![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Ce planta este asta?
Last Updated: Jun 13 2023 08:22, Started by
VarfulOmu2505
, Jun 10 2023 00:41
·
9

Posted 10 June 2023 - 00:41

https://www.google.c...i8192?entry=ttu
Ce planta este asta? Caut ceva arbusti de pus undeva, in genul liliacului, iar asta mi se pare potrivit. |
Posted 10 June 2023 - 00:49

Sa stii ca seamana. Rezista in zone un pic mai reci, de deal? Nu cu inversiuni termice, zona de deal normala, mai rece cu 2-3 grade, mai ales noaptea, ca Bucuresti, de ex.
Ce arbusti de genul asta infrunzesc cel mai devreme si rezista la semi-umbra? |
Posted 10 June 2023 - 07:16

E un stâlp de joasă tensiune, S10005, făcut la Deva.
![]() https://www.ro-elect...IFUGAT-JT-10005 Edited by FlapJack7, 10 June 2023 - 07:16. |
Posted 10 June 2023 - 07:34

Posted 10 June 2023 - 07:51

Dar tu la scoala ai invatat ca pomii sunt plante?
Acela este un smochin, probabil comun. Creste si la deal, dar trebuie protejat pe timpul iernii. Poate fi condus ca tufa sau ca pom. Ideal este sa fie condus ca pom deoarece asta este. Prin urmare, in primii ani de viata trebuie taiati toti drajonii care ies pe langa el. In sudul tarii a luat amploare cresterea smochinilor deoarece sunt cam singurii care nu trebuie stropiti - nu au daunatori cunoscuti. Edited by adip1962, 10 June 2023 - 07:53. |
Posted 10 June 2023 - 08:12

Da, pomii sunt plante. Toate organismele vegetale sunt plante, asa am invatat la scoala.
Pe mine m-ar interesa ceva cam intre pom si tufa, pentru intimitate, adica sa aiba coroana pana jos sau aproape pana jos, dar sa aiba macar 4m, ca cel din poza, dar de preferat 5m. In spatele lui, vad ca mai are altul, la vreun metru mai scund, dar care se vede ca l-a taiat, sunt niste crengi groase cat bratul taiate sus, deci pare ca ala din spate ar fi ajuns la 5m pe putin daca nu era taiat. Si niste lilieci cred ca o sa plantez. Imi trebuie ceva care sa creasca cat mai aproape de 5m, adica sa nu ramana sub 4m, dar nici sa nu depaseasca 6-7m. Ar mai fi o varianta cu niste vita pusa pe un fel de semi-bolta, dar via am observat ca infrunzeste tarziu fata de celelalte plante, plus ca necesita suport si nici mai inalt de 4m nu ii poti face suport, ca devine nepractic. Edited by VarfulOmu2505, 10 June 2023 - 08:13. |
Posted 10 June 2023 - 08:30

|
Posted 10 June 2023 - 09:09

Merci! Ar fi culmea sa nu te cred.
Vad ca pe olx sunt cateva anunturi si cu smochini, si cu lilieci, la toamna ma apuc de treaba. |
Posted 10 June 2023 - 09:17

Trebuie sa ai grija cu smochinii.Se prind usor, dar apoi se intind foarte rapid (nu mai scapi)
![]() |
Posted 10 June 2023 - 10:35

Chiar acuma de 10 minute am fost la un vecin sa-mi arate un smochin in curte, are deja fructe, si frunzele seamana bine cu cel din poza.
![]() |
Posted 10 June 2023 - 11:02

Dar ia vreo zece ani să ajungă așa. Și când e mic, trebuie protejat iarna, îmbrăcat, că îngheață. Nu e bun în zone friguroase, nu rezistă. Am și eu în curte.
|
Posted 10 June 2023 - 12:14

Posted 10 June 2023 - 13:21

VarfulOmu2505, on 10 iunie 2023 - 08:12, said:
Da, pomii sunt plante. Toate organismele vegetale sunt plante, asa am invatat la scoala. Pe mine m-ar interesa ceva cam intre pom si tufa, pentru intimitate, adica sa aiba coroana pana jos sau aproape pana jos, dar sa aiba macar 4m, ca cel din poza, dar de preferat 5m. In spatele lui, vad ca mai are altul, la vreun metru mai scund, dar care se vede ca l-a taiat, sunt niste crengi groase cat bratul taiate sus, deci pare ca ala din spate ar fi ajuns la 5m pe putin daca nu era taiat. Si niste lilieci cred ca o sa plantez. Imi trebuie ceva care sa creasca cat mai aproape de 5m, adica sa nu ramana sub 4m, dar nici sa nu depaseasca 6-7m. Ar mai fi o varianta cu niste vita pusa pe un fel de semi-bolta, dar via am observat ca infrunzeste tarziu fata de celelalte plante, plus ca necesita suport si nici mai inalt de 4m nu ii poti face suport, ca devine nepractic. Zi si tu frate ce-i cel mai important si anume zona. Ca daca ne luam dupa nick-ul tau nu-ti putem recomanda decat muschi, licheni sau eventuial jnepeni. |
Posted 10 June 2023 - 17:54

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users