Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Viteza Download

PROGRAM COMPRIMARE VIDEO SIMPLU,G...

Reparatie termostat Rehau H 230

La multi ani @Cojocel!
 Recomandari Baby monitor Wi-Fi!

GENER8ION, 070 Shake - Neo Surf (...

Trusa unghii profesionala

La ce sa ma astept la urmatoarele...
 Sunt dese/normale ofertele de van...

Comanda online geaca

Îmbracaminte anti frecare

Caut o piesa muzicala
 Ce reprezinta Free Dos?

Care este temperatura voastra de ...

Operatiuni ante zugravit

Teapa sa nu sa dai avans la prelu...

Cata liniste trebuie sa fie in orele de liniste la bloc

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
76 replies to this topic

oanabetianu

oanabetianu

New Member

• Grup: Candidate Members
Buna ziua, deoarece legea este foarte ambigua si greu de aplicat in privinta orelor de liniste la bloc
si nu am gasit nici un topic dedicat !00%, vin cu aceasta intrebare:
Cat de liniste trebuie sa fie in orele de liniste la bloc?
Am o vecina deasupra care pretinde sa ne culcam toti la ora 22:00,
sa nu se auda nici musca, pe motiv ca noaptea se amplifica zgomotele.
Si pe motiv ca nu toti suntem la fel, iar ea aude rasete de la apartamentul meu noaptea dupa ora 22:00,
in timpul orelor de liniste.
Intrebarea mea concreta este: este ea indreptatita sa ceara acest lucru, sau este exagerat de sensibila la zgomote (ceea ce nu mai este problema noastra)?
Adica: nu dat cu aspiratorul, nu batut snitele, nu spalat la masina, nu ascultat muzica dupa ora 22:00. Asta intelegem.
Dar nici sa vorbim, sa radem, nu avem voie?
Este ea exagerata, sau suntem noi nesimtiti, cum sugereaza dumneaei?

andreic

andreic

Very OLD Member

• Grup: Moderators

oanabetianu, on 04 mai 2023 - 11:14, said:

Cat de liniste trebuie sa fie in orele de liniste la bloc?
Am o vecina deasupra care pretinde sa ne culcam toti la ora 22:00,
Da, liniste maxima, de la 22:00 liniste pana dimineata la 7:00 sau asa ceva.

bai3tzash

bai3tzash

Membru

• Grup: Senior Members
Daca nu e mega-petrecere, ca radeti voi sau un invitat la voi, nu o sa aiba nimeni treaba cu voi. Sa-i fie de bine la vecina. Poate sa cheme cata politie vrea, pentru discutii in casa nu o sa aiba vreun politist ce sa comenteze.
In blocurile noi, pereti subtiri, si cand tragi un vant se aude. Ce dracu', stam sa chemam politia ca vecinu' a mancat fasole?

Edited by bai3tzash, 04 May 2023 - 12:33.

keta

keta

Guru Member

andreic, on 04 mai 2023 - 12:30, said:

Da, liniste maxima, de la 22:00 liniste pana dimineata la 7:00 sau asa ceva.
Defineste liniste maxima ????

E normal sa nu muti mobila, sa nu dai gauri in pereti, dar e normal sa faci sex, sa razi la un film la TV,sa faci o cafea (la aparatele ale ce vibreaza)

icename

icename

Member

• Grup: Members
Si rasetele si discutiile galagioase sunt deranjante, sa stiti. Si daca a reclamat acest fapt, inseamna ca o deranjeaza. Mai ales ca sunt dupa 22.00. Ati putea si voi sa o lasati mai moale.

bai3tzash

bai3tzash

Membru

Legal nu are nimeni cu iei pentru rasete. Moral, daca va hliziti in fiecare seara, deja e nesimtire. Nu zice nimeni sa te pui in pat la 10 si sa stai ca mortul, dar nici in fiecare seara hlizeli si haos. Trebuie compromis.

flt

flt

Active Member

știm ce înseamnă râsete, sunt studenți care se strâng la băută sau jocuri și fumat și hăhăie tare până la 3 noaptea

nu e permis așa ceva, dacă vreți să vă distrați ieșiți în baruri sau cluburi în oraș, terase că se face cald
da e deranjant

zgomotul se definește în Ordinul nr. 119/2014 al Ministerului Sănătății pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei

Art. 16

(2)Pentru locuinţe, nivelul de presiune acustică continuu echivalent ponderat A (LAeqT), măsurat în timpul zilei, în interiorul camerei cu ferestrele închise, nu trebuie să depăşească 35 dB (A) şi, respectiv, curba de zgomot Cz 30. În timpul nopţii (orele 23,00–7,00), nivelul de zgomot LAeqT nu trebuie să depăşească 30 dB şi, respectiv, curba Cz 25.

deci 30dB

ține cont că zgomotul din trafic ambiant este în jur de 60dB, sau 50dB pe o stradă mai puțin circulată. râsul tău are 50dB sau mai mult, în funcție de plămâni. cât poate fi atenuat de pereți? depinde și pereții cât de groși sunt și din ce material
deci 30dB înseamnă liniște ca lumea (scară logaritmică)

caiuscorneliu

caiuscorneliu

Lazy Member

Si pe motiv ca nu toti suntem la fel, iar ea aude rasete de la apartamentul meu noaptea dupa ora 22:00,
in timpul orelor de liniste.

Râdeți și voi mai mult ziua, noaptea lăsați-o doar pentru plâns, și ăla fără hohote :D
Într-adevăr, dacă blocul nu este izolat fonic suficient, și vorbitul la un nivel ridicat sau râsul zgomotos pot fi deranjante. Eu aud uneori și vecini care sforăie. Bine, nu le fac scandal din asta, o fac involuntar.

dell99

dell99

Active Member

Faceti un copil ca daca urla sau se joaca copilu nu are voie nimeni sa zica nimic. Eu am stat 2 ani cu copilasi si langa si deasupra, stiu toate cantecelele de facut baita si cacuta pe de rost. E frumos tare cand se joaca sau plinge in baie - zilnic. Nu conteaza ora atunci, chiar si la masina de spalat trebuie ca asa e cu copii mici, o sa vedeti si dvs cum o sa fie.
Povestire dupa fapt real, inainte sa ma mut la casa.
Eu am rugat de cateva ori sa faca mai putina galagie dar nu am avut succes, aia la care nu se aude le dadeau dreptate ca asta e, copilasi. La tineri e drept se schimba calimera, comisia este intransigenta.

oanabetianu

oanabetianu

New Member

flt, on 04 mai 2023 - 12:45, said:

știm ce înseamnă râsete, sunt studenți care se strâng la băută sau jocuri și fumat și hăhăie tare până la 3 noaptea

nu e permis așa ceva, dacă vreți să vă distrați ieșiți în baruri sau cluburi în oraș, terase că se face cald
da e deranjant

zgomotul se definește în Ordinul nr. 119/2014 al Ministerului Sănătății pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei

deci 30dB

ține cont că zgomotul din trafic ambiant este în jur de 60dB, sau 50dB pe o stradă mai puțin circulată. râsul tău are 50dB sau mai mult, în funcție de plămâni. cât poate fi atenuat de pereți? depinde și pereții cât de groși sunt și din ce material
deci 30dB înseamnă liniște ca lumea (scară logaritmică)
Dintre toate, acesta mi se pare raspunsul cel mai pertinent. Nu este subiectiv, se poate masura. Ideea este ca nici nu poti teroriza lumea sa se culce la ora la care vrei tu. Solutia ar fi sa faca plangere la Politie, sa vina aia cu aparatul de masurat.

pasilla

pasilla

Superior Member

Probabil ca exagereaza. Unele persoane sunt mai sensibile.
Cred ca iti poti da seama si singura daca exagerati cu zgomotele.

oanabetianu

oanabetianu

New Member

icename, on 04 mai 2023 - 12:35, said:

Si rasetele si discutiile galagioase sunt deranjante, sa stiti. Si daca a reclamat acest fapt, inseamna ca o deranjeaza. Mai ales ca sunt dupa 22.00. Ati putea si voi sa o lasati mai moale.
Dupa parerea mea, chestia asta este subiectiva. E posibil sa fie hipersensibila, e posibil sa auda de pe strada si sa zica ca e de la noi, e posibil sa nu-i placa de noi, sau de proprietar.

FreeThinker

FreeThinker

Mr.Nobody

keta, on 04 mai 2023 - 12:34, said:

dar e normal sa faci sex,

Da, e normal. Dar un minimum de educație adresat partenerei se impune imho, ceva de genul:

- Iubi, țipă și tu pe mutește, e trecut de 10 seara...

eiffel

eiffel

BusyWorm

Dar nici sa vorbim, sa radem, nu avem voie?
Este ea exagerata, sau suntem noi nesimtiti, cum sugereaza dumneaei?
Pai depinde cat de tare vorbiti sau radeti voi.
Ca unii veniti la bloc prima data cam au obiceiul sa urle...
La tara, la casa merge ca nu te aude nimeni.
Dar la bloc se aude si cand mergi la baie.,.,

ldpe

ldpe

Guru Member

De la ora 22 liniste totala .
Multi cred ca sa nu dai tare tv-ul, nu numai aceasta ci sa nu te plimbi prin casa ca naluca fara papuci de casa si sa calci pe toata talpa ca vaca , sa nu speli cu masina pe considerentul ca mi-am luat masina silent si nu aude nimeni ce fac , sa nu te .isi de 10 ori in 60 minute sa tragi apa , sa inchizi usile fin nu izbite de sa sara tencuiala .
40dB are motorul de frigider - asta ca sa poti compara ce inseamna 30dB ...
Am un vecin deasupra care umbla pana la 4 dimineata prin casa , ne-am intalnit intr-o zi si l-am intrebat daca are adhd ...a spus ca nu are , atunci ce suparare faci pana la 4 dimineata de te tot plimbi calcand pe calcaie prin toata casa . La inceput a spus ca asa calca cel mic - la 3-4 dimineata ? De cand l-am intrebat da stingerea la 22-23 maxim , e ok acum . I-am spus sa-si cumpere o bicicleta si sa mearga de nebun noaptea daca nu are stare si nici de nevasta nu-i place .

pasilla

pasilla

Superior Member

flt, on 04 mai 2023 - 12:45, said:

deci 30dB
30dB inseamna vorbit in soapta si se refera la zgomotul din camera vecinei.

eiffel

eiffel

BusyWorm

Si la mine in bloc sunt vreo 2 studente, cam in feicare weekend le apuca rasul pa na pe la 2-3 noaptea.
Sunt la alta scara, dar vara daca stau cu geamul deschis nu pot sa dorm de gura lor.
le-a amendat politia de cateva ori ca au facut altii reclamatie, dar degeaba.

Sunt venite de pe la tara...

Edited by eiffel, 04 May 2023 - 13:03.

Neaceasca85

Neaceasca85

The Soviet EU-Infrigment and RoExit

E greu la bloc. Unii dorm de la 22, altii dorm pana la 09-10 sau mai tarziu. Inteleg ca sa nu pun muzica dupa 22 (la casa numai dupa 22 pun) dar nici bormasina intre 07 si 10 nu e OK, mai ales in weekend.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate