Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare tel Android cu eSim

La mulți ani @VerSus_88!

La mulți ani @RMC Info!

La mulți ani @lupini!
 La mulți ani @Astrul!

La mulți ani @Lex404!

La mulți ani @Serafim606!

Am Parcat București
 Alternatorul vietii

R.I.P. Michael Gambon

Al optulea turn ?

Adaugare aplicatie in meniu conte...
 Masina de tuns philips nu mai tun...

Fara speranta - taierile ilegale

ARGYLLE (2024)

Cam cat primesc de la firma de as...

Cum procedez sa pun grilajul la loc ?

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

redsnake74

redsnake74

Member

• Grup: Members
Locuiesc intr-un bloc . Primaria s-a apucat sa faca izolarea termica a blocului . Eu locuiesc la parter si aveam logia inchisa doar cu un grilaj . Presedintele blocului mi-a adus la cunostinta ca trebuie sa am balconul inchis cu termopan intrucat daca logia mea ramane inchisa doar cu grilajul ceilalti vecini nu sunt izolati termic . Am fost de acord si la mine acasa s-a prezentat echipa de muncitori a constructorului care au luat masuratori si ulterior au inchis logia cu termopan dupa ce au indepartat grilajul si au promis ca va fi montat din nou . Surpriza a fost ca acum cand au terminat lucrarea au pus o tabla la rostul intre cele doua scari ale blocului . Din cauza acestei table care se intinde pe toata latimea celor doi pereti ce compun rostul nu mai am loc sa montez grilajul . Nu il pot monta doar sus si jos deorece in partea superioara au montat teava de gaze si parapetul nu este portant avand doar 7 cm grosime . Am luat legatura cu constructorul care nu este de acord sa strapung tabla ce protejeaza rostul pentru a monta grilajul . Cum pot proceda pentru a-mi monta grilajul la loc ? Sau eventual sa-i oblig s-o faca chiar ei . Am luat legatura si cu proiectantul caruia nu i s-a adus la cunostinta ca urmeaza a fi montat un grilaj .

Attached Files

dorin_2k

dorin_2k

Master Member

• Grup: Senior Members
Chemi pe unul priceput sa ți-l monteze. Dar e absolut necesar?
Că acum având termosistemul trebuie șuruburi lungi pt a prinde in zidărie.
Oricum grilajul nu e împotriva hoților.
Cum îl montezi, tot așa și hoții îl pot da jos, mai rapid chiar.
Desfac șuruburile și e jos. Sau pui șuruburi și apoi sudezi?

marga32

marga32

Senior Member

Logia ta nu are logica. Posted Image

florinel

florinel

Senior Member

Poti adapta grilajul cu niste cleme de fixare pe interiorul pervazului. Asta daca e neaparata nevoie de el.

Juridic nu cred ca ii poti obliga, pentru ca lucrarea este facuta dupa un proiect, iar grilajul tau nu se incadreaza in acel proiect.

Edited by florinel, 09 June 2023 - 20:55.

Yhzx23

Yhzx23

Active Member

View Postredsnake74, on 09 iunie 2023 - 20:38, said:

Locuiesc intr-un bloc .

La tine in bloc sau pe strada cate spargeri au avut loc la apartamentele de la parter si ce s-a furat?

Chiar asa de speriat de hoti esti?

La usa apartamentului ai grilaj?

redsnake74

redsnake74

Member

Grilajul e un obstacol in plus . Au avut loc 4 spargeri in bloc . Au intrat doar pe fereastra fara grilaj . Erau cocalari fara ocupatie . Nu se apuca sa faca investitii in flexuri si alte aparate  doar in sticle de alcool si seminte de floarea soarelui .
Polistirenul are 10 cm grosime . Nu am loc pe interior sa-l montez . Cum am spus il pot monta doar pe lateral dar ma impiedica tabla lor . Alti vecini au pus deja grilaj , l-au prins in lateral . Ii pot forta pe astia cu tabla sa o ia de acolo sau sa o gauresc ? Mi-e teama sa nu iau vreo amenda . Personal gasesc ca ar fi un viciu de proiectare cum au procedat .

Tarzy

Tarzy

Senior Member

Grilajul tău nu apare în nici un proiect ... deci nu prea are cum sa fie viciu de proiectare.

Paco_ste1

Paco_ste1

Senior Member

View Postredsnake74, on 09 iunie 2023 - 21:21, said:

, l-au prins in lateral .
Asta e solutia.
Amenda o pot da doar autoritatile statului daca incalci vreo  regula de convietuire . Nu asociatia si nici firma nu pot da amenzi.

stevetlangat

stevetlangat

Active Member

Prindere sus. "Urechi" mai lungi. Cu care treci pe sub teava de gaz..

Suruburile de prindere vor fi deasupra tevii.

Iar blocare antidemontare faci doar jos. Cand vine scouterul sa renunte la idei nastrusnice.

redsnake74

redsnake74

Member

Mi-e teama sa nu zica ca le-an stricat fatada . La ceilalti vecini nu era tabla .
Grilajul meu era inainte sa se apuce de izolare  . Cred ca ar trebui sa readuca in starea initiala , ei trebuiau doar sa puna polistiren nu sa-mi inlature grilajul .

dorin_2k

dorin_2k

Master Member

Montează-l si aia e. Însă nu doar prins pe laterale ca îl scoate și o pisica ce se gudura de el. Pe toate 4 laturi. Cu dibluri lungi, apoi suedezi capul șuruburilor sa nu se poată desfileta ușor.

Și asa tabla aia e pusa doar de forma acolo. 2 nituri și 3 șuruburi.

redsnake74

redsnake74

Member

Daca prind grilajul cu montanti prin tabla lor si le cade tabla pe urma ca nu au prins-o bine or sa vrea sa-mi dea jos grilajul ?

MindArchitect

MindArchitect

Senior Member

Te-au dus de vorba si restul este poveste.

Evident poti pune grilaj prins in suruburi de rama termopan.
Plasa zincata.

dorin_2k

dorin_2k

Master Member

View Postredsnake74, on 09 iunie 2023 - 22:34, said:

Daca prind grilajul cu montanti prin tabla lor si le cade tabla pe urma ca nu au prins-o bine or sa vrea sa-mi dea jos grilajul ?
Daca prinzi grilajul PRIN tabla lor și nu doar DE tabla lor, nu are cum sa mai cadă tabla.
Totuși: TU vrei sa faci lucrarea? După ce nelămuriri ai, nu cred că reușești. Părerea mea.
Problema ta e juridică sau tehnica? De ce ai deschis topicul pe Juridic?

redsnake74

redsnake74

Member

Problema e juridica . Mi-e frica sa nu iau vreo amenda . Sa nu zica astia de la primarie ca le-am stricat fatada . Dar grilajul era dinainte sa puna ei tabla . De aia ziceam ca ar fi trebuit sa tina seama ca eu trebuia sa pun grilajul la loc .

ManelistDeSuccesMaxim

ManelistDeSuccesMaxim

Active Member

Ar merge securizat la interior cu un rulou metalic, dupa geam, dar e scump, inestetic si ocupa spatiu...

adip1962

adip1962

Senior Member

Pune obloane.
Sau,
Din platbanda confectionezi un cadru de care sudezi grilajul vietii. Cadrul va intra in locasul de la fereastra, unde poate fi prins de perete cu ce doresti.

dorin_2k

dorin_2k

Master Member

View Postredsnake74, on 10 iunie 2023 - 06:42, said:

Problema e juridica . Mi-e frica sa nu iau vreo amenda . Sa nu zica astia de la primarie ca le-am stricat fatada .
Nu iei nicio amenda. Monteaza-l și gata.
Aia nu o sa vina sa îl monteze. Doar daca ii plătești tu.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate