![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Durata unui contract de īnchiriere
Last Updated: May 29 2023 06:49, Started by
vdesigns
, May 27 2023 14:06
·
3

Posted 27 May 2023 - 14:06

in cat timp esti obligat sa intocmesti un contract de inchiriere a unei case sau apartament?
am dreptul sa intocmesc un precontract de mana sa zicem pe o perioada de 3 luni de proba sa vad cum se poarta chiriasii, ne intelegem, au grija de casa la nivelul asteptarilor mele, nu deranjeaza vecinii cu muzica, platesc la zi etc si apoi dupa 3 luni de proba intocmim un contract tiparit inregistrabil la Anaf? |
Posted 27 May 2023 - 14:13

1. Poti sa scrii ce vrei tu in contract, asta nu inseamna ca chiriasul va accepta sau ca clauzele respective vor avea valoare dpdv juridic.
2. Din ziua 1 a perioadei de inchiriere, trebuie inscris online la ANAF. https://www.fiscalit... ianuarie 2023. Nu stiu insa in cat timp se la semnare trebuie inregistrat. |
Posted 27 May 2023 - 14:14

Poti sa nici nu-l faci (pe pielea ta), din punct de vedere juridic.
Statul roman este interesat sa-ti ia banii. Daca declari venitul , este OK. platesti taxe. |
Posted 27 May 2023 - 14:18

Din mesajul initiatorului rezulta intentia nedeclarata de evazionism fiscal, imi cer scuze daca nu e asa dar asta pare.
Puteti face contract pe durata determinata (3 luni), inregistrat la ANAF. Daca ambele parti doresc, pot face un act aditional la contractul de inchiriere pentru o noua perioada. Vorbesc in calitate de fost proprietar care a inchiriat. Am avut un chirias timp de aproape 3 ani, faceam contract pe un an, inainte de expirare faceam act aditional cu care ma duceam la ANAF si-l intregistram. E destul de clar? |
Posted 27 May 2023 - 14:40

am cumparat o casa acolo erau 3 persoane le-am facut o hartie de mana in aprilie cu titlul antecontract si le-am zis ca daca ne intelegem peste 3 luni facem contract? asa am inteles din ce am citit prin legi ca in termen de 3 luni esti obligat sa faci contract ! in mai le-am dat aviz de evacuare ca nu ne intelegem..., am gresit ceva?
Din mesajul initiatorului rezulta intentia nedeclarata de evazionism fiscal, imi cer scuze daca nu e asa dar asta pare. Puteti face contract pe durata determinata (3 luni), inregistrat la ANAF. Daca ambele parti doresc, pot face un act aditional la contractul de inchiriere pentru o noua perioada. Vorbesc in calitate de fost proprietar care a inchiriat. Am avut un chirias timp de aproape 3 ani, faceam contract pe un an, inainte de expirare faceam act aditional cu care ma duceam la ANAF si-l intregistram. E destul de clar? casa am cumparat-o in 10 aprilie persoanele stateau acolo fara forme legale de 7 ani nu am stiut cum sa procedez
Din mesajul initiatorului rezulta intentia nedeclarata de evazionism fiscal, imi cer scuze daca nu e asa dar asta pare. Puteti face contract pe durata determinata (3 luni), inregistrat la ANAF. Daca ambele parti doresc, pot face un act aditional la contractul de inchiriere pentru o noua perioada. Vorbesc in calitate de fost proprietar care a inchiriat. Am avut un chirias timp de aproape 3 ani, faceam contract pe un an, inainte de expirare faceam act aditional cu care ma duceam la ANAF si-l intregistram. E destul de clar?
1. Poti sa scrii ce vrei tu in contract, asta nu inseamna ca chiriasul va accepta sau ca clauzele respective vor avea valoare dpdv juridic. 2. Din ziua 1 a perioadei de inchiriere, trebuie inscris online la ANAF. https://www.fiscalit... ianuarie 2023. Nu stiu insa in cat timp se la semnare trebuie inregistrat. |
Posted 27 May 2023 - 16:21

doar contractele pe termen lung scrie ca trebuie inreg la anaf dar nu se specifica ce e contract pe termen...
Din mesajul initiatorului rezulta intentia nedeclarata de evazionism fiscal, imi cer scuze daca nu e asa dar asta pare. Puteti face contract pe durata determinata (3 luni), inregistrat la ANAF. Daca ambele parti doresc, pot face un act aditional la contractul de inchiriere pentru o noua perioada. Vorbesc in calitate de fost proprietar care a inchiriat. Am avut un chirias timp de aproape 3 ani, faceam contract pe un an, inainte de expirare faceam act aditional cu care ma duceam la ANAF si-l intregistram. E destul de clar? |
Posted 27 May 2023 - 16:39

asta e petitia ce am sa o trimit la anaf: Am cumpărat o casă în Lugoj în 10 04 ’23 acolo erau 3 persoane la care le-am făcut o hârtie de mână în 17 04 ’23 cu titlul de Antecontract şi le-am zis că dacă ne înţelegem peste 3 luni facem contract?
Din câte am înţeles din ce am citit prin legi e că în termen de 3 luni eşti obligat să faci contract pe care eşti obligat în 30 zile să îl înregistrezi! De prin 15 mai le-am comunicat verbal în 20 mai am încercat să îl fac în scris şi sa semnat abia în 25 mai sub ameninţarea că chem poliţia şi că le opresc apa şi curentul avizul de evacuare! De asemenea am înţeles că doar contractele pe termen lung trebuie înregistrate la Anaf? Nu ştiu dacă am înţeles bine şi am procedat corect în fapt sa închiriat numai o lună după care le-am dat aviz de evacuare mai trebuie declarat înregistrat ceva la Anaf? |
Posted 27 May 2023 - 17:31

antecontractul este o promisiune prin care partile se obliga sa faca ceva in viitor. acel "ceva" nu trebuie sa se intample in perioada antecontractului (pt asa ceva exista contracte)
in cazul tau nu cred ca poti folosi un astfel de act, din moment ce ei deja locuiau acolo. practic n-ai cum sa le promiti ca le vei inchiria ceva peste 3 luni, daca deja le ceri chirie. solutia ar fi fost un contract de inchiriere pe 3 luni, care sa fie ulterior prelungit. unde ai vazut expresia "contract pe termen lung" ? |
Posted 27 May 2023 - 18:48

antecontractul este o promisiune prin care partile se obliga sa faca ceva in viitor. acel "ceva" nu trebuie sa se intample in perioada antecontractului (pt asa ceva exista contracte) in cazul tau nu cred ca poti folosi un astfel de act, din moment ce ei deja locuiau acolo. practic n-ai cum sa le promiti ca le vei inchiria ceva peste 3 luni, daca deja le ceri chirie. solutia ar fi fost un contract de inchiriere pe 3 luni, care sa fie ulterior prelungit. unde ai vazut expresia "contract pe termen lung" ? prin articole dar cand in fiecare an se modifica legea nu mai poti intelege ceva sa platit 600 lei chirie si mi-au furat si distrus bunuri de 300 lei! cand am cumparat la notar mi sa zis ca casa cu bunurile sunt ale mele dupa tot ce e in casa sunt ale lor ?? De anul acesta însă - și până la final de martie, pentru cele în derulare - toate contractele de închiriere pe termen lung încheiate de persoanele fizice trebuie înregistrate la Fisc. Pentru veniturile obținute anul trecut, termenul-limită de plată a impozitului este 25 mai, iar pentru veniturile acestui an trebuie știut că impozitarea s-a schimbat și va fi, în toate cazurile, mai oneroasă ca până acum. Contractele de închiriere în derulare trebuie înregistrate la Fisc anul viitor, până pe 1 aprilie În OG nr. 16/2022, mai exact, scrie că obligația de a transmite contractele de închiriere la Fisc se va aplica începând cu contractele încheiate din 1 ianuarie 2023. Dar Guvernul n-a uitat nici de contractele în derulare: „În cazul contractelor de închiriere aflate în derulare la data de 1 ianuarie 2023, înregistrarea, la organul fiscal competent, a contractului încheiat între părţi şi a modificărilor survenite se efectuează în termen de cel mult 90 de zile de la data la care a intervenit obligaţia înregistrării acestora”. -de aici am inteles eu 90 zile? Edited by vdesigns, 27 May 2023 - 18:33. |
Posted 27 May 2023 - 18:58

Nu stiu insa in cat timp se la semnare trebuie inregistrat.
am cumparat o casa acolo erau 3 persoane le-am facut o hartie de mana in aprilie cu titlul antecontract O poti numi si "simulare de contract" In momentul in care iei bani, trebuie s-o faci cu contract si trebuie inscris la ANAF
doar contractele pe termen lung scrie ca trebuie inreg la anaf dar nu se specifica ce e contract pe termen... In realitate trebuie mentionate si in declaratia unica
Din câte am înţeles din ce am citit prin legi e că în termen de 3 luni eşti obligat să faci contract pe care eşti obligat în 30 zile să îl înregistrezi! De prin 15 mai le-am comunicat verbal în 20 mai am încercat să îl fac în scris şi sa semnat abia în 25 mai sub ameninţarea că chem poliţia şi că le opresc apa şi curentul avizul de evacuare! De asemenea am înţeles că doar contractele pe termen lung trebuie înregistrate la Anaf? Nu ştiu dacă am înţeles bine şi am procedat corect în fapt sa închiriat numai o lună după care le-am dat aviz de evacuare mai trebuie declarat înregistrat ceva la Anaf? Un contract de inchiriere sugerez sa-l faci pe 2 ani sa poti scadea din chirie si cheltuieli, altfel platesti impozit forfetar la cat incasezi si care e 10% din cat incasezi. Daca depasesti cu suma 6 salarii minime pe economie platesti si CASS, inca 10% |
|
Posted 28 May 2023 - 05:34

pe bune si furturile distrugerile mie greu sa le dovedesc (ar fi alte drumuri la politie justitie tot pe baniii mei?) + 4 drumuri sa trec pe mine apa 3 drumuri la gunoi 4 la primarie, 4 la notar toate pe banii mei?x 20 lei drum? acuma pt o chirie platita si apoi le-am dat aviz trebuie sa ma complic cu alte drumuri completare formulare?
Un contract de inchiriere sugerez sa-l faci pe 2 ani sa poti scadea din chirie si cheltuieli, altfel platesti impozit forfetar la cat incasezi si care e 10% din cat incasezi. cum adica sa scazi ''cheltuieli''despre ce e vorba cum inregistrezi un contract online concret unde ce trebuie completat unde trebuie depus? |
Posted 28 May 2023 - 07:33

cum se inreg online un contract aici scrie 15 zile si o groaza de acte https://static.anaf....Inchirierea.pdf
|
Posted 28 May 2023 - 09:19

Cu cine detii legal proprietatea? Ce scrie in actul de vanzare, mostenire etc? Sunteti mai multi? Esti casatorit etc?
|
Posted 28 May 2023 - 10:35

Zi-i care e starea legala a proprietatii.
SI te invat, si lasa lacrimile. Daca nu-ti convine situatia, vinde si ai terminat N-am chef sa citesc de cat de greu e in Romania. Situatia e care e, te adaptezi sau iti pui streagul de gat, nu ai alta cale Deci. In prima faza trebuie sa ma asigur ca e un singur proprietar, tu, si esti necasatorit. Apoi ca toate utilitatile proprietatii sunt pe numele tau Si ca ai toate impozitele platite la zi nu numai pe proprietatea aia ci pe CNP-ul tau Hai, baga |
Posted 28 May 2023 - 16:03

sunt necasatorit in 10 aprilie acum am cumparat toate sunt pe mine!totul e platit la zi!
am indentificat 3 cocini in apropiere cum bate vantul vine miros de rahat nu e zi sa nu il simt ma scoate din minti urmeaza sa fac reclamatii daca nu rezolv vand dar problema e ca statul imi ia 3 % din suma de vanzare daca vand sub 3 ani alta magarie! Edited by vdesigns, 28 May 2023 - 16:05. |
|
Posted 28 May 2023 - 19:28

.
sunt necasatorit in 10 aprilie acum am cumparat toate sunt pe mine!totul e platit la zi! am indentificat 3 cocini in apropiere cum bate vantul vine miros de rahat nu e zi sa nu il simt ma scoate din minti urmeaza sa fac reclamatii daca nu rezolv vand dar problema e ca statul imi ia 3 % din suma de vanzare daca vand sub 3 ani alta magarie! Hai sa ramanem la ce te intereseaza, restul nu e treaba mea, nu sunt psiholog. Mergi la ANAF si completezi Declaratia Unica, in care treci si cat crezi tu ca vei incasa din chirie Acolo undeva e "Declararea venitului net", acolo bifezi "Sistem Real" Deci acum faci contractul de inchiriere. Asta-l faci pe 2 ani sa-ti accepte "Sistem Real", si-o sa-ti explic ce inseamna asta Scrii un model de contract in care sa intre termienii, cum plateste, numele etc, suma in ce moneda cand incepe, cat e garantia etc Apoi completezi cererea pe care ti-o atasez aici intr-un exemplar Mergi cu astea la ANAF si-i intrebi p-aia: "Bah, E BINE?????" Daca nu e bine sa-ti rectifice aia cum se face Pleci acasa si completezi 5 contracte de inchiriere si mergi cu ele sa ti le semneze chiriasul Sa-ti dea un buletin valabil, o copie de pe buletinul VALABIL Un contract i-l lasi lui Completezi cererea aia de la ANAF pe care io ti-am pus-o aici si pe care ti-au corectat-o aia de la ANAF in 2 exemplare. Mergi la ANAF cu 4 contracte originale si cu 2 cereri completate in original ANAF-ul o sa-ti inregistreze cererea si o s-o stapileze si o sa-ti dea una inapoi ANAF-ul o sa-ti stampileze contractele si o sa-ti dea 2 inapoi Un contract de la ANAF stampilat i-l duci chiriasului. "Sistem real" si nu "sistem forfetar" inseamna ca, daca ai cheltuieli pe parcursul contractului, cheltuielile le scazi din ce incasezi si ti se ia impozit si CASS NUMAI la diferenta In "sistem forfetar" nu conteaza daca ai cheltuieli, te taxeaza la cat incasezi. "Sistem real" se face pe minim 2 ani. Daca castigul tau din chirie e sub 18,000/an, platesti 10% Daca e intre 18,000 si 36,000 platesti 10% din cat castigi + 1800lei Daca e intre 36,000 si 72,000, platesti 10% din ce castigi + 3600lei Succes Attached FilesEdited by Tsunamii, 28 May 2023 - 19:15. |
Posted 29 May 2023 - 06:49

nu intelegi nu vreau sa inchiriez leam dat aviz evacuare
nu sa atasat nimic Attached Files |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users