Procedura de însciere în cartea funciara a unei cladiri noi.
Last Updated: May 12 2023 17:30, Started by
ranuma
, May 12 2023 14:35
·
3

Posted 12 May 2023 - 14:35

Buna ziua! Acum câțiva ani tatăl meu a demolat o casa veche aflată pe un teren aflat în proprietatea lui și a construit un imobil nou. După decesul lui, la succesiune, notarul ne-a informat ca noua construcție nu e înscrisa în cartea funciara, succesiune s-a făcut pentru clădirea veche cu notificarea ca a fost demolata si s-a construit altceva.
Acum, eu și restul moștenitorilor trebuie să înscriu la cartea funciara casa noua dar nu știu care este procedura, unde trebuie sa ma adresez, trebuie neapărat sa apelez la o firma sau pot și eu, pe "persoana fizica" sa fac lucrul acesta? Poate ma ajuta cineva cu sfaturi și îndrumări în aceasta privința, va rog! |
Posted 12 May 2023 - 14:45

Casa noua are autorizatie de construire si certificat de edificare ?
Daca da, e simplu. O poti inscrie chiar tu singur. Daca nu are, e nevoie de o firma de arhitectura/cadastru si de multi bani. Edited by pasilla, 12 May 2023 - 14:50. |
Posted 12 May 2023 - 14:55

Pai da ...
Are dreptate colegul pasilla Cer aia o gramada de hartii ... plan amplasament ... cadastru ... calculul suprafetelor ... cerere receptie si cate si mai cate Daca nu ai hartiile astea, doar un birou de arhitectura + cadastru te rezolva |
Posted 12 May 2023 - 15:10

Mie mi se pare ciudat, daca nu cumva ilegal, faptul ca s-a facut succesiune pe un bun imobil care nu mai exista.
Cred ca trebuia intrat in legalitate mai intai, cu constructia noua. |
Posted 12 May 2023 - 15:19

Si mie mi s-a parut ciudat dar expirau cei 2 ani de la deces, si dupa ce m-a pus in asteptare mai mult de jumatate de an, cu o seara inainte sa mergem sa semnam imi spune de cartea funciara.I-am zis ca a avut 6 luni timp sa ma informeze de asta, timp in care tot sunam sa-mi spuna de ce acte mai am nevoie. In sfarsit, acum tebuie sa o rezolv asa.
Am toate actele, autorizatii de demolare, construire, receptie, energetic si ce am mai vazut pe site-ul ANCPI dar pur si simplu nu stiu unde trebuie sa merg ![]() ![]() |
Posted 12 May 2023 - 15:26

http://www.construct... intabulare.htm
E posibil sa intampini probleme, pentru ca probanil actele sunt pe numele tatalui. Daca sunt mai multi mostenitori e nevoie de semnatura tuturor, sau procura. Destul de complicat... |
Posted 12 May 2023 - 15:35

Corect, e de cand faceam prospectiuni. Poate ajuta, totusi.
Eu cred ca se va intabula pe numele celui care a construit, ramanand ca apoi sa se faca supliment la succesiune. Inca un articol de pe vremea mea ![]() |
Posted 12 May 2023 - 15:48

In baza certificatului de mostenitor, ar trebui a se faca pe numele actualilor proprietari.
Altfel, alti bani, alta distractie ! Nu inteleg de ce, daca initiatorul avea/are toate actele, a preferat sa se complice. Edited by pasilla, 12 May 2023 - 15:51. |
Posted 12 May 2023 - 16:16

|
Posted 12 May 2023 - 17:30

Multumesc pentru raspunsuri, probabil voi apela la un cadastrist.
Notarul mi-a explicat ca o pot face pe baza certificatului de mostenitor si voiam sa o fac personal dar se pare ca nu-mi iese. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users