Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare tester auto multimarca

Conturi reale sau spam bots pe fa...

Proiectul adoptat de Parlamentul ...

prindere tarus impamantare
 Papuci inel M8 0.25-1mm2?

Batai regulate in calorifere

Dacia Duster 2024

Oferte CASCO - pareri?
 PC suspect / cum aflu daca este &...

Angajat norma intreaga (profesor ...

Statul vrea sa ii sancționez...

Probleme temelie - Sfaturi
 SMS Samsung j6

Iphone 15 sau S23 Ultra

Achizitie tableta Android 10"...

Soluție iluminare trepte int...

Obtinerea actelor casei + teren.

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

eireal123

eireal123

New Member

• Grup: Members
Buna ziua!

Nu sunt deloc familiarizat cu domeniul juridic, vreau doar sa va povestesc putin despre situatia mea si daca doriti sa-mi oferiti putin ajutor.

Tatal meu (care a decedat de curand, fix acum 1 an) provine dintr-o familie de 6 persoane(el fiind cel mai mic baiat).Acum mai bine de 24 de ani, bunicul din partea tatalui a decedat, iar bunica a ramas mostenitor(nu sunt sigur ca avea si acte).Aceasta femeie nu se intelegea deloc cu tata si, din ce imi mai povesteau parintii, i-au dat afara de aici. La scurt timp, bunica a plecat in alt oras, si parintii au deschid proces si l-au si castigat ca sa revina aici in casa - aceasta fiind nelocuita.Bunica a murit intre timp si n-a lasat niciun act niciunuia dintre frati.

Dupa cum am scris mai sus, tata a decedat, iar familia noastra (mama, eu si inca o sora mai mica) nu avem niciun act. Dar, toate facturile - curent, internet,apa sunt pe numele meu + ce platim la primarie (este pe numele bunicii) eu le platesc. In astia 20+ ani noi am modificat foarte multa casa, de la 2-3 camera cat avea, am reconstruit-o, am extins-o, practic am facut-o vila (oarecum).

Din ce m-am interesat, tot pamantul curtii este al primariei, inclusiv cel unde este construita casa.Mama nu s-a interesat niciodata de acte si tatal meu la fel. Dar, de curand, tot primim aluzii de la 3 fratii ai tatalui meu, ca au si ei drept aici, ceea ce nu s-a intamplat niciodata cat tata era in viata.

Credeti ca daca deschid proces, avem cumva castig de cauza sau pur si simplu rascolim aiurea, si chiar nu vrem probleme acum, mai ales ca trecem printr-o perioada foarte grea. Oricum, cu un avocat o sa vorbesc, dar vreau doar niste sfaturi de la cineva care a mai auzit o situatie similara sau a trecut prin ea.

Edit: Am avut o conversatie cu domnul primar acum ceva timp, si mi-a sugerat sa dau primaria in judecata, ca stam de zeci de ani aici, ca sa primim actele pe teren. Dar cu actele pe casa cum se procedeaza?

Multumesc!

Edited by eireal123, 05 May 2023 - 12:09.

kato1

kato1

Senior Member

• Grup: Senior Members
in primul rand ce scrie pe certificatul fiscal si adeverinta de rol de la  primarie?

eireal123

eireal123

New Member

kato1, on 05 mai 2023 - 13:54, said:

in primul rand ce scrie pe certificatul fiscal si adeverinta de rol de la  primarie?

Chiar nu stiu, o sa ma duc luni sa intreb.Este vreo problema daca iti dau mesaj privat luni, cand aflu ce scrie acolo?

kato1

kato1

Senior Member

nu e problema, insa poti scrie aici, ca sigur sunt colegi care pot da sfaturi mai avizate.
daca sunt trecuti bunicii, treaba e cam nasoala. totusi, sugerez sa citesti despre uzucapiune si sa te consulti cu un avocat.

_Smiley_

_Smiley_

Guru Member

eireal123, on 05 mai 2023 - 12:08, said:

...tot primim aluzii de la 3 fratii ai tatalui meu, ca au si ei drept aici, ceea ce nu s-a intamplat niciodata cat tata era in viata.....
pai...sunt si ei mostenitori, nu? asa ca au si ei ceva drepturi acolo.
in principiu voi puteti primi niste despagubiri pt imbunatatirile aduse casei (pe care le puteti dovedi cu acte), precum si partea voastra din mostenire.

vali

vali

forumist

"onorată instanță, am construit ilegal, fără acte, fără facturi, dar noi avem drepturi, să știți"
adorabil.

der25

der25

Active Member

Dar, toate facturile - curent, internet,apa sunt pe numele meu
Chiar daca facturile sunt pe numele tau, asta nu te face proprietar.

ce platim la primarie (este pe numele bunicii) eu le platesc.
Din pacate pentru tine, nu conteaza ca ai platit tu ceea ce era pe numele bunicii.

In astia 20+ ani noi am modificat foarte multa casa, de la 2-3 camera cat avea, am reconstruit-o, am extins-o, practic am facut-o vila (oarecum).
Fara autorizatie sigur, ca nefiind proprietari nu o puteati obtine.
Si acum veti imparti munca voastra la 6.
Ca nu cred ca aveti chitante si facturi pentru tot ce ati cheltuit acolo, cu constructia.
Daca aveti, e bine, cresc sansele sa obtineti mai mult dar trebuie sa va judecati.

Asa cum parintii tai au obtinut in instanta dreptul de a locui acolo, chiar fara voia bunicii, asa pot veni si unchii tai in casa parintilor lor, fara voia voastra.
Mai ales ca acum e vila.
Ai spus ca nu vrei probleme dar vei avea oricum.
Nu te apuci sa modernizezi/renovezi/extinzi case daca nu esti proprietar. Avand si 5 frati care vin la mostenire.

gushpi

gushpi

Guru Member

ai început (când te-ai apucat de renovat casa) un meci de box, iar acum ești în corzi...
partea nasoală este că, DA, există mai mulți pretendenți la masa succesorală.

legea noastră nu face diferența-ntre cel care întreține imobilul și cel care doar profită :(

oricum, primarul ți-a dat o primă soluție sinceră: doar judecătorul poate să dea o sentință favorabilă ție în privința obținerii dreptului de proprietate pt teren (asta dacă CHIAR o fi adevărat că s-a locuit pe domeniul primăriei... )

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate