsp, shutter speed, etc..) ? Va multumesc Problema e si la obiective...e chiar o mare problema.. 24-70 f2.8, 70-200 f2.8, 300 f4. Edited by crokodilu, 07 July 2023 - 08:23. |
|
Posted 30 July 2023 - 12:02

Pana la urma voi merge pe ml , sa nu mai am treaba cu body`ul o perioada de timp.
Canon R6 sau R7 , cam asta e dilema ![]() |
Posted 30 July 2023 - 21:44

Salut,
Sper ca nu e interzis ce voi spune, dar am un body Fujifilm X-T3 utilizat ca hobby. Este intr-o conditie excelenta, fara probleme. Am facut upgrade la X-T5. Daca esti interesat, ca sa il dau repede il las la 3500 de lei, vad ca pe net bat spre 4000 lei. Poti de restul banilor sa-ti iei orice zoom care sa-ti acopere nevoile. Multumesc si astept PM daca esti interesat. |
Posted 29 August 2023 - 20:58

Dupa indelungiri "cautari", am ajus la proabil decizia finala de a-mi achizitiona totusi un DSLR Mid-Level si de vreo 2-3 obiective asa ca va intreb... Cam ce DSLR ar fi potrivit pe sectiunea de foto sport/actiune si la ce functii sa ma uit in primul rand (gen fsp, shutter speed, etc..) ? Va multumesc
Pana la urma voi merge pe ml , sa nu mai am treaba cu body`ul o perioada de timp. Canon R6 sau R7 , cam asta e dilema ![]() Cred ca mai asteptam un pic cu sfaturile. Ca daca ai trecut de la 5000/dslr la 9000/ml, probabil in urmatorul post ne vei spune ca vrei sa iti recomandam un flagship. Revenind, orice ai alege, tot de obiective te vei lovi. Asa ca fa calculul si acolo, nu doar la body. |
Posted 12 September 2023 - 22:32

Cred ca mai asteptam un pic cu sfaturile. Ca daca ai trecut de la 5000/dslr la 9000/ml, probabil in urmatorul post ne vei spune ca vrei sa iti recomandam un flagship. Revenind, orice ai alege, tot de obiective te vei lovi. Asa ca fa calculul si acolo, nu doar la body. Mi-am achizitionat pana la urma 6d mk ii + un tamron 70-200 f 2.8 . Multumesc pentru sfaturi ![]() |
Posted 17 September 2023 - 16:45

adip1962, pe 27 iunie 2023 - 12:01, a scris: Din pacate este foarte adevarata. Si s-a intamplat nu o data, ci de 2 ori. Iar chestia mai nashpa este ca si senzorul ala nu poate fi curatat la infinit. Pentru a preintampina acest lucru este necesara respectarea unor reguli: - daca este posibil, schimba obiectivul intr-un spatiu inchis, fara miscari de aer, lipsit de praf - la schimbarea obiectivului aparatul trebuie tinut permanent in jos, a.i. obiectivul sa intre de jos in sus. In acest fel scazi posibilitatea ca un fir de praf sa-ti intre in aparat. Misti aparatul cat mai putin, misti obiectivul nu aparatul. - niciodata obiectivul nu se schimba cand bate vantul sau in locuri in care exista praf. - intotdeauna obiectivul trebuie protejat (are capace in ambele parti, dar te intereseaza in special cea care intra in aparat - pe cealalta ar trebui sa ai un filtru UV). s.a.m.d. PS. Am un Alpha 3000 de nou. Cred ca l-am cumparat pe ultimul din tara. Nu numar anii, dar cred ca-s mai multi... Si m-am saturat de service-ul Sony. Am vrut modelul asta ca a fost ultimul cu finder (mai aparuse unul mai nou, dar nu avea). Finder-ul este reglat pe dioptriile mele, sotia foloseste display-ul (si functia smart automat ![]() Unele sfaturi de aici se încadrează la paranoia cu agravante. Am schimbat de zeci de ori obiective pe body-uri ML, chiar și pe plajă. Nu am avut niciodată probleme cu praf pe senzor. În fine, nu înțeleg nici chestia cu senzorii nu pot fi curățați la infinit. Mai erau pe vremuri unii paranoici care TRIMITEAU LA SERVICE aparatele pentru curățarea senzorilor. O operațiune ultra banală, cu riscuri minime, spre zero. Mă rog, trebuie și service-urile astea să facă bani. Edited by bv01, 17 September 2023 - 16:46. |
|
Posted 17 September 2023 - 17:35

Fiecare este cu pasarica lui. Dar eu si acum am 2 fire de praf pe senzor. Stiu unde sunt incerc sa fac pozele a.i. sa nu trebuiasca, iar si din nou, sa scot petele alea la prelucrare.
PS. Petele au ramas dupa ultima curatare... facuta acum... pe 3.05.2017! De atunci tot evit acel service Sony si ma gandesc la kitul de curatare... Dar telefoanele au evoluat mult... si daca nu fac bani din asta, de ce sa cheltui atat? Paranoia cu agravante? Atunci si eu iti doresc sa ai chestiile astea sa vezi ce inseamna! Edited by adip1962, 17 September 2023 - 17:35. |
Posted 17 September 2023 - 18:22

Îți dai seama că e o exagerare, dar oricine poate să își curețe singur senzorul. Nu e nicio mare filozofie.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users