![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Contract B2B cu relocare in Bruxelles
Last Updated: May 29 2023 18:44, Started by
NikoroB
, May 29 2023 11:20
·
7

Posted 29 May 2023 - 11:20

Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Am primit un contract pentru ca si consultant pentru o institutie europeana si nu stiu cum e mai bine sa procedez, mai ales ca intelegerea este intermediata de o firma cu sediul in alta tara membra a EU.
Din research-ul pe care l-am facut, in primele 6 luni pot avea o firma in Romania prin care sa emit facturi, problema e ca daca ma mut acolo si ma inregistrez la primarie as plati si taxe pentru veniturile din afara belgiei. Quote
Belgium taxes its residents on their worldwide income, irrespective of their nationality. https://taxsummaries...personal-income Apoi in belgia se pare ca exista 2 modalitati prin care poti presta un contract B2B:
Apoi, dpdv administrativ ar mai fi si alte intrebari:
Multumesc pentru ajutor! |
Posted 29 May 2023 - 12:49

Pentru un consultant nu prea explici lucrurile clar.
1. Ce venit vei avea (brut) 2. Sub ce forma prestezi acel serviciu ? , angajat, self employed, consultant cu contract. 3. Alte beneficii oferite la angajare ce pot fi deductibile sau nu ? Pe ce durata este acest job si unde ai rezidfenta fiscala declarata. |
Posted 29 May 2023 - 13:10

Am primit și eu oferta de la ăia acum câțiva ani, dacă îmi aduc bine aminte 250 euro pe zi (brut). Am zis că nu merită și am zis pas. Dar erau foarte insistenți, se vede că nu se îngrămădeste lumea.
|
Posted 29 May 2023 - 13:11

Eu cred ca cel mai bine iei legătura cu un contabil local. Sunt o groaza care lucrează cu români, cu situații asemănătoare.
Ca angajat plătești la taxe de te îndoaie dacă nu ai deduceri. Eu am dedus câte ceva pentru credite când am avut, mai scazi cu copii în întreținere, poți sa ai mașina-salariu (sa costul navetei deductibil) , sunt câteva metode sa mai scazi din taxe însă nu fac minuni. Ca independent n-am idee însă știu (din povesti la bere) ca aia care lucrează în IT de exemplu își auto-subcontracteaza o parte prin România de unde ii trag ulterior ca dividente. De obicei tot contabilii te învață cât ca să nu se aprindă beculetele la fisc. Edited by KiloW, 29 May 2023 - 13:15. |
Posted 29 May 2023 - 13:21

In primul rand, conteaza ce fel de colaborare iti propune firma respectiva. Nu cred ca sa fie ei flexibili ca sa te ajute pe tine sa fentezi taxele. Vezi ca fiscul belgian nu este impresionat de ce ai gasit tu pe net, te cauta si in Romania, inclusiv dupa ce ai plecat din Belgia.
Firmele intermediare iti paseaza tie toate taxele, deci suma aia care te-a incantat e de fapt undeva pe la jumatate dupa ce tragi linie. Nu mai vorbesc ca, fiind contractor, nu ai beneficiile unui salariat si nu esti protejat de codul muncii. |
Posted 29 May 2023 - 13:29

Posted 29 May 2023 - 13:40

Din ce am vazut la colegii mei care sunt contractati pe PFA sau SRL, exista ceva stabilitate, chiar daca poate fi intrerupt usor contractul.
|
Posted 29 May 2023 - 13:53

Pentru un consultant nu prea explici lucrurile clar. 1. Ce venit vei avea (brut) 2. Sub ce forma prestezi acel serviciu ? , angajat, self employed, consultant cu contract. 3. Alte beneficii oferite la angajare ce pot fi deductibile sau nu ? Pe ce durata este acest job si unde ai rezidfenta fiscala declarata.
Am primit și eu oferta de la ăia acum câțiva ani, dacă îmi aduc bine aminte 250 euro pe zi (brut). Am zis că nu merită și am zis pas. Dar erau foarte insistenți, se vede că nu se îngrămădeste lumea.
Eu cred ca cel mai bine iei legătura cu un contabil local. Sunt o groaza care lucrează cu români, cu situații asemănătoare. Ca angajat plătești la taxe de te îndoaie dacă nu ai deduceri. Eu am dedus câte ceva pentru credite când am avut, mai scazi cu copii în întreținere, poți sa ai mașina-salariu (sa costul navetei deductibil) , sunt câteva metode sa mai scazi din taxe însă nu fac minuni. Ca independent n-am idee însă știu (din povesti la bere) ca aia care lucrează în IT de exemplu își auto-subcontracteaza o parte prin România de unde ii trag ulterior ca dividente. De obicei tot contabilii te învață cât ca să nu se aprindă beculetele la fisc.
Super. Iti poate fi incheiat contractul dupa 2 saptamani ... Ai vrea asa ceva ?
Din ce am vazut la colegii mei care sunt contractati pe PFA sau SRL, exista ceva stabilitate, chiar daca poate fi intrerupt usor contractul. |
Posted 29 May 2023 - 13:57

Posted 29 May 2023 - 15:55

DIn experienta mea cu Belgia, iti pot spune ca a gasi de stat in alt oras poate fi o solutie rezonabila. Trenurile sunt dese, relative rapide si ieftine. Aveam colegi care veneau de la 100-120 km departare si aterizau la biroul din centrul orasului. In rest ce sa zic, o tara dragutza cu 3 limbi ofilciale: Flamanda, franceza si araba.
Faceti-va contractori, dati lovitura, nu fiti naivi sa credeti ca nu poti fi concediat daca esti angajat pe carte de munca ca nu este cazul - te dau afara si gata, aia e. |
|
Posted 29 May 2023 - 15:56

Posted 29 May 2023 - 17:11

DIn experienta mea cu Belgia, iti pot spune ca a gasi de stat in alt oras poate fi o solutie rezonabila. Trenurile sunt dese, relative rapide si ieftine. Aveam colegi care veneau de la 100-120 km departare si aterizau la biroul din centrul orasului. In rest ce sa zic, o tara dragutza cu 3 limbi ofilciale: Flamanda, franceza si araba. Faceti-va contractori, dati lovitura, nu fiti naivi sa credeti ca nu poti fi concediat daca esti angajat pe carte de munca ca nu este cazul - te dau afara si gata, aia e. |
Posted 29 May 2023 - 18:44

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users