Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Star wars, care e ordinea?

Upgrade stocare! Pot clona SS...

Oferta de locuinte a scazut in Ro...

amortizoare pentru alt model
 Ulei ungere lant /ulei amestec Hu...

Vreau sa incep sa joc tenis de camp

titanic 1:200 libertatea

Upgrade ram Asus Rog Zephyrus G16...
 Terminator End of war 2023

Senzor de prezența/mișc...

Filmare camera video sau smartphone

Rog confirmare/infirmare solutie ...
 Cablu fan controller - placa de b...

Un sfat, va rog, ce senzori sa fo...

Rezerva succesorala, donatie scut...

Prima History

Care este scopul 'Evaluarii nationale'?

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

overseas

overseas

Guru Member

• Grup: Senior Members

bobitad, on 08 mai 2023 - 11:39, said:

adica mai pe scurt, daca vreau sa stiu de Mihai Viteazul, o sa dau pe google sau o sa o citesc o carte. sau la biologie despre nu stiu ce floare, nici nu stiu cata biologie am facut, in fiecare saptamana timp de 8 ani, 4-8 si liceu? Cine isi mai aminteste ceva de la materia aia? Iar la cum e structurata scoala in ziua de azi, as zice ca tot primeaza ”memorarea”, lucru important si asta, dar idealul ar fi modul de gandire, s.a.m.d. De asta zic eu ca e irelevanta scoala, dupa clasele 1-4, exista un exces de informatie care nu ajuta copilul la nimic, pur si simplu trebuie sa ”toceasca” ca sa treaca prin materiile alea.

My point exactly.
daca... sau O SA... aiurea in tramvai, nu o sa te intereseze niciodata Mihai Viteazul - apropo, te-ai gandit vreodata cine/ de ce/ cum ar pune cineva informatie pe NET despre Mihai Viteazul sau poate ai impresia ca e un Big Brother care se simte responsabil sa 'urce' pe NET totul pentru toti.
Nici prin capa nu iti trece pe ce tobogan esti, tu si restul omenirii.

gushpi

gushpi

Guru Member

• Grup: Senior Members

Paco_ste1, on 08 mai 2023 - 09:20, said:

Deci majoritatea parintilor tineri de azi sunt absolventi al unei facultati, si ei nu sunt in stare sa-si invete plozii carte, si paseaza aceasta responsabilitate altora, de parca au altii acest interes.

părinții tre să-nvețe copilu' „cei 7 ani d-acas'!”
restul este treaba profesorilor, indiferent câtă carte am io!
io trebe să muncesc, să cresc bugetul țării, care la rându-i să plătească profesorii

ăsta-i circuitul normal, nu să-mi dea MIE învățătoarea temă pt acasă!
că exact asta se-ntâmplă în școala primară: învățătoarea, pt a-și arăta mușchii în cancelarie, trimit copii acasă cu o mulțime de „task-uri” (că tot a apărut chatgpt :P ), pe care tre să le-ndeplinească părinții :(

bobitad, on 08 mai 2023 - 11:39, said:

dar idealul ar fi modul de gandire,

aici e ceva care contrazice ce ai scris mai sus...
modul de gândire nu se dezvoltă normal dacă nu pui creierul la treabă
iar modul cel mai bun este să-l pui să rezolve situații care nu-i plac posesorului
că dacă-l pui să rezolve situații plăcute, atunci dezvoltare IOC!

vrem/nu vrem, ne place sau nu, în copilărie creierul trebuie muncit, altfel la adolescență este deja amorțit...
privește-n jur: analfabetismul funcțional se datorează exact lipsei de exercițiu al creierului
simpla lăsare a copilului cu un ecran în față, doar biciuie creierul cu info neorganizată, dar nu-l pune nicidecum să rezolve fo' situație...
zile-n șir, ani în șir și gata  - creierul s-a opacizat!

știi cum e cu mușchiul neutilizat!

helen76

helen76

Active Member

• Grup: Members
Ca sa se faca o selectie intre cei care merg la licee bune si cei care merg la cele slabe.La liceu copii sunt slectati ,la generala sunt toti la gramada.
Unul cu nota 1.2 la romana sigur nu are ce cauta la un liceu bilingv.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate