Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandari Baby monitor Wi-Fi!

GENER8ION, 070 Shake - Neo Surf (...

Trusa unghii profesionala

La ce sa ma astept la urmatoarele...
 Sunt dese/normale ofertele de van...

Comanda online geaca

Îmbracaminte anti frecare

Caut o piesa muzicala
 Ce reprezinta Free Dos?

Care este temperatura voastra de ...

Operatiuni ante zugravit

Teapa sa nu sa dai avans la prelu...
 Vacanta in SUA ( NY )

Asigurare RCA sigura

Organizatie Non Profit - Prestari...

Relatie cu cineva mai in varsta

Faianta 25x50 in bucatarie ?

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

Ravenscar17

Ravenscar17

Member

• Grup: Members
Salut,urmeaza sa imi pun gresia si faianta,am cam 15mp2 in hol+ bucatarie o sa vin dintr-o bucata si 4.5 mp2 vreau sa pun faianta un perete.

M-am hotarat sa merg la gresie cu 60x60 si la faianta in bucatarie,meseriasul mi'a recomandat sa pun 25x50 si sa puna 75 cm de sub blat pana la dulapioarele de sus din bucatarie,

O sa vina doar cu 3 straturi de faianta cu tot cu distantiere sa zicem ca ar ajunge undeva la 77cm maxim,este destul? ce ziceti? sau sa mai pun un strat sa ridic cu 4x 25 (1m) de la blat in sus sau sa merg cum a zis el cu 3x25(75cm) ? as vre sa merg cu 1 din modelele astea de gresie? care credti ca ar arata mai bine?

[ https://imgur.com/ZgQ2Fsr.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Ravenscar17, 17 June 2023 - 15:24.

VarfulOmu2505

VarfulOmu2505

Member

Mie imi par kitchoase ambele, o bucatarie cu de-alea ar semana cu un sediu de institutie sau firma unde n-au avut marmura, dar au vrut sa puna ceva sa semene cumva

Ravenscar17

Ravenscar17

Member

VarfulOmu2505, on 17 iunie 2023 - 15:29, said:

Mie imi par kitchoase ambele, o bucatarie cu de-alea ar semana cu un sediu de institutie sau firma unde n-au avut marmura, dar au vrut sa puna ceva sa semene cumva

vreau sa pun holul + bucataria sa fie dintr'o bucata nu vreau sa ma opresc la hol si sa vin cu alt model de gresie in bucatarie.

yekun

yekun

Active Member

Fă si tu un calcul, blatul va fi pe la 80-90 de cm de la podea, daca tu mai pui 1 metru pana la corpurile suspendate, te sui pe scaun ca să iei ceva din al doilea raft din corpurile alea ?

Dacă sunteți toti baschetbaliști in casa aia, hai să zicem, altfel e prea mult.

FlapJack7

FlapJack7

Active Member

Gusturile nu se discută.
Urmează-ți visul și nu te lăsa influențat/ă.

VarfulOmu2505

VarfulOmu2505

Member

Da, cam 75cm se lasa. La 1m, mai poti folosi dulapurile de sus doar ca sa pui ceva pe fundul lor, daca ai inca un raft mai sus in dulapuri, un om normal nu mai ajunge la el decat cu chinuiala mare.
Stiu pe cineva care a lasat cam 1m, ca i se parea ca ii stau dulapurile in ochi, dar si-a pus dulapuri orientate cumva pe orizontala, inalte de doar de vreo 40cm, mai inalte devin inutilizabile la inaltimea aia

adisz

adisz

Targu Mures

• Grup: Senior Members

Ravenscar17, on 17 iunie 2023 - 15:15, said:

Salut,urmeaza sa imi pun gresia si faianta,am cam 15mp2 in hol+ bucatarie o sa vin dintr-o bucata si 4.5 mp2 vreau sa pun faianta un perete.

M-am hotarat sa merg la gresie cu 60x60 si la faianta in bucatarie,meseriasul mi'a recomandat sa pun 25x50 si sa puna 75 cm de sub blat pana la dulapioarele de sus din bucatarie,

O sa vina doar cu 3 straturi de faianta cu tot cu distantiere sa zicem ca ar ajunge undeva la 77cm maxim,este destul? ce ziceti? sau sa mai pun un strat sa ridic cu 4x 25 (1m) de la blat in sus sau sa merg cum a zis el cu 3x25(75cm) ? as vre sa merg cu 1 din modelele astea de gresie? care credti ca ar arata mai bine?

[ https://imgur.com/ZgQ2Fsr.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Sa nu uiti ca spatiile mici devin si mai mici datorita culorilor inchise.

FlapJack7

FlapJack7

Active Member

VarfulOmu2505, on 17 iunie 2023 - 15:47, said:

... dar si-a pus dulapuri orientate cumva pe orizontala...
Există dulapuri orientate pe diagonală sau verticală?
Posted Image

Ravenscar17

Ravenscar17

Member

adisz, on 17 iunie 2023 - 16:00, said:

Sa nu uiti ca spatiile mici devin si mai mici datorita culorilor inchise.

Pai eu varuiesc tot alb si vreau gresie neagra,la faianta nu stiu inca,cred ca pun alb sau ceva deschis,doar la gresie am vrut asa, de asta intreb e asa urata? eu am fost si am vazut'o si mie imi place dar na,nu sunt eu prea iesit in lume sa imi dau cu parerea daca e '' kitsch '' sau nu. eu am stat bine mersi cu 10x10 roz 30 de ani:)))

Oricum pe tabelul de jos la asociatie scrie exact cati mp2 sunt la fiecare:D ^^

Nu am cumparat inca nimic,urmeaza sa cumpar saptamana viitoare si de asta am postat

Edited by Ravenscar17, 17 June 2023 - 16:11.

VarfulOmu2505

VarfulOmu2505

Member

FlapJack7, on 17 iunie 2023 - 16:02, said:

Există dulapuri orientate pe diagonală sau verticală?
Posted Image

Pe verticala exista, da. Vorbim de axa pe care e orientat, orientat pe orizontala inseamna cu latime mai mare decat inaltime.

Initiator, eu am spus ca mi se pare mie kitch, multa lume gusta asa ceva. Culoarea mi se pare prea agresiva pentru o casa, nervurile prea evidentiate si asemanarea cu marmura sau alte tipuri de piatra da un aer de imitatie. Plus ca sansele sa se demodeze sunt mai mari.
Eu as cauta sa vad si ceva pe gri si cu nervuri mai discrete, dar repet, din punctul meu de vedere, ca sa nu inceapa unii sa faca spume, cum au naravul.

yekun

yekun

Active Member

Io aș căuta o pe cea in oglindă, adica albă cu nervurile alea negre.
Îți oferă mai multe posibilități de combinații ulterioare cu faianța, mobila, electocasnice.

Dar asta i chestie de gusturi, îți iei ce ti place, că doar tu vei locui acolo...

akeem

akeem

Senior Member

Și eu sunt tot la faza gresie-faianță (casa de la tara a socrilor).
La bucătărie vor avea faianță doar în zona mobilei (in forma de L).
Referitor la mobila de bucătărie, soacra-mea se plânge ca aia de la apartament e cam înaltă și sta cu coatele cam sus la chiuveta sau când toaca ceva. Nu știu ce înălțime are blatul dar mobila nouă va fi după cum ii convine ei ca ea o folosește.
Corpurile suspendate vor pleca de la o înălțime mica dar vor fi putin adânci astfel încât sa nu fie "în ochi". Probabil vor avea 3 rânduri pana sus, doua utilizabile normal, cel de sus pentru lucruri la care umbli rar.
La mine la apartament corpurile suspendate  sunt cam adânci ca a trebuit sa integrez hota, astfel încât doar eu ajung pana în fundul primului etaj. La al doilea și eu și soția ne folosim de scaun, deci nu e foarte ergonomic.
De aceea zic, fa mobila după cum va aranjează pe voi, lăsați standardele.
Faianță 25x50 e la baie și pare sa arate bine ca dimensiuni. Toate sunt mate dar la bucătărie va fi lucioasă ca să se curețe ușor de stropii de grăsime. Și rosturi cât mai puține ca se îngălbenesc tot de la grăsime.

Vezi și tu dacă poți folosi ceva din tot ce am scris.

Apropo, gresia e aceeași baie-hol-bucatarie si da, e gri cu nervuri discrete cu zice @VarfuOmu :) Și gresia și faianță și parchetu.
Tot o singura gresie peste tot am și la cele 2 apartamente, al meu și asta unde stau cu chirie.

Edited by akeem, 17 June 2023 - 16:44.

Ravenscar17

Ravenscar17

Member

yekun, on 17 iunie 2023 - 16:27, said:

Io aș căuta o pe cea in oglindă, adica albă cu nervurile alea negre.
Îți oferă mai multe posibilități de combinații ulterioare cu faianța, mobila, electocasnice.

Dar asta i chestie de gusturi, îți iei ce ti place, că doar tu vei locui acolo...

Nu as vrea sa dau comanda online de gresie din alt oras fara sa o vad fizic,una e poza alta e cand o vezi,plus ca am o retinere la transport sa nu vina crapata.Orasul din care sunt eu am 2 mari magazine de bricolaj Dedeman si Brico atat,in rest micute. Si asta imi place.
[ https://imgur.com/YbIzCqX.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Ravenscar17, 17 June 2023 - 16:54.

Sef-chenko

Sef-chenko

Senior Member

La mine distanta intre corpuri si blat este de 60cm ,adica fix 3 placi.
Ai grija daca lasi distanta mai mare sa se incadreze hota in parametrii, altfel o sa mearga degeaba.

Mie nu imi place marmura si nimic ce imita marmura. De unde cumperi faianta, daca este magazin specializat pe asa ceva, poti cere sfaturi in legatura cu ce combinatii merg in functie de spatiu si preferinte.

Edited by Sef-chenko, 17 June 2023 - 17:08.

yekun

yekun

Active Member

Pai cam asa se lasă, deja 75 e cam mult la el, poți jongla cu înălțimea la care montezi corpurile suspendate.

Eu as da placa superioară în două si as monta la 62,5.  Presupune nițel mai multă manoperă, dar nu ceva deosebit.

crisstonne

crisstonne

Ἀταραξία

Dacă folosești plită cu gaz, trebuie să ai minim 70 cm. pînă la hotă.
Sus unde nu ajungi, se pun lucrurile mai rar folosite, cînd ai nevoie de ceva, foarte rar, ocazional, evident că o să folosești un scaun, ca să ajungi acolo.

Crezi că este mai bine, și mai frumos, să ai spațiu mare între tavan și dulapuri, iar acolo să tixești cu obiecte și cutii?

În privința culorii gresiei/faianței, culorile închise folosite greșit, în spații mici, pot să fie un dezastru.
Dacă era implicat un designer, nu îți spuneam asta, dar înțeleg că ai idei personale  😁

Nu am nimic împotrivă, dacă vrei să dai un aer luxos unui spatiu relativ mic, este vorba în fond de plăcerea pe care o să o simți tu/familia, în momentele de tihnă de acasă.

Ravenscar17, on 17 iunie 2023 - 15:34, said:

vreau sa pun holul + bucataria sa fie dintr'o bucata...
Asta este foarte bine.

Ravenscar17

Ravenscar17

Member

am fost azi in brico am vazut o gresie frumoasa 60x60,problema este ca m-am uitat si era crapata chiar prima cutie:)) i-am aratat la un lucrator de acolo  si mi'a zis cand o sa dau comanda online daca este el pe tura o da la o parte,daca prima cutie era deja crapata in 2,iti dai seama la 10 cutii cate o sa gasesc?

L-am intrebat ce se intampla daca gasesc si altele si mi'a zis ca le pot aduce inapoi si le schimba,am uitat sa intreb oare trebuie sa aduc doar placile  crapate sau tot pachetul de 4 si imi da alt pachet?
[ https://imgur.com/c7GV9xh.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://imgur.com/d3UNcvH.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

crisstonne

crisstonne

Ἀταραξία

Ravenscar17, on 17 iunie 2023 - 15:15, said:

... de sub blat...
Dacă tot ai întrebat, dacă tot vrei să pricepi, dacă vrei să nu repeți erori făcute de alții, hai să discutăm, că ai zis că ai timp o săptămînă 😁

Ce vrea să însemne ce ai scris mai sus?
Ai vrut să scrii ,,de la nivelul blatului "?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate