Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Soluție iluminare trepte int...

Recomandare SIM cu date 2G pentru...

Masina de spalat Hotpoint-Ariston...

Plata TVA cumparare teren
 Ce melodie ati vrea sa va fie can...

LED auto H4

Se oprește motorul la Golf 5...

GPS Aonerex ajutor Harti
 Probleme MacBook Air A1466

Transfer de fisiere intre 2 pc-uri

Panasonic HC VXF990 in modul 4K n...

Compresor (domestic). recomandari?
 Placa de baza veche

Mazda CX-60 Homura - Machine Grey

Kraven the Hunter - 2024

TV 4K

gol zidărie maxim permis

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

ManelistDeSuccesMaxim

ManelistDeSuccesMaxim

Senior Member

• Grup: Senior Members
Poti lua in considerare un gol cam de maxim doi metri lungime, mai mult e aberant (o inaltime de usa e 2.10) insa depinde de configuratii, cel care a bagat ochiul pe acolo stie mai bine, spre exemplu daca tai peretele pana in tavan rezulta doi pereti care lucreaza independent unul fata de celalalt etc.

micutu82

micutu82

Senior Member

View Postnotkov, on 15 iunie 2023 - 13:36, said:

lăsați agitația :D nu e vorba de niciun bloc, nu vreau să fac nimic ilegal, pur și simplu întrebam să mă lămuresc :D Dacă eram la nivelul de "dau cu barosu în perete și nu-mi pasă", nu cred că mai veneam aici pe forum să întreb.

Să știi că nici fațada exterioara a unei case nu poate fi modificată. Bine, poate fi, dar in unele cazuri trebuie reautorizare.

LE

In spatele normativelor exista diferite discipline din care rezultă acele condiții minime ce sunt trecute în normative și eurocoduri.

Edited by micutu82, 15 June 2023 - 15:19.

arg

arg

Guru Member

in principiu pereti sustin greutatea cladirii dar si preiau forte orizontale din seism.
aria aia de gol e socotita ca fiind cat mai apropiata de un patrat. cumva sa prinda si o fereastra sau o usa.
acu daca faci un gol de 2cm inaltime ajugi sa tai juma de casa si tot sa te incadrezi in aria aia.

ManelistDeSuccesMaxim

ManelistDeSuccesMaxim

Senior Member

Mai sunt restrictii foarte importante, de exemplu distanta minima a golului fata de muchii, raportul inaltime/lungime, distantele fata de podea si tavan (ca tot se vorbea de cutremure, de forte orizontale) nu e chiar asa simplu sa spui ca da-i inainte cu tupeu ca nu-ti cade casa in cap, de asta trebuie o parere avizata.

DaculScoril0

DaculScoril0

Senior Member

View Poststrongsss, on 15 iunie 2023 - 11:23, said:

, increde-te in normativ, are totusi niste calcule in spate si niste ingineri care au luat in calcul niste scenarii.
o vorbă din bătrâni zice că normativele sunt scrise cu sânge.
Și este cât se poate de adevărat, pentru fiecare paragraf din normativ/regulament PSI/regulament de circulație/alte asemenea au murit oameni.

Gândiți-vă numai câte spitale au ars în pandemie și câți oameni au murit din cauza asta numai pentru că nu a fost respectat normativul de instalații electrice.

notkov

notkov

New Member

• Grup: Junior Members

View PostManelistDeSuccesMaxim, on 15 iunie 2023 - 13:53, said:

Poti lua in considerare un gol cam de maxim doi metri lungime, mai mult e aberant (o inaltime de usa e 2.10) insa depinde de configuratii, cel care a bagat ochiul pe acolo stie mai bine, spre exemplu daca tai peretele pana in tavan rezulta doi pereti care lucreaza independent unul fata de celalalt etc.
da, înălțimea e 2.10, la lățime încă nu știu exact, nu îmi dau seama câtă lumină intră, să nu fie întunecos.
Da, dacă ai tăia până în tavan cred că e altă treabă deja :D. Nu e cazul Bine, și atunci îs prin centură legați pereții, care e armată. dar clar nu e cazul.

View PostManelistDeSuccesMaxim, on 15 iunie 2023 - 15:44, said:

Mai sunt restrictii foarte importante, de exemplu distanta minima a golului fata de muchii, raportul inaltime/lungime, distantele fata de podea si tavan (ca tot se vorbea de cutremure, de forte orizontale) nu e chiar asa simplu sa spui ca da-i inainte cu tupeu ca nu-ti cade casa in cap, de asta trebuie o parere avizata.
da, asta e foarte important ce zici, că asta mă gândeam și eu că nu are cum să conteze doar aria.. că trebuie să fie important raportul inălțime/lungime și restu ce ai mai enumerat

View Postarg, on 15 iunie 2023 - 15:31, said:

in principiu pereti sustin greutatea cladirii dar si preiau forte orizontale din seism.
aria aia de gol e socotita ca fiind cat mai apropiata de un patrat. cumva sa prinda si o fereastra sau o usa.
acu daca faci un gol de 2cm inaltime ajugi sa tai juma de casa si tot sa te incadrezi in aria aia.
așa e ... dar cum se spunea mai sus, probabil îs de fapt și alte măsurători în normativ cum ar fi raport lungime/lățime, nu doar aria... și atunci ar avea sens.

Cazul concret rămâne, nu ? Dacă vreau să fac un geam 2m x 2.10m .. am nevoie de stâlpi și probabil centură deasupra geamului.. sau doar stâlpi, nu știu.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate