Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandari Baby monitor Wi-Fi!

GENER8ION, 070 Shake - Neo Surf (...

Trusa unghii profesionala

La ce sa ma astept la urmatoarele...
 Sunt dese/normale ofertele de van...

Comanda online geaca

Îmbracaminte anti frecare

Caut o piesa muzicala
 Ce reprezinta Free Dos?

Care este temperatura voastra de ...

Operatiuni ante zugravit

Teapa sa nu sa dai avans la prelu...
 Vacanta in SUA ( NY )

Asigurare RCA sigura

Organizatie Non Profit - Prestari...

Relatie cu cineva mai in varsta

Faianta 25x50 in bucatarie ?

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

Ravenscar17

Ravenscar17

Member

• Grup: Members

View Postcrisstonne, on 19 iunie 2023 - 16:51, said:

Dacă tot ai întrebat, dacă tot vrei să pricepi, dacă vrei să nu repeți erori făcute de alții, hai să discutăm, că ai zis că ai timp o săptămînă ��

Ce vrea să însemne ce ai scris mai sus?
Ai vrut să scrii ,,de la nivelul blatului "?

sa zicem ca blatul incepe de la 90 cm ,ma gandeam sa pun faianta de la 87 sa fie 3 cm SUB nivelul blatului,nici eu nu stiu sa vad ce zice meseriasul ori il pun la 80 ori la 90 blatul, daca e la 80 ma gandeam sa incepa faianta de la 77 sa fie 2-3 cm sub blat si cand vine blatul sub nivelul faiantei sa vina o banda din aia de etansare cum se pune la cada/blat sa o prind 1cm de blat si 1 cm de faianta,de asta am zis sa las 2-3 cm sub blat sa nu pun banda pe perete,

Eu nu stiu nu am avut niciodata blat si cand m-am dus la altii nu am bagat capul sub blat sa vad de unde au inceput ei:))) acum va intreb pe voi de unde se incepe faianta de la nivelul blatului sau un pic sub?

akeem

akeem

Senior Member

• Grup: Senior Members
Faianta intra sau nu sub blat, nu contează prea mult ca vine bagheta aia triunghiulara sa mascheze.
Bine, unii nu pun ca nu le place.
Înălțimea blatului e cum am spus în primul post, asa cum o aranjează pe gospodina sa nu stea cu coatele prea sus și sa obosească. Apoi în funcție de înălțimea de unde pleacă corpurile suspendate calculezi cât sa între faianta sub blat. Ca sa le ai uniform distribuite pe înălțime. Sa nu se vadă doua rânduri întregi și unul pe sfert.
La mine de exemplu sunt 2 rânduri întregi.

Attached Files

Edited by akeem, 19 June 2023 - 17:33.

Ravenscar17

Ravenscar17

Member

ok eu nu am mobila de bucatarie momentan,nu stiu cand o sa cumpar cum imi recomandati sa pun faianta de la ce distanta de la gresie in sus sa incep si cat sa pun in sus.
Incep de la 80cm? si cat sa ma duc in sus 75 cm? ati spus ca este prea mult 75 sa pun 2 placi de 25x50 si 3a placa sa o tai in doua sa vina 62.5 cm?

Bucataria are 6 metri patrati,si nu stiu sa pun faianta si pe peretii laterali? pana la usa /geam? sau doar ala mare care o sa vina blatul si gata restul o sa dau cu lavabila . peretele din stanga ma refer si cel din drepta vine geamul
[ https://imgur.com/IEHrlsn.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Ravenscar17, 19 June 2023 - 18:38.

Ravenscar17

Ravenscar17

Member

am uitat sa intreb si ce plinta sa pun din gresie? meseriasul mi'a spus sa iau 2-2.5m in + de gresie sa imi taie de acolo si sa faca plinta,dar ma gandeam sa pun din aia alba? ce ziceti voi cum ati proceda?

crisstonne

crisstonne

Ἀταραξία

View PostRavenscar17, on 19 iunie 2023 - 18:32, said:

ok eu nu am mobila de bucatarie momentan,nu stiu cand o sa cumpar cum imi recomandati sa pun faianta...
Eu îți recomand, chiar dacă nu o să asculți  😁

Faci așa, montat gresia, adus mobila pe poziție, partea de jos a mobilierului prinsă de perete cu suporți speciali, ca să nu clintească, să nu vibreze corpurile, montat blatul de lucru, solidarizat blatul cu corpurile de mobilier de jos, prins practic blatul din loc în loc de corpurile de mobilă, cu suporți și cu autoforante (aka negrese).

Apoi, montezi partea de sus a mobilei, dulapurile suspendate, pe care le montezi pe șină metalică, cu sisteme speciale.

Ei, acum, abia acum montezi ceea ce se numește zona de, strop ", strop de la stropit, adică între dulapurile de sus, și blatul de lucru, plachezi peretele cu faianță, sau cu plăci speciale, sticlă, metal sau ce îți dorește inima.

La final, finisezi cu un rost de calitate, care este anti apă și anti pătare.

Attached Files

akeem

akeem

Senior Member

Plinta separata e scumpă. Mulți meseriași nu vor sa taie din gresie ca e munca în plus, îți zic sa cumperi.
Tu ai găsit unul dispus sa taie el plinta. Problema e când ai o gresie mai fistichie și nu găsești plinte de-a gata sa se asorteze.
La mine vor tăia din gresie. În casa nu e problema ca gresia e relativ simpla ca design, găseam eu ceva gri sa se asorteze.
Afară pe terasa în schimb gresia e ca un fel de pavaj și am fost mulțumit ca au fost de acord sa taie ei plinta. Nu mai spun ca o bucata de plinta ma ducea cât 1 mp de gresie.

6mp e o bucătărie mica, eu n-as pune faianta peste tot, arata ca o rezerva de spital comunist. Personal as da cu lavabila și as pune faianta doar în golul de la mobilă.

Edited by akeem, 19 June 2023 - 19:49.

Ravenscar17

Ravenscar17

Member

View Postcrisstonne, on 19 iunie 2023 - 19:37, said:

Eu îți recomand, chiar dacă nu o să asculți  ��

Faci așa, montat gresia, adus mobila pe poziție, partea de jos a mobilierului prinsă de perete cu suporți speciali, ca să nu clintească, să nu vibreze corpurile, montat blatul de lucru, solidarizat blatul cu corpurile de mobilier de jos, prins practic blatul din loc în loc de corpurile de mobilă, cu suporți și cu autoforante (aka negrese).

Apoi, montezi partea de sus a mobilei, dulapurile suspendate, pe care le montezi pe șină metalică, cu sisteme speciale.

Ei, acum, abia acum montezi ceea ce se numește zona de, strop ", strop de la stropit, adică între dulapurile de sus, și blatul de lucru, plachezi peretele cu faianță, sau cu plăci speciale, sticlă, metal sau ce îți dorește inima.

La final, finisezi cu un rost de calitate, care este anti apă și anti pătare.

nu prea am cum sa pun faianta dupa ce cumpar mobila as vrea daca se poate sa o pun acum odata cu gresia,alta idee fara sa cumpar mobila care ar fi cea mai buna solutie.
La cat sa pun faianta  de la 80 cm, cu cat sa ma ridic cu 62.5 75?

Edited by Ravenscar17, 19 June 2023 - 20:00.

yekun

yekun

Active Member

Mai, blatul sta foarte bine la 90 de cm de podea pt oameni de inaltime medie, e perfect pt 165-185 cm.  Daca nu sunteti piticoti sau uriasi, lasa l la 90.
Daca pui faianta de la 80 de la podea, pune 3 placi intregi si vei avea 65 de cm intre blat si corpurile superioare, e foarte bine.
Iti va impinge blatul in fata 1-2 cm, nu e problema.

Aici nu prea sunt de acord cu crisstone, eu as pune gresia si faianta si apoi as monta mobila.

crisstonne

crisstonne

Ἀταραξία

View Postyekun, on 19 iunie 2023 - 21:39, said:

Aici nu prea sunt de acord cu crisstone, eu as pune gresia si faianta si apoi as monta mobila.
Poate nu am explicat bine.
Pune faianța peste tot, nu stă să piardă timpul pînă apare mobila.

Dar nu pune pe peretele unde vine mobila, zona de strop.

View Postakeem, on 19 iunie 2023 - 19:44, said:

... în golul de la mobilă.
Cam așa ceva zic și eu... pînă la un punct  😉

crisstonne

crisstonne

Ἀταραξία

,, Anti Strop " peste blat, fără plintă.

Attached Files

Ravenscar17

Ravenscar17

Member

Salut revin cu update au inceput lucrarile sunt spre sfarsit nu s-a pus inca plinta si nu s-a dat chit de rosturi am ascultat parea voastra si nu am pus negru!!!Trebuie sa cumpar chit pentru gresie/faianta ce sugerati ALB sau GRI?  [ https://imgur.com/KxRfSQB.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://imgur.com/FKEpYzo.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Ravenscar17, 28 June 2023 - 17:51.

akeem

akeem

Senior Member

În primul rand un chit care se curăță ușor de grăsime.
În al doilea rând, poți simula pe calculator culoarea. Faci poza la mobila, o pui în PowerPoint, pui poze cu faianta peste și la poza cu placa de faianta ii dai un border gri și alta cu border alb.
Apoi vezi ce da mai bine.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate