Fara zahar
Last Updated: May 26 2023 16:33, Started by
dtd234
, May 19 2023 21:20
·
11

Posted 19 May 2023 - 21:20

De dieta fara zahar se stia de multi ani in vest, dar acum influentarul Cipri Kaiser a adus-o si in Romania
Se pare ca exista numai beneficii,scazi in greutate,cresti in muschi,te simti tot timpu bine,apar mai multi neuroni(devii mai destept), scad riscurile ptr diferite boli comune etc Sunt tentat sa incerc, dar 14 zile mi se pare foarte mult. Eu beau cam 1 doza de cola la 2-3 zile si cam 1 litru de suc de portocale la 2 zile. As putea sa renunt la cola, dar cum renunt la sucul de portocale? Ma gandesc ca si acela are zahar chiar daca e natural [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rrK22_AfCpU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Posted 19 May 2023 - 21:29

ce ne-am face fara influenzeri...pai daca ala a zis...,nu e lege ? ce mai intrebi la amaratii de pe forumuri...noi nu stim ce e aia influenza...
|
Posted 19 May 2023 - 21:31

Eu nu mai consum deloc (adica zero) dulciuri/zahar de vreo 10 ani. Pur si simplu nu simt nevoia. Mai am uneori pofte, dar imi trec instant.
Interesant e ca nu scazi in greutate,cresti in muschi,te simti tot timpu bine. Edited by pasilla, 19 May 2023 - 21:32. |
Posted 19 May 2023 - 21:33

,te simti tot timpu bine, ![]() Sunt momente in care niste zahar iti schimba ziua dintr-una mohorata in una vesela si productiva. Bine poti sa nu iei nimic indulcit daca mananci mancare care are indice glucidic ridicat sau fructoza... ca pana la urma tot zahar e de fapt. Asa poti sa zici mama nu mananc zahar... ba mananci dar din alte surse. Evident fara exces... dar nici chiar deloc nu e bine, te simti prost. Mai ai si momente cand iti pica glicemia sau te simti infrigurat. Edited by andreic, 19 May 2023 - 21:37. |
Posted 19 May 2023 - 21:34

aia cand mor, morti raman. de la 21-23 ani neuronii "mor" in mod natural exista unele studii ca celulele gliale preiau locul neuronilor morti dar nu e sigur 100% Edited by gogosaru100, 19 May 2023 - 21:34. |
Posted 19 May 2023 - 21:37

Posted 19 May 2023 - 21:44

Initiator, da-i cautare dupa "Starea Sanatatii"; sa auzi ce spune Patraru din 2 in 2 minute (citand si surse). Aia nu-i dieta, e
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zXiQgTZZqPg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] P.S. "Fara Zahar" e si numele unei trupe haioase. Edited by __Dan__, 19 May 2023 - 21:49. |
Posted 19 May 2023 - 21:46

acum influentarul Cipri Kaiser a adus-o si in Romania https://www.youtube....ieta fara zahar |
Posted 19 May 2023 - 21:57

Asta e bine de facut in iulie si august cand e canicula.
Pentru cine inca nu a incercat, dupa 2-3 zile cand s-au dus dracu toate rezervele de glicogen din corp, o sa te ia un frig de o sa te miri unde e incalzirea aia globala de care tot vorbeau. Intr-adevar te simti mult mai bine. E totusi bine sa ingeri macar un 40-60-80grame pe zi. Sau macar o data la 2-3 zile sa iti incarci iar rezervele. Dupa trei zile fara zahar, daca mananci o ciocolata, o sa ti se umfle muschii ca hulk ![]() |
Posted 19 May 2023 - 21:59

Eu beau cam 1 doza de cola la 2-3 zile si cam 1 litru de suc de portocale la 2 zile. As putea sa renunt la cola, dar cum renunt la sucul de portocale? Titlul clipului e 'Ce se întâmplă dacă nu mancăm zahăr 14 zile ?' dar cand incepe sa vorbeasca mentioneaza 'daca renuntam la ZAHAR SI CARBOHIDRATI' pe urma pe la mijlocul clipului ZAHAR SI PRODUSE CARE CONTIN ZAHAR pe urma ZAHAR pe urma din nou ZAHAR SI CARBOHIDRATI' adica o contradictie de termeni/scop Ce este zaharul? Este ala la punga Margaritar, Coronita etc Si in contextul asta si orice produs care are zahar adaugat Ce sunt carbohidratii? Aici intra o gama larga de alimente care contin in mod natural divese forme de carbohidrati simplii sau complecsi cu diversi indici glicemici ca fructele si legumele, orezul, pastele Deci este vorba doar de eliminarea zaharului si a produselor cu zahar adaugat, sau un regim 100% ZERO CARB? |
Posted 19 May 2023 - 21:59

Am incercat vreun an fara zahar si nu am observat mari beneficii in afara ca parca aveam mintea mai ascutita.
De scazut in greutate nu a fost vorba, doar m-am mentinut cu greu. Ar merge ca sa-ti satisfaci nevoia de dulce, amestecate intr-un castron: ovaz cu lapte, banana taiata plus o lingurita de miere. |
|
Posted 19 May 2023 - 22:14

Eu nu pricep nici sa ma impusti cum functioneaza treaba asta, ca cica devii mai destept daca nu mai consumi zahar, insa zaharul din cate stiu eu e principalul lui 'combustibil' pentru a functiona la 'turatii' normale.
exista unele studii ca celulele gliale preiau locul neuronilor morti dar nu e sigur 100% ![]() |
Posted 19 May 2023 - 22:18

Grija mare la astia de pe net ca cine stie cum dai de unul care lauda saritul de pe pod si te afisezi pe asfalt cu creierii iesiti prin ochi.
Nu-i asa greu sa renunti la unele lucruri, am stat un an fara alcool, ceva perioade intre 1 saptamana si 1 luna fara dulciuri si n-am crapat... pana acum. Iti propui ceva, gandesti cu capul tau daca e o idee buna si te apuci de treaba. |
Posted 19 May 2023 - 22:25

Am incercat vreun an fara zahar... Ar merge ca sa-ti satisfaci nevoia de dulce, amestecate intr-un castron: ovaz cu lapte, banana taiata plus o lingurita de miere. Știai că fructoza este tot zahăr? Toți oamenii care afirmă că nu mănâncă zahăr mănâncă zahăr în fiecare zi. |
Posted 19 May 2023 - 22:34

Posted 19 May 2023 - 22:51

Fara zahar e un pas, fără carbohidrați e pasul complet.
Sunt mulți doctori americani care promovează asta, dar cred ca e pt cei care sunt f sedentari. Dacă sapi în gradina sau lucrezi pe șantier, consumi destulă energie cât sa mai poți manca și ceva paine/dulciuri. Totuși cred ca soluția e cumpătarea și mișcarea, pana la urma pâinea e pomenita și în Biblie, Dumnezeu a lăsat pâinea sa fie mâncata (si) de oameni. |
|
Posted 19 May 2023 - 22:59

Zaharul, mierea, fructoza nu are ce cauta in dieta adultului, zero. Cu exceptia unui desert ocazional, Sa zicem de un 2,3 ori pe luna si 1,2 fructe pe zi:)
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users