Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Glande salivare infundate

Interpretare consult oftalmologic

Cand se inlocuiesc bujiile?

Situatie ciudata Whatsapp
 Exclusivitate: „Regele moar...

Achizitie auto din Germania

Romanii vor putea intra in SUA fa...

Doresc estimare dimensiuni camera
 Obtinere ip dedicat Romania

Partitia System Reserved stearsa,...

Probleme acte constructor casa la...

Legatura dintre religiile dominan...
 ochelari achizitionati azi 27 sep...

Ce producator de placi gpu ar fi ...

Plita cu inductie si circuitul pa...

Care este procedura pentru a deve...

Ce planta este asta?

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

VarfulOmu2505

VarfulOmu2505

Member

• Grup: Members
https://www.google.c...i8192?entry=ttu

Ce planta este asta? Caut ceva arbusti de pus undeva, in genul liliacului, iar asta mi se pare potrivit.

radu103

radu103

Guru Member

• Grup: Senior Members
smochin ?

VarfulOmu2505

VarfulOmu2505

Member

Sa stii ca seamana. Rezista in zone un pic mai reci, de deal? Nu cu inversiuni termice, zona de deal normala, mai rece cu 2-3 grade, mai ales noaptea, ca Bucuresti, de ex.

Ce arbusti de genul asta infrunzesc cel mai devreme si rezista la semi-umbra?

VOC

VOC

Member

Da, pare smochin

FlapJack7

FlapJack7

Active Member

E un stâlp de joasă tensiune, S10005, făcut la Deva. Posted Image
https://www.ro-elect...IFUGAT-JT-10005

Edited by FlapJack7, 10 June 2023 - 07:16.

VarfulOmu2505

VarfulOmu2505

Member

FlapJack7, on 10 iunie 2023 - 07:16, said:

E un stâlp de joasă tensiune, S10005, făcut la Deva. Posted Image
https://www.ro-elect...IFUGAT-JT-10005

Asa ai invatat la scoala, ca stalpii de beton sunt plante? Ca eu se planta am intrebat.

adip1962

adip1962

Senior Member

Dar tu la scoala ai invatat ca pomii sunt plante?
Acela este un smochin, probabil comun. Creste si la deal, dar trebuie protejat pe timpul iernii. Poate fi condus ca tufa sau ca pom. Ideal este sa fie condus ca pom deoarece asta este. Prin urmare, in primii ani de viata trebuie taiati toti drajonii care ies pe langa el.
In sudul tarii a luat amploare cresterea smochinilor deoarece sunt cam singurii care nu trebuie stropiti - nu au daunatori cunoscuti.

Edited by adip1962, 10 June 2023 - 07:53.

VarfulOmu2505

VarfulOmu2505

Member

Da, pomii sunt plante. Toate organismele vegetale sunt plante, asa am invatat la scoala.

Pe mine m-ar interesa ceva cam intre pom si tufa, pentru intimitate, adica sa aiba coroana pana jos sau aproape pana jos, dar sa aiba macar 4m, ca cel din poza, dar de preferat 5m.
In spatele lui, vad ca mai are altul, la vreun metru mai scund, dar care se vede ca l-a taiat, sunt niste crengi groase cat bratul taiate sus, deci pare ca ala din spate ar fi ajuns la 5m pe putin daca nu era taiat.

Si niste lilieci cred ca o sa plantez. Imi trebuie ceva care sa creasca cat mai aproape de 5m, adica sa nu ramana sub 4m, dar nici sa nu depaseasca 6-7m.

Ar mai fi o varianta cu niste vita pusa pe un fel de semi-bolta, dar via am observat ca infrunzeste tarziu fata de celelalte plante, plus ca necesita suport si nici mai inalt de 4m nu ii poti face suport, ca devine nepractic.

Edited by VarfulOmu2505, 10 June 2023 - 08:13.

stoshiba

stoshiba

Active Member

Este un smochin dupa forma frunzelor.

calincosma

calincosma

Active Member

VarfulOmu2505, on 10 iunie 2023 - 00:41, said:

Ce planta este asta? Caut ceva arbusti de pus undeva, in genul liliacului, iar asta mi se pare potrivit.
Este smochin, eu l-am sadit. :)

Attached Files

VarfulOmu2505

VarfulOmu2505

Member

Merci! Ar fi culmea sa nu te cred.

Vad ca pe olx sunt cateva anunturi si cu smochini, si cu lilieci, la toamna ma apuc de treaba.

calincosma

calincosma

Active Member

Trebuie sa ai grija cu smochinii.Se prind usor, dar apoi se intind foarte rapid (nu mai scapi) :). Sunt invazivi, asa cum zicea @adip, tufa se poate intinde necontrolat foarte rapid.Necesita ajustare saptamanal.Succes!

Phobos

Phobos

Guru Member

Chiar acuma de 10 minute am fost la un vecin sa-mi arate un smochin in curte, are deja fructe, si frunzele seamana bine cu cel din poza. :)

Digix

Digix

Senior Member

Dar ia vreo zece ani să ajungă așa. Și când e mic, trebuie protejat iarna, îmbrăcat, că îngheață. Nu e bun în zone friguroase, nu rezistă. Am și eu în curte.

VarfulOmu2505

VarfulOmu2505

Member

Liliacul creste mai repede/rezista mai bine iarna?

keta

keta

Guru Member

Smochin ginecologic, cel putin din poza. Are si indicatie clara.

Phobos, on 10 iunie 2023 - 10:35, said:

Chiar acuma de 10 minute am fost la un vecin sa-mi arate un smochin in curte, are deja fructe, si frunzele seamana bine cu cel din poza. Posted Image
AHA ....!!!!

adisz

adisz

Targu Mures

VarfulOmu2505, on 10 iunie 2023 - 08:12, said:

Da, pomii sunt plante. Toate organismele vegetale sunt plante, asa am invatat la scoala.

Pe mine m-ar interesa ceva cam intre pom si tufa, pentru intimitate, adica sa aiba coroana pana jos sau aproape pana jos, dar sa aiba macar 4m, ca cel din poza, dar de preferat 5m.
In spatele lui, vad ca mai are altul, la vreun metru mai scund, dar care se vede ca l-a taiat, sunt niste crengi groase cat bratul taiate sus, deci pare ca ala din spate ar fi ajuns la 5m pe putin daca nu era taiat.

Si niste lilieci cred ca o sa plantez. Imi trebuie ceva care sa creasca cat mai aproape de 5m, adica sa nu ramana sub 4m, dar nici sa nu depaseasca 6-7m.

Ar mai fi o varianta cu niste vita pusa pe un fel de semi-bolta, dar via am observat ca infrunzeste tarziu fata de celelalte plante, plus ca necesita suport si nici mai inalt de 4m nu ii poti face suport, ca devine nepractic.

Zi si tu frate ce-i cel mai important si anume zona. Ca daca ne luam dupa nick-ul tau nu-ti putem recomanda decat muschi, licheni sau eventuial jnepeni.

victor29cr

victor29cr

Python Architect

VarfulOmu2505, on 10 iunie 2023 - 12:01, said:

Liliacul creste mai repede/rezista mai bine iarna?

In Craiova, 3 ani a stagnat nu a facut nimic ( dar nici n-a murit ).
Anul asta din senin, a crescut 1.2m si o gramada de lastari, ba chiar si 5 flori albe frumoase.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate