Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Banii tinuti pe un Card Prepaid s...

Incep prietenii sa ceara imprumut...

Tunelul de langa Pasajul Lujerului

plafon soba racheta
 Este sigur sa trimit documente pr...

Problema proiector Epson - diafra...

Inchiriere apartament sistem real

iPhone XS telefonul functioneaza,...
 La multi ani @alin632!

Temperatura in depozite vama 5...

nota constatare compania municipa...

Inca un fost vechi comunist ajung...
 Ce argumente au cei care susț...

Recomandare auto 6k euro

Vreau sa trimit o bicicleta Timis...

Ceva studenti Academia Fortelor A...
 

Receptionare SIMULTANA UPC si Digi

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#19
balauru'

balauru'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 147
  • Înscris: 25.02.2006
Combinatia de canale se poate face pentru Samsung folosind ChanSort.

#20
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,937
  • Înscris: 01.12.2001

Vizualizare mesajbalauru, pe 20 mai 2023 - 23:31, a scris:

Multumesc mult, asta e raspunsul cel mai apropiat de ce ma interesa, restul comentariilor sunt doar sa le creasca numarul de postari.
Asa-i ca nu știi ce e DVB-T?
Tu ai 2 surse DVB-C.

#21
badmania98

badmania98

    Nenea

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,449
  • Înscris: 28.11.2001
Dorin, ma faci sa caut și sa montez minunea din nou. Știi  ca nu vorbesc de dragul de a vorbi.

Edited by badmania98, 21 May 2023 - 07:38.


#22
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 30.07.2003
Pana la urma acel dispozitiv e un comutator, nu inseamna ca transmite simultan conform cerintei. Daca mai vrea o telecomanda in plus, poate fi ok.

Edited by neagu_laurentiu, 21 May 2023 - 07:59.


#23
badmania98

badmania98

    Nenea

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,449
  • Înscris: 28.11.2001
Nu e necesara altă telecomanda. Are nevoie de un semnal transmis prin IR, de la orice sursă, continuu pentru aproape 3 secunde secunde și atât. Are o sumedenie de butoane pe telecomanda televizorului care în timpul urmăririi unui program nu acționează nimic dacă le apeși.

Edited by badmania98, 21 May 2023 - 08:07.


#24
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,937
  • Înscris: 01.12.2001

Vizualizare mesajbadmania98, pe 21 mai 2023 - 07:37, a scris:

Dorin, ma faci sa caut și sa montez minunea din nou. Știi  ca nu vorbesc de dragul de a vorbi.
L-ai folosit pt 2 surse DVB-C?
Nu ai cum sa ai ambele grile simultan.
Pe o frecventa se transmit mai multe canale. Poți scana un singur operator. După ce comuți pe al doilea operator vei avea denumirea canalelor din prima scanare, nu cele transmise de operatorul 2. (cu toate că vezi canalele transmise de operatorul 2).
Sau ai folosit pe analogic și doar comutat de pe unul pe altul fara sa te intereseze denumirea canalelor afișată.

#25
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 30.07.2003
Pai cum separa canalul X de la cei 2 furnizori?

#26
badmania98

badmania98

    Nenea

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,449
  • Înscris: 28.11.2001
Aveți o problemă cu simultanul. Mai citiți încă o dată ce am scris anterior. Nicio secundă nu am scris că sunt simultan. Prin cele 3 secunde de semnal IR se comută între cele 2 semnale. Dacă în listă dai de un program care nu funcționează (negru pe ecran) înseamnă că este de la cealaltă sursă/operator. Trimiți semnalul IR către comutator pentru 3 secunde și comutatorul schimbă sursa. Deci sursele nu sunt simultane.
Lista am scris cum am făcut-o. Scanezi un operator. Schimbi cablul și MANUAL adaugi canalele dorite de la celalălat operator introducând MANUAL datele pentru recepție. Ai o listă cu programele de la un operator scanate de televizor automat + cele adăugate de tine MANUAL de la celălalt operator. Că doar nu adaugi toată lista de programe de la operatorul 2, ca să ai dubluri.
Apoi din telecomanda televizorului comuți între surse la nevoie.

Edited by badmania98, 21 May 2023 - 08:16.


#27
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,937
  • Înscris: 01.12.2001
Și denumirea afișată a canalului? Asta e "problema".
Desigur că nu vezi simultan 2 canale de la cei 2 operatori pt că ți-ar trebui 2 tunere in tv. PIP pe RF merge doar daca ai 2 tunere.


#28
badmania98

badmania98

    Nenea

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,449
  • Înscris: 28.11.2001
De ce să fie o problemă denumirea afișată a canalului? Explică-mi te rog.

Dacă pe o frecvență ai 3 canale la un operator, găsite și afișate la scanare automată, și apoi pe aceeași frecvență ai alte 3 canale de la celălalt operator, găsite la scanare manuală a acelei frecvențe, nu sunt afișate toate 6 în listă? Doar că tu vei avea semnal doar pentru 3 în funcție de operatorul activ prin comutator. Pentru celelalte 3 schimbi din comutator operatorul.

De la operatorul 2 nu scanezi toate frecvențele cap-coadă (ar conduce la o suprascriere a listei de la operatorul 1), ci doar anumite frecvențe. La Samsung știu că există această posibilitate. Întroduci datele manual și scanezi o frecvență.

Poate greșesc eu și nu mai țin bine minte. Merge încercat, măcar să se știe dacă lista poate să fie cu programele combinate de la ambii operatori. Dacă nu merge, nu are sens.

Edited by badmania98, 21 May 2023 - 08:28.


#29
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,095
  • Înscris: 24.04.2013

Vizualizare mesajbadmania98, pe 21 mai 2023 - 08:10, a scris:

… Scanezi un operator. Schimbi cablul și MANUAL adaugi canalele dorite de la celalălat operator introducând MANUAL datele pentru recepție. …
Bine, dar au frecvente comune. Nu poti adauga, manual sau altfel, un canal individual ci doar poti scana manual o anume frecventa. Dar asta nu inlocuieste tot ce aveai salvat pentru frecventa respectiva? (Din experienta mea, pe Samsung si LG, inlocuieste pentru ca altfel programele mutate de operator in alta parte ar ramane ca dubluri nefunctionale.) Deci ai putea obtine o lista cu unele frecvente de la un operator si altele de la celalalt, dar nu mi se pare deloc suficient pentru ca pot exista canale care te intereseaza si sunt pe aceeasi frecventa la operatori diferiti.

#30
badmania98

badmania98

    Nenea

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,449
  • Înscris: 28.11.2001
Am completat mesajul anterior. E de probat.

Edited by badmania98, 21 May 2023 - 08:30.


#31
pesat1995

pesat1995

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 22.03.2011
https://www.polytron...ertion-combiner

Folosesc acest combiner pentru catv orange+digi.

Edited by pesat1995, 21 May 2023 - 08:43.


#32
badmania98

badmania98

    Nenea

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,449
  • Înscris: 28.11.2001

Vizualizare mesajpesat1995, pe 21 mai 2023 - 08:40, a scris:

Rămâne problema frecvențelor comune. Din ce văd și înțeleg din tabel, o intrare e pe o plajă de frecvențe, iar cealaltă pe o altă plajă.


LE: Eu am să reîncerc să probez.

Vizualizare mesajpesat1995, pe 21 mai 2023 - 08:42, a scris:

https://www.polytron...ertion-combiner

Folosesc acest combiner pentru catv orange+digi.
Sunt 3 modele acolo. Pe care îl folosești? Bănuiesc că pe primul.

Edited by badmania98, 21 May 2023 - 08:50.


#33
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,536
  • Înscris: 30.08.2006
Parametri modulatiei difera de la provider la provider si nu ai cum sa rezolvi asta cu un singur receptor DVB-C. Deci de fiecare data va trebui sa scanezi canalele ca sa prinzi canalele celuilalt provider si le vei pierde pe cele de dinainte. Asta e situatia fericita cand nu apar si suprapuneri de frecventa pe cablu.

#34
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,095
  • Înscris: 24.04.2013
Parametrii modulatiei’ adica QAM? La Digi cel putin, difera de la frecventa la frecventa, deci nu e o problema. Symbol rate? Altceva? Aici ce-i drept nu ma pricep si nu stiu daca pot fi diferiti in functie de frecventa/multiplex. (La Digi de exemplu cred ca toate frecventele au Symbol rate 6900.) Bineinteles ramane problema frecventelor comune.

Edited by sags, 21 May 2023 - 10:06.


#35
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,881
  • Înscris: 08.08.2002
Eu unu nu pot decat sa ma mir cat interes mai au uni pentru a urmari canale tv pe cablu si in 2023 si nu ajunge un furnizor ne trebuie 2 sa avem 200+ de canale.   Ok, ce sa zic spor la vizionat, happy people. Strict la subiect nu vad cum sa rezolvi problema decat cu un DVB-C in receiver extern si unu in tv.

Edited by MD, 21 May 2023 - 10:47.


#36
badmania98

badmania98

    Nenea

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,449
  • Înscris: 28.11.2001
Am verificat. Este corect că nu poți adăuga frecvențele comune. Doar de la un operator. Celelalte se pot adauga.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate