Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Teorie univers alternativa

Pareri anvelope

stanleybet

BMS potrivit pentru 24 v 280 ah
 o mare iubire pierduta neasteptat...

Fașit ureche dupa otita

Photoshop, setari - Cum maresc pa...

Polistiren extrudat si parchet in...
 Android 1000-2000 lei

Vanzare apartament zona Dristor

La 22 de ani in Spania, Castellón

Catalin Tolontan dat afara si de ...
 WEBASTO pt duster pe motorina

Upgrade memorie ram DDR4 la laptop?

Timberland sau Columbia

Trenuri Cluj Napoca - Oradea

Sfat achizitie DSLR/Mirrorless - Sport shooting

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

Mihai244

Mihai244

New Member

• Grup: Candidate Members
Va salut. De cateva zile stau pe ganduri si tot rascolesc internetul, intrebandu-ma ce sa aleg intre DSLR si Mirrorless. M-a prins acest microb al fotografiei acum ceva ani prin facultate cand am fost intr-un schimb de experienta undeva prin Slovacia si acolo am avut "la mana" un aparat dslr (mai vechi, nu mai retin modelul), dupa care am continuat fotografia cu ajutorul telefonului Posted Image  si m-am decis intr-un final sa fac pasul catre un aparat dedicat in acest sens.
Sunt pasionat de sporturi cu motor si cam pe domeniul asta as vrea sa pozez si as avea nevoie de niste idei/sfaturi in achizitia unui aparat foto.

Mentionez ca bugetul este undeva la 5000 - 6000 lei.

Daca ati avut rabdare sa cititi pana aici, va multumesc frumos si astept cu drag sfaturi Posted Image

Florin_d_1300

Florin_d_1300

Active Member

• Grup: Members
https://www.f64.ro/c...-eos-r10-body/p
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/eMs-goYrBA4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Raz0rblade

Raz0rblade

Member

• Grup: Members
Daca nu stii daca va prinde permanent microbul sau nu, cauta un DSLR second, de la un prim proprietar, care sa iti arate si shot count-ul aparatului. Si doua obiective, unul pentru portret si unul pentru hobby-ul principal. Atunci cand vei avea nevoie de un portret sau un close-up, ala de high speed va cam da chix. Sa bagi 5-6 mii RON in scule si doua luni mai tarziu, sa inceapa sa adune praf, e neplacut... cel putin pentru buget. Ce brand de DSLR si ce obiective, sa te sfatuiasca cine e in bransa asta. EU nu.
PS asa am procedat cu drona, am luat un Mavic Mini SH, cam intr-un an l-am trimis in Rai - efectiv, l-am trosnit de pensiunea Colt de Rai din Bucegi Posted Image Posted Image Posted Image  si am achizitionat al doilea, tot second. Sa fi dat 6000 RON pe un Air 2s si sa-l fac praf un an mai tarziu, cred ca m-ar fi luat criza de inima... Asa ca, achizitioneaza cu creierul, nu cu inima

adip1962

adip1962

Senior Member

• Grup: Senior Members
Depinde cat de mare este pasiunea ta...
Acum una sau alta sunt cam acelasi lucru, doar ca greu gasesti un mirroless full frame. Acest "full frame" este singura diferenta. Ca de obicei la orice aparat foto mai acatarii, diferenta este facuta de obiective si de pozar.
Sfatul precedent este super ok.
PS. Schimbarea obiectivelor la mirrorless implica unele riscuri legate de firele de praf care pot intra si care sunt atrase ca un magnet de senzor. As opta catre dslr. SH evident.

Edited by adip1962, 27 June 2023 - 06:09.

unpuisor

unpuisor

Senior Member

si eu zic ca daca nu scoti bani din asta e aiurea sa iei ceva nou. Ia un dslr full frame second de la nikon sau canon, ca astia sunt cei mai mari si raspanditi si gasesti obiective destule.
Dar sa sti ca la pozat aparatul e "consumabil" si obiectivele sunt de baza. Adica poti sa iei orice aparat, ca alea se inlocuiesc, banii trebuie sa se duca in obiective bune.
posibil astasau astasi obiective de genul astasau astadepinde de nevoi. Astea sunt orientative, poti sa iei orice marca dar pt inceput ia second cu cat mai putine cadre. La fel si full frame, nu e musai dar pana la urma tot acolo o sa tinzi.

Leo2006

Leo2006

Senior Member

Pentru evenimente sportive un mirrorless cu zoom ridicat e suficient.
https://www.f64.ro/s...35mm-125044441/
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/alHxBjWxQ68?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

katran

katran

Senior Member

View PostMihai244, on 26 iunie 2023 - 20:24, said:

Sunt pasionat de sporturi cu motor si cam pe domeniul asta as vrea sa pozez si as avea nevoie de niste idei/sfaturi in achizitia unui aparat foto.

Pentru sporturi cu motor, camera ideala este un ML cu sistem de focalizare inteligent - care recunoaste automat masini, motociclete.
Din pacate camerele care au functia asta nu se incadreaza in bugetul tau, cel putin nu la pretul din magazin.

Faza cu praful pe senzor nu este adevarata.
Trag cu ML-uri de vreo 6 ani. Niciodata nu am avut macar un fir de praf pe senzor.

Edited by katran, 27 June 2023 - 09:28.

adip1962

adip1962

Senior Member

View Postkatran, on 27 iunie 2023 - 09:25, said:

Faza cu praful pe senzor nu este adevarata.
Trag cu ML-uri de vreo 6 ani. Niciodata nu am avut macar un fir de praf pe senzor.
Din pacate este foarte adevarata. Si s-a intamplat nu o data, ci de 2 ori. Iar chestia mai nashpa este ca si senzorul ala nu poate fi curatat la infinit.
Pentru a preintampina acest lucru este necesara respectarea unor reguli:
- daca este posibil, schimba obiectivul intr-un spatiu inchis, fara miscari de aer, lipsit de praf
- la schimbarea obiectivului aparatul trebuie tinut permanent in jos, a.i. obiectivul sa intre de jos in sus. In acest fel scazi posibilitatea ca un fir de praf sa-ti intre in aparat. Misti aparatul cat mai putin, misti obiectivul nu aparatul.
- niciodata obiectivul nu se schimba cand bate vantul sau in locuri in care exista praf.
- intotdeauna obiectivul trebuie protejat (are capace in ambele parti, dar te intereseaza in special cea care intra in aparat - pe cealalta ar trebui sa ai un filtru UV).
s.a.m.d.
PS. Am un Alpha 3000 de nou. Cred ca l-am cumparat pe ultimul din tara. Nu numar anii, dar cred ca-s mai multi... Si m-am saturat de service-ul Sony. Am vrut modelul asta ca a fost ultimul cu finder (mai aparuse unul mai nou, dar nu avea). Finder-ul este reglat pe dioptriile mele, sotia foloseste display-ul (si functia smart automat Posted Image).

Edited by adip1962, 27 June 2023 - 12:09.

Mihai244

Mihai244

New Member

Va multumesc pentru pareri , mai astept si altele , ca nu strica o parere/idee in +

Ideea e ca vreau sa cumpar nou, deoarece am o suma de bani pe un card de cumparaturi si as folosi de acolo sa achizitionez unul. Mi-a facut cu ochiul ceva de la Canon , Eos RP dar mai astept idei, ca nu e graba mare.

adip1962

adip1962

Senior Member

Daca nu ai experienta, nu cumpara de unul singur obiective. Mereu sa ai pe cineva priceput langa tine.
Iar daca nu e graba, asteapta ofertele... Fa-ti conturi, aboneaza-te si... asteapta.

Mihai244

Mihai244

New Member

View Postadip1962, on 28 iunie 2023 - 14:09, said:

Daca nu ai experienta, nu cumpara de unul singur obiective. Mereu sa ai pe cineva priceput langa tine.
Iar daca nu e graba, asteapta ofertele... Fa-ti conturi, aboneaza-te si... asteapta.

Intai sa-mi iau un body si dupa aceea si obiectiv. Si clar ca nu o sa imi iau de capul meu si am sa mai intreb in stanga/dreapta

adip1962

adip1962

Senior Member

Fiind la inceput nu cred ca ai nevoie de ceva de ultima generatie. Ai putea cumpara un model mai vechi, dar bun.
Pentru a decide fa comparatii. Un site bun este: https://cameradecision.com/ si uite un exemplu de comparatie intre ce s-a scris in subiect: https://cameradecisi...vs-Canon-EOS-RP

katran

katran

Senior Member

View Postadip1962, on 27 iunie 2023 - 12:01, said:

PS. Am un Alpha 3000 de nou. Cred ca l-am cumparat pe ultimul din tara. Nu numar anii, dar cred ca-s mai multi... Si m-am saturat de service-ul Sony. Am vrut modelul asta ca a fost ultimul cu finder

Eu trag faun, macro, peisaj. Iti dai seama cat de des schimb obiectivul afara sau scot/pun TC-ul. Niciodata nu am avut probleme cu praful pe senzor.
Sistemul pe care sunt (Olympus) are sistem de curatat praful de pe senzor. Probabil ca isi face treaba bine.

Eu am un amic care tragea acum ani buni cu un DSLR Sony si se plangea ca are praf pe senzor.
Si atunci putem spune ca Sony are o problema cu praful, nu conteaza daca sistemul este ML sau DSLR.

Edited by katran, 29 June 2023 - 19:09.

Mihai244

Mihai244

New Member

View Postadip1962, on 29 iunie 2023 - 05:36, said:

Fiind la inceput nu cred ca ai nevoie de ceva de ultima generatie. Ai putea cumpara un model mai vechi, dar bun.
Pentru a decide fa comparatii. Un site bun este: https://cameradecision.com/ si uite un exemplu de comparatie intre ce s-a scris in subiect: https://cameradecisi...vs-Canon-EOS-RP
  Din cate vad e clar superior RP`ul si cred ca pe varianta asta voi merge. As mai fi optat pt sony a7 ii , dar e cam vechiut si ala am inteles ca e mai ok pe parte de videografie, ceea ce nu prea ma ajuta pe mine. Cred ca decizia finala va fi un Eos RP (sau daca stiti voi vreun echivalent al acestuia astept cu mare drag pareri Posted Image )

unpuisor

unpuisor

Senior Member

vezi ca la f64 poti sa cumperi cu cardul si second, nu trebuie musai nou dar macar daca vrei sa inveti meserie ia un dslr clasic nu mirorrles.
E ca la masinile astea noi, se aprind farurile singure, da singur din stergatoare, si schimba singure vitezele, dar un sofer adevarat se descurca perfect si pe o masina mai veche.
daca tot ti s-a pus piticul pe canon, uite aicisau aicisi banii multi ii bagi in obiective

crokodilu

crokodilu

Guru Member

Fotografii adevarati folosesc Film si focus manual, chiar film A/N... ;)

Mihai244

Mihai244

New Member

View Postunpuisor, on 30 iunie 2023 - 11:05, said:

vezi ca la f64 poti sa cumperi cu cardul si second, nu trebuie musai nou dar macar daca vrei sa inveti meserie ia un dslr clasic nu mirorrles.
E ca la masinile astea noi, se aprind farurile singure, da singur din stergatoare, si schimba singure vitezele, dar un sofer adevarat se descurca perfect si pe o masina mai veche.
daca tot ti s-a pus piticul pe canon, uite aicisau aicisi banii multi ii bagi in obiective

Cat am tot butonat site-ul si nu am bagat de seama chestia aia, multumesc !!! Cred ca voi merge pe un sh decent, acum intrebarea urmatoare ar fi, care s-ar potrivi cel mai bine ? Posted Image

StefanSC

StefanSC

Senior Member

Nikon D7200/D7500 cu 70-200mm f4 si un 10-20mm...

Ceva similar foloseam acu 10-12 ani cand fotografiam rally-uri si mergea f ok, in ciuda limitarilor de atunci...

Edited by StefanSC, 30 June 2023 - 19:23.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate