Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
BOUDICA: THE QUEEN OF WAR (2023)

Termen de inscriere in CIV buteli...

Substantele anabolizante in sport...

Nivel seric vitamina D
 problema honda hornet 600 2011

Probleme? - Viessmann Vitodens 10...

Nu pot downloada atasamentele de ...

O enigma la motor
 Constructie sauna

Sameday aplicatie - topic general

Junsun Multimedia DVD Player cu W...

Problema Nissan Qahqai 1.5 dci
 Recomandare banca/pachet pentru S...

Probleme Myria Gateway Mi365

Conectare interfon la tableta and...

platforma auto (remorca) cu roti ...
 

Malpraxis în România - de ce e așa de greu de inițiat un proces

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,731
  • Înscris: 04.02.2011
Având în vedere că eu nu am găsit avocați care să se ocupe de așa ceva în Timișoara, chiar dacă e vorba de un caz clar de încălcare a protocolului, cu afecțiuni dovedite, am decis să citesc pe internet care este problema cu malpraxisul. Am aflat că la colegiul medicilor e un cuib de șobolani, ei se apără unul pe altul și fac tot posibilul pentru a ascunde mizeria. Ba chiar sunt de evitat interacțiunile inițiale cu ei deoarece vor aplica sancțiunile minime iar când se va ajunge la proces, aceste sancțiuni vor trage în jos despăgubirile primite. În România există doar o mână de cazuri de malpraxis în cazul cărora s-au acordat despăgubiri.
Eu sunt totuși curios de ce doar în România se întâlnește această situație și cum au rezolvat problema în alte țări.

#2
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
SUBIECT SI PREDICAT .....ca nu prea intelegem despre ce este vorba.
Intelegem frustrarile , dar .....

Edited by keta, 27 May 2023 - 14:16.


#3
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,731
  • Înscris: 04.02.2011
Pe scurt, vroiam să înțeleg de ce prea puțini avocați se bagă în probleme legate de malpraxis. Am găsit indicii însă nu am găsit răspunsul concret.

Edited by benis, 27 May 2023 - 14:24.


#4
Dodo03

Dodo03

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 13.03.2007
Este greu de facut diferenta intre eroare profesionala si riscuri/efecte adverse . Cazurile clare sunt indiscutabile gen: trebuia amputat membru drept si medicul a amputat stangul , e clar, dar daca in urma amputatiei pacientul a facut o infectie/osteita necrozanta si s-a vindecat greu sau mai rau..a crapat, atunci e mult mai complicat cazul . Depinde de la caz la caz! Tu ai zis ca a incalcat protocolul...ce pregatire ai sa afirmi asa ceva? Sau ai citit pe net sau ai citit ultimele carti/studii sau ai participat la ultimul congres la care a participat si el? Incompetenta medicului nu inseamna intotdeauna malpraxis...de-asta e greu, sau din cauza sistemului....cum ne plangem toti.Si mie mi-au murit rude datorita incompetentei medicului/lipsa dotari spital/lipsa proceduri/lipsa interes/decizii proaste ...oare asta inseamna malpraxis? Eu zic ca nu ...cine stie ce s-ar fi intamplat daca pacientul nu era trimis acasa ,ca e totul ok , urmand decesul in cateva ore, spre deosebire daca mai era tinut in spital si facut investigatii suplimentare . Deci?Nu suntem pregatiti pentru asa ceva, ne mai trebuie zeci de ani sa ajungem la nivelul tarilor cu apa calda si asta datorita noua , in primul rand. De ce crezi ca in acele tari pacientul este scos afara din spital in scaun rulant si este supravegheat continuu pana cand se urca in masina? Pentru ca acolo exista un sistem bine pus la punct si orice greseala se plateste. Noi inca nu suntem in stare sa acceptam acest lucru!

Edited by Dodo03, 27 May 2023 - 14:41.


#5
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Sa dovedesti malpraxis si sa ai o companie de asigurari la care ai cotizat ani multi, e un cosmar...
Intotdeauna va fi o mica chestie ce nu se incadreaza acolo in polita de asigurare.

#6
MooF2010

MooF2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,114
  • Înscris: 24.05.2010
In primul rand nu intelegem activitatea de avocat. E o meserie liberala si nu se inghesuie lumea pe chestiuni cum subiectul de fata ca nu prea traiesti din asta si atunci oamenii se duc pe alte nise mai profitabile.

Crede-ma decat un avocat care iti face bors si baga azi penal, maine CM poimaine familie, etc.... mai ala mai scump care face doar nisa aia. In realitate rolul unui avocat nu e sa vorbeasca in locul tau, poti sa intri in proces linistit fara avocat. Daca te pricepi. Avocatul trebuie sa iti dea tie procesul nu sa elucideze misterul. Aia care baga la serie din toate domeniile ii doare fund daca castiga sau nu, ei mai taie o chitanta.

Apoi faza cu colegiul medicilor... e varianta gratis. Daca te tine buzunarul si ai un avocat strong care sa si obtina asta, nu doar un avocatel ce recita legi de pe net, poti sa faci expertiza particulara. Dar iti asumi sa intri cu zeci de mii de euro? Esti sigur ca nu esti doar subiectiv si intradevar aia au gresit?

Procesele se pierd din lipsa de dovezi in general. Lumea are impresia ca in instanta se face dreptate. GRESIT! In instanta se face justitie. Nu e acelasi lucru. Cand faci o acuzatie trebuie sa o dovedesti in instanta nu sa se exonereze acuzatul. Nu e de ajuns sa deschizi un proces..... trebuie sa depui si probe ca intradevar acela a gresit.
Daca castigi procesul apoi vine al doilea proce unde intri in executare. Si acolo ai sa gasesti asigurari de malpraxis de 100RON pe an care deconteaza 5 lei si practic nu ai ce lua de la asigurator. Mai vii cu un al treilea proces unde te indrept spre medic si ce sa vezi, inafara de 5-10-20 de medici, la restul nu prea ai ce sa executi.

Si intr-o lume in care avocatii se evaluaza la randament.... de ce sa intru intr-o astfel de speta? Unde ca sa o duc la bun sfarsit trebuie sa trec prin 2-3 procese si oricare pica imi tufleste palmaresul. Nu mai bine bag 3 divorturi?


Cum ai zis si tu "am dovedit afectiunea".... perfect trebuie sa dovedesti incalcarea de protocol. Si e la modul ala "La pasul 5 trebuia ca medicul sa faca a,b,c si a facut doar a,b conform probelor x,y,z". Faptul ca pacientul a ramas cu sechele nu e proba, e risc.
Trebuie sa vii la modul "Doctorul trebuiea sa cauterizeze cu instrumentul x vena abc, dar conform probei xyz el a preferat doar sa o compreseze fapt ce conform analizei terte semnata de medicul specialist M.S a dus la amputarea membrului." Asa trebuie sa vii in instanta daca vrei o sansa de castig.

Edited by MooF2010, 27 May 2023 - 14:53.


#7
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,731
  • Înscris: 04.02.2011

Vizualizare mesajDodo03, pe 27 mai 2023 - 14:29, a scris:

Tu ai zis ca a incalcat protocolul...ce pregatire ai sa afirmi asa ceva?

Nu știu, spune-ne tu ce pregătire este necesară pentru a citi o directivă europeană.

Vizualizare mesajMooF2010, pe 27 mai 2023 - 14:38, a scris:


Crede-ma decat un avocat care iti face bors si baga azi penal, maine CM poimaine familie, etc.... mai ala mai scump care face doar nisa aia.


Păi exact aici e baiul, avocați pe malpraxis sunt puțini. Bănuiesc că nu e o fericire pe nișa asta.

#8
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007

Vizualizare mesajMooF2010, pe 27 mai 2023 - 14:38, a scris:

Daca poti face mai mult , hai sa ajutam cumva

#9
Dodo03

Dodo03

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 13.03.2007

Vizualizare mesajbenis, pe 27 mai 2023 - 14:41, a scris:



Nu știu, spune-ne tu ce pregătire este necesară pentru a citi o directivă europeană.

Te inteleg ca esti suparat/frustrat, ti-am scris ca am avut si eu cazuri, dar medicii nu trateaza dupa directive europene. Iti urez succes ! Am scris doar pentru ca am avut cazuri si in plus am cunoscut peste 1000 de medici din aproape toate spitalele mari si mici din Romania , cunosc sistemul medical. Faptul ca se apara unii pe altii nu e de azi, de ieri, lucrul asta se facea si acum jumatate de secol , si atunci mureau oamenii!

Edited by Dodo03, 27 May 2023 - 14:48.


#10
vacantamijlocie

vacantamijlocie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,314
  • Înscris: 13.08.2008
Pentru ca e multa mafie, politizare, incompetenta, coruptie etc.
Pacientii sunt priviti ca un pretext pentru decontarea unor sume imense, o masa de manevra, pentru voturi/ audienta, o turma de oi/ vite/ cornute, gloata, buna de muls/ jupuit/ manipulat/ dezinformat etc.
In Romania nici nu se face medicina de preventie, ca in statele civilizate !  De ce ? Dece..bal...
Asa ii privesc si politicienii, si serviciile etc.
Se merge pe principiile: Mortul e de vina, Prinde orbul, scoate-i ochii, Lasa ca merge si-asa etc.
Este de demult- nici inainte de venirea comunistilor, nici dupa aceea, viata oamenilor nu a contat prea mult. Cantitate neglijabila.
Massmedia platita canta cum i se comanda. E mucles pe subiectele sensibile- coruptie, pacientii arsi/ morti in spitale etc. Subiecte tabu. Ati mai auzit ceva despre cei arsi in spitale ? Dar despre Colectiv ?
Plus infectiile nosocomiale/ intraspitalicesti.
Nu intamplator, speranta de viata a scazut in Romania, in ultimii, marindu-se decalajul fata de statele civilizate.
La fel este si cu asazisa grija fata de seniori/ pensionari- o bataie de joc, daca nu esti special, ci cetean normal. Grija e doar pentru speciali, care au case separate de pensii, sanatate, spitale etc. Sistem paralel, nu Statul paralel, invocat de infractori/ tradatori etc.
QED

Edited by vacantamijlocie, 27 May 2023 - 15:01.


#11
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,731
  • Înscris: 04.02.2011

Vizualizare mesajDodo03, pe 27 mai 2023 - 14:45, a scris:

Te inteleg ca esti suparat/frustrat, ti-am scris ca am avut si eu cazuri, dar medicii nu trateaza dupa directive europene. Iti urez succes !

Păi tocmai asta e ideea, tratează după ureche. Și atunci ne mirăm că lumea se tratează pe la mecanici auto.

Edited by benis, 27 May 2023 - 14:49.


#12
Dodo03

Dodo03

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 13.03.2007
Nu neaparat dupa ureche , le lipseste pregatirea continua si interesul pentru meseria pe care o practica . Sunt extrem de putini medici pasionati care intr-adevar fac meseria asta cu pasiune si la cel mai inalt nivel. Eu , personal, si familia mea ...mergem in orase diferite pentru opinii medicale, daca implica mai multe specialitati , la medicii pe care eu ii stiu si ii consider gold standard in practica medicala.

Edited by Dodo03, 27 May 2023 - 14:53.


#13
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,047
  • Înscris: 15.04.2019

Vizualizare mesajbenis, pe 27 mai 2023 - 14:48, a scris:

Și atunci ne mirăm că lumea se tratează pe la mecanici auto.
Sau la Arsenie Boca.:)

#14
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,566
  • Înscris: 13.03.2017
S-a mai discutat asta de jde' ori

In primul rand medicul NU se angajeaza sa vindece pacientul
El doar se obliga sa ia cele mai bune decizii in interesul pacientului si SA INCERERCE sa-l vindece
Ca nu-i iese intotdeauna ... aici da cu virgula
Nu exista act medical lipsit de riscuri

Raman doar situatiile CLARE mentionate de colegi
Ti-a taiat piciorul drept il loc de ala stang

#15
victor29cr

victor29cr

    Python Architect

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,394
  • Înscris: 04.06.2016
Daca nu sunt bani de recuperat, in general, astfel de cazuri se rezolva fara avocati si instante.

Deseori acei medici ajung sa fie dependenti de alti medici de la ortopedie sau dermato. E calea cea mai rapida si sigura.
Am vazut recent un caz in care a rezultat cu medicul in discutie sa fie dependent de oftalmologie pt tot restul vietii.

#16
rigmarole

rigmarole

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,822
  • Înscris: 29.01.2019
https://www.tarau.ro/en/
Din cite vad, sumele obtinute sint asa de mici, incit nu exista interes.

De pilda, peritonita creata de chirurgul din Oradea (in likul de mai sus) a fost recompensata cu 10,000 EUR. Din astia, cam o treime ajunge la avocat, o buna parte la fee-uri, vizite/teste la alti medici, etc, si cam jumatate la pacient. E multa bataie de cap pentru un avocat pentru in jur de 3000EUR si atunci nu e interes.

O cauza e si ca Romania e tara cu civil law, unde suma respectiva e decisa de un judecator. Nu stiu cum se procedeaza in alte tari europene care au civil law, dar banuiesc ca judecatorii stabilesc compensatii mai mari.

In tari cu common law, suma e decisa de jurati si nu de judecator, si in general e mult mai mare.
In SUA, cazul respectiv de perforare de colon urmata de peritonita, daca necesita internare si saptamini de recuperare, ajungea la citeva sute de mii de $, din care avocatul lua cam o treime.

#17
vdesigns

vdesigns

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,082
  • Înscris: 14.04.2018
intelege ca acum esti o povara pt toti si toti care nu se afla in situatia ta vor lovi fara mila in tine

#18
florinellll

florinellll

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,831
  • Înscris: 02.09.2009

Vizualizare mesajbenis, pe 27 mai 2023 - 14:48, a scris:

Păi tocmai asta e ideea, tratează după ureche. Și atunci ne mirăm că lumea se tratează pe la mecanici auto.
A mai aparut un fenomen,de cand le-au marit salariile ,unii [chirurgi]au ajuns sa castige 30.000------60.000lei pe luna,refuza operatiile mai grele
Am avut caz in familie cu calculi biliari,nu au vrut sa il opereze la Floreasca pe motiv probleme cardiace,sa se opereze pe cord si dupa ....mai vedem
A mers la Colentina ,un medic tanar l-a operat si totul a fost ok.
Un alt caz mai elocvent,la Panduri ,cancer colon .....nu mai putem face nimic....,am mers la Municipal ,operat si a mai trait 2 ani
Sunt situatii din familie nu auzite/inventate

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate