Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Soluție iluminare trepte int...

Recomandare SIM cu date 2G pentru...

Masina de spalat Hotpoint-Ariston...

Plata TVA cumparare teren
 Ce melodie ati vrea sa va fie can...

LED auto H4

Se oprește motorul la Golf 5...

GPS Aonerex ajutor Harti
 Probleme MacBook Air A1466

Transfer de fisiere intre 2 pc-uri

Panasonic HC VXF990 in modul 4K n...

Compresor (domestic). recomandari?
 Placa de baza veche

Mazda CX-60 Homura - Machine Grey

Kraven the Hunter - 2024

TV 4K

Vopsire tabla gard

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

VarfulOmu2505

VarfulOmu2505

Member

• Grup: Members
Nu-mi prea convine nuanta de pe spatele tablei de la gard. Se poate vopsi cu succes, sa nu se curete? Daca da, cu ce fel de vopsea ar fi indicat?
De fapt, as vopsi si latura care este cu fata spre interior, bilka cu finisaj gri spre argintiu.
Vreau sa le vopsesc cu o culoare similara, deci nu are fi problema daca s-ar lua vopseaua pe ici-pe-colo in timp, dar sa nu se cojeasca rapid si pe suprafete incat sa fie vizibil.

Valy_User

Valy_User

Senior Member

• Grup: Senior Members
Vezi pe la Pitura/Kober. Dar trebuie sa respecti cum îți dau ei, cu grund vopsea si lac si nu ai treabă.
Si caută vopseaua pentru tablă zincată ca altfel se decojeste.

Adm

Adm

Property Caretaker

• Grup: Administrators
Ca sa arate bine, recompand sa folsoesti un pistol de vopsit.

VarfulOmu2505

VarfulOmu2505

Member

Grund, vopsea, lac... ia ca timp cam cat construiesti un gard nou de la zero :)))

Cu pistolul am dat o data si cam imprastie, face prapad in jur, iar vopseaua va fi gri foarte deschis si soclul gri foarte inchis, deci daca nu acopar soclul, il fac praf. Desi posibil sa fiu nevoit sa acopar soclul si daca dau cu rola.
Totul a plecat de la o tabla care trebuia sa fie Bilka si de fapt este "Depozitul de Tabla Brasov", asa spune constructorul ca e marca. Pe fata arata ok, grosimea e ok, dar pe spate in loc sa fie un gri deschis uniform, are un fel de zone usor galbui care se repeta, arata gardul ca si cum ar fi clapele la pian. Desi foarte discret, ma deranjeaza la ochi si stiu ca nicio marca de tabla nu are problema asta pe spate. Asa e cand constructorul te arde cu harneala proasta. Initial mi-a zis ca aduce Bilka, apoi cand am intrebat ce este, ca nu pare Bilka, mi-a zis ca e Viking, iar acum, cand am vazut spatele, mi-a zis de bla bla bla Brasov. Adica stiftul cel mai ieftin la pret mai mare ca Bilka. Nu ca Bilka ar fi vreo minune, dar macar are spatele uniform.

Valy_User

Valy_User

Senior Member

Timpul le rezolva pe toate.
La lucrarile astea de vopsitorie timpul este esential.
Poti sa dai direct cu vopsea(neaparat de tabla zincata), dar sa nu crezi ca o sa fie ceva wow.
Cu pistolul, da asa este, trebuie acoperit absolut tot ca improasca cu vopsea peste tot.
Sunt si vopselurile alea Kober 3 in 1, nu stiu ce sa zic de ele, nu am folosit. Dar cred ca merita incercate.

Apropo, la vopseaua de tabla de fabrica nu stiu ce sa zic. Cred ca depinde de noroc, vad unele case cu tabla pe acoperis decolorata, altele nu. Ruginite am vazut putie cu tabla tip Lindab, dar totusi sunt cateva.

Edited by Valy_User, 24 June 2023 - 22:04.

VarfulOmu2505

VarfulOmu2505

Member

Pai da, dar aici vorbim de tabla noua, abia montata, spatele este neuniform din fabrica, deci o gioarsa de tabla. Nu stiu cum se va comporta si in timp, pe casa si pe celalalt gard am Bilka, la partea din spate am apelat direct la dealer, am sarit patronul, si am luat cu 25% mai ieftin si cu vopsea uniforma, nu ca scoasa din gunoi, cum e aia adusa de patron.

Alltrack

Alltrack

Senior Member

Adm, on 24 iunie 2023 - 21:42, said:

Ca sa arate bine, recompand sa folsoesti un pistol de vopsit.
Foarte bun sfat , foarte greu de realizat ! Trebuie pistol bun , compresor foarte potent si mana exersata . Iar pregatirea materialului(de vopsit) facuta foarte bine .

AvocatulVesel

AvocatulVesel

New Member

• Grup: Candidate Members
Daca nu gasesti pistol de vopsit , poti incerca si cu trafaletul ;
Nu arata la fel de bine ca vopsitul la pistol , dar arata mult mai bine decat vopsitul la pensula .

razvan-softpedia

razvan-softpedia

Member

Valy_User, on 24 iunie 2023 - 22:00, said:

Apropo, la vopseaua de tabla de fabrica nu stiu ce sa zic. Cred ca depinde de noroc, vad unele case cu tabla pe acoperis decolorata, altele nu. Ruginite am vazut putie cu tabla tip Lindab, dar totusi sunt cateva.

Nu depinde de noroc, depinde de pretul platit si de cat de mult de interesezi de ceea ce cumperi. Daca pretul platit a fost principalul criteriu de alegere al invelitorii, te poti astepta si la probleme.

oregano

oregano

Member

Alltrack, on 24 iunie 2023 - 23:54, said:

Foarte bun sfat , foarte greu de realizat ! Trebuie pistol bun , compresor foarte potent si mana exersata . Iar pregatirea materialului(de vopsit) facuta foarte bine .

Asa e. Dar multi recomanda pistolul de vopsit de parca ar fi penson si orice baba stie sa-l manuiasca..

xmanyacs77

xmanyacs77

*Roman Patriot*

[ https://i.dedeman.ro/media/catalog/product/cache/dedeman/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/5/0/5013764_1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Poti folosi vopsea alchidica pentru metal Kober Micaceu gri fumuriu. https://www.dedeman....2-5-l/p/5013764

VarfulOmu2505

VarfulOmu2505

Member

"peste rugina"? Asta imi vine greu sa cred. Daca zicea doar 3 in 1, credeam mai usor, parca.
Bun, si un dezavantaj trebuie sa fie, oare cu cat % mai putin eficienta este decat parcursul clasic cu grund, vopsea, lac?
La pret vad ca ma duce aproape cat pretul unei table noi daca as inlocui-o. M-a ars rau patronakele cu gioarsa asta de tabla, probabil costa jumate cat Bilka sau orice brand normal, iar el o da dublu. Cand a zis ca e Viking a zis ca sa o ia inapoi daca chiar nu imi convine, dar am zis ca si Viking e firma cat de cat si e doar un gard, pana la urma, nu o puna pe casa, dar la noi in tara trebuie sa n-ai mama, n-ai tata, orice menajare e luata drept "ha ha, a muscat-o, papagalul", n-ai cu cine sa fii om de omenie pe aici.

Edited by VarfulOmu2505, 25 June 2023 - 07:54.

DannyHuwe

DannyHuwe

Active Member

oregano, on 25 iunie 2023 - 05:41, said:

Asa e. Dar multi recomanda pistolul de vopsit de parca ar fi penson si orice baba stie sa-l manuiasca..
Pistolul de vopsea arunca multa vopsea pe langa.
Cel mai fain jmirgheluit,dat cu pensula grund,dupa care vopsea.

Adm

Adm

Property Caretaker

• Grup: Administrators

oregano, on 25 iunie 2023 - 05:41, said:

Fratilor, coata 100+ lei un neorocit de pistol fara compresor.
Omul vrea sa vopseasca pe interior (nici macar exterior) un gard, deci nu restaureaza o masina straveche!

Noi am folosit un pistol Bosch de acest tip pentru gardul de la tara + mobilier si a iesit foarte bine, din prima.

Urmariti doar ca vascozitatea sa fie buna, cf manualului.
Vin cu palnie de vascozitate in pachet.

Valy_User

Valy_User

Senior Member

razvan-softpedia, on 25 iunie 2023 - 05:25, said:

Nu depinde de noroc, depinde de pretul platit si de cat de mult de interesezi de ceea ce cumperi. Daca pretul platit a fost principalul criteriu de alegere al invelitorii, te poti astepta si la probleme.
Din ce am mai auzit, cam toți folosesc aceaști tablă de oțel prevopsit de la Arcelormittal. Ei doar o pun în prese și o taie.
Oare să dea rebuturile unora și ceea ce este bun altora?
Pentru mine mereu a fost un mister tabla de acoperiș.
Dar, să știi că nici producătorii mari nu sunt complet lipsiți de probleme, dar își asumă costurile pe garanție.

VarfulOmu2505

VarfulOmu2505

Member

Greu de crezut ca e aceeasi tabla, pentru ca difera si finisajele de pe fata (culori si texturi diferite in functie de marca) si de pe spate (gri-ul de pe spate difera in nuanta si nivel de lucire)

dani1985, on 25 iunie 2023 - 09:21, said:

Cel mai fain jmirgheluit,dat cu pensula grund,dupa care vopsea.

Pai tabla e noua, de ce as mai smirghelui?

Plus ca, grundul e necesar mereu sau doar cand e o tabla deja uzata?

copite_oparite

copite_oparite

Junior Member

• Grup: Junior Members
Tabla se curata in zonele unde vopseaua este exfoliata, daca este noua si nu sunt probleme se trece peste aceasta etapa.
Cu pistolul iese cel mai bine, dar se acopera cu un carton zonele unde nu se doreste vopsirea accidentala.

razvan-softpedia

razvan-softpedia

Member

Valy_User, on 25 iunie 2023 - 10:38, said:

Din ce am mai auzit, cam toți folosesc aceaști tablă de oțel prevopsit de la Arcelormittal. Ei doar o pun în prese și o taie.
Oare să dea rebuturile unora și ceea ce este bun altora?
Pentru mine mereu a fost un mister tabla de acoperiș.
Dar, să știi că nici producătorii mari nu sunt complet lipsiți de probleme, dar își asumă costurile pe garanție.

ArcelorMittal este un producator de otel, care iti face un produs conform specificatiilor tale.

Daca esti o firma de invelitori care se respecta, ai niste specificatii sub care nu cobori ( ex. 275 gr zn/mp, 25-35 microni stratul polyesterului, strat de pasivare suficient, etc. ). Daca vrei doar sa faci bani multi intr-un termen scurt, comanzi tabla de rahat ( 90 gr zn/mp, 15 microni grasimea stratului de polyester, strat de pasivare minim ), tot de la ArcelorMittal.

In concluzie, nu producatorul otelului este cel mai important, cele mai importante sunt calitatile produsului.

Ca idee, acum vreo 10-12 ani nu stiu cum fusesem adaugat in baza de date cu furnizorii a unui mare lant de magazine DIY, si am primit de la ei o cerere de oferta pentru tabla. Sti care erau cerintele lor ? 90 gr. zinc, grosime nominala 0,35 mm, si garantie 2 ani. Asa se fac banii ! Produse proaste si ieftine, puse la raft langa produse mai bune, insotite de hartii pe care nu le citeste nimeni.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate