Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Motorola Moto G Stylus 5G

Telefon cu butoane care face hots...

Centrala Bloc - ce trebuie sa fac

"Inspector Montalbano" 1999
 De ce unele medicamente se dau pe...

Personalul din magazine: intre ig...

Evitati sectia de hematologie Fun...

13 mini dual sim
 Cat de sanatoasa este apa din bid...

Kosovo

Transformatoare de RF de pe un ra...

aparat de tuns barba
 Cea mai buna banca pentru elevi/s...

BBC 4 - se inchide in banda LW

Intrebare matematica credit imobi...

problema tensiune priza

Tractare remorca auto cu o masina normala, ce masina pot tracta?

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

IloveHp

IloveHp

Member

• Grup: Members
Va salut! Stiu ca este un subiect de foarte multe ori dezbatut doar ca nu am mai gasit nimic recent si vreau sa stiu daca s-a mai modificat ceva intre timp si care este metoda de calcul. Din pacate colaboratorii si-au incetat activitatea de a transporta masini asa ca trebuie sa o fac pe cont propriu si mai exact o data la 2-3 weekenduri trebuie sa transport masina mea de "curse" aprox. 500km pana la Nürburgring (locuiesc in Germania)

In momentul de fata am o masina daily cu motor de 2.5 Benzina Turbo de aprox. 300 cai, greutate masina aprox. 1400kg.

Un trailer cu un singur loc din cate am inteles are in jur de 650 kg.

Masina pe care doresc sa o transport are in jur de 1250kg

Deci totatul pentru acest ansamblu ar fi de 3.300 kg.

Se poate tracta cu un permis categoria B si care este totusi metoda de calcul pentru ca am vazut ca masa totala pe care poti sa o transporti este de 3.500kg, dar care sa nu depaseasca mai mult de 4.250kg pentru ca ai nevoie de categoria BE, asta nu am inteles, 3.500kg sau 4.250kg?

Intreb asta pentru ca am vazut Golf-uri 4 care tractau pe remorca Passat-uri..

Edited by IloveHp, 23 May 2023 - 10:30.

mariustpz

mariustpz

Member

Ansamblu se calculează după masa maxima admisă de la vehiculul care trage + platforma
Dacă trece de 3500 ai nevoie de be sau b extins.

Argv

Argv

Senior Member

• Grup: Senior Members
Urmareste acest video

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/p4HTIu5KocI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Kokoshmare

Kokoshmare

Guru Member

View PostIloveHp, on 23 mai 2023 - 10:30, said:

Va salut! Stiu ca este un subiect de foarte multe ori dezbatut doar ca nu am mai gasit nimic recent si vreau sa stiu daca s-a mai modificat ceva intre timp si care este metoda de calcul. Din pacate colaboratorii si-au incetat activitatea de a transporta masini asa ca trebuie sa o fac pe cont propriu si mai exact o data la 2-3 weekenduri trebuie sa transport masina mea de "curse" aprox. 500km pana la Nürburgring (locuiesc in Germania)

In momentul de fata am o masina daily cu motor de 2.5 Benzina Turbo de aprox. 300 cai, greutate masina aprox. 1400kg.

Un trailer cu un singur loc din cate am inteles are in jur de 650 kg.

Masina pe care doresc sa o transport are in jur de 1250kg

Deci totatul pentru acest ansamblu ar fi de 3.300 kg.

Se poate tracta cu un permis categoria B si care este totusi metoda de calcul pentru ca am vazut ca masa totala pe care poti sa o transporti este de 3.500kg, dar care sa nu depaseasca mai mult de 4.250kg pentru ca ai nevoie de categoria BE, asta nu am inteles, 3.500kg sau 4.250kg?

Intreb asta pentru ca am vazut Golf-uri 4 care tractau pe remorca Passat-uri..
Pia daca locuiesti in Germania si drumul e in Germania cam slabe sanse sa iti raspunda cineva de pe un forum romanesc despre eventualele exceptii sau prevederi speciale valabile la nivel de land sau federal in Germania

sebulbus

sebulbus

cereal killer

Legislatia e in linii mari armonizata. Daca te incadrezi in 4250 kg cu masina tragatoare, remorca si incarcatura scapi cu B extins sau cat B plus cursul care iti aduce indice 96 pe permis.

Daca depasesti, BE. Intreaba rulotistii din zona ta cum se cheama in Germania cursul care le permite remorca mai mare de 750 kg.

pasilla

pasilla

Superior Member

Vezi ce scrie in CIV la :
--  O.1. Masă maximă remorcabilă cu dispozitiv de frânare (kg)
-- O.2. Masă maximă remorcabilă fără dispozitiv de frânare (kg)
-- 9. Masă maximă tehnic admisibilă în punctul de cuplare (kg)
https://legislatie.j...mentAfis/178014

sebulbus

sebulbus

cereal killer

Am mai uitat o treaba. Gasesti remorci auto de aluminiu cu 1-2 axe care au masa proprie 350-400 kg cu sarcina utila suficienta (e dictata de ce axe folosesc la constructie). Te va ajuta daca te incadrezi la limita cu sarcina in posibilitatile masinii curente.

Sunt produse in Polonia, sunt dealeri suficienti pentru ele.

agorea

agorea

Member

Confirm ce a zis mai sus colegul @sebulbus. Eu mi-am luat anul trecut o platforma poloneza de aluminiu, cu 1 axa, cu masa proprie de doar 250 kg si cu sarcina utila de 1250 kg. Sunt intr-adevar mai scumpe decat cele standard dar nu ma puteam incadra altfel la mase ca sa circul legal.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate