Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Trusa unghii profesionala

La ce sa ma astept la urmatoarele...

Comanda online geaca

Caut o piesa muzicala
 Ce reprezinta Free Dos?

Care este temperatura voastra de ...

Operatiuni ante zugravit

Teapa sa nu sa dai avans la prelu...
 Vacanta in SUA ( NY )

Asigurare RCA sigura

Organizatie Non Profit - Prestari...

Relatie cu cineva mai in varsta
 TV LG 43UM7100PLB - face figuri l...

De la 12 stau si beau

De ce te simti rau cand tii "...

Tencuiala+tinci+glett sau DOAR te...

Au existat in anii 90 licee de cartier de 8-9-10 pe linie

- - - - -
  • Please log in to reply
61 replies to this topic

Don_Costica

Don_Costica

Mos cam nebun

• Grup: Senior Members
Metalurgia era o facultate grea, iar perspectivele de repartitie erau destul de limitate: Galati, Resita, Hunedoara si inca cativa sateliti. Diagrama fier-carbon facea prapad in randul bobocilor de anul I. De asta nu era concurenta prea mare.
Energetica era de top, concurenta mai mare ca acolo vedeai, poate, la Electronica.

Tsunamii

Tsunamii

Bucuresti

View PostDon_Costica, on 23 aprilie 2023 - 19:55, said:

Metalurgia era o facultate grea, iar perspectivele de repartitie erau destul de limitate: Galati, Resita, Hunedoara si inca cativa sateliti. Diagrama fier-carbon facea prapad in randul bobocilor de anul I. De asta nu era concurenta prea mare.
Energetica era de top, concurenta mai mare ca acolo vedeai, poate, la Electronica.

Metalurgia era considerata de ultimul rang cu toate ca acum o va cu alti ochi

luc70

luc70

New Member

• Grup: Candidate Members

View Postaaaa4567, on 14 aprilie 2023 - 23:37, said:

Btw, care erau concurentele la facultati pe atunci (anii 80, anii 90), la ce facultati se intra cel mai greu, btw? Cat si cum v-ati pregatit? Cati din clasa au intrat?

...am dat in 1988 la Politehnica / Inginerie Chimica , concurenta 3 si ceva pe un loc.
Tin minte ca cea mai mare " bataie " pe locuri in Poli in acel an a fost la Electronica si Comunicatii ( asa se numea facultatea atunci ) .
...de la noi din clasa , ( Liceu , Mihai Viteazu - Bucuresti...clasa de real , sectie fizica-chimie , 27 elevi ) au intrat 24.

Olteanul_sfios

Olteanul_sfios

Active Member

• Grup: Members
Liceu Energetic, din provincie - aflat in top ca profi, cerinte si conditii, pe vremea aia Ceausescu voia sa detroneze liceele teoretice asa ca la profilul principal (3 clase), faceam carte de ne lua dracu'.

Era pe 3 niveluri de competenta: electrotehnica/electronica (90% intrau din primul an pe la Poli si alte facultati tehnice), mecanica (vreo 4 clase, dar aia de la A mecanic intrau toti la facultate) si constructii (carne de tun pentru santiere).

La noi la liceu nu prea contau notele, nu aveai acces in grupurile misto daca te prindeau astia de tocilar Posted Image , exceptie la mate si fizica (evident ca aveam si colegi d-aia numai cu 9 si 10 la toate c*c**urile), dar ultimele medii din clasa mea (nici nu mai stiam ce naiba de nivel au, nu invatau niciodata oficial si aveau comportament de golani non-stop) au intrat la Universitate si la Marina (unul la civila, unul la militara).
Luam note de la 3 la 10 la toate materiile, spre exasperarea alor mei (care erau profi de mate si de romana la alt liceu si nu intelegeau lipsa mea crasa de ambitie Posted Image cand le explicam ca sunt ok la scoala, inteleg tot, bla, bla, o luau razna Posted Image ), dar n-am fost niciodata corigent si am luat treapta a 2-a fara probleme, desi au ramas doar jumatate dintre clase.

La Bac am luat 10 la romana (si la scris si la oral), 9 la mate, 8 la fizica, note pe bune, ca nu mergea altfel - cel putin in clasa mea unde a fost supraveghetor un nazist bolnav care statea pe o banca in spate. Eram motivat, fusesem respins de o gagica misto rau din liceu, pe motiv ca am note mici la scoala si parintii nu-i permit sa se plimbe cu prosti. Posted Image

Cand am venit in Bucuresti, mama stia ca merg sa dau la Universitate la mate (desi era dezamagita ca luasem doar 9 la Bac, dar aveam media 7 Posted Image), tata stia ca dau la Filologie Posted Image (el era gonflat de notele de la Bac, dar aveam media 8), eu voiam la AR (Politehnica, autovehicule rutiere) si prin prisma unor evenimente am ajuns si am dat admitere, am intrat si am facut cu totul si cu totul altceva. Posted Image

Morala 1: Note de 5 - 6 - 7 la unele licee erau peste 9 si 10 la altele, doar admiterea la facultate te aseza intr-un top real al elevilor.
Morala 2: Acum sunt foarte multe genii pe metrul patrat, am fost acum cateva zile la ceremonia de absolvire la clasa a 8-a si in 4 clase au fost in jur de 30 de medii de absolvire de 10:00. Posted Image

aaaa4567

aaaa4567

Senior Member

View Postluc70, on 16 mai 2023 - 16:53, said:

...am dat in 1988 la Politehnica / Inginerie Chimica , concurenta 3 si ceva pe un loc.
Tin minte ca cea mai mare " bataie " pe locuri in Poli in acel an a fost la Electronica si Comunicatii ( asa se numea facultatea atunci ) .
...de la noi din clasa , ( Liceu , Mihai Viteazu - Bucuresti...clasa de real , sectie fizica-chimie , 27 elevi ) au intrat 24.
Cum, erau atat de putini pe loc la chimie, totusi? Nu era 'tovarasa - mandria tarii"? Posted Image Mi se pare cam putinl. dac acineva poate sa confirme, va rog..

Edited by aaaa4567, 27 June 2023 - 11:20.

Olteanul_sfios

Olteanul_sfios

Active Member

Ajungeai intr-un combinat chimic sau pe o platforma chimica, mediu mega-toxic si fara echipamente de protectie, etc.

ioan70

ioan70

New Member

• Grup: Candidate Members

View Postaaaa4567, on 21 aprilie 2023 - 22:49, said:

Si a scazut concurenta la 1 pe loc apoi la Poli, nu? Parca asa prin anii 90 mai tarzii... nici nu se ocupau locurile.

Sor-mea a dat la Politehnica in 1994 ( Facultatea de Mecanica )...concurenta , 2 si ceva pe un loc ; aceeas facultate , eu in 1988...4.80 pe un loc.

danigoleman

danigoleman

Active Member

View Postaaaa4567, on 14 aprilie 2023 - 19:55, said:

Am gasit unele marturii (si am auzit la unii) ca generatiile mai vechi (de exemplu anii 80-90) au terminat cu 8-9-10, toata clasa,

Nu cred. Pe vremea aia se dadeau note mult mai mici, nu ca acum, cand se umfla notele cu pompa ca sa nu tipe parintii .
Chiar stiu de la cineva care a avut o intalnire de 30 de ani la un liceu din asta bine cotat(nu din Bucuresti), si s-au uitat prin cataloagele de atunci, 8 si ceva era cea mai mare medie anuala, nu cea mai mica!
Desigur, un 8 atunci nu cred ca e echivalent nici macar cu un 4 de acum...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate