Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Samsung S23 Plus sau iPhone 15 Pl...

Fallout (2024 _ ...)

Vacanta in Slovenia - calatorie c...

Far aprins pe o singura parte can...
 Euro 24 Germania

Camera auto GPS........

Xiaomi watch S 1

perdele si draperii automate
 Inregistrare iPhone + microfon Bl...

Ce fac cu bancnotele de 500 euro?

Problema centrala termica Romstal...

Alegere radio player PNI
 Alcool la volan

sursa diferentiala

Termo-Higrometru ethernet

MacBook Air cu M3

Cel mai bun hosting pentru e-comerce?

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

benis

benis

Guru Member

• Grup: Senior Members
Vreau sã fac un site pentru comerț și cel mai probabil voi opta pentru joomla. Care ar fi cel mai indicat hosting pentru asta?

jumperishere

jumperishere

Member

• Grup: Members
namecheap pt shared..in caz ca nu ai vizitatori
vps daca ai 10k vizitatori ... pt vps ai de ales intre
- unmanaged - trebuie sa stii linux , iar aici poti alege ca host digitalocean, vultr
- managed, iei host care se ocupa de updateuri pt tine si securitate, dar iti ofera si interfata tip panel - pt asta ai cloudways

din Romania nu as alege pe nimeni.

Edited by jumperishere, 13 June 2023 - 14:34.

whiteboy

whiteboy

Member

Este nevoie de ceva mai multe detalii pentru a primi o recomandare. Câte produse, cam câte imagini per produs, câmpuri personalizate pentru produse, etc.

laffin

laffin

Senior Member

alege de la astia mari daca nu vrei probleme de cap

https://www.hetzner.com/cloud
https://www.ovhcloud...ie/web-hosting/

Bursul

Bursul

alias Petrov

jumperishere, on 13 iunie 2023 - 14:32, said:

din Romania nu as alege pe nimeni.
Nu era faza ca daca ai piata in Romania e bine sa ai server in Romania? Sau am visat eu urat demult?

Edited by Bursul, 13 June 2023 - 14:56.

benis

benis

Guru Member

whiteboy, on 13 iunie 2023 - 14:32, said:

Este nevoie de ceva mai multe detalii pentru a primi o recomandare. Câte produse, cam câte imagini per produs, câmpuri personalizate pentru produse, etc.

Deocamdată vând tricouri, mai mult de câteva zeci de modele nu fac, mă gândesc la 2-3 imagini per produs plus, desigur, posibilitatea de a selecta mărimea.

Bursul, on 13 iunie 2023 - 14:56, said:

Nu era faza ca daca ai piata in Romania e bine sa ai server in Romania? Sau am visat eu urat demult?

România va fi cea mai mare piață dar orice server din Europa ar fi ok.

tigerheart

tigerheart

Savage Member

Nu era faza ca daca ai piata in Romania e bine sa ai server in Romania?
Da, dar s-au mai schimbat lucrurile. Acum poti pune Cloudflare in fata si nu mai conteaza ca ai server din Romania, SUA sau Africa de Sud. Ideea e ca TTFB-ul sa fie cat mai bun.

benis, on 13 iunie 2023 - 14:25, said:

Vreau să fac un site pentru comerț și cel mai probabil voi opta pentru joomla.
Nu stiu cum se comporta la Joomla, dar incearca sa gasesti o gazduire cu LiteSpeed. Pe Wordpress chiar ajuta. Poate vei lua in considerare si WP + WooCommerce si nu mai instalezi 2 platforme, cand ai putea avea ambele intr-o singura platforma(site + magazin online). Ii mai poti adauga si Cloudflare si ar trebui sa fie bine. Nu prea ai dat asa multe detalii, dar pentru inceput poti incerca o gazduire shared cu 3+ gb ram, LiteSpeed si 2-3 CPU. Iar cu timpul poti face upgrade, in functie de cum ai nevoie.

elless

elless

Member

.

Edited by elless, 13 June 2023 - 18:01.

benis

benis

Guru Member

tigerheart, on 13 iunie 2023 - 16:37, said:

Da, dar s-au mai schimbat lucrurile. Acum poti pune Cloudflare in fata si nu mai conteaza ca ai server din Romania, SUA sau Africa de Sud. Ideea e ca TTFB-ul sa fie cat mai bun.

Nu stiu cum se comporta la Joomla, dar incearca sa gasesti o gazduire cu LiteSpeed. Pe Wordpress chiar ajuta. Poate vei lua in considerare si WP + WooCommerce si nu mai instalezi 2 platforme, cand ai putea avea ambele intr-o singura platforma(site + magazin online). Ii mai poti adauga si Cloudflare si ar trebui sa fie bine. Nu prea ai dat asa multe detalii, dar pentru inceput poti incerca o gazduire shared cu 3+ gb ram, LiteSpeed si 2-3 CPU. Iar cu timpul poti face upgrade, in functie de cum ai nevoie.
Mulțumesc mult pentru acest sfat, cred că voi merge totuși pe worldpress, având în vedere că WooCommerce are mai multe facilități față de VirtueMart plus că am deja o oarecare experiență pe această platformă, cu Joomla doar m-am jucat în facultate ascum vreo 15 ani de zile. Foarte posibil să merg pe Hostinger. https://www.hostinge...wc=1&PID=175512
Eu încă aștept să vorbesc cu partenerii și în câteva zile vreau să dau drumul la site, chiar dacă încă nu sunt produsele, ar fi păcat să aștepte după site.

Oricum, mulțumesc tuturor pentru sfaturi, dacă mai sunt idei, sunt binevenite.

Edited by benis, 13 June 2023 - 22:10.

tigerheart

tigerheart

Savage Member

Din ce imi amintesc, Hostinger are un panou de control custom, nu cPanel. Mare grija cu asa ceva. In caz ca vrei sa te muti la alt provider, s-ar putea sa fie ceva mai greu fata de cum e la cPanel unde poti gasi provideri care ofera chiar gratis migrarea sau poti descarca un full back-up din cateva click-uri. Strict ca parere personala, la shared hosting e nevoie de cPanel + back-up macar la 7 zile la care sa ai acces din cPanel.

victor29cr

victor29cr

Senior Member

Meh, era de mult cand latenta conta.
Acum cu cloudflare, poate sa-si ia cel mai ieftin server din boznia, si o sa aiba latenta ca si cum ar fi in bucuresti.

Ia-ti cel mai ieftin gasesti de la un brand mare, initiator.
namecheap sunt ok, ajuti si apararea ucrainei un pic cu asta :))

mirela17m

mirela17m

Junior Member

• Grup: Junior Members
https://contabo.com/en

benis

benis

Guru Member

mirela17m, on 15 iunie 2023 - 20:13, said:

E bun însă cu cpanel iasă la 23 de euro. E cam mult pentru un startup dar pe de alta parte aș putea alege Ubuntu sau orice sistem și să-mi instalez eu pe el Ubuntu și Litespeed cu cpanel, licența de cpanel fiind 10 dolari pe lună pentru un server cu peste 2GB RAM.

Edited by benis, 16 June 2023 - 21:45.

benis

benis

Guru Member

Merită să mai caut alternativă opensource la cpanel https://www.techrada...el-alternatives sau mai bine stau departe?

jumperishere

jumperishere

Member

alea-s principalele. mai e virtualmin, pe care ti-l recomand (e gratuit).
inainte sa te aventurezi, va trebui sa stii care-s principalii pasi de securizare
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZhMw53Ud2tY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by jumperishere, 17 June 2023 - 11:06.

tigerheart

tigerheart

Savage Member

benis, te-ai hotarat cam ce anume ai vrea? Tip gazduire(shared, vps, etc) si resurse necesare(cpu, ram, spatiu)...

De curiozitate, la proiectul tau participa si un programator sau cineva cu experienta in site-uri? Intreb pentru ca mi se pare ca incerci sa te complici cam degeaba. Daca vrei vps, esti sigur ca merita din prima asta? Asa la prima vedere pare un simplu site + magazin care posibil sa nu aduca asa mult trafic in primele luni, deci nu ar merita neaparat mult investit, o gazduire shared decenta ar putea tine sa zicem vreo 6 luni minim. Am avut WP cu 10k+ vizitatori unici /zi si mergea fara nici o problema pe o gazduire shared, dar am incercat sa optimizez la maxim tot ce tine partea de cache.

benis

benis

Guru Member

Păi cam la 10.000 de utilizatori mă gândesc și eu pentru început. Aș vrea să fie de la început treaba bine făcută. Experiența mea în site-uri e doar de bază.
Pe de altă parte fără VPS nu prea văd cum aș găsi o găzduire care să acopere ceințele la care am ajuns acuma, adică litespeed plus un sistem de migrare bun.

jumperishere, on 17 iunie 2023 - 10:57, said:

alea-s principalele. mai e virtualmin, pe care ti-l recomand (e gratuit).

Doar că nu se prea pupă cu litespeed din ce citesc și de aia mă gândesc să merg pe cyberpanel.

Edited by benis, 17 June 2023 - 15:16.

jumperishere

jumperishere

Member

da, vad ca intr-adevar nu merge cu litespeed ...
tinand cont ca vinzi produse, ar fi bine sa studiezi bine terenul pt securitatea serverului. cyberpanel nu-mi inspira increderein privinta asta. imi pare prea banal (daca pot zice asa)

Edited by jumperishere, 17 June 2023 - 18:52.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate