![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Joscha Bach (impresionante explicatii asupra constiintei, liberului arbitru, infinitului in matematica, etc)
Last Updated: May 26 2023 13:28, Started by
bursucelu_viesel
, May 21 2023 22:19
·
2

Posted 21 May 2023 - 22:19

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rIpUf-Vy2JA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Joscha Bach is a German artificial intelligence researcher and cognitive scientist focusing on cognitive architectures, mental representation, emotion, social modeling, and multi-agent systems De cand a inceput clipul m-a impresionat cat de clar intelege si de concis explica diveresele fenomene pe care le studiaza. Cat am ascultat a bifat cateva lucruri controversate pe care le credeam: faptul ca nu exista liber arbitru (in sensul folosit de lume), ca a privi viata dintr-un punct impersonal te scuteste de necazuri (dar si de fericiri zic eu, vedem daca confirma si el pana la final), pare sa bata apropo si la o chestiune mai filosofica - se identifica cu constiinta ca un software ce ruleaza pe creier de maimuta (sofisticata), eu mergeam mai departe coreland faptul ca omul feral (crescut de animale in salbaticie) nu are constiinta de sine, prin urmare noua societatea ne "sufla viata in noi" - si poate ajunge si la aspectul spiritului uman sa-i acorde atentia pe care il merita (ca d-zeu, sau zeu ce cred ca este). Edited by bursucelu_viesel, 21 May 2023 - 22:22. |
Posted 22 May 2023 - 00:35

Dacă îți spuneam eu unele din aspectele astea, mă persiflai.
Așa sînteți voi oamenii 😁 |
Posted 26 May 2023 - 13:28

Hai ca m-a confirmat si-n privinta lui D-zeu. Doar ca intr-un alt interviu: https://youtu.be/dkoM6AHfDoU?t=282
Practic spune ca asa cum noi suntem niste "creaturi" imaginare peste niste celule (care ne alcatuiesc corpul, inclusiv creierul), tot asa si un zeu este o "creatura" peste mai multe creiere umane. Ba chiar confirma aprope si ce spuneam ca-s 2 zei in lumea de azi: 1. selectia naturala, la care se inchina dreapta politica caci capitalismul e selectia naturala aplicata in plan economic, si 2. spiritul uman, la care se inchina stanga politica (care lipseste azi), si concluzioneaza ca societatea ca sa fie buna trebuie sa fie construita / manufacturata de catre oameni (nu lasat totul la mana selectiei naturale). Ma rog, el face referire la d-zeul din vechiul testament care zice ca-i neiertator, crud, fara suflet, si reprezinta viata biologica/materiala, si zice ca imperiul roman a impus si a 2-a parte, cu Iisus, care reprezinta partea umanista, sufletista. Ce inca nu-mi place la el, e ca nu s-a gandit mai mult la planul politic sa argumenteze pt o Democratie Rationala. ![]() Edited by bursucelu_viesel, 26 May 2023 - 13:30. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users