![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
E rau sa fii optimist?
Last Updated: May 30 2023 11:37, Started by
Matrix40
, May 23 2023 12:13
·
9

Posted 23 May 2023 - 12:13

Mi s-a reprosat in ultimul timp, din partea catorva colegi, ca de ce sunt asa optimist. Ca sunt prea relaxat si degajat.
In orice proiect nou ei pun raul inainte, eu in schimb vad lucrarea aia noua mai degraba cu optimism, oportunitate de a face si invata ceva nou. De asemenea colegii mei vad pericole peste tot, ba ca vin colegii noi si le iau munca, ba ca se inchide firma, ba ca nu stiu ce cataclism apare. Analizand putin am vazut ca majoritatea din jur sunt pesimisti, eu fiind mai degraba exceptia. E bine sau rau sa fii optimist, voi ce spuneti? |
Posted 23 May 2023 - 12:16

Nici bine, nici rau. Orice insusire e si calitate si defect. Ideea e sa nu o duci in extreme.
Daca esti optimist, poti fi entuziasmat, sa vezi poate unele lucruri mai bine, dintr-o latura pozitiva. In acelasi timp, poti sa omiti sau sa nu iei in calcul anumite chestiuni tocmai pentru ca asa ti-e firea. Orice insusire vine si cu parti bune, si cu parti rele. De aia echilibrul e bun. |
Posted 23 May 2023 - 12:18

E ok daca esti optimist atata timp cat esti si realist.
ON : si eu cunosc persoane ca ma enerveaza cu "Zen"-ul lor si cu energia lor pozitiva. De multe ori cred ca au probleme ![]() |
Posted 23 May 2023 - 12:22

Pai nu e rau, dar nici nu e tare important. E o chestiune de temperament pana la urma. Altfel, e un cuvant fara sens, ca in realitate fiecare tre sa ne raportam la realitate asa cum e ea.
Ideal e sa speri la cel mai bine, dar sa te pregatesti de ce-i mai rau. Doar ca, exista o masura in ambele lucruri. Functie de miza, ne ajustam si masurile. Altfel, optimismul asta, in mare parte e o vorba fara sens, sau cu un sens pur abstract. |
Posted 23 May 2023 - 12:31

Nici eu nu te-as vedea cu ochi buni daca insisti mult timp in felul asta de a fi.
As crede ca faci pe-a specialul cu noi, ceilalti, ca ai vreun as ascuns in maneca (cum altfel sa-ti permiti atitudinea flegmatica, de nepasare chiar, daca nu printr-un secret care te face de nedoborat). Daca esti la inceput de job insa, e posibil sa treci printr-un 'test de reactie' al colectivului, adica ei simuleaza ca nu mai pot de atata necaz la cat au de lucru si asteapta feedbackul tau, deci ai ales varianta buna. ![]() |
Posted 23 May 2023 - 12:33

E bine sau rau sa fii optimist, voi ce spuneti? Daca esti setat sa fii mai mult pesimist, atunci doar te lamentezi si te victimizezi, nereusind sa te aduni sa finalizezi o treaba cu succes. Pesimistii, cei care doar se victimizeaza au caracteristica asta de a te trage in jos... Edited by GRATEFUL, 23 May 2023 - 12:44. |
Posted 23 May 2023 - 12:35

Optimist = asa poti face ceva + te bucuri de viata ta.
Pesimist = arac permanent infipt in fund + tristete continuua. |
Posted 23 May 2023 - 12:37

E foarte bine sa fii optimist, deoarece atunci ai incredere ca vei realiza ceea ce ti-ai propus si te focusezi mai mult pe depasirea impedimentelor ce apar in cursul rezolvarii unei probleme. ON: optimistu' e pesimistu' care a baut partea lipsa din pahar. |
Posted 23 May 2023 - 12:43

Optimismul si relaxarea (madoare'ncurismul) nu-s tot aia. Optimismul e bun cînd e bine întemeiat (se bazează pe ceva solid), daca nu, e prostie (sau speranță, depinde ce e in joc).
|
|
Posted 23 May 2023 - 12:43

Mi s-a reprosat in ultimul timp, din partea catorva colegi, ca de ce sunt asa optimist. Ca sunt prea relaxat si degajat. A fi optimist si a privi viitorul intr-un anume fel e cu totul altceva de a fi dezinteresat si placid . In jungla multe animalute mor din cauza de relaxare, sau degajare. Selectia naturala nu tine cont de optimisme sau alte rahaturi.... e doar selectie. Alege intelept treapta pe care vrei sa fii. Edited by keta, 23 May 2023 - 12:45. |
Posted 23 May 2023 - 12:53

Initiatorul a zis:
Citat In orice proiect nou ei pun raul inainte, eu in schimb vad lucrarea aia noua mai degraba cu optimism, oportunitate de a face si invata ceva nou. |
Posted 23 May 2023 - 12:59

Mi s-a reprosat in ultimul timp, din partea catorva colegi, ca de ce sunt asa optimist. Ca sunt prea relaxat si degajat. ![]() Unii cred ca doar daca fac mare valva ( zarva) din ceea ce fac, atunci este remarcata munca lor... Edited by GRATEFUL, 23 May 2023 - 13:02. |
Posted 23 May 2023 - 13:03

Posted 23 May 2023 - 13:05

Mi s-a reprosat in ultimul timp, din partea catorva colegi, ca de ce sunt asa optimist. Ca sunt prea relaxat si degajat. In orice proiect nou ei pun raul inainte, eu in schimb vad lucrarea aia noua mai degraba cu optimism, oportunitate de a face si invata ceva nou. De asemenea colegii mei vad pericole peste tot, ba ca vin colegii noi si le iau munca, ba ca se inchide firma, ba ca nu stiu ce cataclism apare. Analizand putin am vazut ca majoritatea din jur sunt pesimisti, eu fiind mai degraba exceptia. E bine sau rau sa fii optimist, voi ce spuneti? Stai relaxat, doar ti se pare ca esti optimist. Daca nu esti in acord cu cineva nu inseamana automat ca esti pesimist sau optimist. Vezi-ti de treaba ta, fii mereu cel mai bun si da-le cu flit celorlalti. Si incearca sa lucrezi singur, pe cat posibil. Daca totusi tre' sa lucrezi in echipa, muleaza-te pe atmosfera. |
|
Posted 23 May 2023 - 13:22

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users