![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cum procedez sa pun grilajul la loc ?
Last Updated: Jun 11 2023 14:41, Started by
redsnake74
, Jun 09 2023 20:38
·
8

Posted 09 June 2023 - 20:38

Locuiesc intr-un bloc . Primaria s-a apucat sa faca izolarea termica a blocului . Eu locuiesc la parter si aveam logia inchisa doar cu un grilaj . Presedintele blocului mi-a adus la cunostinta ca trebuie sa am balconul inchis cu termopan intrucat daca logia mea ramane inchisa doar cu grilajul ceilalti vecini nu sunt izolati termic . Am fost de acord si la mine acasa s-a prezentat echipa de muncitori a constructorului care au luat masuratori si ulterior au inchis logia cu termopan dupa ce au indepartat grilajul si au promis ca va fi montat din nou . Surpriza a fost ca acum cand au terminat lucrarea au pus o tabla la rostul intre cele doua scari ale blocului . Din cauza acestei table care se intinde pe toata latimea celor doi pereti ce compun rostul nu mai am loc sa montez grilajul . Nu il pot monta doar sus si jos deorece in partea superioara au montat teava de gaze si parapetul nu este portant avand doar 7 cm grosime . Am luat legatura cu constructorul care nu este de acord sa strapung tabla ce protejeaza rostul pentru a monta grilajul . Cum pot proceda pentru a-mi monta grilajul la loc ? Sau eventual sa-i oblig s-o faca chiar ei . Am luat legatura si cu proiectantul caruia nu i s-a adus la cunostinta ca urmeaza a fi montat un grilaj .
Attached Files |
Posted 09 June 2023 - 20:49

Chemi pe unul priceput sa ți-l monteze. Dar e absolut necesar?
Că acum având termosistemul trebuie șuruburi lungi pt a prinde in zidărie. Oricum grilajul nu e împotriva hoților. Cum îl montezi, tot așa și hoții îl pot da jos, mai rapid chiar. Desfac șuruburile și e jos. Sau pui șuruburi și apoi sudezi? |
Posted 09 June 2023 - 20:50

Poti adapta grilajul cu niste cleme de fixare pe interiorul pervazului. Asta daca e neaparata nevoie de el.
Juridic nu cred ca ii poti obliga, pentru ca lucrarea este facuta dupa un proiect, iar grilajul tau nu se incadreaza in acel proiect. Edited by florinel, 09 June 2023 - 20:55. |
Posted 09 June 2023 - 20:54

Posted 09 June 2023 - 21:21

Grilajul e un obstacol in plus . Au avut loc 4 spargeri in bloc . Au intrat doar pe fereastra fara grilaj . Erau cocalari fara ocupatie . Nu se apuca sa faca investitii in flexuri si alte aparate doar in sticle de alcool si seminte de floarea soarelui .
Polistirenul are 10 cm grosime . Nu am loc pe interior sa-l montez . Cum am spus il pot monta doar pe lateral dar ma impiedica tabla lor . Alti vecini au pus deja grilaj , l-au prins in lateral . Ii pot forta pe astia cu tabla sa o ia de acolo sau sa o gauresc ? Mi-e teama sa nu iau vreo amenda . Personal gasesc ca ar fi un viciu de proiectare cum au procedat . |
Posted 09 June 2023 - 21:33

Grilajul tău nu apare în nici un proiect ... deci nu prea are cum sa fie viciu de proiectare.
|
Posted 09 June 2023 - 21:36

Posted 09 June 2023 - 21:55

Prindere sus. "Urechi" mai lungi. Cu care treci pe sub teava de gaz..
Suruburile de prindere vor fi deasupra tevii. Iar blocare antidemontare faci doar jos. Cand vine scouterul sa renunte la idei nastrusnice. |
Posted 09 June 2023 - 21:57

Mi-e teama sa nu zica ca le-an stricat fatada . La ceilalti vecini nu era tabla .
Grilajul meu era inainte sa se apuce de izolare . Cred ca ar trebui sa readuca in starea initiala , ei trebuiau doar sa puna polistiren nu sa-mi inlature grilajul . |
|
Posted 09 June 2023 - 22:12

Montează-l si aia e. Însă nu doar prins pe laterale ca îl scoate și o pisica ce se gudura de el. Pe toate 4 laturi. Cu dibluri lungi, apoi suedezi capul șuruburilor sa nu se poată desfileta ușor.
Și asa tabla aia e pusa doar de forma acolo. 2 nituri și 3 șuruburi. |
Posted 09 June 2023 - 22:34

Daca prind grilajul cu montanti prin tabla lor si le cade tabla pe urma ca nu au prins-o bine or sa vrea sa-mi dea jos grilajul ?
|
Posted 09 June 2023 - 23:44

Te-au dus de vorba si restul este poveste.
Evident poti pune grilaj prins in suruburi de rama termopan. Plasa zincata. |
Posted 10 June 2023 - 05:51

Daca prind grilajul cu montanti prin tabla lor si le cade tabla pe urma ca nu au prins-o bine or sa vrea sa-mi dea jos grilajul ? Totuși: TU vrei sa faci lucrarea? După ce nelămuriri ai, nu cred că reușești. Părerea mea. Problema ta e juridică sau tehnica? De ce ai deschis topicul pe Juridic? |
Posted 10 June 2023 - 06:42

Problema e juridica . Mi-e frica sa nu iau vreo amenda . Sa nu zica astia de la primarie ca le-am stricat fatada . Dar grilajul era dinainte sa puna ei tabla . De aia ziceam ca ar fi trebuit sa tina seama ca eu trebuia sa pun grilajul la loc .
|
|
Posted 10 June 2023 - 07:18

Ar merge securizat la interior cu un rulou metalic, dupa geam, dar e scump, inestetic si ocupa spatiu...
|
Posted 10 June 2023 - 08:04

Pune obloane.
Sau, Din platbanda confectionezi un cadru de care sudezi grilajul vietii. Cadrul va intra in locasul de la fereastra, unde poate fi prins de perete cu ce doresti. |
Posted 10 June 2023 - 08:10

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users