Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme

Upgrade stopuri frana de la halog...

Anastasia - Nu ma lasa sa dorm

Partitii Windows 10
 Pretul laikurilor

Recomandare achizite bicicleta

Nintendo Switch Oled

Problema calculator
 unde pot testa tastaturile mecani...

Seventh Wonder-caut membri trupa

Samsung S23 Plus sau iPhone 15 Pl...

Fallout (2024 _ ...)
 Vacanta in Slovenia - calatorie c...

Far aprins pe o singura parte can...

Euro 24 Germania

Camera auto GPS........

Motorul de cautare Google devine ineficient

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

george_alexandru

george_alexandru

Mwe Austria

• Grup: Senior Members

View PostMarianG, on 14 mai 2023 - 21:46, said:

Alternativele evidente, competitia, bing / si ala de il cenzureaza forumul.

De curiozitate, de ce il cenzureaza?

crisstonne

crisstonne

Ἀταραξία

ghici cine ajunge sa indexeze toate mizeriile debitate de astfel de generatoare ?
Gogu"?!  😁

LukRo

LukRo

Active Member

• Grup: Members

View PostLeo2006, on 14 mai 2023 - 21:12, said:

uBlock Origin si SponsorBlock. Se instaleaza ca extensie in Chrome.
Eventual si filtrare dns de la Adguard
94.140.14.14
94.140.15.15

Nu o sa mai ai reclame nici pe youtube.

Nu e bun ca blocheaza si pronul Posted Image

MarianG

MarianG

be that as it may

• Grup: Moderators

View Postgeorge_alexandru, on 14 mai 2023 - 21:48, said:

De curiozitate, de ce il cenzureaza?
Nu sunt in masura sa-ti spun de ce, ba mai mult de atat chiar nu stiu.

Edited by MarianG, 14 May 2023 - 22:09.

maccip

maccip

45 ani

View Postwertyck, on 14 mai 2023 - 21:42, said:

Alte vremuri erau cele dinaintea Google: Altavista, Lycos si apoi Yahoo - 1996...
Nimic nu era ca Conduit search + Ask toolbar.
De la astia au invatat si google si Tazz/Glovo search. Dai serci Fabio Pizza si iti intoarce Trenta Pizza. Dai serci Dristor kebab si iti intoarce Burger King.

elless

elless

Member

Mie mi se pare ca returneaza tot mai putine rezultate pentru orice cautare.
Spre exemplu caut doar "masa monetara m3"  (fara ghilimele).  Imi scrie Aproximativ 25.800 rezultate (0,29 secunde). Jos sunt doar 2 pagini afisate afisate de google, retul nu le pot vedea.

Edited by elless, 15 May 2023 - 04:16.

Tsunamii

Tsunamii

Bucuresti

ghici cine ajunge sa indexeze toate mizeriile debitate de astfel de generatoare ?

cam trist

adip1962

adip1962

Senior Member

Eu as schimba browserul. Am fost multumit de Opera dar acum folosesc doar edge. Nu ma deranjeaza ca sunt mai lente, ci desele update-uri.

Edited by adip1962, 15 May 2023 - 06:13.

altuser09

altuser09

Senior Member

Ca tot se discuta de browsere, eu am descoperit de curand ca mozilla/firefox are o extensie care curata cookie. Se numeste Cookie AutoDelete. Am cautat-o si am instalat-o in toate browserele folosite. Am facut asta foarte recent, nu pot aprecia cat de folositoare este.
Am mai incercat de cateva ori si Mulwad browser/DuckDG, e tot pe baza mozilla Firefox.
Totusi din obisnuinta, baza e tot google chrome.

gratzi858

gratzi858

Member

Este de mult ineficient,de cativa ani.
Lumea nu stie ca foloseste doar google si nu are termen de comparatie.
Au inceput sa ascunda rezultate la greu,de exemplu muzica,torente si alte fisiere,apoi cenzureaza diferite situri pe fond politic,ascund orice pagina care are date personale deci nu mai poti cauta dupa nume,tel, practic Google este inutil in acest moment.
Alternativa ar fi #### dar nici acela nu e prea grozav.
Si ar mai fi si reddit pentru anumite domenii tehnice,dar daca pui "cuvinte + reddit" in google le poti gasi si cu google,ca google inca nu cenzureaza reddit dar il derankeaza sa nu apara in primele rezultate.
Era internetului liber a murit si asta e noul internet unde primesti informatii permise de unii care au impresia ca sunt dumnezei.

gushpi

gushpi

Guru Member

View PostSeteh, on 14 mai 2023 - 20:56, said:

Deci Rata Rata Go START

cât despre block-urile de tot felul: site-urile s-au jmekerit, dacă observă că cel care accesează site-ul are un program de blocare, te roagă frumoz să dezactivezi blocarea, doar dacă mai vrei să vezi ce au ei pe site... :P

Adm

Adm

Property Caretaker

• Grup: Administrators
De cand cu nebunia ChatGPT, google este in calduri.
Schimbari dupa schimbari (cu rezultate proaste) si eforturi mari sa te tina in ecosistemul lor.

Cineva glumea ca acum zici ca e motor de cautare pentru reclame, deoarece pentru termeni comerciali e jale, jumatate de pagina e reclama si lumea de rand nu face diferenta.

@gratzi858 - da, de multa vreme au distrus forumurile si partial Reddit.
Chiar si blogurile au fost faultate rau.

E o lupta pe care au pierdut-o cu spam-ul si link-urile.
Acum e foarte greu sa iti dai seama ce e pe bune sau ce e reclama mascata (afiliere), de aceea oamenii "batrani"cauta opinii/solutii personale si adauga reddit sau forum la cautari.

Astia sunt "bosorogii digitali", care se mai gasesc si pe acest forum.

george_alexandru

george_alexandru

Mwe Austria

Adevărul e ca sunt momente în care jumătate din prima pagină e acoperită de rezultate "sponsored". Pot fi blocate, însă data viitoare bagă altele în locul lor.

MarianG

MarianG

be that as it may

• Grup: Moderators

View Postelless, on 15 mai 2023 - 04:15, said:

Mie mi se pare ca returneaza tot mai putine rezultate pentru orice cautare.
Spre exemplu caut doar "masa monetara m3"  (fara ghilimele).  Imi scrie Aproximativ 25.800 rezultate (0,29 secunde). Jos sunt doar 2 pagini afisate afisate de google, retul nu le pot vedea.
in 0.37 secunde au fost gasite 22.800 de mentiuni cu "termenul" cautat
iar cele mai "relevante" sunt cele afisate

View Postgratzi858, on 15 mai 2023 - 07:44, said:

Este de mult ineficient,de cativa ani.
Lumea nu stie ca foloseste doar google si nu are termen de comparatie.
[...]
Era internetului liber a murit si asta e noul internet unde primesti informatii permise de unii care au impresia ca sunt dumnezei.
asta pentru ca odata cu aparitia telefoanelor mobile, s-a purtat in esenta acelazi razboi din '90.
Daca in 90 se cauta "suprematia browser-ului" acum este a barii de cautare de pe "ecranul principal".
Din nou, motoarele de cautare sunt bombardate permanent si de cele mai dese ori accidental* cu termeni de cautre.
Da, accidental cat priveste utilizatorul,  intentionat cat priveste sistemul si keylogger, ca pana la urma "auto-search" la fiecare apasare de tasta este un keylogger.
Consecinta, cresterea volumului suportului hardware pentru a mentine indexorul de date, si serviciile tangente, gen "auto-correct".

Adm

Adm

Property Caretaker

View PostMarianG, on 14 mai 2023 - 22:09, said:

Nu sunt in masura sa-ti spun de ce, ba mai mult de atat chiar nu stiu.
In general oamenii nu isi pun probleme cum functioneaza lucrurile sau nu vor sa sape in amanunt.
Acest forum apartine unei firme.
Pentru ca acest forum sa functioneze, e nevoie de minim niste servere in datacenter si conexiune buna la internet, deci la sfarsit se rezuma la BANI.

Banii vin din reclame, fie ca ne place sau nu. (nu ne place, dar inca nu am identificat o alternativa).

Daca blochezi reclamele (si un procent foarte mare de Romani o fac), tai aerul/banii.

Credibil sau nu, adevarul este ca forumul dpdv financiar este un moft, adica costa substantial mai mult decat produce.
Voi de ce credeti ca s-a inchis CG Forum? E vorba de mii de eur/luna costuri.

Reclamele romanesti sunt ca inexistente de ceva timp (nu a existat vreodata abundenta, dar acum e 0), iar ceea ce serveste e blocat sau nu se da click pe ele (si pentru ca adesea sunt gunoie platite ca gunoi).

asul

asul

Senior Member

După ce am încercat DuckDuck Go care nu mi-a plăcut, am trecut la Qwant și Startpage care mi se par rezonabile momentan. Iar Chrome nu am folosit niciodată, sunt destul alternative mai ok.
P.S. incredibil, Softpedia cenzurează numele duck duck go. Posted Image

TamtamTicaticaPiupiu

TamtamTicaticaPiupiu

Senior Member

View PostAdm, on 15 mai 2023 - 08:47, said:

@gratzi858 - da, de multa vreme au distrus forumurile si partial Reddit.
Chiar si blogurile au fost faultate rau.
Am deschis zilele trecute un topic referitor la sustinerea membrilor loiali, aici (si raspunsurile venite chiar au sugerat faptul ca totul se invarte in jurul banilor, ce descoperire, uau). iar constatarea ta vine ca o completare in acest sens.

Eu nu inteleg de ce nu copiati un model de afaceri adaptat zilelor noastre, dovedit a fi profitabil (platforma twiiitch a Amazonului).

Castiga toata lumea, si utilizatorii cat si intreprinzatorii care mentin acest forum de discutii in viata.
Va faceti o moneda, softpedionul, pentru donatii instant, iar subscriberii vor avea facilitati, nu stiu, de exemplu iesit la o cafea cu neaceasca85 :)

Adm

Adm

Property Caretaker

Inca unul care crede ca banii vin din cer, "biticoini" Posted Image

News flash, "twiiitch" de unde crezi ca face bani? Iti spun eu, din reclamaaaa! La fel si Youtube!
In plus, Amazon & Co nu prea au ce face cu atata banet. Vorbim de afaceri de miliarde, adica sume colosale.

Din pct de vedere al valorificarii, afisarile romanilor si indienilor = trash.
Pana si emag s-a retras de la reclama de ani buni, nici afilierea nu merge.

Compari Amazon cu Softpedia? WTF!?

Neaceasca85 si djL sunt draguti si tolerati in masura in care tolerezi niste copii mai inceti, asadar ai grija ce idoli ai.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate